Alingsås tidning > Nyheter

Thursday, 17 January, 18:20

Alingsås tidning - 11 okt 18 kl. 07:12

Fick sitt diplom av DrottningenI tisdags fick representanter från Alingsås majblommeförening motta utmärkelsen Årets lokalförening av Drottning Silvia.
– Det kändes väldigt högtidligt och hedrande, säger Kerstin Andreasson, ordförande i Alingsås majblommeförening.
Det var när sommaren övergick till höst som Majblommans riksförbund utsåg Alingsås majblommeförening till Årets lokalförening. I tisdags var det dags för Kerstin Andreasson, ordförande i Alingsås majblommeförening och Susanne Adolfsson, vice ordförande, att resa till Stockholms slott för att där motta utmärkelsen av Drottning Silvia, Majblommans högsta beskyddare. – Vi är femton personer i föreningen men det var bara två personer som fick åka med, så det var verkligen en ära för oss att få göra här, sä
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Drottningen, Alingsås, Årets, Drottning Silvia, Kerstin Andreasson, Majblommans, Susanne Adolfsson, Stockholms, Stockholms Slott, Adolf Fredriks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fick sitt, diplomav , Drottningen
GT - 06 sep 14 kl. 15:15

Majblomsförsäljare fick diplom av Sylvia

GÖTEBORG. De 30 majblomsförsäljarna på Johannebergsskolan i Göteborg som sålde bäst i Sverige fick diplom av drottningen. 166 300 kronor fick de ihop under två veckors försäljning.

Expressen - 06 sep 14 kl. 15:15

Majblomsförsäljare fick diplom av Silvia

GÖTEBORG. De 30 majblomsförsäljarna på Johannebergsskolan i Göteborg som sålde bäst i Sverige fick diplom av drottningen. 166 300 kronor fick de ihop under två veckors försäljning.

Nyheter 24 - 22 dec 13 kl. 22:14

"Drottningen är mer än ansiktslyft och vackra håruppsättningar"Matilda Andersson

Drottning Silvia fyller 70 år i dag, den 23 december 2013. Fem år äldre än dagens pensionsålder, fem år kvar till det som kan komma att bli den nya. För drottningen spelar det dock ingen roll vad Fredrik Reinfeldt eller framtida statsministrar säger, hon kommer ändå aldrig att riktigt kunna stämpla ut.

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 00:18

Drottningen: Tänk noga om Skottland

Drottning Elizabeth II säger att hon hoppas att väljarna tänker sig väldigt noga för om framtiden innan de folkomröstar om Skottlands självständighet på torsdag.
Det 88-åriga statsöverhuvudet ska ha fällt orden till en beundrare i samband med att hon deltog i en gudstjänst nära hennes slott Balmoral i Skottland. - Jag hoppas att människor tänker "väldigt noga" inför sitt beslut, citeras hon av brittiska medier.

BT - 15 sep 14 kl. 00:18

Drottningen: Tänk noga om Skottland

Drottning Elizabeth II säger att hon hoppas att väljarna tänker sig väldigt noga för om framtiden innan de folkomröstar om Skottlands självständighet på torsdag. Det 88-åriga statsöverhuvudet ska ha fällt orden till en beundrare i samband med att hon deltog i en gudstjänst nära hennes slott Balmoral i Skottland.- Jag hoppas att människor tänker "väldigt noga" inför sitt beslut, citeras hon av brittiska medier.

Skånskan - 28 mar 18 kl. 13:00

Ensamjobbare öppnar sitt hem

BESÖKARE. Ullastina Larsson beskriver sig som en social människa – som helst jobbar ensam. Den närmaste veckan är det den första egenskapen som gäller, för då öppnar hon sitt hem under konstrundan.

BT - 09 aug 11 kl. 07:34

Silvias far hjälpte judisk affärsman - nyhet för drottningen

Walther Sommerlath träffade en uppgörelse med den judiske affärsman vars firma han tog över i Berlin, enligt drottning Silvias utredning. Mannen fick i gengäld ta över Sommerlaths kaffefarm i Brasilien och kunde emigrera från Nazityskland. Efter avslöjanden om Walther Sommerlaths medlemskap i Nazistpartiet tidigare i år aviserade drottning Silvia en egen utredning om familjens band till nationalsocialismen.

