Expressen > Nyheter

Saturday, 20 October, 10:56

Expressen - 10 okt 18 kl. 18:00

Larmet från paradisön: Stoppa åsnornas lidandeTuristerna på Santorini blir allt flera och fler – och dessutom tyngre.För åsnorna på ön, som transporterar de alltmer överviktiga semesterfirarna upp och ner för de branta kulletrstensgatorna, har det fått förödande konsekvenser.Nu slår djurrättsaktivister larm.– De tvingas jobba under fruktansvärda förhållanden, säger Christina Kaloudi, 42, som driver organisationen Santorini Animal Welfare Association..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Santorini, Christina Kaloudi, Santorini Animal Welfare Association

Dela artikeln

8357 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmetfrån , paradisön, Stoppa, åsnornas, lidande
Skånskan - 28 mar 15 kl. 09:00

De vill rädda sitt paradis


I åratal har ortsborna kämpat för att stoppa vindkraftverken i Sallerup och Ulatofta.
Nu vässar de argumenten på nytt för att rädda sitt paradis..

Kristianstadsbladet - 30 jan 18 kl. 19:30

Skåne ett paradis för utländska stöldligor

Stulna fordon, motorer och verktyg flödar ut ur landet. Sverige är ett paradis för stöldligor: det är låga straff, liten risk att åka fast och tullen saknar helt resurser och befogenhet att stoppa godset vid gränsen..

Nyheter 24 - 11 jul 12 kl. 16:23

Skölpaddsmassaker på paradisö


Bulldozers som kallats till en strand i Trinidad och Tobago för att stoppa en översvämning, råkade köra över och krossa tusentals hotade skölpaddsägg under arbetet. GRAND RIVIERE. Havslädersköldpaddan är hotad, därför har just den här stranden i Västindien blivit en känd turistattraktion dit människor strömmar för att se de små skölpaddorna kläckas.

Expressen - 06 maj 14 kl. 12:45

Invasion av ormar i svenskarnas paradis

Det råder orminvasion på en av de klassiska, svenska semesterpärlorna – Gran Canaria. I veckan ska experter samlas för att tillsammans stoppa utvecklingen. – Slå till hårt och slå till fort – annars kommer ormarna att ta över 70 procent av ön, säger experten Brian Hinds till The Guardian..

Expressen - 12 aug 15 kl. 21:57

Sverige är ett paradis för jihadister

Det behövs mer förebyggande arbete för att stoppa jihadister. Det duger inte att Sverige är långt efter övriga Europa..

DI - 31 mar 18 kl. 10:42

Sverige - ett paradis för motortjuvar

Stölderna av båtmotorer ökade förra året, och inget tyder på att trenden vänder i år. Som båtägare är det svårt att skydda sig. Lås godkända av försäkringsbolagen går att öppna på någon minut, och tullen får inte stoppa stöldgodset..

Sydsvenskan - 19 okt 11 kl. 11:21

Vakuum ska stoppa tjuvarna

Foto: Scanpix
- Vi har byggt in intelligens i larmet, säger professor Sten Wandel vid LTH i Lund som ligger bakom larmet.
.

Nyheter 24 - 15 dec 11 kl. 17:05

Guldbutik vill stoppa rånare med rökmaskin


Hela butiken fylls med rök inom loppet av några sekunder. GÖTEBORG. Makarna Kuhlin som driver guldsmed vill skaffa rökmaskin för att skydda sig mot rånare.

GT - 18 jul 16 kl. 11:21

Meja, 5, skadades – larmet nedprioriterades

När Meja Westerlund, 5, var ute och cyklade med sina kompisar skar hon upp armen på ett vasst plåttak.Samtidigt som pappa Joel försökte stoppa den allvarliga blödningen ringde familjen ambulans – då ska de skräckslagna föräldrarna ha fått beskedet att larmet prioriterades ned.– Det är inte roligt när man hör sitt barn fråga: "Pappa, kommer jag att dö nu?

Kristianstadsbladet - 07 aug 13 kl. 10:00

Kanslichefen: "Vandalerna ska inte få stoppa oss"

Foto: Bosse Nilsson
Trots att Trefaldighetskyrkan är stängd veckan ut kommer det att hållas lunchkonsert som vanligt i?dag. ?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Singelolycka i Norrtälje – en skadad

En bil har kört av vägen utanför Norrtälje.En person uppger att den är skadad.– Ambulanshelikopter och räddningstjänst är på väg men det är en tids framkörning, säger Mats Eriksson vid Polisen..

Expressen - 15 minuter sedan

Brandman slog ner berusad man – agerade korrekt

Den berusade mannen attackerade räddningstjänsten under en utryckning i Lund.Då konfronterade brandmannen personen, och knuffade hårdhänt ner honom på marken.Nu har Räddningstjänstens interna utredning funnit att brandmannen agerade korrekt.

Expressen - 30 minuter sedan

39-åring ringde 18 036 samtal till ex-flickvännen

En dansk man erkänner i rätten att han under tre månader ringde tusentals samtal till sin ex-flickvän. 18 036 samtal närmare bestämt.Mannen hade vid tillfället kontaktförbud.

Expressen - 45 minuter sedan

Stor vattenläcka i Dorotea – många drabbas

Det saknas vatten i kranarna i Dorotea i Västerbotten.Kommunen befarar att det rör sig om en stor vattenläcka.Hela samhället berörs, skriver SVT..

Expressen - 1 timme sedan

Talibanernas nya hot på valdagen: Ska attackera

Talibanerna har hotat om våld när Afghanistan i dag går till val. Hittills har flera explosioner rapporterats i Kabul – och i en  provins har valet flyttats fram en vecka efter att den lokale polischefen dödats..

Expressen - 1 timme sedan

Minibuss i krock med älg

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till E22 utanför Oskarshamn där en minibuss har krockat med en älg.Det är oklart hur många personer som färdades i minibussen..

Expressen - 1 timme sedan

Rysk kvinna åtalas i USA – ska ha försökt påverka val

Den första personen åtalas för att ha försökt lägga sig i det kommande mellanårsvalet i USA, rapporterar CBS News.FBI och justitiedepartementet anklagar den ryska medborgaren Elena Alekseevna Khusyaynova för att ha deltagit i en konspiration för att skada förtroendet för den amerikanska demokratin och det politiska systemet..

Expressen - 1 timme sedan

Maddes och familjens lycka i nya lyxhuset

Här är Maddes och Chris drömliv i palmernas Florida.Nya huset är 750 kvadratmeter stort, har sju sovrum, vinkällare och dubbla pooler. I trädgården finns exotiska fruktträd – mango, lime, avokado och papaya.

Expressen - 2 timmar sedan

TEST: Så bra skulle du klara högskoleprovet

I morgon är det dags för den här terminens högskoleprov. Varje år är det cirka 35 personer som skriver 2.0 på högskoleprovet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.