YLE > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 20:31

YLE - 11 okt 18 kl. 04:59

Samma lön för samma arbete – Vasa stad sysselsatte förra sommaren 20 unga med specialbehovDe unga sommarjobbarna med specialbehov fick uppgifter på Vasa stad som skräddarsyddes för att passa var och en. Både staden och ungdomarna var nöjda med försöket, så nöjda att det blir en fortsättning 2019..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

198 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samma lönför samma , arbete, Vasastad , sysselsatteförra , sommaren 20 unga med specialbehov
YLE - 09 feb 14 kl. 21:38

Våldsamma kunder och halt väglag i Vasa

Två kvinnor blev våldsamma när de inte fick köpa öl efter klockan 21 i en butik och det hala väglaget sysselsatte polisen i Vasa under lördagen. En man i 20-års åldern körde på lördagen längs järnvägen i Vasa. Han körde fast i spåren och bilen måste bogseras från platsen.

YLE - 09 feb 14 kl. 09:48

Vålsamma kunder och halt väglag i Vasa

Två kvinnor blev våldsamma när de inte fick köpa öl efter klockan 21 i en butik och det hala väglaget sysselsatte polisen i Vasa under lördagen. Två kvinnor ville köpa öl efter klockan 21 i lördags i en butik på Handelsesplanaden i Vasa. När försäljaren inte sålde ölen till kvinnorna hotade de försäljaren och uppförde sig våldsamt.

YLE - 20 jun 15 kl. 09:48

Polisen: Ovanligt lugn midsommar i Vasa

Midsommarafton var livligare än en vanlig helg, men inga mera allvarligare tillbud inträffade i Vasa med omnejd. - Midsommaren var ovanligt lugn i Vasa, säger kommissarie Pasi Aho på polisinrättningen i Österbotten. Mindre bråk och berusade människor sysselsatte polisen under midsommarafton men inga allvarligare brott begicks i Vasa under midsommarafton.

HBL - 02 feb 14 kl. 05:02

”Kom hit – här finns ogjort arbete”

Hårt arbete, målmedveten exportinriktning och intensivt samarbete inom energiindustrin får Vasa att köra förbi alla andra städer i industriell tillväxt.– Jag vill absolut inte läsa några artiklar med rubriken Miraklet i Vasa. Här sker inget mirakel.

YLE - 05 feb 13 kl. 04:56

Vasa stad vill ändra ungas attityd mot droger

En attitydförändring mot alkohol och droger är nödvändig. Det tycker Vasa stad som nu satsar på drogförebyggande arbete, bland annat genom information till unga och föräldrar. Säkerhets och trygghets koordinator Seppo Mäenpää vid Vasa stad På tisdag kväll ordnas ett seminarium för både unga och föräldrar där droganvändning och förebyggande arbete diskuteras.

YLE - 10 sep 12 kl. 15:54

Socialarbetarna i Vasa är frustrerade

I Vasa är bara sextio procent av socialarbetarna formellt kompetenta. Bristen på behöriga arbetare gör att pressen på de som har den formella kompetensen ökar. Bland annat upplever socialarbetarna att de inte har tid för ett långsiktigt arbete bland sina klienter.

YLE - 17 sep 12 kl. 06:55

Tre bränder i Vasa i helgen

Tre bränder sysselsatte brandkåren i Vasa i helgen. I Brändö på Brändövägen bröt en brand ut i ett hus brinna på söndagen. Branden började i köket.

YLE - 23 jun 13 kl. 17:41

Rattfyllerister sysselsatte polisen i Österbotten

Midsommarhelgen medförde inga allvarliga olyckor eller dödsfall i Österbotten. Det meddelar kriminalöverkommissarie Teemu Heikkinen på polisinrättningen i Mellersta Österbotten och Pedersöre. Men rattfyllerister fanns det gott om.

