Expressen > Nyheter

Monday, 17 December, 13:25

Expressen - 10 okt 18 kl. 18:00

Larmet från paradisön: Stoppa åsnornas lidandeTuristerna på Santorini blir allt flera och fler – och dessutom tyngre.För åsnorna på ön, som transporterar de alltmer överviktiga semesterfirarna upp och ner för de branta kulletrstensgatorna, har det fått förödande konsekvenser.Nu slår djurrättsaktivister larm.– De tvingas jobba under fruktansvärda förhållanden, säger Christina Kaloudi, 42, som driver organisationen Santorini Animal Welfare Association..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Santorini, Christina Kaloudi, Santorini Animal Welfare Association

Dela artikeln

8361 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmetfrån , paradisön, Stoppa, åsnornas, lidande
Skånskan - 28 mar 15 kl. 09:00

De vill rädda sitt paradis


I åratal har ortsborna kämpat för att stoppa vindkraftverken i Sallerup och Ulatofta.
Nu vässar de argumenten på nytt för att rädda sitt paradis..

Kristianstadsbladet - 30 jan 18 kl. 19:30

Skåne ett paradis för utländska stöldligor

Stulna fordon, motorer och verktyg flödar ut ur landet. Sverige är ett paradis för stöldligor: det är låga straff, liten risk att åka fast och tullen saknar helt resurser och befogenhet att stoppa godset vid gränsen..

Nyheter 24 - 11 jul 12 kl. 16:23

Skölpaddsmassaker på paradisö


Bulldozers som kallats till en strand i Trinidad och Tobago för att stoppa en översvämning, råkade köra över och krossa tusentals hotade skölpaddsägg under arbetet. GRAND RIVIERE. Havslädersköldpaddan är hotad, därför har just den här stranden i Västindien blivit en känd turistattraktion dit människor strömmar för att se de små skölpaddorna kläckas.

Expressen - 06 maj 14 kl. 12:45

Invasion av ormar i svenskarnas paradis

Det råder orminvasion på en av de klassiska, svenska semesterpärlorna – Gran Canaria. I veckan ska experter samlas för att tillsammans stoppa utvecklingen. – Slå till hårt och slå till fort – annars kommer ormarna att ta över 70 procent av ön, säger experten Brian Hinds till The Guardian..

Expressen - 12 aug 15 kl. 21:57

Sverige är ett paradis för jihadister

Det behövs mer förebyggande arbete för att stoppa jihadister. Det duger inte att Sverige är långt efter övriga Europa..

DI - 31 mar 18 kl. 10:42

Sverige - ett paradis för motortjuvar

Stölderna av båtmotorer ökade förra året, och inget tyder på att trenden vänder i år. Som båtägare är det svårt att skydda sig. Lås godkända av försäkringsbolagen går att öppna på någon minut, och tullen får inte stoppa stöldgodset..

Sydsvenskan - 19 okt 11 kl. 11:21

Vakuum ska stoppa tjuvarna

Foto: Scanpix
- Vi har byggt in intelligens i larmet, säger professor Sten Wandel vid LTH i Lund som ligger bakom larmet.
.

Nyheter 24 - 15 dec 11 kl. 17:05

Guldbutik vill stoppa rånare med rökmaskin


Hela butiken fylls med rök inom loppet av några sekunder. GÖTEBORG. Makarna Kuhlin som driver guldsmed vill skaffa rökmaskin för att skydda sig mot rånare.

Kristianstadsbladet - 07 aug 13 kl. 10:00

Kanslichefen: "Vandalerna ska inte få stoppa oss"

Foto: Bosse Nilsson
Trots att Trefaldighetskyrkan är stängd veckan ut kommer det att hållas lunchkonsert som vanligt i?dag. ?

