YLE > Svenskfinland

Sunday, 09 December, 23:20

YLE - 11 okt 18 kl. 04:59

Samma lön för samma arbete – Vasa stad sysselsatte förra sommaren 20 unga med specialbehovDe unga sommarjobbarna med specialbehov fick uppgifter på Vasa stad som skräddarsyddes för att passa var och en. Både staden och ungdomarna var nöjda med försöket, så nöjda att det blir en fortsättning 2019..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

198 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samma lönför samma , arbete, Vasastad , sysselsatteförra , sommaren 20 unga med specialbehov
YLE - 09 feb 14 kl. 21:38

Våldsamma kunder och halt väglag i Vasa

Två kvinnor blev våldsamma när de inte fick köpa öl efter klockan 21 i en butik och det hala väglaget sysselsatte polisen i Vasa under lördagen. En man i 20-års åldern körde på lördagen längs järnvägen i Vasa. Han körde fast i spåren och bilen måste bogseras från platsen.

YLE - 09 feb 14 kl. 09:48

Vålsamma kunder och halt väglag i Vasa

Två kvinnor blev våldsamma när de inte fick köpa öl efter klockan 21 i en butik och det hala väglaget sysselsatte polisen i Vasa under lördagen. Två kvinnor ville köpa öl efter klockan 21 i lördags i en butik på Handelsesplanaden i Vasa. När försäljaren inte sålde ölen till kvinnorna hotade de försäljaren och uppförde sig våldsamt.

YLE - 20 jun 15 kl. 09:48

Polisen: Ovanligt lugn midsommar i Vasa

Midsommarafton var livligare än en vanlig helg, men inga mera allvarligare tillbud inträffade i Vasa med omnejd. - Midsommaren var ovanligt lugn i Vasa, säger kommissarie Pasi Aho på polisinrättningen i Österbotten. Mindre bråk och berusade människor sysselsatte polisen under midsommarafton men inga allvarligare brott begicks i Vasa under midsommarafton.

HBL - 02 feb 14 kl. 05:02

”Kom hit – här finns ogjort arbete”

Hårt arbete, målmedveten exportinriktning och intensivt samarbete inom energiindustrin får Vasa att köra förbi alla andra städer i industriell tillväxt.– Jag vill absolut inte läsa några artiklar med rubriken Miraklet i Vasa. Här sker inget mirakel.

YLE - 05 feb 13 kl. 04:56

Vasa stad vill ändra ungas attityd mot droger

En attitydförändring mot alkohol och droger är nödvändig. Det tycker Vasa stad som nu satsar på drogförebyggande arbete, bland annat genom information till unga och föräldrar. Säkerhets och trygghets koordinator Seppo Mäenpää vid Vasa stad På tisdag kväll ordnas ett seminarium för både unga och föräldrar där droganvändning och förebyggande arbete diskuteras.

YLE - 10 sep 12 kl. 15:54

Socialarbetarna i Vasa är frustrerade

I Vasa är bara sextio procent av socialarbetarna formellt kompetenta. Bristen på behöriga arbetare gör att pressen på de som har den formella kompetensen ökar. Bland annat upplever socialarbetarna att de inte har tid för ett långsiktigt arbete bland sina klienter.

YLE - 17 sep 12 kl. 06:55

Tre bränder i Vasa i helgen

Tre bränder sysselsatte brandkåren i Vasa i helgen. I Brändö på Brändövägen bröt en brand ut i ett hus brinna på söndagen. Branden började i köket.

YLE - 23 jun 13 kl. 17:41

Rattfyllerister sysselsatte polisen i Österbotten

Midsommarhelgen medförde inga allvarliga olyckor eller dödsfall i Österbotten. Det meddelar kriminalöverkommissarie Teemu Heikkinen på polisinrättningen i Mellersta Österbotten och Pedersöre. Men rattfyllerister fanns det gott om.

YLE - 02 mar 14 kl. 09:49

Bråkstakar och fartdårar sysselsatte polisen

Det var gräl och bråk i Jakobstad och Karleby och i Vasa körde en ung person narkotikapåverkad. Det här hände i helgen. En bil som körde i hög hastighet längs med Smedsbyvägen i Vasa fångade polisens uppmärksamhet på lördagkväll.

