Supermiljöbloggen > Nyheter

Thursday, 13 December, 20:49

Supermiljöbloggen - 10 okt 18 kl. 16:58

Björn Billing: ”Humanistiska perspektiv kan inte bara bidra, de är nödvändiga”Idag är det premiär för vår nya serie om miljöintresserade humanister på svenska universitet. I första delen har vår kulturredaktör intervjuat idéhistorikern Björn Billing.  Björn Billing är docent i ämnent idéhistoria, med inriktning på miljöhistoria, vid Göteborgs Universitet. 2017 släppte han boken Utsikt från en bergstopp: Jean-Jacques Rousseau och naturen på Ellerströms förlag, om den franska 1700-talsfilosofen Jean Rousseau förhållande till natur och dess roll i hans filosofiska författarskap. Vi ställde ett par frågor till honom om hans forskning och hans förhållande till miljöfrågan.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Billing, Björn Billing, Göteborgs Universitet, Utsikt, Jacques Rousseau, Ellerströms, Jean Rousseau, Nepal, Annapurna, Henry David Thoreau, Robert MacFarlane, Rachel Carson, William Cronon, Carolyn Merchant, Kate Soper, Antropocen, München, The Guardians, Sverige, DN, Björn Wiman, Heliocen, SMB

Dela artikeln

154 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Björn, Billing, Humanistiska, perspektivkan inte , bara, bidrade , är nödvändiga
DI - 7 timmar sedan

Tomas Billing lämnar vd-befattningen i Nordstjernan

Johnsonfamiljens investeringsbolag Nordstjernan har utsett Peter Hofvenstam, vice vd och chef för onoterade innehav, till ny vd efter Tomas Billing..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Tomas Billing lämnar vd-posten i Nordstjernan

Nordstjernans vd Tomas Billing lämnar posten i samband med stämman i maj 2019.

DI - 5 timmar sedan

Tomas Billing behåller klubban i NCC

Tomas Billing lämnar i vår vd-stolen på Nordstjernan efter nästan 20 år. Men 55-åringen behåller ordförandeskapet i kärninnehavet NCC. ”Jag fortsätter som i dag”, är Tomas Billings besked till Di..

Helsingborgs Dagblad - 19 sep 13 kl. 12:02

Stig Billing död

Stig Billing, stadsträdgårdsmästare i Helsingborg under åren 1964-1993, har avlidit.Han satte sin prägel på staden bland annat genom sina idéer om gröna stråk i staden, parker och grönområden kring bostadsområden. Planeringen av Dalhems grönområde var till exempel hans verk.

Sydsvenskan - 06 sep 15 kl. 17:36

"Humanistiska värderingar vi står upp för och delar ska inte behöva försvaras."

Att stå upp för medmänsklighet och humanism, att ta avstånd från alla former av hat, hot och rasism är en självklarhet för de allra flesta. Ändå är det många som känner behovet av att manifestera det i dessa dagar: dela statusuppdateringar, delta i manifestationer, skriva under appeller.Men om man måste tala om att man delar dessa värderingar - är det då inte också ett tecken på att man inte ser dem som en självklarhet, inte längre betraktar dem som en hållning man kan ta för givet hos sina medmänniskor?

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 15 kl. 17:36

"Humanistiska värderingar vi står upp för och delar ska inte behöva försvaras."

Att stå upp för medmänsklighet och humanism, att ta avstånd från alla former av hat, hot och rasism är en självklarhet för de allra flesta. Ändå är det många som känner behovet av att manifestera det i dessa dagar: dela statusuppdateringar, delta i manifestationer, skriva under appeller.Men om man måste tala om att man delar dessa värderingar - är det då inte också ett tecken på att man inte ser dem som en självklarhet, inte längre betraktar dem som en hållning man kan ta för givet hos sina medmänniskor?

Opinionen.se - 05 jun 13 kl. 10:13

Billing ny vd för börsen

Magnus Billing har utsetts till ny vd för Nasdaq OMX Stockholm, det vill säga Stockholmsbörsen. Han har jobbat inom börsoperatören Nasdaq OMX i 12 år, senast som chefsjurist för Europaverksamheten. Billing tillträder den 1 juli och ersätter Jens Henriksson, som ska bli ny chef för pensions- och försäkringsbolaget Folksam..

Expressen - 27 aug 14 kl. 12:09

Billing är ny i juryn i Sveriges mästerkock

Nu avslöjas nya jurymedlemmen i "Sveriges mästerkock". Den här gången heter hon Mischa Billing och är lektor i måltidskunskap. – Det känns fantastiskt roligt, säger Billing i ett pressmeddelande..

Västerbottens Folkblad - 01 jan 15 kl. 14:24

Mischa Billing smakar i ”Sveriges mästerkock”

När ”Sveriges mästerkock” firar femårsjubileum i vår finns ett par nyheter i juryn: Mischa Billing – och hennes smaklökar. Den välrennomerade kocken gör entré när matlagningstävlingen återvänder i januari. ”Sveriges vassaste smaklökar”.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 16 kl. 14:10

Börschefen Billing ny vd på Alecta

Stockholmsbörsens vd Magnus Billing slutar och blir i stället högste chef på pensionsförvaltarbolaget Alecta.Billing ersätter Staffan Grefbäck som tidigare meddelat sin avgång. Tillträdesdag är inte bestämd ännu, enligt ett pressmeddelande från Alecta..

