Skånskan > Nyheter

Friday, 16 November, 09:24

Skånskan - 29 sep 18 kl. 10:00

Under paraplyet i whiskyns hemlandReportage Skottland under hösten ger den perfekta murrigheten för en resa i whiskyns tecken. Garanterat regn och rusk kompenseras av hög mysfaktor och smaksensationer på både på tallriken och i glaset.
Regnet samlar sig i stora droppar på vindrutan. Jag sitter i en liten utflyktsbuss som just lämnat Aberdeen vid Skottlands östkust.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skottland, Aberdeen, Skottlands, Speyside, Glenfiddich, Louise Grey, Louise Gray, Glenfiddich Pioneer Edition, The Malt Barn, Glenfiddichs, Balvenie, Dennis McBain, Balvenies, Dowans Hotel, Aberlour, Glesbefolkad, Speysides, Minus, Sverige, Behövs, Engelska, Brittiskt Pund, Storbritannien, Det, SAS, Köpenhamn, Stavanger, Airways, London, Exempel, aberdeen, Göteborg, Oslo, Hyrbil, Sommaren, Litet, Glenlivet Ligger, Ett, Chivas Regal, On The Green Kocken Craig Wilson, Udny Green, Green, Aberdeen Här, Queen, Road, Malt Barn Glenfiddich, Copper Dog Tillhör, Craigellachie, The Quaich, Hotel, Street

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Under paraplyeti , whiskyns, hemland
Helsingborgs Dagblad - 04 nov 14 kl. 21:30

Japaner slår ut whiskyns hemland

Världens bästa whisky finns — i Japan. Dryckens hemland Skottland lyckas inte ens nå någon av topp fem-platserna. Allt enligt World Whisky Bible, skriver tidningen The Telegraph.

Sydsvenskan - 04 nov 14 kl. 21:29

Japaner slår ut whiskyns hemland

Världens bästa whisky finns – i Japan. Dryckens hemland Skottland lyckas inte ens nå någon av topp fem-platserna. Allt enligt World Whisky Bible, skriver The Telegraph.

SvD - 04 nov 14 kl. 21:20

Japaner slår ut whiskyns hemland

Världens bästa whisky finns - i Japan. Dryckens hemland Skottland lyckas inte ens nå någon av topp fem-platserna. Allt enligt World Whisky Bible, skriver tidningen The Telegraph..

DI - 04 nov 14 kl. 21:48

Japaner slår ut whiskyns hemland

Världens bästa whisky finns — i Japan. Dryckens hemland Skottland lyckas inte ens nå någon av topp fem-platserna. Allt enligt World Whisky Bible, skriver tidningen The Telegraph..

BT - 04 nov 14 kl. 21:20

Japaner slår ut whiskyns hemland

Världens bästa whisky finns - i Japan. Dryckens hemland Skottland lyckas inte ens nå någon av topp fem-platserna. Allt enligt World Whisky Bible, skriver tidningen The Telegraph.

Sydsvenskan - 04 nov 14 kl. 22:50

Japaner slår ut whiskyns hemland

Världens bästa whisky finns – i Japan. Dryckens hemland Skottland lyckas inte ens nå någon av topp fem-platserna. Allt enligt World Whisky Bible, skriver The Telegraph.

UNT - 04 nov 14 kl. 21:20

Japaner slår ut whiskyns hemland

Världens bästa whisky finns - i Japan..

Sydsvenskan - 24 maj 11 kl. 18:35

"Paraplyet höll på att gå sönder"

Foto: Benjamin Peetre
Maj månad bjuder på tvära kast vädermässigt. Ena dagen är det rena rama sommarvärmen, den andra bjuds det på kraftiga hagelskurar. Som idag i Lund.

Sydsvenskan - 29 nov 11 kl. 06:30

Jag har röstat på ögat, paraplyet och bananen!"

Huda Naguib Eskander sitter på trottoarkanten framför El-Khedaway Ismael­skolan i den fattiga stadsdelen Sayida Zeinab i Kairo.
Den 58-åriga hemmafrun kan inte läsa eller skriva, så hon har satt sina kryss framför ögat, paraplyet och bananen på valsedeln. Varje parti och varje kandidat har sin egen symbol, men vem som gömmer sig bakom just de här symbolerna vet hon inte.

