Världen Idag > Nyheter

Friday, 14 December, 05:00

Världen Idag - 11 okt 18 kl. 10:15

Läkare i USA: Farligt uppmuntra barn byta könPersoner som genomgår könsbytesbehandling har högre risk för att begå självmord och drabbas av sjukdomar som cancer, stroke och diabetes. Det påpekar tre läkare i den konservativa intressegruppen Amerikanska barnläkarkollegiet. Att påverka barn till att tro att en könsoperation är normalt och hälsosamt är barnmisshandel, skriver de..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
USA, Amerikanska

Dela artikeln

389 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkarei , USA, Farligt, uppmuntra, barn, byta, kön
YLE - 15 sep 13 kl. 05:53

Jourläkare ofta farligt trötta

Utmattning är ett allvarligt problem bland jourläkare, skriver söndagsbilagan Sunnuntaisuomalainen. Med. dr.

SvD - 18 aug 11 kl. 14:21

USA farligt nära recession igen

Jag vill inte vara den som ropar varg men.....

SvD - 18 jan 17 kl. 07:15

Läkare: USA-presidenter åldras två år för varje år

Att amerikanska presidenter verkar åldras snabbare har kallats ”Vita huset-effekten”. När Barack Obama lämnar presidentposten är det med betydligt gråare hår än när han tillträdde 2009. Och han är inte ensam.

Nyheter 24 - 05 mar 14 kl. 11:17

Forskare: Kött lika farligt som rökningNyttigare alternativ

FORSKNING. En ny amerikansk studie visar att högproteinkost kan vara lika farlig som rökning för folk i medelåldern, skriver The Telegraph.Studien kartlade tusentals vuxna människors matvanor under 20 år och kom fram till att de som äter kost rik på animaliskt protein har en fyra gånger så stor risk att dö av cancer – än de människor som äter mindre protein.

YLE - 24 jan 15 kl. 06:00

Får rökare fler pauser på jobbet?

Vi har kommit en bra bit från 1920-talets lungstärkande cigariller på munstycke ordinerade av läkare och 1970-talets rökfyllda konferensrum, bussar och väntrum. Som tur är. Det är numera med nöd och näppe tillåtet att röka i det egna hemmet - ibland inte ens där om man bor på hyra.

Ekonomistas - 15 mar 18 kl. 08:30

Handelskrig – det blir värst för USA

Det här är ett gästinlägg av Mats Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. Vi är alla oroliga över Donald Trumps planer på att införa strafftullar på stål och aluminium, och över omvärldens svar på dessa tullar. Ingen vill ju ha ett handelskrig.

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 09:28

Min fru har tilldelats en ny läkare var tredje dag som patient på Sus

Efter 18 timmars väntan på akuten i Lund, fördelat på två dagar blev min fru inlagd på en av klinikerna på Skånes universitetssjukhus i Lund tidigt i november förra året. Hon promenerade in på avdelningen "för egen maskin". Hon blev inlagd, med visst rörelsebortfall i vänster ben och arm.

Expressen - 06 feb 14 kl. 11:37

Hoppet för farligt - störtloppet avbröts

SOTJI. Damernas första störtloppsträning i Rosa Khutor avbröts efter tre åkare sedan det sista hoppet visat sig vara för farligt. – Du kommer väldigt högt över marken, backen bara försvinner och du fortsätter bara rakt fram och problemet är att det känns som att du aldrig kommer att landa, beskrev Laurenne Ross, USA, som åkte först av alla..

