Världen Idag > Nyheter

Friday, 19 October, 05:21

Världen Idag - 11 okt 18 kl. 10:15

Läkare i USA: Farligt uppmuntra barn byta könPersoner som genomgår könsbytesbehandling har högre risk för att begå självmord och drabbas av sjukdomar som cancer, stroke och diabetes. Det påpekar tre läkare i den konservativa intressegruppen Amerikanska barnläkarkollegiet. Att påverka barn till att tro att en könsoperation är normalt och hälsosamt är barnmisshandel, skriver de..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
USA, Amerikanska

Dela artikeln

315 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkarei , USA, Farligt, uppmuntra, barn, byta, kön
YLE - 15 sep 13 kl. 05:53

Jourläkare ofta farligt trötta

Utmattning är ett allvarligt problem bland jourläkare, skriver söndagsbilagan Sunnuntaisuomalainen. Med. dr.

SvD - 18 aug 11 kl. 14:21

USA farligt nära recession igen

Jag vill inte vara den som ropar varg men.....

SvD - 18 jan 17 kl. 07:15

Läkare: USA-presidenter åldras två år för varje år

Att amerikanska presidenter verkar åldras snabbare har kallats ”Vita huset-effekten”. När Barack Obama lämnar presidentposten är det med betydligt gråare hår än när han tillträdde 2009. Och han är inte ensam.

Nyheter 24 - 05 mar 14 kl. 11:17

Forskare: Kött lika farligt som rökningNyttigare alternativ

FORSKNING. En ny amerikansk studie visar att högproteinkost kan vara lika farlig som rökning för folk i medelåldern, skriver The Telegraph.Studien kartlade tusentals vuxna människors matvanor under 20 år och kom fram till att de som äter kost rik på animaliskt protein har en fyra gånger så stor risk att dö av cancer – än de människor som äter mindre protein.

YLE - 24 jan 15 kl. 06:00

Får rökare fler pauser på jobbet?

Vi har kommit en bra bit från 1920-talets lungstärkande cigariller på munstycke ordinerade av läkare och 1970-talets rökfyllda konferensrum, bussar och väntrum. Som tur är. Det är numera med nöd och näppe tillåtet att röka i det egna hemmet - ibland inte ens där om man bor på hyra.

Ekonomistas - 15 mar 18 kl. 08:30

Handelskrig – det blir värst för USA

Det här är ett gästinlägg av Mats Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. Vi är alla oroliga över Donald Trumps planer på att införa strafftullar på stål och aluminium, och över omvärldens svar på dessa tullar. Ingen vill ju ha ett handelskrig.

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 09:28

Min fru har tilldelats en ny läkare var tredje dag som patient på Sus

Efter 18 timmars väntan på akuten i Lund, fördelat på två dagar blev min fru inlagd på en av klinikerna på Skånes universitetssjukhus i Lund tidigt i november förra året. Hon promenerade in på avdelningen "för egen maskin". Hon blev inlagd, med visst rörelsebortfall i vänster ben och arm.

Expressen - 06 feb 14 kl. 11:37

Hoppet för farligt - störtloppet avbröts

SOTJI. Damernas första störtloppsträning i Rosa Khutor avbröts efter tre åkare sedan det sista hoppet visat sig vara för farligt. – Du kommer väldigt högt över marken, backen bara försvinner och du fortsätter bara rakt fram och problemet är att det känns som att du aldrig kommer att landa, beskrev Laurenne Ross, USA, som åkte först av alla..

Supermiljöbloggen - 21 okt 15 kl. 14:20

Frackning i närområdet farligt för spädbarn och mammor

Att befinna sig nära frackning när man är gravid innebär ökad risk för en högriskgraviditet och för tidig födsel, visar en ny studie från USA. Resultaten av studien läggs till listan över tidigare kända konsekvenser som den kontroversiella metoden att utvinna gas orsakar, bland annat jordskred och läckage av metangas.
— Frackningindustrin växer mycket fortare än vår förmåga att avgöra hur fracking påverkar miljön, eller minst lika viktigt, folkhälsan, säger Brian S.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så tar du reda på om fästingbettet är farligt

Sommartider, fästingtider. Men hur ska en veta om det är ett farligt fästingbett eller inte? Enligt infektionsläkaren Peter Klemets finns det ett enkelt knep, den så kallade fem-fem-regeln.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 12 timmar sedan

Stort intresse för Apologias nystartade kurs i apologetik

Att förklara och försvara den kristna tron, det ska drygt 40 elever få lära sig under Apologias nystartade distanskurs i apologetik. Syftet är att göra undervisningen från den tidigare Credoakademin tillgänglig för fler..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Lyfte behov av föräldratid – fick Haros guldmedalj

Organisationen Haro, som bland annat arbetar för ökad valfrihet i barnomsorgen, har delat ut sitt årliga pris. Det går 2018 till skribenten och dramatikern Helena Granström för att hon under flera år synliggjort de förutsättningar som vår tids kultur ger för föräldraskap..

Världen Idag - 20 timmar sedan

En levande kyrka som ger hopp åt utsatta

Moravakyrkan i Nicaragua har runt 90 000 medlemmar. Nils-Erik Bergman besökte en gudstjänst i en av samfundets församlingar i staden Bluefields på landets östkust..

Världen Idag - 21 timmar sedan

De kräver att den kristna kvinnan ska hängas

Det islamistiska partiet Tehreek-e-Labbaik har uppmanat till landsomfattande protester i Pakistan för att pressa Högsta domstolen att fastställa dödsdomen mot den hädelsedömda kristna kvinnan Asia Bibi..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Fotbollsmagasin stoppar all spelreklam – offrar intäkter

Fotbollsmagasinet Offside har fattat ett historiskt beslut. Från och med nu säger man nej till all reklam från spelbolag, något som varit en mycket stor inkomstkälla för magasinet. Som skäl anges bland annat alla de som hamnar i spelmissbruk..

Världen Idag - Igår: 00:00

Herre, låt ljuset från dig, genom mig, lysa upp och förändra samhället omkring mig.

”Och sök den stads bästa dit jag fört er i fångenskap och be för den till Herren. När det går väl för den, går det också väl för er.” Jer 29:7 Detta är en otrolig vers.

Världen Idag - Igår: 00:00

Är det fritt fram för män att slå kvinnor?

I helgen som gick tog Rachel McKinnon ett sprintguld i världsmästerskapen i cykling. Händelsen hade förmodligen passerat obemärkt utanför cykelkretsar, om det inte vore för ett intressant faktum: McKinnon föddes som man, men har bytt kön. Efter könsbytet har det blivit möjligt för McKinnon att tävla mot kvinnor.

Världen Idag - Igår: 16:50

I Oberammergau har Jesu lidande skildrats sedan 1634

Vart tionde år sätts de berömda Passionsspelen upp i sydtyska Oberammergau. 2020 är det dags igen och redan nu går flera resebyråer ut med information om sina resor dit..

Världen Idag - Igår: 16:00

Häxor tar till svart magi mot nyvald HD-domare

Efter en turbulent utnämningsprocess har USA:s nye HD-domare Brett Kavanaugh fått ett nytt problem på halsen. En grupp "häxor" planerar att lägga en besvärjelse på Kavanaugh, i protest mot utnämningen..

Världen Idag - Igår: 15:25

Utvisning av 6-åring stoppas: "Beslutet togs för snabbt"

Migrationsverket stoppar tills vidare den mycket uppmärksammade utvisningen av en i praktiken föräldralös sexårig pojke till Ukraina. – Vi gick till beslut för snabbt, säger verkets presschef Per Ek till TT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.