VBL - 14 apr 13 kl. 12:50

Glöm inte paraplyet i början av veckan

I början av veckan lönar det sig att ta med paraplyet när man går hemifrån. Speciellt i de södra och mellersta delarna av landet väntas friska regnskurar. I norr kan regnet komma i form av snö eller slask..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

120 kvadratmeter stort hus i Röstånga sålt till ny ägare

Röstånga Susanne Borgfors, 63 år, har tagit över fastigheten på Backavägen 2 i Röstånga från Ebbe Lennart Nilsson. Ägarbytet blev klart i oktober 2018 och köpesumman blev 1 100 000 kronor. Huset har en boyta på 120 kvadratmeter.

Skånskan - 15 minuter sedan

Liberalerna i kris efter riksdagsvalet

Inrikes Krisen efter riksdagsvalet fortsätter för Liberalerna. I SVT/Novus senaste väljarbarometer får partiet endast 3,7 procent och är den lägsta noteringen sedan Novus började med väljarbarometern 2006. – Vi ser att Liberalerna har tappat, vi ser att Alliansen har gått tillbaka, och vi ser att Sverigedemokraterna har ökat sitt väljarstöd, berättar Torbjörn Sjöström, som är vd för Novus till SVT.

Skånskan - 1 timme sedan

Unga förövare vandaliserade bilar – greps

Flera unga personer kunde gripas under natten mot fredag, misstänkta för att ha vandaliserat bilar.Klockan var omkring tre på fredagsmorgonen då polisen larmades till en parkeringsplats på Sockenvägen. På platsen kunde tre personer gripas, en 20-åring, en 17-åring och en 14-åring, samtliga misstänkta för skadegörelse av två bilar.

Skånskan - 1 timme sedan

Personbil i olycka på väg 108

Vid 07.15-tiden var en personbil inblandad i en singelolycka på väg 108 söder om Klågerup.Enligt Trafikverket har händelsen en stor påverkan på trafiken.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Vi försökte att hitta en lösning för honom”

HÖRBY Lars-Göran Ritmer, gruppledare för Moderaterna, försvarar beslutet att inte nominera Bo Lilja.
– Det är inte lämpligt att ha en så hög befattning när man inte har kontroll över sin egen ekonomi, säger han.Lars-Göran Ritmer tycker att det är tråkigt att Bo Lilja väljer att dra upp striden om nomineringarna inför öppen ridå.

Skånskan - 4 timmar sedan

Utpressade med sexbilder

MALMÖ En 25-årig Malmöbo gjorde årets sommar till ett helvete för två tidigare flickvänner, deras närstående och sin egen mamma.
Mannen utpressade en kvinna genom att hota att sprida nakenbilder på hennes dotter och en exflickvän krävdes på pengar med hot om spridning av en sexvideo.Brottsoffrens sommar fylldes av utpressning och dödshot 5 juli: En 23-årig kvinna, som mannen har barn med, får flera knytnävsslag i ansiktet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Stoppas från toppost i M efter skuldlarm

HÖRBY Ett internt bråk har brutit ut i Moderaterna i Hörby, i kölvattnet av uppgörelsen med SD om makten. Bo Lilja har lämnat partiet i protest mot att han inte får en toppost i barn- och utbildningsnämnden.
Han anser att han är väl kvalificerad för uppdraget, trots att han har stora skulder hos Kronofogden.

Skånskan - 4 timmar sedan

Socialchefen: Svårt utan diagnos att bedöma behov

Höör Om det inte finns något vårdunderlag för lämplig behandling är det svårt att bedöma vad någon har för rehabiliteringsbehov, säger socialchef Ewa Näslund som även understryker att korttidsplatser är till för rehabilitering under en kort period.I första hand ska rehabilitering ske i hemmet, säger Höörs socialchef Ewa Näslund.
– Det är där man är skriven som man rehabiliteras, helt enkelt, säger hon.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ordningsvakter ska skydda kommunhuset

Kävlinge De senaste åren har personal på kommunhuset utsatts får både våld och hot. Även politiker har hotats.
Som extra säkerhet inför valet ansökte kommunen om tillstånd att sätta in ordningsvakter för att säkerställa tryggheten.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Jag vill få en chans att läka”

Höör 28-åriga Anisette Westberg kan varken gå, stå eller sitta – men nekas plats på korttidsboende.
– Jag har inte duschat på fyra veckor, säger Anisette som blivit tillsagd av Höörs kommun att hon kan tvätta sig med tvättservetter i sängen.I tio år har Anisette Westberg jobbat med hästar över hela världen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.