PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 23:46

PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 12:21

”Stenocare vill inte vara en del av cannabis-hajpen”
Läs också: Notering: Hög risk men chans till en riktig rökare i Stenocare Däremot avser företaget agera snabbt inom det fyraåriga legaliseringsprojektet för medicinsk cannabis i Danmark som inleddes vid årsskiftet. De danska kunderna ska betjänas genom samarbetet med Stenocares kanadensiska partner som ska innebära en konkurrensfördel på en marknad där antalet aktörer växer. Utmaningarna best
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stenocare, Danmark, Stenocares, Stenocaro, Thomas Skovlund Schnegelsberg, Kanada, Thomas Skovlund, Tyskland, Canntrust, EU, Danmarks, IPO, Spotlight, Europa, USA, Heliospectra, Steno Investment, Holdings, Holding, MS Kjær Holding, Prana Holding, Fondkommission

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stenocarevill inte vara en , delav , cannabis-hajpen
DI - 04 okt 18 kl. 10:58

Stenocare vill inte vara en del av cannabishypen

Det danska företaget Stenocare, som är verksamt inom medicinsk cannabis, vill inte vara en del av den Kanada-centrerade hajpen kring cannabis för rekreationsanvändning, alltså "party-cannabis"..

VA - 21 sep 18 kl. 15:30

Millenials flockas till cannabisaktier – nu kommer hajpen till Norden

Millennials älskar cannabis mer än Amazon, Netflix och Twitter – i alla fall när det gäller aktier. Snart gör den första cannabisaktien dessutom entré på den nordiska aktiemarknaden. .

Expressen - 19 mar 14 kl. 19:00

Hyllade MØ: "Hajpen är svår att förstå

MØ har hyllats av Spice Girls och Diplo - och jämförs med Lykke Li och Lana Del Rey. Med debutalbumet "No mythologies to follow" tar danska sångerskan nu över världen. – Det är surrealistiskt, och gör mig så lycklig, säger Karen Marie Ørsted..

YLE - 06 sep 16 kl. 09:38

Skyhöga biljettpriser för World Cup-träningsmatchen upprör – förbundet vill ha en del av kakan

Inför World Cup kommer Finland och Sveriges främsta ishockeyherrar att mötas två gånger – en gång i Helsingfors och en gång i Göteborg. Till matchen i Helsingforsarenan på torsdag är ändå tusentals biljetter osålda. Enligt många är orsaken enkel: det höga priset.

Affärsvärlden - 04 okt 18 kl. 11:20

"Det mest sannolika är permanent legalisering"

Det danska företaget Stenocare, som är verksamt inom medicinsk cannabis, vill inte vara en del av den Kanada-centrerade hajpen kring cannabis..

YLE - 04 jun 16 kl. 17:44

EM grupp för grupp: ”Tyskland spelar inte EM-final”

Fotbolls-EM i Frankrike närmar sig med stormsteg. Yle Sportens fotbollskommentatorer Christoffer Herberts och Antti Koivukangas går igenom samtliga grupper i sommarens fotbollsfest och tippar utgången. Grupp C Lag:
Tyskland, Polen, Ukraina, Nordirland Matcher:
12 juni: Polen–Nordirland
12 juni: Tyskland–Ukraina
16 juni: Ukraina–Nordirland
16 juni: Tyskland–Polen
21 juni: Nordirland–Tyskland
21 juni: Ukraina–Polen "Frustrerad på den enorma Tysklands-hajpen" För knappt två år sedan slog Tyskland till och satte kronan på verket för några makalösa tyska fotbollsår.

Sydsvenskan - 03 dec 14 kl. 04:00

Ida Skovmand: Beyoncé skapar ett scenario som ser ut att bryta mot den tillrättalagda bilden.

Ett tydligt tecken på hajpen kring "7/11", videon som släppts i samband med platina-utgivningen av Beyoncés senaste album, är att det finns folk som filmat sig själva när de ser den för första gången. Så här kan man till exempel se ut när man ser ”7/11” för första gången: något höjda ögonbryn, ansiktsmuskler som spänns allt mer och till slut sprätter upp i en leende­spasm, ögon som håller på att ploppa ut ur huvudet.Ett annat tecken på hajpen är: 30 miljoner visningar på en vecka.

YLE - 13 okt 15 kl. 14:12

Svenskarna diggar bandet som sjunger på vasadialekt

Mattias Björkas ler lite snett och konstaterar att man gärna tar sig en jäkel inför spelningen. Vasas flora och fauna står på Dynamos scen i Åbo och publiken består av en hel del österbottningar. Det är inte varje år som ett band som sjunger på vasadialekt uppträder i svensk tv, hyllas i svensk press och uppmärksammas av den nationella televisionens kulturnyheter.

YLE - 02 apr 15 kl. 21:32

Sergei Eremenko redo för genombrottet?

