DN > Utrikes

Thursday, 25 April, 20:47

DN - 02 okt 18 kl. 16:06

Fransk ”utböling” vänder sig till spanjorer i alla lägerDen förre franske premiärministern Manuel Valls beslut att ställa upp i Barcelonas borgmästarval har slagit ned som en bomb i den katalanska politiken. Den sittande borgmästaren Ada Colau från den radikala vänstern brännmärker socialisten Valls som ”de rikas kandidat” men ett stort spansknationalistiskt parti, Ciudadanos, välkomnar honom..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Manuel Valls, Barcelonas, Ada Colau, Valls

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fransk, utböling, vändersig till , spanjoreri alla , läger
PrivataAffärer - 20 aug 18 kl. 13:30

”Vad som än krävs” – sex år senare

Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Skånskan - 10 nov 16 kl. 13:25

Festival för tidsäkta musik i Lund

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till Martin Küchen, organisatör för festivalen Ljud@2016, Lunds första internationella festival för tidsäkta musik som äger rum mellan den 11 och 13 november 2016 med Magle konserthus som huvudscen.Fakta Ljud@ 2016:
Ljud@ 2016 arrangeras av Frim/Syd som är en ideel organisation som består av musiker som spelar fri improviserad musik eller på annat sätt verkar för den. Hela programmet för Ljud@ 2016 hittar man på www.

Skånskan - 28 mar 19 kl. 05:00

Na­tio­nal­staternas roll i EU

Brexit är på al­las läppar se­dan en läng­re tid. Ingen, all­ra­minst i London, vet hur dra­mat slutar.
I årets Eu­ro­pa­per­spek­tiv, med ti­teln EU och na­tio­nal­statens åter­komst (Santérus för­lag) skriver en rad fors­ka­re om inte bara Brexit utan bredare om EU i för­hål­lan­de till na­tio­nal­staten och om EU:s tänk­bara ut­veck­ling i detta per­spek­tiv.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Så förvandlades sjuksköterskan Niels Högel till massmördare

Han var uttråkad och ville imponera på kollegorna.   Så förklarar sjuksköterskan Niels Högel varför han dödat fler än hundra av sina patienter.   DN:s korrespondent Lina Lund berättar historien om mannen som misstänks vara Tysklands värsta seriemördare i modern tid.

DN - 1 timme sedan

Räddningsledaren:

Röken låg tung över granskogarna vid Tidingshyttan utanför det lilla samhället Tjällmo i Motala under torsdagen. Vid Tjällmo idrottsplats hade en provisorisk samlingsplats upprättats. Personal från räddningstjänsten, hemvärnet, försvaret samt sex helikoptrar arbetade intensivt med släckningsarbetet och ett femtiotal civila stöttade upp med mat till räddningspersonalen.

DN - 1 timme sedan

Fullt utvecklad brand på Sågverk utanför Umeå

En stor brand rasar i ett sågverk i Sävar strax utanför Umeå. Räddningstjänsten är på plats med 11 brandbilar och branden är inte under kontroll..

DN - 2 timmar sedan

Starbrink om Karolinskas ekonomi: ”All anledning att lägga korten på bordet”

Sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) uppger sig inte ha känt till djupet av den ekonomiska krisen på Karolinska. Vänsterpartiet kräver en kriskommission för att ta kontroll över sjukhuset, som har ett prognostiserat underskott på 1,5 miljarder.  ”Politiska beslut ligger bakom situationen, nu måste politiken agera”, säger Jonas Lindberg (V).

DN - 3 timmar sedan

Ovetjkin förstärker Ryssland i VM

Det är inte bara Tre Kronor som förstärks med väletablerade NHL-stjärnor inför kommande ishockey-VM..

DN - 4 timmar sedan

Zahui i EM-trupp – men missar läger

Amanda Zahui är en av 18 spelare i Sveriges bruttotrupp till sommarens basket-EM i Lettland och Serbien..

DN - 4 timmar sedan

Sjöstedt: Överens med M och KD om att fälla regeringen

Partiledaren Jonas Sjöstedt (V) säger till Expressen att han har kommit överens med Moderaterna och Kristdemokraterna om att lägga fram ett misstroendevotum mot regeringen.  Det skulle kunna bli aktuellt om frågan om arbetsrätten skulle läggas fram på riksdagens bord.  Moderaternas Ulf Kristersson säger att han inte har kontaktats av Jonas Sjöstedt men att han ”alltid är beredd att fälla regeringen”.

DN - 4 timmar sedan

Madeleine Sjöstedt tar över Svenska institutet

Svenska institutet (SI) har fått en ny generaldirektör. Madeleine Sjöstedt, tidigare bland annat borgarråd i Stockholms stad, tar över på posten under de närmaste sex åren..

DN - 4 timmar sedan

Filmlistan vecka 17: Superhjältefinal, förbjudna passioner och bodybuilding

Filmfredag listar veckans bästa filmer på bio..

DN - 4 timmar sedan

Muralmålning av Greta Thunberg i Bryssel

Klimataktivisten Greta Thunberg har avbildats som en muralmålning på en byggnad i Bryssel, rapporterar The Brussels Times. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.