Världen Idag > Nyheter

Saturday, 23 February, 22:40

Världen Idag - 11 okt 18 kl. 10:15

Läkare i USA: Farligt uppmuntra barn byta könPersoner som genomgår könsbytesbehandling har högre risk för att begå självmord och drabbas av sjukdomar som cancer, stroke och diabetes. Det påpekar tre läkare i den konservativa intressegruppen Amerikanska barnläkarkollegiet. Att påverka barn till att tro att en könsoperation är normalt och hälsosamt är barnmisshandel, skriver de..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
USA, Amerikanska

Dela artikeln

390 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkarei , USA, Farligt, uppmuntra, barn, byta, kön
YLE - 15 sep 13 kl. 05:53

Jourläkare ofta farligt trötta

Utmattning är ett allvarligt problem bland jourläkare, skriver söndagsbilagan Sunnuntaisuomalainen. Med. dr.

SvD - 18 aug 11 kl. 14:21

USA farligt nära recession igen

Jag vill inte vara den som ropar varg men.....

SvD - 18 jan 17 kl. 07:15

Läkare: USA-presidenter åldras två år för varje år

Att amerikanska presidenter verkar åldras snabbare har kallats ”Vita huset-effekten”. När Barack Obama lämnar presidentposten är det med betydligt gråare hår än när han tillträdde 2009. Och han är inte ensam.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Smart askkopp ska få rökare att fimpa rätt

Använder ”nudging” för att uppmuntra till ändrat beteende..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Smart askkopp ska få rökare att fimpa rätt

Använder ”nudging” för att uppmuntra till ändrat beteende..

Nyheter 24 - 05 mar 14 kl. 11:17

Forskare: Kött lika farligt som rökningNyttigare alternativ

FORSKNING. En ny amerikansk studie visar att högproteinkost kan vara lika farlig som rökning för folk i medelåldern, skriver The Telegraph.Studien kartlade tusentals vuxna människors matvanor under 20 år och kom fram till att de som äter kost rik på animaliskt protein har en fyra gånger så stor risk att dö av cancer – än de människor som äter mindre protein.

YLE - 24 jan 15 kl. 06:00

Får rökare fler pauser på jobbet?

Vi har kommit en bra bit från 1920-talets lungstärkande cigariller på munstycke ordinerade av läkare och 1970-talets rökfyllda konferensrum, bussar och väntrum. Som tur är. Det är numera med nöd och näppe tillåtet att röka i det egna hemmet - ibland inte ens där om man bor på hyra.

Ekonomistas - 15 mar 18 kl. 08:30

Handelskrig – det blir värst för USA

Det här är ett gästinlägg av Mats Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. Vi är alla oroliga över Donald Trumps planer på att införa strafftullar på stål och aluminium, och över omvärldens svar på dessa tullar. Ingen vill ju ha ett handelskrig.

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 09:28

Min fru har tilldelats en ny läkare var tredje dag som patient på Sus

Efter 18 timmars väntan på akuten i Lund, fördelat på två dagar blev min fru inlagd på en av klinikerna på Skånes universitetssjukhus i Lund tidigt i november förra året. Hon promenerade in på avdelningen "för egen maskin". Hon blev inlagd, med visst rörelsebortfall i vänster ben och arm.

Expressen - 06 feb 14 kl. 11:37

Hoppet för farligt - störtloppet avbröts

SOTJI. Damernas första störtloppsträning i Rosa Khutor avbröts efter tre åkare sedan det sista hoppet visat sig vara för farligt. – Du kommer väldigt högt över marken, backen bara försvinner och du fortsätter bara rakt fram och problemet är att det känns som att du aldrig kommer att landa, beskrev Laurenne Ross, USA, som åkte först av alla..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

USA uppmanar Israel att be Polen om ursäkt

USA lägger sig i bråket mellan Israel och Polen. Georgette Mosbacher, den amerikanska ambassadören i Warszawa, uppmanar Israel att be om ursäkt..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Vuxennärvaro för att hjälpa barn på nätet

Ett ord. Det krävs en högre närvaro av vuxna på nätet för att förstå barnens verklighet. Det menar Gabriel Ekbeck och Hanna Simonsson som tillsammans håller i ett seminarium om ämnet på barnledarkonferensen ”Jesus till barnen” i Uppsala i mars..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Equmeniakyrkan ”klimatfastar” fram till påsk

Den 6 mars inleds den kristna fastan, och i år tar Equmeniakyrkan ett annorlunda grepp. Hela den nationellt anställda personalen avstår från transporter som använder fossila bränslen, såsom flyg, bil och båt.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Kroppen svarar på dina kommandon

Vägen till en bättre hälsa behöver inte vara krånglig. Med några enkla kommandon i rätt riktning kommer kroppen att svara direkt. Det menar Monica Wigren som driver företaget Bygg din hälsa..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Urbaniseringen kan bli tigerns räddning

Flykten från landsbygden kan bli räddningen för tigern och andra hotade arter i södra Asien. Det hävdar forskare i en ny studie. Där konstateras att en minskad befolkning i tigrarnas kärnområden är nyckeln till de stora katternas överlevnad..

Världen Idag - 14 timmar sedan

F.d. S-politiker fortsätter att sprida antisemitism på nätet

”USA är som vax i händerna på den globala sionismen”. Det sägs i en video som en förtroendevald Socialdemokrat i Uddevalla lagt upp på sina Facebook-sida. ”Helt oacceptabelt”, kommenterar Anna-Lena Heydar, partiordförande i Uddevalla..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Stabila församlingar med stabila ledare

En avgörande fråga för väckelse, mission och evangelisation i Sverige är kvaliteten på de lokala församlingarna och kyrkorna. Kristus har kallat sin kyrka att vara ett ljus i mörkret, en stad på berget, ett salt i förruttnelsen. Ett dilemma för många församlingar i storstäder inte minst är att man inte är en stad på berget, man är fullständigt okänd för hela närområdet.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Bör en kristen avstå från kött?

Hur ser kristna på köttätande? Bör en kristen vara vegan?.

Världen Idag - Igår: 22:00

Barn ska återfå rätt till personlig assistans

Andningshjälp och sondmatning ska åter, otvetydigt, kunna ge rätt till personlig assistans och assistansersättning. Det kan göra stor skillnad för uppemot ett 50-tal vuxna och barn, och deras familjer, som fått rätten indragen..

Världen Idag - Igår: 17:02

Israels nya kritik mot Wallström – och Svenska kyrkan

Israels ambassadör i Sverige reagerar nu kraftfullt på utrikesminister Margot Wallströms utspel om brister i Israels religionsfrihet. Hon förvränger verkligheten, menar ambassadören, och ger samtidigt en känga till Svenska kyrkan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.