YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 01:10

YLE - 11 okt 18 kl. 04:59

Samma lön för samma arbete – Vasa stad sysselsatte förra sommaren 20 unga med specialbehovDe unga sommarjobbarna med specialbehov fick uppgifter på Vasa stad som skräddarsyddes för att passa var och en. Både staden och ungdomarna var nöjda med försöket, så nöjda att det blir en fortsättning 2019..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

180 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samma lönför samma , arbete, Vasastad , sysselsatteförra , sommaren 20 unga med specialbehov
YLE - 09 feb 14 kl. 21:38

Våldsamma kunder och halt väglag i Vasa

Två kvinnor blev våldsamma när de inte fick köpa öl efter klockan 21 i en butik och det hala väglaget sysselsatte polisen i Vasa under lördagen. En man i 20-års åldern körde på lördagen längs järnvägen i Vasa. Han körde fast i spåren och bilen måste bogseras från platsen.

YLE - 09 feb 14 kl. 09:48

Vålsamma kunder och halt väglag i Vasa

Två kvinnor blev våldsamma när de inte fick köpa öl efter klockan 21 i en butik och det hala väglaget sysselsatte polisen i Vasa under lördagen. Två kvinnor ville köpa öl efter klockan 21 i lördags i en butik på Handelsesplanaden i Vasa. När försäljaren inte sålde ölen till kvinnorna hotade de försäljaren och uppförde sig våldsamt.

YLE - 20 jun 15 kl. 09:48

Polisen: Ovanligt lugn midsommar i Vasa

Midsommarafton var livligare än en vanlig helg, men inga mera allvarligare tillbud inträffade i Vasa med omnejd. - Midsommaren var ovanligt lugn i Vasa, säger kommissarie Pasi Aho på polisinrättningen i Österbotten. Mindre bråk och berusade människor sysselsatte polisen under midsommarafton men inga allvarligare brott begicks i Vasa under midsommarafton.

HBL - 02 feb 14 kl. 05:02

”Kom hit – här finns ogjort arbete”

Hårt arbete, målmedveten exportinriktning och intensivt samarbete inom energiindustrin får Vasa att köra förbi alla andra städer i industriell tillväxt.– Jag vill absolut inte läsa några artiklar med rubriken Miraklet i Vasa. Här sker inget mirakel.

YLE - 05 feb 13 kl. 04:56

Vasa stad vill ändra ungas attityd mot droger

En attitydförändring mot alkohol och droger är nödvändig. Det tycker Vasa stad som nu satsar på drogförebyggande arbete, bland annat genom information till unga och föräldrar. Säkerhets och trygghets koordinator Seppo Mäenpää vid Vasa stad På tisdag kväll ordnas ett seminarium för både unga och föräldrar där droganvändning och förebyggande arbete diskuteras.

YLE - 10 sep 12 kl. 15:54

Socialarbetarna i Vasa är frustrerade

I Vasa är bara sextio procent av socialarbetarna formellt kompetenta. Bristen på behöriga arbetare gör att pressen på de som har den formella kompetensen ökar. Bland annat upplever socialarbetarna att de inte har tid för ett långsiktigt arbete bland sina klienter.

YLE - 17 sep 12 kl. 06:55

Tre bränder i Vasa i helgen

Tre bränder sysselsatte brandkåren i Vasa i helgen. I Brändö på Brändövägen bröt en brand ut i ett hus brinna på söndagen. Branden började i köket.

YLE - 23 jun 13 kl. 17:41

Rattfyllerister sysselsatte polisen i Österbotten

Midsommarhelgen medförde inga allvarliga olyckor eller dödsfall i Österbotten. Det meddelar kriminalöverkommissarie Teemu Heikkinen på polisinrättningen i Mellersta Österbotten och Pedersöre. Men rattfyllerister fanns det gott om.