YLE - 05 okt 16 kl. 19:45

Allt fler engagerar sig för Vasa centralsjukhus

Nu står man upp för Vasa centralsjukhus på flera håll. Under helgen ordnas en manifestation på torget i Vasa och från Vasa läkareförenings sida har man uppvaktat regeringen med ett brev. - Vi tyckte att något måste göras, säger föreningens sekreterare Tom Forsén.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

VM i body fitness avgjort – nu siktar Linda Backlund framåt

Linda Backlund från Vörå har just deltagit i VM i bodyfitnes i Spanien. Hon placerade sig bland de elva till femton bästa i tävlingen. Placeringen är hon inte helt nöjd med, men sin egen prestation är hon jättenöjd med..

YLE - 12 timmar sedan

15-åriga Johannes komponerade verk för fyrtiomanna blåsorkester – ”Internet lärde mig komponera”

Johannes Forsén är trumpetist i Närpes Skolmusikkår och numera också kompositör. Under skolmusikkårens 60-årsjubileumskonsert framfördes hans verk Northern Landscapes..

YLE - 14 timmar sedan

Älgjakten pågår ännu – inga vargar har stört jakten

Inga vargar har stört årets älgjakt i Österbotten, säger Stefan Pellas, jaktchef på Kust-Österbottens viltcentral. I Södra Österbotten har däremot fyra jakthundar blivit attackerade under hösten..

YLE - Igår: 12:14

Storkyros önskan om att byta landskap går framåt – kommuner säger ja till bytet

Storkyros strävan att lämna Österbottens förbund och i stället bli en del av Södra Österbottens förbund går framåt. På måndag tar Korsholm, Malax och Kristinestad ställning till Storkyros önskemål..

YLE - Igår: 08:30

Ett liv bortom elnät och moderna bekvämligheter

Tova Christoffersson och Mathias Smulter har valt att leva mitt i naturen. Utan bekvämligheter bygger de sitt eget paradis på Talasbuan i den jämtländska skogen..

YLE - I förrgår: 20:31

Vasa Sports Tommi Tikka stal showen i Helsingfors – ful ryggtackling och snyggt mål då örnarna vände mot HIFK

Tommi Tikka var med i det mesta då Vasa Sport tog en dramatisk seger över HIFK. Tikka spelade både skurk och hjälte då Vasalaget vände och vann efter förlängning..

YLE - I förrgår: 18:36

Olympiska kommittén delade ut pengar åt friidrottarna – inget stöd åt Richardsson eller Sandblom

Finlands olympiska kommitté stöder färre friidrottare år 2019 än året innan. Saga Andersson, Oliver Helander och David Söderberg finns med bland de 21 namnen medan Camilla Richardsson och Linda Sandblom har trillat bort..

YLE - I förrgår: 13:57

Övis ska börja ta emot barn med särskilda behov – nytt avtal mellan Vasa stad och Åbo Akademi

Tidigare har det inte funnits något avtal mellan staden och skolan och det gjorde bland annat att [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/05/25/annu-ett-fall-dar-vasa-ovningsskola-besvarar-sig-om-elev-romeo-nekas-borja-ettan;Romeo inte kunde börja i Övis i höstas;standard;], trots att hans föräldrar ville det..

YLE - I förrgår: 10:22

Överläkare om allt längre vårdköer för barn: Trötta föräldrar och den moderna skolan producerar patienter till barnpsykiatrin

Vanliga förvärvsarbetande föräldrar prövas hårt av alla krav och skolan kräver självstyrning på ett sätt som inte beaktar barnens mognadsgrad. Det anser åtta överläkare inom barnpsykiatrin att kraftigt bidrar till de växande köerna till barnpsykiatrisk vård..

YLE - I förrgår: 06:34

Motion i Jakobstadsfullmäktige: Ge skoleleverna en meningsfull fritid med trygga vuxna

En lågtröskelverksamhet som är öppen för alla efter skoldagens slut, det föreslår SFP:s fullmäktigeledamot Annica Haldin i Jakobstad. Det viktiga är att barn inte lämnas ensamma och otrygga utan har en trygg plats att gå till, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.