Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 18 February, 14:03

Dagensanalys.se - 28 sep 18 kl. 13:54

Kraften i analysen kunde manipulera ett helt valVisselblåsaren bakom Cambridge Analytica-skandalen heter Chris Wylie. I en intervju med DN berättar han hur de lyckades manipulera valet i USA. I en intervju med DN berättar Chris Wylie hur han hjälpte till att skapa med analys strategin och insikterna som banade vägen för Donald Trump. Han jobbade som forskningchef på SCL, en militärleverantör. Genom dem kom han i kontakt med Steve Bannon, som blev under en period Trumps närmaste rådgivare.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Cambridge Analytica, Chris Wylie, DN, USA, Donald Trump, SCL, Steve Bannon, Trumps, Facebook, Analytica, Trump, Vita Huset

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krafteni , analysenkunde , manipuleraett , helt, val
YLE - 23 apr 14 kl. 13:08

Bokhatare lättare att manipulera

Folk som inte läser är lättare att manipulera och har svårt att vara analytiska och reflekterande. Därför ska vi läsa, det slår Katarina Rejman fast som nyligen har disputerat med en avhandling om litteraturundervisning i högstadiet. Ons 23.

Expressen - 26 apr 11 kl. 17:27

"Ghezali anses vara lätt att manipulera"

I vad som beskrivs som en "psykologisk analys" stämplas Mehdi Ghezali som "mycket mottaglig för försök att rekrytera till framtida terroristaktiviteter". Det framgår inte hur analytikerna på Guantanamo kommit fram till den bedömningen. Men det är den analysen som stämplat honom för all framtid..

Skånskan - 09 jun 16 kl. 01:00

Nu är vind­kraften större än kärn­kraften i världen

Opinion Nå­gra dagar i för­ra vec­kan pro­du­ce­rades mer el av vind­kraften i Sve­ri­ge än i kärn­kraft­verken. Då stod alla re­ak­torerna i Oskarshamn stil­la lik­som fyra av de sju i Ring­hals och Fors­mark. Så sta­bil och sä­ker är allt­så kärn­krafts­pro­duk­tionen.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Helt Apropå-trio i Eslövsrevyn 2016

ESLÖV Tre medlemmar av humorgruppen Helt Apropå, som på 1980- och 90-talen stod för ett av Sveriges populäraste teveprogram, medverkar i kommande upplaga av Eslövsrevyn, med premiär 9 januari. Kryddan Peterson har varit med de två senaste två åren och har nu även lyckats locka kollegerna Fritte Friberg och Lotta Thorell till Eslöv.– Det är första gången sedan 1994 som vi i Helt Apropå tillsammans är inblandade i en produktion som inte heter Helt Apropå, säger Kryddan Peterson.

Dagensanalys.se - 31 jan 16 kl. 09:41

En helt 7k viral MC succé

Det är helg och då är det fritt fram att bryta gränser och skapa helt nya och egna begrepp, det är trots allt helg. Men kom ihåg att ni läste det här först 7k = sjuk. Om ni skulle se det någon annanstans inom kort.

Skånskan - 25 feb 16 kl. 01:00

Vind­kraften är nu större än kärn­kraften

Opinion Kärn­kraften har pro­blem i världen. I Stor­bri­tan­ni­en har rege­ringen utlovat tio­tals mil­jarder i stöd för att få nå­gon att bygga nya kärn­kraft­verk. Men det är inte så in­tres­sant.

Sydsvenskan - 19 okt 11 kl. 06:30

En helt vanlig storbedragare

Foto: Scanpix
Fängslande, men gärningsmannen är en besvikelse, skriver Andreas Ekström om Bernt Hermeles nya bok.
Boken ?Guldsot?

Sydsvenskan - 04 apr 14 kl. 11:43

Tobia Lund hör MSO spela Elgar: Kraften växer när sången blir mildare

Tänk att blommor kan vara så frånstötande. Harpvirtuosen Xavier de Maistre gästade Malmö Symfoniorkester i torsdags och spelade då den sovjetiske tonsättaren Rejngold Glières harpkonsert från 1938. de Maistre imponerade med sin teknik och sin förmåga att göra den ljudsvaga harpan till ett dynamiskt instrument, men kompositionen förskräcker.

Expressen - 09 nov 14 kl. 16:59

Ljungskile-tränaren: "Vi hade inte kraften"

Ljungskile gick in i kvalet med 24 raka matcher utan förlust. Men mot Gefle var man numret för små - och drömmen om allsvenskan stannade vid just en dröm. – Vi hade inte kraften helt enkelt, säger Tor-Arne Fredheim till TV12..

