YLE > Svenskfinland

Wednesday, 20 February, 06:18

YLE - 10 okt 18 kl. 15:39

Rättelse: Nyhet om drastiskt varmare temperaturer i Finland, Sverige och Norge byggde på felaktig dataFel i ett enormt datamaterial gav fel uppgifter, som att medeltemperaturen i Kiruna och Björneborg skulle ha stigit med nästan 4 grader det senaste seklet. Det meddelar Europeiska nätverket för datajournalistik som stod bakom nyheten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Norge, Kiruna, Björneborg, Europeiska

Dela artikeln

1632 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättelse, Nyhetom , drastiskt, varmare, temperatureri , Finland, Sverige, och Norge byggde på felaktig data
Supermiljöbloggen - 12 sep 15 kl. 22:14

Så hotas Alperna av det varmare klimatet

Om bara 35 år har alla mindre och mellanstora glaciärer i Schweiz smält, menar forskare. Nu rustar lokala samhällen för att ta tillvara smältvattnet så effektivt som möjligt medan det ännu finns kvar. Samhällena i Alpernas dalar är ekonomiskt beroende av smältvatten från glaciärerna.

YLE - 17 nov 15 kl. 07:43

Berättelse 28: Jag skäms inte längre över att jag mår dåligt

Egentligen har jag väl gått på samtalsterapi sedan jag gick i lågstadiet. Det hela började med att jag rasade i vikt och blev allvarligt sjuk och tillika kände mig väldigt utanför i skolan. Men då var det annorlunda.

Barometern - 24 feb 14 kl. 06:59

Berättelse i rödgrön smak

Fredag kväll. SVT Nyheter rapporterar om ”Kraftiga besparingar på järnvägsunderhåll”. Den största aktören på marknaden statliga Infranord säger upp hundratals anställda och säljer maskiner.

Barometern - 24 feb 14 kl. 06:59

Berättelse i rödgrön smak

Fredag kväll. SVT Nyheter rapporterar om ”Kraftiga besparingar på järnvägsunderhåll”. Den största aktören på marknaden statliga Infranord säger upp hundratals anställda och säljer maskiner.

HBL - 08 feb 15 kl. 09:37

Finland ber om rättelse hos rysk nyhetsbyrå

Finland förbereder en önskan om rättelse hos den ryska nyhetsbyrån Interfax. Rättelsen gäller byråns rapportering om president Sauli Niinistö.Enligt FNB är Utrikesministeriet i färd med att skriva en rättelseförfrågan vid Finlands ambassad i Morskva.

Dagens PS - 26 sep 17 kl. 18:02

RÄTTELSE: Dagens PS gjorde en tabbe

Vi publicerade en nyhet som var gammal skåpmat. Ett debattinlägg av TV-kände producenten och medieprofilen Michael Moore, som publicerades i Huffington Post 2010, har på nytt fått spridning i sociala medier. Det ledde till att två av varandra oberoende ”tips” kom in till Dagens PS för dagen mycket stressade redaktör, som gjorde en rewrite på den sju år gamla nyheten om Michael Moores utspel mot den svenska regeringen  angående det då eskalerande antalet våldtäkter och att sexförbrytare i Sverige – enligt Moores ståndpunkt då – tycktes ha straffrihet och undkomma att lagföras.

Västerbottens Folkblad - 08 maj 16 kl. 17:26

Temperaturen i bassängen ökade drastiskt

I vanliga fall är temperaturen i Umeå simhalls lilla bassäng, som används till undervisning, runt 30 grader. På söndagen steg den dock till – 40 grader. Babysimmet ställdes därför in.

SR - 14 sep 17 kl. 06:24

Bieffekt väntas för kaffeodlare i varmare klimat

Möjligheten att odla kaffe i Latinamerika kan minska drastiskt på grund av klimatförändringar. Men det beror också på hur det går för bina..

Sydsvenskan - 30 maj 15 kl. 04:00

Kontrollbehov i skrift ökar drastiskt

"Vad fan är detta? Jag sa aldrig det här!" Det var Zlatans omedelbara reaktion när han fick läsa utkastet till sin självbiografi.

YLE - 11 sep 13 kl. 08:14

Förbundspennan: En nyhet, information

En nyhet baserar sig på fakta. Nyheten beskriver en händelse så som den hänt eller tagit plats. Nyheten rapporterar även påföljder av händelsen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

#femtioelvafrågor: “Vägarnas skick är ibland under all kritik” – de flesta partier håller med

Busschaufför och pensionär Rafael Palm i Vasa tycker att många vägar är i dåligt skick och undrar vad partierna ska göra åt det..

YLE - 1 timme sedan

Frågorna inför en fusion mellan Vasa och Korsholm är många – i avtalet finns få konkreta svar

Med mindre än en månad kvar till folkomröstningen om en fusion mellan Vasa och Korsholm är frågorna hos invånarna ännu många. Yle Österbotten reder ut vad fusionen kan betyda för svenskan, församlingarna och gymnasierna..

YLE - 1 timme sedan

Anmärkningar mot fusion tas upp dagar innan beslutet ska fattas – styrelseordförande försäkrar att tidtabellen håller

På onsdag är sista dagen att lämna in anmärkningar mot fusionsavtalet mellan Vasa och Korsholm. Anmärkningarna kommer att tas upp i respektive styrelse bara dagar innan beslutet om en fusion ska fattas..

YLE - 10 timmar sedan

Nykarleby utreder skolstrukturen – "Det är inte skolstängningar vi pratar om"

I Nykarleby fortsätter man utreda skolstrukturen i staden. Under lupp är skolorna i Kovjoki-Markby, Hirvlax och Socklot..

YLE - 15 timmar sedan

Provresultaten visade inget avvikande i Oxhamns skola – jakten på nya utrymmen fortsätter ändå

Arbetet med att hitta nya utrymmen för verksamheten i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Samtidigt visar provresultaten av inomhusluften i Oxhamns skola inget avvikande..

YLE - 16 timmar sedan

En person häktad för dråpförsök i Jakobstad

Tidigt på lördagsmorgonen misshandels en person svårt på gågatan i Jakobstad. Nu har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp..

YLE - 17 timmar sedan

Mässlingsmittan i Larsmo ökade vaccinationsgraden – men man ligger fortfarande långt under landets medeltal

Efter att ett barn i Larsmo smittades av mässling i november har vaccinationsgraden vad gäller MPR-vaccinet gått upp, speciellt bland barn under skolåldern. Men ännu ligger vaccinationsgraden i området långt under hela landets medeltal..

YLE - 20 timmar sedan

Vamia återinför lämplighetstest för närvårdare – YA fortsätter på samma linje

Nu ska sökande igen testas om de är lämpliga att arbeta som närvårdare. I vår kommer de som söker en studieplats på närvårdarutbildningen vid Vamia i Vasa genomgå ett lämplighetstest. På Yrkesakademin i Österbotten uppger man att nog tidigare träffat de sökande även om det inte varit möjlighet att hålla ett lämplighetstest..

YLE - Igår: 05:59

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga.

YLE - Igår: 06:01

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.