YLE - 02 mar 14 kl. 09:49

Bråkstakar och fartdårar sysselsatte polisen

Det var gräl och bråk i Jakobstad och Karleby och i Vasa körde en ung person narkotikapåverkad. Det här hände i helgen. En bil som körde i hög hastighet längs med Smedsbyvägen i Vasa fångade polisens uppmärksamhet på lördagkväll.

YLE - 05 okt 16 kl. 19:45

Allt fler engagerar sig för Vasa centralsjukhus

Nu står man upp för Vasa centralsjukhus på flera håll. Under helgen ordnas en manifestation på torget i Vasa och från Vasa läkareförenings sida har man uppvaktat regeringen med ett brev. - Vi tyckte att något måste göras, säger föreningens sekreterare Tom Forsén.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Mardrömskväll för Sport – insläppt mål i powerplay bara sista spiken i kistan

Sport hade inget att sätta emot i Raumo. Lukko spelade ut gästerna och såg till att örnarnas formkurva fortsätter att peka spikrakt neråt..

YLE - 5 timmar sedan

Vbl: Polisen anser att de handlade korrekt med den hotfulla vargen i Kimo

Polisen gjorde inget fel när de lät bli att ge order om avlivning av vargen i Kimo i våras. Det svarar man JO angående den klagan som Vörås kommunstyrelse lämnade in mot polisens agerande..

YLE - 6 timmar sedan

Saknar du något? - Det kanske finns på polisens hittegodsbyrå

Under onsdagen höll polisen i Vasa sin höstauktion där folk fick bjuda på upphittade cyklar. Byråsekreterare Ann-Louise Olén på polisens hittegodsbyrå har under sin tid sett folk komma in med det mesta man kan tänka sig..

YLE - 8 timmar sedan

Laihelaföretag föregångare inom kemisk återvinning av plast

Ett företag i Laihela har löst problemen med återvinning av plast. Vid företagets anläggning värms plasten upp och efter avdunstning och destillering blir det till olja..

YLE - 8 timmar sedan

Schampotillverkning och korvstoppning på läseordningen – Bäckby skola satsar på kreativ undervisning i naturvetenskap

Att lära sig genom att göra framom att sitta i skolbänken är vardag för eleverna i Bäckby skola i Pedersöre. I år blir det ännu mer av det då skolan utvecklar den kreativa undervisningen i naturvetenskap. - Man ser vad man gör, säger eleven Hugo Ahlvik..

YLE - 10 timmar sedan

Förlängt förtroende för Käcko – får hjälp av Portin: ”Har ett stort Jaro-hjärta”

Efter en stark höstsäsong får Niklas Käcko fortsätta som huvudtränare i Jaro. Han får dessutom hjälp av en riktig Jaroprofil i Jonas Portin under nästa säsong. "Ett av de finaste jobben man kan ha inom fotbollen i vår nejd", säger Käcko..

YLE - 11 timmar sedan

Två månaders kö till operation i Vasa

I Vasa får man vänta längre på ickebrådskande sjukhusvård än i bland annat Seinäjoki och Karleby. Enligt institutet för hälsa och välfärd, THL, är köerna i Vasa sjukvårdsdistrikt i medeltal 61 dagar..

YLE - 12 timmar sedan

Strejk stänger idrottsanläggningar i Österbotten nästa vecka

Strejken inom den offentliga sektorn berör idrotts- och kulturväsendet, kostshållsbranschen samt rengöring och fastighetsservice..

YLE - 14 timmar sedan

Luciajuryn har gjort sitt val - här är listan på årets lucia-kandidater!

De tio kandidaterna i valet av Finlands lucia 2018 är utsedda. Kandidaterna kommer från olika håll i Svenskfinland. Luciajuryn bestående av journalisten Anna Bäck, skådespelaren Riko Eklundh och journalisten Stefan Lundberg sammanträdde på Folkhälsan i dag, onsdag..

YLE - 18 timmar sedan

Nya inomhusluftproblem i Oxhamns skola i Jakobstad

Problemen med inomhusluften i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Åtta av elva lärare lider av den dåliga luften, en av dem har förflyttats till andra utrymmen enligt rektor Peter Lindqvist..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.