Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 January, 16:28

Skånskan - 27 sep 18 kl. 21:54

Fem kommunalråd blir sjuLund Lund kommer framöver att ha sju kommunalråd i stället för fem och antalet politiska sekreterare ökar från två till fem, räknat på heltid.Det står klart sedan kommunfullmäktige på torsdagen fastställt resultaten från de partiöverläggningar som genomfördes före valet.
En mer udda fråga, som till och med ledde till ajournering, var hur fullmäktigeledamöterna ska placeras i sessionssalen. Torsdagens sammanträde var det näst sista med den gamla sammansättningen. Ytterligare ett följer den 11 oktober och först den 25 oktober samlas den nyvalda fullmäktigeförsamlingen, och då måste det också vara klart hur styret av Lund de kommande fyra åren ska se ut.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lund, Mia Honeth, Anders Almgren, Nymark, Lars, Andersson, Wallin, SD, FNL, Ulf Nymark, Habostyrelsen

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fem, kommunalrådblir , sju
Nerikes Allehanda - 06 apr 17 kl. 17:06

Upploppet i Hallsberg: Fem av de sju misstänkta släppta ur häktet

Fem av de sju män som misstänks för det våldsamma upploppet vid Alléskolan i Hallsberg den 6 mars har släppts ur häktet..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Fem segrar på sju starter

Fyraåriga Mantoqueen går från klarhet till klarhet.När hon vann V5-1 i Årjäng under söndagen var det seger nummer fem i den sjunde starten.– En häst med en fin framtid, kommenterade Magnus Jakobsson..

Vimmerby Tidning - 11 jan 18 kl. 07:45

Fem inbrott på sju dagar

Den senaste veckan har det inträffat fem inbrott på olika skolor i kommunen. Under julhelgen har det även anlagts bränder i papperskorgar utanför Ludvigsborgsskolan..

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 12 kl. 07:30

"Fem partier och sju kommunalråd ? ändå händer det oerhört lite"

Oppositionsrådet Lena Melesjö Windahl (S) är inte imponerad av vad majoriteten åstadkommit efter två år vid makten. ? Alla kurvor pekar åt fel håll.

UNT - 26 jul 12 kl. 11:49

Fem av sju klagar över dom

Fem av de sju män som dömdes för våldtäkt på en kvinna på ett asylboende i Mariannelund i Småland, har överklagat till Högsta domstolen. Alla fick långa fängelsestraff och utvisning när Göta hovrätt avgjorde ärendet. (TT).

SvD - 26 jul 12 kl. 11:49

Fem av sju klagar över döm

Fem av de sju män som dömdes för våldtäkt på en kvinna på ett asylboende i Mariannelund i Småland, har överklagat till Högsta domstolen..

Dalarnas tidningar - 09 nov 13 kl. 10:35

Fem minuters längre väntan på brandkår

Nu kommer den första konsekvensen av att politikerna valde att bygga den nya brandstationen i Grönalid. I nya handlingsplanen för räddningstjänsten har inställelsetiden utökats från fem minuter till sju. Konsekvensen blir att insatser till Söderåsens äldreboende blir fem minuter förlängda..

Västerbottens Folkblad - 16 dec 14 kl. 10:05

Inbrottsvågen: Fem släppta – två begärs häktade

Robertsforsinbrott ligger bakom stärkta brottsmisstankar.   Under tisdagen meddelade Skellefteåpolisen att fem av de sju personer som greps under den gångna helgen har släppts. Det handlar om de fem som färdades i ett fordon som stoppades under fredagskvällen.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 11 kl. 06:50

Franzén historisk med fem mål

Förra besöket slutade med två mål. Det senaste blev mer än dubbelt så bra. Johan Franzen gjorde fem av Detroits sju mål i 7?

Expressen - 22 aug 11 kl. 10:15

Ex-frölundaiter inblandade i fem av målen

HELSINGFORS. Före matchen hälsade de sina gamla lagkompisar välkomna. Men under matchen var inte Jokerits före detta Frölunda-spelare lika vänliga.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

16-åring fick falskt CSN-krav

HARLÖSA En 16-åring i Harlösa har råkat ut för en ny form av brott där någon påstår sig ringa från Centrala studiestödsnämnden, CSN.Enligt 16-åringen blev han häromdagen kontaktad via telefon av en kvinna som uppgav att hon ringde från CSN och hade tråkiga nyheter till honom.
Kvinnan berättade att de fått veta att 16-åringen hade misskött sina studier och att han nu skulle bli återbetalningsskyldig för studiemedel som han fått utbetalt.