BT - 15 aug 14 kl. 07:39

Ägaren efter sjunde inbrottet: de ska inte stoppa mig

Natten mot fredag slog tjuvar åter till mot Jälmers ur i Borås och enligt ägaren var det var sjunde gången som butiken drabbades av inbrott. – Ja, vad ska man säga? Det kunde ha varit en roligare fredag, suckar urmakarmästaren Daniel Järdemar och visar förödelsen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Byta liv till solen – då är det Spanien som gäller

Svenskarna drömmer om att köpa bostad utomlands, framför allt i Spanien.Men priserna i svenskparadiset stiger kraftigt.På ett år har priserna på den spanska bostadsmarknaden ökat med i snitt 7,2 procent – där särskilt Madrid drar i väg..

Expressen - 1 timme sedan

Blå tåget blir av med alkoholserveringen

Bolaget som serverar mat och dryck på Blå tågets resor mellan Göteborg och Stockholm har blivit av med alkoholtillståndet. Beslutet fattades i förra veckan. Motiveringen: "Systematisk ekonomisk misskötsel under lång tid".

Expressen - 1 timme sedan

Planen: Stopp för energidryck i skolor

Energidryck håller på att växa ut till ett allvarligt problem på skolorna i Vetlanda.Personal vittnar om att elever hoppar över måltider för att i stället dricka energidryck.Nu hoppas Höglandets räddningstjänstförbund på ett förbud mot den populära drycken – i hela kommunen, något som Vetlanda-Posten var första att rapportera om..

Expressen - 1 timme sedan

Paren som tjänade bäst – sök på din kommun här

Det är spelutvecklare som dominerar topplistan över Sveriges rikaste par.  Äldre industrimän har fått lämna plats åt den yngre generationen av spelutvecklare, som framgångsrikt kapitaliserat på en växande marknad.  Samtidigt visar listan att det är männen som drar in miljonerna.

Expressen - 1 timme sedan

Mordoffrets liv: Hotade polis – poserade med skjutvapen

Redan som 15-åring uttryckte han sin avsky mot poliser och klargjorde att han och kompisarna kunde "förklara krig" om de ville.När han i går sköts till döds, 20 år gammal, hade han hunnit klättra i den kriminella hierarkin, enligt Expressens uppgifter.En person har gripits efter dödsskjutningen i Dalen..

Expressen - 2 timmar sedan

Person till sjukhus efter singelolycka - E22 avstängd

En person har förts i ambulans till sjukhus efter en singelolycka på E22 vid Bräkne-Hoby i Blekinge under måndagen.Under räddningsarbetet har vägen varit avstängd i båda riktningar..

Expressen - 2 timmar sedan

21-årig kvinna försvunnen – polisen ber om tips

En 21-årig kvinna från Eksjö har varit spårlöst försvunnen sedan 12-tiden i lördags. Nu ber polisen allmänheten om hjälp i sökarbetet.– Hon har inte hörts av alls sedan ett sms klockan 12 i lördags, säger Monica Bergström, presstalesperson hos polisen..

Expressen - 2 timmar sedan

Mamman dränkte sina två söner i motellets badkar

Tvåbarnsmamman Heather Langdon hade precis lämnat ett skyddat boende för kvinnor när hon gjorde det avskyvärda.Hennes söner hittades i badkaret – och nu anklagas Langdon för att ha dränkt dem, skriver People.– Hon sa ”jag dränkte dem nästan, jag dränkte dem nästan”.

Expressen - 2 timmar sedan

Talmannens besked: "Tidigast tisdag"

Talmannen Andreas Norlén kommer under måndagen inte ge några nya besked i regeringsfrågan.– Besked kommer tidigast på tisdagen, sa talmannen som förväntas utlysa ett datum för den tredje statsministeromröstningen. Skulle det misslyckas står Sverige på randen till nyval.

Expressen - 2 timmar sedan

Netflix nya strategi: 90 långfilmer per år

Strömningstjänsten Netflix ska i fortsättningen producera 90 långfilmer om året, varav omkring 55 ska vara spelfilmer.Det säger bolagets långfilmschef Scott Stuber till New York Times..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.