Supermiljöbloggen - 21 okt 15 kl. 14:20

Frackning i närområdet farligt för spädbarn och mammor

Att befinna sig nära frackning när man är gravid innebär ökad risk för en högriskgraviditet och för tidig födsel, visar en ny studie från USA. Resultaten av studien läggs till listan över tidigare kända konsekvenser som den kontroversiella metoden att utvinna gas orsakar, bland annat jordskred och läckage av metangas.
— Frackningindustrin växer mycket fortare än vår förmåga att avgöra hur fracking påverkar miljön, eller minst lika viktigt, folkhälsan, säger Brian S.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så tar du reda på om fästingbettet är farligt

Sommartider, fästingtider. Men hur ska en veta om det är ett farligt fästingbett eller inte? Enligt infektionsläkaren Peter Klemets finns det ett enkelt knep, den så kallade fem-fem-regeln.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 14 timmar sedan

Kyrkor startar upprop för landets konvertiter

Fyra frikyrkosamfund inleder nu ett upprop och en namninsamling för att uppmana Migrationsverket att respektera konvertitens tro i asylprocessen. Även Sveriges kristna råd, SKR, agerar, och tar upp konvertiternas ärenden vid ett möte med Migrationsverkets ledning i januari..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Biblisk vänskap blir homorelation i ny vigselordning

Bibelns berättelse om den starka vänskapen mellan David och Jonatan används som en av de föreslagna texterna i den nya kyrkohandbokens avsnitt om vigslar. – Det olyckliga med att Svenska kyrkan använder dessa bibelberättelser, för att säga något berättelserna inte säger, är att de gör våld på bibeltexterna, säger docent Anders Gerdmar..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av Svenska kyrkans teologiska arbete..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Numera sprider hon biblar över hela världen

– Den bibel jag själv fick som tolvåring blev en skatt för mig, säger Anna-Karin Vaz Contreiras, som redan som liten bondflicka längtade efter en egen bibel. Med åren har Guds ord blivit en livlina många gånger, inte minns när hon drabbades av cancer..

Världen Idag - Igår: 00:00

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie från EU:s byrå för mänskliga rättigheter, som Sveriges Radio berättade om i veckan (10/12). Enkäten har gått ut i de tolv EU-länder där 96 procent av Europas judar bor, och är den största någonsin i sitt slag.

Världen Idag - Igår: 00:00

Carl-Gustaf Severin, 65 år

I söndags fyllde missionären och hedersevangelisten Carl-Gustaf Severin 65 år. Han har redan gått i pension och reser inte riktigt lika mycket som förut, men än brinner evangelisthjärtat. I höst har han tränat nya evangelister i både Sverige och Ryssland..

Världen Idag - Igår: 00:00

Fastetiden är en tid då man röjer väg, röjer plats för Jesus i sitt liv, igen och på nytt.

Matt 11:2–19 Luk 3:1–15 Den tredje söndagen i advent är Johannes döparens söndag. Johannes, vars kallelse var att bana väg för Herren; Johannes, som förkunnade allvarsord i öknen och folk lät döpa sig; Johannes, som inte var värdig att knyta Herrens sandaler; Johannes, som gladde sig åt Brud­gum­mens röst. Johannes, som frimodigt kunde säga: ”Det är såsom sig bör att han växer till, och att jag förminskas” (Joh 3:30; 1917).

Världen Idag - Igår: 00:00

Liksom Jesus måste Guds församling alltid vara full av nåd och sanning.

Varje ny tid för med sig nya möjligheter och nya utmaningar för Guds församling. Nya möjligheter att nå ut med evangeliet om Jesus, och nya utmaningar att inte samtidigt kompromissa dess innehåll för att undvika att stöta sig med samtiden och tidsandan. När Johannes sammanfattar sitt intryck av att ha sett Jesus i funktion under tre år år, på närmare håll än de flesta, gör han det genom att säga att ”han var full av nåd och sanning” (Joh 1:14).

Världen Idag - Igår: 17:05

SD säkrade budgetseger för M och KD

Det blir Moderaternas och Kristdemokraternas ekonomiska politik som styr riket nästa år. Sverigedemokraterna säkrade segern för M och KD när riksdagen röstade ned övergångsregeringens avskalade budgetförslag..

Världen Idag - Igår: 15:34

Flera kristna fredspristagare genom åren

När Denis Mukwege på måndagen mottog Nobels fredpris var han inte den första kristna personen att få den prestigefyllda utmärkelsen. Han är i gott sällskap av Martin Luther King, Moder Teresa, Desmond Tutu och Dag Hammarskjöld..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.