Expressen > Nyheter

Friday, 22 February, 13:29

Expressen - 10 okt 18 kl. 18:00

Larmet från paradisön: Stoppa åsnornas lidandeTuristerna på Santorini blir allt flera och fler – och dessutom tyngre.För åsnorna på ön, som transporterar de alltmer överviktiga semesterfirarna upp och ner för de branta kulletrstensgatorna, har det fått förödande konsekvenser.Nu slår djurrättsaktivister larm.– De tvingas jobba under fruktansvärda förhållanden, säger Christina Kaloudi, 42, som driver organisationen Santorini Animal Welfare Association..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Santorini, Christina Kaloudi, Santorini Animal Welfare Association

Dela artikeln

8361 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmetfrån , paradisön, Stoppa, åsnornas, lidande
Skånskan - 28 mar 15 kl. 09:00

De vill rädda sitt paradis


I åratal har ortsborna kämpat för att stoppa vindkraftverken i Sallerup och Ulatofta.
Nu vässar de argumenten på nytt för att rädda sitt paradis..

Kristianstadsbladet - 30 jan 18 kl. 19:30

Skåne ett paradis för utländska stöldligor

Stulna fordon, motorer och verktyg flödar ut ur landet. Sverige är ett paradis för stöldligor: det är låga straff, liten risk att åka fast och tullen saknar helt resurser och befogenhet att stoppa godset vid gränsen..

Nyheter 24 - 11 jul 12 kl. 16:23

Skölpaddsmassaker på paradisö


Bulldozers som kallats till en strand i Trinidad och Tobago för att stoppa en översvämning, råkade köra över och krossa tusentals hotade skölpaddsägg under arbetet. GRAND RIVIERE. Havslädersköldpaddan är hotad, därför har just den här stranden i Västindien blivit en känd turistattraktion dit människor strömmar för att se de små skölpaddorna kläckas.

Expressen - 06 maj 14 kl. 12:45

Invasion av ormar i svenskarnas paradis

Det råder orminvasion på en av de klassiska, svenska semesterpärlorna – Gran Canaria. I veckan ska experter samlas för att tillsammans stoppa utvecklingen. – Slå till hårt och slå till fort – annars kommer ormarna att ta över 70 procent av ön, säger experten Brian Hinds till The Guardian..

Expressen - 12 aug 15 kl. 21:57

Sverige är ett paradis för jihadister

Det behövs mer förebyggande arbete för att stoppa jihadister. Det duger inte att Sverige är långt efter övriga Europa..

DI - 31 mar 18 kl. 10:42

Sverige - ett paradis för motortjuvar

Stölderna av båtmotorer ökade förra året, och inget tyder på att trenden vänder i år. Som båtägare är det svårt att skydda sig. Lås godkända av försäkringsbolagen går att öppna på någon minut, och tullen får inte stoppa stöldgodset..

Blekinge Läns tidning - 11 jan 19 kl. 05:00

Sverige ska inte vara ett paradis för stöldligor

Stöldligor står för 30 till 50 procent av de 20 000 bostadsinbrott som sker varje år. Och stölderna beräknas öka. Tullen måste få ökade befogenheter för att stoppa ligornas verksamhet.

Sydsvenskan - 19 okt 11 kl. 11:21

Vakuum ska stoppa tjuvarna

Foto: Scanpix
- Vi har byggt in intelligens i larmet, säger professor Sten Wandel vid LTH i Lund som ligger bakom larmet.
.

Nyheter 24 - 15 dec 11 kl. 17:05

Guldbutik vill stoppa rånare med rökmaskin


Hela butiken fylls med rök inom loppet av några sekunder. GÖTEBORG. Makarna Kuhlin som driver guldsmed vill skaffa rökmaskin för att skydda sig mot rånare.

Kristianstadsbladet - 07 aug 13 kl. 10:00

Kanslichefen: "Vandalerna ska inte få stoppa oss"

Foto: Bosse Nilsson
Trots att Trefaldighetskyrkan är stängd veckan ut kommer det att hållas lunchkonsert som vanligt i?dag. ?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Samantha, 19, och maken hatas för åldersskillnaden

Samantha Simpson, 19, är nygift och upp över öronen förälskad i sin make. Något som både personer i sociala medier och hennes familj rasar mot. Anledningen?

Expressen - 45 minuter sedan

Actionskådisen: Jag dödade min fru som jag älskar

Actionskådisen står åtalad misstänkt för att ha mördat sin fru.I det första polisförhöret säger han direkt:– Jag förnekar inte att jag dödade min fru.– Jag erkänner att jag dödade min fru som jag älskar..

Expressen - 1 timme sedan

Dom om bidrag till unga muslimer överklagas

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) överklagar förvaltningsrättens dom om att det var fel att neka Sveriges unga muslimer (Sum) bidrag. Det uppger myndighetens pressavdelning..

Expressen - 1 timme sedan

Experten: Så tar bedragarna dina pengar – med nya knepet

Under de senaste två åren har antalet bedrägerier via telefon ökat kraftigt i landet. Brottet kallas för ”vishing” av polisen och majoriteten av de drabbade är äldre. – De drabbas oerhört hårt, de kanske blir av med sitt livs besparingar, säger Lotta Mauritzson, brottsförebyggare på polisens nationella bedrägericenter.

Expressen - 1 timme sedan

Tullverket: Vi behöver bli 500 fler

Tullverket vill ha pengar av regeringen för att kunna rekrytera 500 medarbetare. Totalt handlar det om 480 miljoner kronor för 2020–2022, enligt myndighetens budgetunderlag..

Expressen - 1 timme sedan

Lidingö får säga upp nyanländas kontrakt

Lidingö stads beslut att säga upp nyanländas bostadskontrakt efter två år, då den så kallade etableringstiden gått ut, får klartecken i domstol. Beslutet överklagades till Kammarrätten som nu ger kommunen rätt..

Expressen - 1 timme sedan

Lastbil och minibuss i olycka på riksväg

Ett stort räddningspådrag har larmats om en trafikolycka mellan en lastbil och en minibuss.Det är inte känt om någon har skadats allvarligt fysiskt..

Expressen - 1 timme sedan

Pojkarnas mamma kom till huset – strax efter morden

Idrottsmannen mördade sina två barn – sen tog han sitt eget liv.Nu berättar polisen att de kom till platsen samtidigt som barnens mamma som fått reda på att ”något hänt”, skriver Sala Allehanda.– Mamman hade fått veta att något hänt men inte vad och var aldrig själv inne i huset, säger Peter Danielsson, förundersökningsledare, till tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

Christine hamnade mitt i branddramat: ”Overkligt”

Christine Sjöö, 64, hamnade mitt i den våldsamma branden i Upplands Väsby.När hon väcktes av sina grannar stod lågorna höga – och nu är hennes hem förstört.– Det var som en dålig film, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Uppgifter: GP får 40 miljoner i presstöd

Mediestödsnämnden har beviljat Götebors-Posten det maximala presstödet på 40 miljoner kronor. Det uppger källor för tidningen Barometern. GP har tidigare nekats presstöd på grund av sin dominerande ställning på marknaden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.