Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 13 December, 22:10

Dagensanalys.se - 28 sep 18 kl. 13:54

Kraften i analysen kunde manipulera ett helt valVisselblåsaren bakom Cambridge Analytica-skandalen heter Chris Wylie. I en intervju med DN berättar han hur de lyckades manipulera valet i USA. I en intervju med DN berättar Chris Wylie hur han hjälpte till att skapa med analys strategin och insikterna som banade vägen för Donald Trump. Han jobbade som forskningchef på SCL, en militärleverantör. Genom dem kom han i kontakt med Steve Bannon, som blev under en period Trumps närmaste rådgivare.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Cambridge Analytica, Chris Wylie, DN, USA, Donald Trump, SCL, Steve Bannon, Trumps, Facebook, Analytica, Trump, Vita Huset

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krafteni , analysenkunde , manipuleraett , helt, val
YLE - 23 apr 14 kl. 13:08

Bokhatare lättare att manipulera

Folk som inte läser är lättare att manipulera och har svårt att vara analytiska och reflekterande. Därför ska vi läsa, det slår Katarina Rejman fast som nyligen har disputerat med en avhandling om litteraturundervisning i högstadiet. Ons 23.

Expressen - 26 apr 11 kl. 17:27

"Ghezali anses vara lätt att manipulera"

I vad som beskrivs som en "psykologisk analys" stämplas Mehdi Ghezali som "mycket mottaglig för försök att rekrytera till framtida terroristaktiviteter". Det framgår inte hur analytikerna på Guantanamo kommit fram till den bedömningen. Men det är den analysen som stämplat honom för all framtid..

Skånskan - 09 jun 16 kl. 01:00

Nu är vind­kraften större än kärn­kraften i världen

Opinion Nå­gra dagar i för­ra vec­kan pro­du­ce­rades mer el av vind­kraften i Sve­ri­ge än i kärn­kraft­verken. Då stod alla re­ak­torerna i Oskarshamn stil­la lik­som fyra av de sju i Ring­hals och Fors­mark. Så sta­bil och sä­ker är allt­så kärn­krafts­pro­duk­tionen.

Skånskan - 10 dec 15 kl. 14:00

Helt Apropå-trio i Eslövsrevyn 2016

ESLÖV Tre medlemmar av humorgruppen Helt Apropå, som på 1980- och 90-talen stod för ett av Sveriges populäraste teveprogram, medverkar i kommande upplaga av Eslövsrevyn, med premiär 9 januari. Kryddan Peterson har varit med de två senaste två åren och har nu även lyckats locka kollegerna Fritte Friberg och Lotta Thorell till Eslöv.– Det är första gången sedan 1994 som vi i Helt Apropå tillsammans är inblandade i en produktion som inte heter Helt Apropå, säger Kryddan Peterson.

Dagensanalys.se - 31 jan 16 kl. 09:41

En helt 7k viral MC succé

Det är helg och då är det fritt fram att bryta gränser och skapa helt nya och egna begrepp, det är trots allt helg. Men kom ihåg att ni läste det här först 7k = sjuk. Om ni skulle se det någon annanstans inom kort.

Skånskan - 25 feb 16 kl. 01:00

Vind­kraften är nu större än kärn­kraften

Opinion Kärn­kraften har pro­blem i världen. I Stor­bri­tan­ni­en har rege­ringen utlovat tio­tals mil­jarder i stöd för att få nå­gon att bygga nya kärn­kraft­verk. Men det är inte så in­tres­sant.

Sydsvenskan - 19 okt 11 kl. 06:30

En helt vanlig storbedragare

Foto: Scanpix
Fängslande, men gärningsmannen är en besvikelse, skriver Andreas Ekström om Bernt Hermeles nya bok.
Boken ?Guldsot?

Sydsvenskan - 04 apr 14 kl. 11:43

Tobia Lund hör MSO spela Elgar: Kraften växer när sången blir mildare

Tänk att blommor kan vara så frånstötande. Harpvirtuosen Xavier de Maistre gästade Malmö Symfoniorkester i torsdags och spelade då den sovjetiske tonsättaren Rejngold Glières harpkonsert från 1938. de Maistre imponerade med sin teknik och sin förmåga att göra den ljudsvaga harpan till ett dynamiskt instrument, men kompositionen förskräcker.

Expressen - 09 nov 14 kl. 16:59

Ljungskile-tränaren: "Vi hade inte kraften"

Ljungskile gick in i kvalet med 24 raka matcher utan förlust. Men mot Gefle var man numret för små - och drömmen om allsvenskan stannade vid just en dröm. – Vi hade inte kraften helt enkelt, säger Tor-Arne Fredheim till TV12..