YLE - 13 feb 17 kl. 11:32

Extremrörelser kan manipulera sökmotorer

Hur funkar sökmotorer egentligen? Varför kommer vissa resultat alltid högst upp? Benjamin Särkkä som arbetar med informationssäkerhet säger att sökmotorer ofta manipuleras av sidor med alternativ sanning.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Nordiska annonsörer lägger fjärdedel av digitala budgeten i mobilappar

PubMatic har tagit reda på att reklamköpare, trots oro över bedrägerier och frågor kring mätbarhet, lägger närmare en fjärdedel av sin digitala annonsbudget på reklam i mobilappar. Bakgrunden till det ökande intresset är bättre targeting och möjligheter att skapa engagemang. Forresters undersökning, som genomfördes i oktober 2018 på uppdrag av PubMatic, visar att nordiska reklamköpare lägger i genomsnitt 45 procent av sin totala digitala reklambudget på mobilen, (delat mellan cirka 22 procent mobil webb och 23 procent mobilappar).

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Här är Android-apparna som spårar dig utan ditt godkännande

Tusentals Android-appar samlar in information om användares aktiviteter utan deras vetskap, det skriver Cnet. I en nyligen publicerad rapport från International Computer Science Institute i Kalifornien framkommer att omkring 17.000 Android-appar samlar in information om användare som sedan används till att skapa riktad annonsering.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Botarna som kan skriva fejkade nyheter på några sekunder

Att utveckla ai-styrda skrivbotar är en dröm för medier som vill lämna över yrket till en bot, istället för att anställa en journalist. Men botarna kan användas för dåliga saker som att producera fejkade nyheter, i mängder. Tidningen The Guardian utförde nyligen ett experiment där de lärde upp en bot att skriva artiklar baserat på fejkad information.

Dagensanalys.se - I förrgår: 19:28

Apple köper analysföretaget DataTiger

DataTiger hjälper sina kunder att skräddarsy marknadsföringssystem så att de kan maximera analysnyttan. Enligt DataTiger är data och analys “the fastest and easiest way to increase retention and monetisation”. Och tillägger “with our platform you can individually optimize the marketing flows for your customers in real-time across all channels.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:11

Nu tar Adobe personaliseringen till de fysiska butikerna

Företags konkurrenskraft och kundlojalitet bygger i dag i allt större utsträckning på personaliserade kundupplevelser. Nya funktioner i Adobe Experience Manager gör det nu möjligt att erbjuda digitala upplevelser som följer kunderna på alla skärmar de möter – även i fysiska butiker. Den digitala utvecklingen bidrar i snabb takt till nya kundbeteenden.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:14

Schibsted först i Norden med en AR-annonsprodukt

Nu lanserar Schibsted ett nytt format som tar annonsörer ännu närmre sin målgrupp. Genom att blanda den digitala och fysiska världen kan Augmented Reality (AR) skapa både ökat engagemang och stärkt betalningsvilja. om första medieaktör i Norden erbjuder nu Schibsted Sales & Inventory (SSI) en standardiserad AR-annonsprodukt.

Dagensanalys.se - 15 feb 19 kl. 05:17

Dela listor i LinkedIn Sales Navigator och mer i senaste uppdateringen

LinkedIn har uppdaterat sin Sales Navigator med nya funktioner som gör det möjligt att bland annat dela prospeklistor med kollegor. LinkedIn är ett trevlig häng för dig som söker jobb eller vill vidga ditt nätverk. Det är också ett verktyg för rekryterare och säljare av olika produkter och tjänster.

Dagensanalys.se - 15 feb 19 kl. 04:53

TikTok lanserar sponsrade videoklipp

Nu kan alla annonsörer nå ut till TikToks unga publik genom att visa målgruppsanpassade videoklipp. Ett första test av “Sponsored” innehåll dök upp från cykelmärket Specialized på TikTok. Rolling through TikTok and got an ad from Specialized Bikes that just takes you to their profile when you tap “Learn more” but then brings up “video ads do not support this feature” when you tap on the promoted music track.

Dagensanalys.se - 15 feb 19 kl. 04:43

SurveyMonkey integreras med Microsoft

Gör-det-själv-verktyget SurveyMonkey och Microsoft är numera samarbetspartners. Tanken är att användare av Microsofts plattformar numera ska kunna lyfta in feedback från sina kunder direkt in i sin vanliga miljö. “Combining the insights from customer and employee feedback with operational information from Power BI can help customers transform their businesses,” kommenterar SurveyMonkey.

Dagensanalys.se - 14 feb 19 kl. 19:49

Så här ska Amazon få sin AI-assistent att bli ännu smartare

Även om Amazons Alexa redan har 80.000 skills (tänk appar) vill man nu öka takten så att AI-assistenten blir ännu smartare. Nu kan nämligen vem som helst (ja, även du) börja koda skills för Alexa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.