DN > Utrikes

Monday, 19 November, 13:13

DN - 02 okt 18 kl. 16:06

Fransk ”utböling” vänder sig till spanjorer i alla lägerDen förre franske premiärministern Manuel Valls beslut att ställa upp i Barcelonas borgmästarval har slagit ned som en bomb i den katalanska politiken. Den sittande borgmästaren Ada Colau från den radikala vänstern brännmärker socialisten Valls som ”de rikas kandidat” men ett stort spansknationalistiskt parti, Ciudadanos, välkomnar honom..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Manuel Valls, Barcelonas, Ada Colau, Valls

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fransk, utböling, vändersig till , spanjoreri alla , läger
PrivataAffärer - 20 aug 18 kl. 13:30

”Vad som än krävs” – sex år senare

Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Skånskan - 10 nov 16 kl. 13:25

Festival för tidsäkta musik i Lund

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till Martin Küchen, organisatör för festivalen Ljud@2016, Lunds första internationella festival för tidsäkta musik som äger rum mellan den 11 och 13 november 2016 med Magle konserthus som huvudscen.Fakta Ljud@ 2016:
Ljud@ 2016 arrangeras av Frim/Syd som är en ideel organisation som består av musiker som spelar fri improviserad musik eller på annat sätt verkar för den. Hela programmet för Ljud@ 2016 hittar man på www.

Fler nyheter från DN

DN - 14 timmar sedan

Huthierna redo för en ”bredare vapenvila” i Jemen

Huthirebellerna stoppar nu drönar- och missilattacker mot den saudiledda militärkoalitionen, rapporterar Reuters. .

DN - 13 timmar sedan

Polis i Myanmar stormade rohingyaläger

Fyra personer ur den muslimska minoritetsgruppen rohingya skottskadades när polisen stormade ett flyktingläger nära Sittwe i delstaten Rakhine..

DN - 14 timmar sedan

Houthierna redo för en ”bredare vapenvila” i Jemen

Houthi-rebellerna stoppar nu drönar- och missilattacker mot den saudiledda militärkoalitionen, rapporterar Reuters. .

DN - 18 timmar sedan

Transaktivister attackerade av högerextremister i Kiev

Transaktivister i Kiev blev attackerade av högerextremister med pepparsprej och rökbomber under en manifestation , enligt The Guardian. .

DN - 18 timmar sedan

Bränderna ändrar inte Trumps syn på klimatkrisen

Donald Trumps besök till Kaliforniens skogsbränder har inte förändrat hans syn på klimatkrisen. Vid besöket påpekade han än en gång att han tror att bränderna beror på skogsförvaltningens misskötsel, inte klimatförändringar..

DN - 18 timmar sedan

Regnet nytt hot för de drabbade i Kalifornien

Efter att den stora Campbranden skapat förödelse och tvingat tusentals människor från sina hem väntas en kraftig storm göra situationen än värre för de drabbade. .

DN - 19 timmar sedan

Trump vägrar lyssna på ljudinspelning från mordet på Khashoggi

Donald Trump vägrar att lyssna på ljudinspelningen från mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. – Det finns ingen anledning för mig att lyssna på den, säger den amerikanske presidenten i en intervju med nyhetskanalen Fox News på söndagen.    .

DN - 20 timmar sedan

Turkiet: Khashoggis styckade kroppsdelar kan ha förts ur landet

Teorierna om var den mördade saudiske journalistens Jamal Khashoggis kropp är flera.  Nu hävdar den turkiske försvarsministern Hulusi Akar att journalistens styckade kroppsdelar kan ha packats ner i väskor och smugglats ur landet via Istanbuls flygplats, rapporterar flera medier. .

DN - 20 timmar sedan

Återvändande för rohingyer dröjer – ska ta hänsyn till flyktingarnas krav

Bangladesh skjuter upp planen på att få rohingyer att återvända till Myanmar, rapporterar Reuters. Enligt en högt uppsatt tjänsteman måste man ta hänsyn till flyktingarnas krav innan de kan börja återvända..

DN - 23 timmar sedan

Kvinnor i Kanada stämmer läkare för tvångssterilisering

Flera människorättsorganisationer kräver att Kanada slutar tvångssterilisera kvinnor ur landets ursprungsbefolkning. Samtidigt ansluter fler kvinnor till en gruppstämningsansökan mot myndigheter och sjukvårdspersonal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.