Skånskan - 15 minuter sedan

Utställning om mellanmänskligt dömande

Lund Det mellanmänskliga dömandet och kollektivets relation till individen är temat för vandringsutställningen Alla ska passa in, som nu visas på Kulturen.Utställningen som tagits fram av Arbetets museum, Riksutställningar och Världskulturmuseet har visats på olika platser i landet under tre år, men aldrig tidigare i Skåne.
– Vi tittade på den och konstaterade att den har ett aktuellt tema samtidigt som den ger oss möjlighet att vända oss till gymnasieelever, något vi inte gör särskilt ofta, säger intendent Niklas Ingmarsson på Kulturen.

Skånskan - 15 minuter sedan

Barn i garderob inte brott

Lund Den sjuårige pojkens vistelser i en klädkammare i bostaden kan inte betraktas som olaga frihetsberövande enligt tingsrätten som ogillar åtalet mot hans föräldrar.Ärendet inleddes sedan pojken i skolan berättat om våld mot honom i hemmet och att han fått sitta i klädkammaren när han varit dum.
Skolan gjorde då en orosanmälan till socialnämnden som gick vidare med en polisanmälan varpå pojken förhördes.

Skånskan - 1 timme sedan

Hörby kan få bemannade skolbibliotek

HÖRBY Efter att ha fått ett medborgarförslag i fjol, om att Hörby kommun borde ha bemannade skolbibliotek, har kommunstyrelsen beslutat att frågan ska utredas.I medborgarförslaget skriver en kvinna i Hörby att hon ”är ytterst förvånad över att man inte har satsat på skolbibliotek bemannade med kompetenta skolbibliotekarier”.
– Det borde vara en självklarhet och en resurs för både elever och lärare, skriver kvinnan.

Skånskan - 1 timme sedan

Sverker Meyer tar tag i Kulturmagasinets flytt

ystad Kulturmagasinets flytt och enprocentsregeln för konstnärlig utsmyckning i offentlig miljö är två frågor som Sverker Meyer (M), den nye ordförande för kulturnämnden, vill prioritera det här året.
– De två frågorna är i pipeline som vi måste driva på nu i det kommande nämndarbetet, säger han.Sverker Meyer är i full färd med att träffa kollegerna i kulturnämnden och förvaltningens chefer och tjänstemän för att få ett bättre grepp om vad uppdraget innebär och vad som görs inom kultur i staden och i byarna.

Skånskan - 2 timmar sedan

146 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt till ny ägare

Sjöbo Victor Persson, 32 år, sedan tidigare boende på just Platågatan, är ny ägare till huset på Platågatan 2D i Sjöbo. Huset byggdes 1968 och har en boyta på 146 kvadratmeter. Säljare är Lennart Haglund.

Skånskan - 2 timmar sedan

”Övningsbana bevarar skogen”

SJÖBO Boende i Svansjö sommarby är oroliga för att skogen ska huggas ner om planerna på en trafikövningsbana förverkligas.
Tvärtom kan banan vara en garant för att en stor del av träden får stå kvar.Det svaret får boende i sommarbyn av både av det sökande företagets arkitekt och kommunens bygglovsenhet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sex månaders fängelse efter sexuellt övergrepp

LANDSKRONA/SVALÖV Sex månaders fängelse döms en Landskronabo till sedan han utsatt en sjuårig pojke för sexuellt övergrepp.Det var i april ifjol som incidenten inträffade och de båda träffades på en buss och tågstation i Svalövs kommun, när mannen var på väg hem från sitt arbete och pojken från skolan.
Enligt pojken har den 35-årige mannen gjort sig skyldig till sexuella handlingar, men även visat snuskbilder i sin mobil.

Skånskan - 2 timmar sedan

Öresundsbron stängd i båda riktningar

Strax efter klockan ett på onsdagen meddelades att Öresundsbron håller stängt på grund av risk för fallande is.Precis som igår tisdag vid ungefär samma tid meddelade man från Öresundsbrons sida 13.12 att bron håller stängt för biltrafik på grund av att is riskerar att falla ned på vägbanan.

Skånskan - 4 timmar sedan

Så ser årets majblomma ut

Årets majblomma är en vitsippa, det offentliggjordes på onsdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.