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 4 timmar sedan

Lucka 13 – Välj eko-russin

Vindruvor är ett av de livsmedel som besprutas allra mest. Kör på kemikaliefria lussebullar i år! Idag firar vi lucia,
Dagen lussebullar släpps fria
Men om du ska baka,
Stick så ut din haka För att undvika gifter,
krävs ekologiska bedrifter
Just russin är viktigt,
Då de besprutas mycket oförsiktigt Om du väljer miljömärkt,
Så blir valet alldeles utmärkt!

Supermiljöbloggen - 4 timmar sedan

Nej, o-ekologisk mat räddar inte klimatet

I flera tidningar sprider sig nu nyheten att ekologisk mat är dåligt för klimatet, eftersom det tar större landytor i anspråk. Men rapporteringen missar viktiga aspekter - du räddar knappast klimatet genom att byta från ekologisk till konventionell mat. Det är mycket viktigare att tänka på vilken sorts mat du äter.

Supermiljöbloggen - 4 timmar sedan

Polska borgmästare undertecknar deklaration för klimatsolidaritet

Ett dussintals borgmästare från landbygsorter i Polen samlades i helgen på klimatmötet för att underteckna en deklaration om ”Solidaritet för klimatet”. I rapporteringen från klimatmötet i Katowice har Polens beroende av kolkraft ofta tagits upp, men de progressiva miljörösterna i Polen har inte hörts lika högt. I deklarationen som presenterades i helgen på COP 24 i Katowice förbinder sig de polska borgmästarna att arbeta för att deras städer till 2050 ska övergå helt till förnybara energikällor.

Supermiljöbloggen - Igår: 13:37

Lucka 12 – Frosta av frysen

Bästa julklappen i förtid? En avfrostad frys så klart! Om julen vi äta godis och mat,
men ibland blir det över på våra fat
Innan du händerna samman gnugga:
Äter du skinkan i en enda tugga?

Supermiljöbloggen - Igår: 09:54

Sveriges nya budget – ett slag mot klimatet

Det ser ut att bli Moderaternas och Kristdemokraternas budget som Riksdagen kommer rösta igenom - oavsett vilken regering vi får. Budgeten innehåller flera stora försämringar för klimatet och få ljusglimtar. Sverigedemokraterna har meddelat att de tänker rösta för M+KD-budgeten.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 10:32

Lucka 11 – Ge bort en upplevelse

Den bästa julklappen är så klart en härlig upplevelse!  Att köpa mängder med klappar tycks vara tradition
Men varför ens bidra till denna masskonsumtion? Passa på att ge bort en odlingskurs eller biobesök
Eller varför inte en städinsats efter mellandagarnas stök En rolig upplevelse säger mer än prylar och ord
Och allra gladast blir förstås vår jord SMB rimmar så pennorna glöder – allt för miljön.

Supermiljöbloggen - I förrgår: 23:23

Kanadas CO2-skatt ska delas ut till befolkningen

Kanadas regering kommer införa en koldioxidskatt vars intäkter ska delas ut tillbaka till medborgarna. Kanske kan denna modell bli mer populär än Frankrikes höjda fossilskatter, som står i centrum för de pågående franska protesterna.  Premiärminister Justin Trudeau har lovat att göra Kanada till föregångare i klimatomställning, samtidigt som han har kritiserats hårt för att godkänna massiv oljeexport till USA.

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 14:57

En bra bokhöst för svenska förlag och miljön

I takt med att medvetandet om miljöfrågan ökar 2018, ökar också antalet böcker på bokhandlarnas hyllor om miljön och klimathotet. Här kommer ett urval höstens utgivning på våra svenska förlag.   [caption id="attachment-40561" align="alignleft" width="218"] Foto: Elleströms förlag[/caption] Tala för det gröna i lövet: ekopoesi som estetik och aktivism, Peter Degerman, Ellerströms I sin vackert illustrerade bok ger litterarvetaren Peter Degerman läsarna en översikt över ekokritik som ämnesområde och dess relation med de politiska rörelserna i Sverige och USA under 60- och 70-talet.

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 12:07

Efter globalt toppmöte om biologisk mångfald: Målen ej på väg att nås

Samtidigt som klimattoppmötet i Polen hölls ett toppmöte för biologisk mångfald i Egypten. Prognosen är att vi inte kommer lyckas stävja den pågående utrotningen av planetens växt- och djurarter. Under två veckor i november samlades över 8000 regeringsrepresentanter och miljöorganisationer i Sharm el Sheikh i Egypten för att delta i klimattoppmötets motsvarighet för biologisk mångfald - Conference of the Parties to the Convention on Biological Diversity (COP14).

Supermiljöbloggen - 10 dec 18 kl. 12:35

Lucka 10 – Skippa julgodis med palmolja

December lockar med alla möjliga sorters sötsaker. Fast det gäller att hålla koll på innehållsförteckningen. Här har vi listat julgodis utan otrevlig palmolja.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.