YLE - 13 feb 17 kl. 11:32

Extremrörelser kan manipulera sökmotorer

Hur funkar sökmotorer egentligen? Varför kommer vissa resultat alltid högst upp? Benjamin Särkkä som arbetar med informationssäkerhet säger att sökmotorer ofta manipuleras av sidor med alternativ sanning.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Nordiska företag satsar mer på röststyrning och AI i sin marknadsföring än företag i USA och Storbritannien

Salesforce publicerar idag sin årliga rapport State of Marketing som ger oss en bild över de senaste trenderna inom marknadsföring. Det framkommer att nordiska företag använder AI och röststyrning i sin marknadsföring i större utsträckning än i USA och Storbritannien. Vidare framkommer det att företag fortsatt vill utforska AI till att förutspå vilka produkter och tjänster som konsumenten vill ha, samtidigt som integritetsfrågor och förtroende står högt på agendan globalt.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Knowit köper upp bolag inom digital marknadsföring

Knowit är inte kända för förvärv, men idag gör de ett uppköp inom digital marketing och datadriven analys. Det är Stockholmsbaserade företaget All Rise, som blir en ny del av Knowit Experience. Samtidigt passar Knowit Experience på att titulera sig den största digitala byrån i Norden med nu över 600 anställda, skriver MKSE.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Finalisterna klara för Årets Marknadschef 2018

Nu står det klart vilka som kan vinna Marknadsföreningen Stockholms utmärkelser Årets Marknadschef, Årets Framtidslöfte, Årets Disruptör och Årets Varumärkesresa 2018. Utmärkelserna delas ut i samband med ett halvdagsevenemang den 6:e februari på Fotografiska. Finalister Årets Marknadschef 2018
Emma Stjernlöf, ADIDAS
Emelie Mannheimer, TENGBOM
Marie Wedin, COOP
Per Carleö, VOLVO CARS Finalister Årets Framtidslöfte 2018
Karin Bjerde, KOGNITY
Madeleine Lindgren, BISNODE
Siduri Poli, CHANGERS HUB
Sabia Wizander, KRY ”En riktig förmån att få ta del av alla gedigna underlag och fantastiska prestationer,” säger Marie Sommar, VD Marknadsföreningen Stockholm och jurymedlem i Årets Marknadschef och Årets Framtidslöfte.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Flera väntade och en del oväntade trender på IABs årliga trendseminarium

I tisdags genomförde IAB Sverige för sjunde gången sitt trendseminarium ”8 Minutes” där 12 talare får åtta minuter på sig att dela med sig av sina trendspaningar. Årets event bjöd på en hel del väntade trender, och några oväntade spaningar. Till årets event kom närmare 500 personer, och ytterligare 180 stod på väntelistan.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Nära hälften tittar på tv och surfar samtidigt

Nästan hälften använder en annan digital enhet samtidigt som de tittar på tv, det visar en nyligen publicerad rapport från Nielsen. Undersökningsföretaget Nielsen har undersökt hur vuxna amerikaner konsumerar media. Hela 45 procent uppger att de ofta eller alltid använder en annan digital enhet, som mobil eller surfplatta, när de tittar på tv.

Dagensanalys.se - Igår: 19:21

Influencers får VIP-konton på Instagram

Instagram förstår att de behöver sina influencers. Och för att göra livet enklare för dem har man nu lanserat VIP-konton, med fler funktioner. Instagram testar så kallade ”creator accounts” som är tänkt att användas av influencers och andra power users.

Dagensanalys.se - Igår: 19:04

Nu kan du skicka gåvor som incentive med SurveyMonkey

SurveyMonkey och presentföretaget Sendoso har kommit överens om att integrera API för att möjliggöra utskick av gåvor och presentartiklar, som incentives. Du kan ge bort kuponger för kaffe eller lunch, Uber-tjänster och även andra fysiska gåvor. “Our product integrations are important to helping organisations gather the information they need to drive business decisions,” kommenterar SurveyMonkey.

Dagensanalys.se - Igår: 18:00

Texten är det sista dina kunder läser innan de fattar sina köpbeslut

Anlita en textbyrå som är experter på att skapa innehåll som konverterar till köp. Du kommer att tjäna på det! Vi på Karlssons Textbyrå skriver effektiva texter så att du kan fokusera på annat.

Dagensanalys.se - Igår: 16:37

Detta googlade svenskarna under 2018 – hela listan

Vad googlade svenskarna mest på under 2018? Google har nu släppt sin lista över årets hetaste sökningar. Vi hittar bland annat Avicii, Fotbolls-VM och julkalendern.

Dagensanalys.se - Igår: 15:15

TV4 slår rekord i antal tittare

När MMS redovisar siffrorna för november visar de att TV4 når en tittarandel på 26 procent (15-64 år) vilket är den högst siffran på 20 år. ”Så här långt i år har TV4 Play ökat med omkring 30 procent i spenderad tid – och C More växer mer än så. Den tillväxten är också helt nödvändig då det linjära tv-tittandet har gått ner med 7,7 procent i målgruppen 15-64 år så här långt i år, trots de stora sportevenemangen vinter-OS och fotbolls-VM”, skriver Arefalk på TV4..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.