Få spelare i den inhemska fotbollsligan har så höga förväntningar ställda på sig som 16-åriga Sergei Eremenko. FF Jaros mittfältslöfte siktar hajpen till trots främst på att etablera sig som en spelare i Jakobstadslagets startelva. FF Jaro och Vasa IFK möttes redan för tredje gången under försäsongen på skärtorsdagen i det som var Jakobstadslagets genrep inför ligapremiären om tio dagar.

YLE - 02 apr 15 kl. 21:32

Sergei Eremenko redo för sitt genombrott?

Få spelare i den inhemska fotbollsligan har så höga förväntningar ställda på sig som 16-åriga Sergei Eremenko. FF Jaros mittfältslöfte siktar hajpen till trots främst på att etablera sig som en spelare i Jakobstadslagets startelva. FF Jaro och Vasa IFK möttes redan för tredje gången under försäsongen på skärtorsdagen i det som var Jakobstadslagets genrep inför ligapremiären om tio dagar.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är fonderna som gynnas av gigantiska läkemedelsaffären

Läkemedelsbolaget Abbvie förvärvar sektorkollegan Allergan i en affär värd cirka 63 miljarder dollar. Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan. Affären motsvarar en aktiekurs i Allergan om 188:24 dollar, vilket innebär en premie på omkring 45 procent mot måndagens stängningskurs om 129:57 dollar.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Megaaffär i läkemedelssektorn

Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan.   Affären som motsvarar ett pris på 188:24 dollar och motsvarar en premie på omkring 45 procent jämfört med Allergans stängskurs på måndagen om 129:57 dollar. Efter förvärvet väntas aktieägarna i Abbvie kontrollera cirka 83 procent av bolaget medan Allergans ägare får ett innehav om 17 procent av bolaget.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Guldet på sexårshögsta

I morse kostade ett troy ounce guld 1437,99 dollar mot 1408,62 dollar i går eftermiddag. USA:s senaste sanktion mot Iran har spätt på den globala marknadsoron, vilket tillsammans med konflikten mellan USA och Kina, lägre räntor och en svagare dollar bidragit med bränsle till guldpriset. Det är också möjligt att guldet kan stiga ytterligare, menar analytiker på Citi rapporterar Reuters.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Bättre information om kollektivavtalade försäkringar och pensioner

  ”Vårt mål är att de försäkrade ska kunna fatta välgrundade beslut som gör att de får ut mesta möjliga värde av sina kollektivavtalade försäkringar. Genom att samordna informationen får vi ännu bättre förutsättningar för att rätt information ska nå rätt mottagare i rätt tid”, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. Parterna på svensk arbetsmarknad förhandlar och informerar om kollektivavtalade försäkringar som tjänstepension, sjukförsäkring och försäkring vid arbetsskada.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

DNB: Det värsta är över för Leo Vegas

  ”Starten på den svenska omregleringen har varit tuff men vi tror att Leo Vegas månatliga intäkter har förbättrats sedan januari och räknar med ytterligare tecken på att marknaderna stabiliseras”, skriver DNB i analysen. Kostnaderna ökade kraftigt för Leo Vegas under 2018 bland annat som en följd av förvärv och ökade krav på regelefterlevnad. Med en liten omsättningsökning och en sundare kostnadsutveckling räknar DNB med att bolaget kommer att öka lönsamheten på ebitda-nivån substantiellt i det andra kvartalet jämfört med kvartalet innan.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Här är tisdagens aktieanalyser

DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Trading Direkt jämför börsens fastighetsbolag

Dessutom gästar Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning studion för att följa upp fartygsattackerna i Omanbukten. Han pratar om vilka marknader som har påverkas av detta och vi tar givetvis en titt på oljans utveckling. Dessutom nämner han vad man ska hålla koll på inför helgens G20-möte.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

SBAB sänker boräntorna

Enligt SBAB beror sänkningen på att upplåningskostnaderna för längre löptider minskat vilket ökat bankens marginaler. Samtidigt har Riksbanken och andra centralbanker de senaste månaderna agerat på ett sätt som bidragit till att marknadens förväntningar på högre ränteläge har minskat och de längre marknadsräntorna har därför sjunkit. – Det extrema ränteläget fortsätter.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Ökad förlust för modebolaget

Venue Retail Group redovisar ett resultat efter skatt på -23,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 (-13,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:16 kronor (-0:09). Nettoomsättningen uppgick till 163 miljoner kronor (169).

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är storbankens nya aktiefavoriter

Enligt Swedbank finns i grunden fortsatt stöd för aktiemarknaden även om vi nu är mitt i en mer osäker period. Banken förblir neutral till aktiemarknaden men behåller övervikten för Sverige. ”Vi räknar med att ekonomin håller upp relativt väl och kvarstår överviktade de konjunkturkänsligaste sektorerna samtidigt som vi balanserar dessa med mer defensiva innehav med bra momentum”, skriver banken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.