Kristianstadsbladet - 20 feb 13 kl. 14:13

Drottningen anmäler tidningar


Drottnings Silvia har anmält flera tidningar sedan dessa i höstas publicerat ett fotomontage gjort av fotografen Elisabeth Ohlson Wallin, uppger Expressen. På bilden förekommer bland annat kungaparet och hovet har tidigare beskrivit montaget som "kränkande, sårande och illvilligt".Drottningen anmälde tidningarna till PO redan i december men pressombudsmannen, Ola Sigvardsson, avförde den.

Politikerbloggen - 06 apr 11 kl. 09:10

SKADAD Drottningen skadades när hon flydde från paparazzi

DROTTNINGEN SKADAD. Drottning Silvia skadades lindrigt i samband med att hon försökte undvika en paparazzifotograf från Aftonbladet under sitt besök i New York. Drottningen föll och skadade både foten och handleden.

Expressen - 04 maj 15 kl. 09:28

Drottningen blir först med att få veta namnet

Kate och William har bestämt ett namn för prinsessan. Men de vill berätta det för en viss person först – drottningen. Under måndagen ska drottningen träffa den nya prinsessan när familjen åker till sitt privata hus i Norfolk.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 5 timmar sedan

Krock på Götaplan

Två bilar krockade på Götaplan i Alingsås vid 12.30-tiden på torsdagen. Enligt räddningstjänsten blev den ena bilen påkörd i sidan av den andra.

Alingsås tidning - 7 timmar sedan

Buss ersätter tåg i helgen

På grund av banarbete ställs tågen in mellan Herrljunga och Borås till helgen och ersätts med buss, enligt särskild tidtabell. Det gäller tågtrafiken mellan klockan 07.00 och 15.

Alingsås tidning - 10 timmar sedan

Brand i timmerbil

Ett av däcken på släpet till en timmerbil fattade eld på länsväg 1897, i höjd med Gisslatorp, vid midnatt natten till torsdagen. Elden spred sig till släpet och lasten men kunde snabbt släckas av räddningstjänsten. Ingen människa kom till skada.

Alingsås tidning - 12 timmar sedan

Laddat med nyheter – och mat

Om du vill höra Marlene och Amandus försvara Ods skola i Vi i femman ska du ratta in P4 Sjuhärad i eftermiddag.
– Det värsta skulle vara om vi ”failar” på alla frågor, tycker Marlene.
– Vad händer då, dör vi eller?

Alingsås tidning - 12 timmar sedan

Musikskola i kyrkans regi

Svenska kyrkan Alingsås ska dra igång en musikskola. Undervisningen startar vecka 11 och från vecka fem kan intresserade elever söka.
– Vi riktar oss till 10-19-åringar, säger Johan Ivarson, kyrkomusiker.

Alingsås tidning - Igår: 17:10

Singelolycka i Kärtared

Vid 13-tiden på onsdagen inträffade en singelolycka i trakten av Kärtared. Några personskador har inte rapporterats i samband med olyckan..

Alingsås tidning - Igår: 17:09

Polis omhändertog körkort

På onsdagsförmiddagen stoppades en bilist för kontroll i Stråhles Allé. En kontroll visade att föraren var påverkad av alkohol och hans körkort omhändertogs på plats..

Alingsås tidning - Igår: 14:13

Skrapade fram 100 000 kronor

100 000 kronor – så mycket skrapade alingsåsaren Bernt Alfredsson fram i Tv4 Nyhetsmorgons Trisskrap på onsdagsmorgonen.
Till vardags arbetar Bernt Alfredsson som montör av maskiner för färgborttagning hemma i Alingsås. Under en lunchrast traskade han in på Överskottsbolaget och köpte där en Triss.

Alingsås tidning - Igår: 09:01

Kastade fälgkors mot bilägare

Vid halvtiotiden på tisdagskvällen utsattes en bil i Vårgårda för en inbrottsstöld. Bilägaren blev vittne till stölden och följde efter gärningsmännen när de lämnade platsen. I samband med det kastade en av tjuvarna ett fälgkors mot bilägaren.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Sviter av ett dåligt foderår

Susanne och Peter Dickson på Vikaryd har liksom många andra lantbrukare drabbats av den torra sommaren.
– Vi är ändå lyckligt lottade för vi har foder så vi klarar oss, men vi kan inte hjälpa några andra, säger Susanne Dickson.
Just nu har gården ett 50-tal tackor, 75 nötdjur och sex hästar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.