YLE - 02 mar 14 kl. 09:49

Bråkstakar och fartdårar sysselsatte polisen

Det var gräl och bråk i Jakobstad och Karleby och i Vasa körde en ung person narkotikapåverkad. Det här hände i helgen. En bil som körde i hög hastighet längs med Smedsbyvägen i Vasa fångade polisens uppmärksamhet på lördagkväll.

YLE - 05 okt 16 kl. 19:45

Allt fler engagerar sig för Vasa centralsjukhus

Nu står man upp för Vasa centralsjukhus på flera håll. Under helgen ordnas en manifestation på torget i Vasa och från Vasa läkareförenings sida har man uppvaktat regeringen med ett brev. - Vi tyckte att något måste göras, säger föreningens sekreterare Tom Forsén.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Nykarleby utreder skolstrukturen – "Det är inte skolstängningar vi pratar om"

I Nykarleby fortsätter man utreda skolstrukturen i staden. Under lupp är skolorna i Kovjoki-Markby, Hirvlax och Socklot..

YLE - 5 timmar sedan

Provresultaten visade inget avvikande i Oxhamns skola – jakten på nya utrymmen fortsätter ändå

Arbetet med att hitta nya utrymmen för verksamheten i Oxhamns skola i Jakobstad fortsätter. Samtidigt visar provresultaten av inomhusluften i Oxhamns skola inget avvikande..

YLE - 7 timmar sedan

En person häktad för dråpförsök i Jakobstad

Tidigt på lördagsmorgonen misshandels en person svårt på gågatan i Jakobstad. Nu har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp..

YLE - 7 timmar sedan

Mässlingsmittan i Larsmo ökade vaccinationsgraden – men man ligger fortfarande långt under landets medeltal

Efter att ett barn i Larsmo smittades av mässling i november har vaccinationsgraden vad gäller MPR-vaccinet gått upp, speciellt bland barn under skolåldern. Men ännu ligger vaccinationsgraden i området långt under hela landets medeltal..

YLE - 10 timmar sedan

Vamia återinför lämplighetstest för närvårdare – YA fortsätter på samma linje

Nu ska sökande igen testas om de är lämpliga att arbeta som närvårdare. I vår kommer de som söker en studieplats på närvårdarutbildningen vid Vamia i Vasa genomgå ett lämplighetstest. På Yrkesakademin i Österbotten uppger man att nog tidigare träffat de sökande även om det inte varit möjlighet att hålla ett lämplighetstest..

YLE - 14 timmar sedan

Gränser mellan byar finns inte för lantmätaren men är viktiga för byborna: "Backgränd är en jättestor del av min identitet"

Om någon säger fel om var du bor – hur snabb är du inte med att rätta? Oftast mycket snabb – det är noga vilken by eller vilket område du kommer ifrån. Gränser är en del av vår identitet, det kan bland annat Sara Wilson som bor i Backgränd i Karis intyga.

YLE - 14 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Håller partierna vad de lovar?

I serien #femtioelvafrågor frågar sig gymnasisten Emilia Louhiranta från Kauhava hur man ska hitta det parti som står närmast en själv och hur man ska veta vilka partier som håller sina löften..

YLE - Igår: 19:58

Stadsstyrelsen i Vasa vill undvika osthyvelsdiskussioner kring ekonomin

Det blev långa diskussioner i stadsstyrelsen i Vasa om stadens ansträngda ekonomi på måndagen. Sparbehoven är stora och kravet på nedskärningar består men uttrycks inte i procent i stadsstyrelsens beslut..

YLE - Igår: 15:46

Stort underskott för Vasa sjukvårdsdistrikt – över sex miljoner minus

Inköpta läkartjänster blev dyrare än väntat och intäkterna blev mindre under 2018 för Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu kommer man bland annat se över prissättningen för patientbesök..

YLE - Igår: 10:52

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Under fjolåret var det dubbelt fler unga som ansökte om startstöd för jordbruk än 2017. Antalet ekogårdar ökade också under 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.