YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 00:38

YLE - 10 okt 18 kl. 15:39

Rättelse: Nyhet om drastiskt varmare temperaturer i Finland, Sverige och Norge byggde på felaktig dataFel i ett enormt datamaterial gav fel uppgifter, som att medeltemperaturen i Kiruna och Björneborg skulle ha stigit med nästan 4 grader det senaste seklet. Det meddelar Europeiska nätverket för datajournalistik som stod bakom nyheten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Norge, Kiruna, Björneborg, Europeiska

Dela artikeln

412 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättelse, Nyhetom , drastiskt, varmare, temperatureri , Finland, Sverige, och Norge byggde på felaktig data
Supermiljöbloggen - 12 sep 15 kl. 22:14

Så hotas Alperna av det varmare klimatet

Om bara 35 år har alla mindre och mellanstora glaciärer i Schweiz smält, menar forskare. Nu rustar lokala samhällen för att ta tillvara smältvattnet så effektivt som möjligt medan det ännu finns kvar. Samhällena i Alpernas dalar är ekonomiskt beroende av smältvatten från glaciärerna.

YLE - 17 nov 15 kl. 07:43

Berättelse 28: Jag skäms inte längre över att jag mår dåligt

Egentligen har jag väl gått på samtalsterapi sedan jag gick i lågstadiet. Det hela började med att jag rasade i vikt och blev allvarligt sjuk och tillika kände mig väldigt utanför i skolan. Men då var det annorlunda.

Barometern - 24 feb 14 kl. 06:59

Berättelse i rödgrön smak

Fredag kväll. SVT Nyheter rapporterar om ”Kraftiga besparingar på järnvägsunderhåll”. Den största aktören på marknaden statliga Infranord säger upp hundratals anställda och säljer maskiner.

Barometern - 24 feb 14 kl. 06:59

Berättelse i rödgrön smak

Fredag kväll. SVT Nyheter rapporterar om ”Kraftiga besparingar på järnvägsunderhåll”. Den största aktören på marknaden statliga Infranord säger upp hundratals anställda och säljer maskiner.

HBL - 08 feb 15 kl. 09:37

Finland ber om rättelse hos rysk nyhetsbyrå

Finland förbereder en önskan om rättelse hos den ryska nyhetsbyrån Interfax. Rättelsen gäller byråns rapportering om president Sauli Niinistö.Enligt FNB är Utrikesministeriet i färd med att skriva en rättelseförfrågan vid Finlands ambassad i Morskva.

Dagens PS - 26 sep 17 kl. 18:02

RÄTTELSE: Dagens PS gjorde en tabbe

Vi publicerade en nyhet som var gammal skåpmat. Ett debattinlägg av TV-kände producenten och medieprofilen Michael Moore, som publicerades i Huffington Post 2010, har på nytt fått spridning i sociala medier. Det ledde till att två av varandra oberoende ”tips” kom in till Dagens PS för dagen mycket stressade redaktör, som gjorde en rewrite på den sju år gamla nyheten om Michael Moores utspel mot den svenska regeringen  angående det då eskalerande antalet våldtäkter och att sexförbrytare i Sverige – enligt Moores ståndpunkt då – tycktes ha straffrihet och undkomma att lagföras.

Västerbottens Folkblad - 08 maj 16 kl. 17:26

Temperaturen i bassängen ökade drastiskt

I vanliga fall är temperaturen i Umeå simhalls lilla bassäng, som används till undervisning, runt 30 grader. På söndagen steg den dock till – 40 grader. Babysimmet ställdes därför in.

SR - 14 sep 17 kl. 06:24

Bieffekt väntas för kaffeodlare i varmare klimat

Möjligheten att odla kaffe i Latinamerika kan minska drastiskt på grund av klimatförändringar. Men det beror också på hur det går för bina..

Sydsvenskan - 30 maj 15 kl. 04:00

Kontrollbehov i skrift ökar drastiskt

"Vad fan är detta? Jag sa aldrig det här!" Det var Zlatans omedelbara reaktion när han fick läsa utkastet till sin självbiografi.

YLE - 11 sep 13 kl. 08:14

Förbundspennan: En nyhet, information

En nyhet baserar sig på fakta. Nyheten beskriver en händelse så som den hänt eller tagit plats. Nyheten rapporterar även påföljder av händelsen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Mardrömskväll för Sport – insläppt mål i powerplay bara sista spiken i kistan

Sport hade inget att sätta emot i Raumo. Lukko spelade ut gästerna och såg till att örnarnas formkurva fortsätter att peka spikrakt neråt..

YLE - 4 timmar sedan

Vbl: Polisen anser att de handlade korrekt med den hotfulla vargen i Kimo

Polisen gjorde inget fel när de lät bli att ge order om avlivning av vargen i Kimo i våras. Det svarar man JO angående den klagan som Vörås kommunstyrelse lämnade in mot polisens agerande..

YLE - 6 timmar sedan

Saknar du något? - Det kanske finns på polisens hittegodsbyrå

Under onsdagen höll polisen i Vasa sin höstauktion där folk fick bjuda på upphittade cyklar. Byråsekreterare Ann-Louise Olén på polisens hittegodsbyrå har under sin tid sett folk komma in med det mesta man kan tänka sig..

YLE - 7 timmar sedan

Laihelaföretag föregångare inom kemisk återvinning av plast

Ett företag i Laihela har löst problemen med återvinning av plast. Vid företagets anläggning värms plasten upp och efter avdunstning och destillering blir det till olja..

YLE - 8 timmar sedan

Schampotillverkning och korvstoppning på läseordningen – Bäckby skola satsar på kreativ undervisning i naturvetenskap

Att lära sig genom att göra framom att sitta i skolbänken är vardag för eleverna i Bäckby skola i Pedersöre. I år blir det ännu mer av det då skolan utvecklar den kreativa undervisningen i naturvetenskap. - Man ser vad man gör, säger eleven Hugo Ahlvik..

YLE - 10 timmar sedan

Förlängt förtroende för Käcko – får hjälp av Portin: ”Har ett stort Jaro-hjärta”

Efter en stark höstsäsong får Niklas Käcko fortsätta som huvudtränare i Jaro. Han får dessutom hjälp av en riktig Jaroprofil i Jonas Portin under nästa säsong. "Ett av de finaste jobben man kan ha inom fotbollen i vår nejd", säger Käcko..

YLE - 10 timmar sedan

Två månaders kö till operation i Vasa

I Vasa får man vänta längre på ickebrådskande sjukhusvård än i bland annat Seinäjoki och Karleby. Enligt institutet för hälsa och välfärd, THL, är köerna i Vasa sjukvårdsdistrikt i medeltal 61 dagar..

YLE - 11 timmar sedan

Strejk stänger idrottsanläggningar i Österbotten nästa vecka

Strejken inom den offentliga sektorn berör idrotts- och kulturväsendet, kostshållsbranschen samt rengöring och fastighetsservice..

YLE - 14 timmar sedan

Luciajuryn har gjort sitt val - här är listan på årets lucia-kandidater!

De tio kandidaterna i valet av Finlands lucia 2018 är utsedda. Kandidaterna kommer från olika håll i Svenskfinland. Luciajuryn bestående av journalisten Anna Bäck, skådespelaren Riko Eklundh och journalisten Stefan Lundberg sammanträdde på Folkhälsan i dag, onsdag..

YLE - 17 timmar sedan

Nya inomhusluftproblem i Oxhamns skola i Jakobstad

Problemen med inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Åtta av elva lärare lider av den dåliga luften, en av dem har förflyttats till andra utrymmen enligt rektor Peter Lindqvist..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.