Skånskan > Opinion

Sunday, 18 November, 06:36

Skånskan - 27 sep 18 kl. 21:54

Fem kommunalråd blir sjuLund Lund kommer framöver att ha sju kommunalråd i stället för fem och antalet politiska sekreterare ökar från två till fem, räknat på heltid.Det står klart sedan kommunfullmäktige på torsdagen fastställt resultaten från de partiöverläggningar som genomfördes före valet.
En mer udda fråga, som till och med ledde till ajournering, var hur fullmäktigeledamöterna ska placeras i sessionssalen. Torsdagens sammanträde var det näst sista med den gamla sammansättningen. Ytterligare ett följer den 11 oktober och först den 25 oktober samlas den nyvalda fullmäktigeförsamlingen, och då måste det också vara klart hur styret av Lund de kommande fyra åren ska se ut.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lund, Mia Honeth, Anders Almgren, Nymark, Lars, Andersson, Wallin, SD, FNL, Ulf Nymark, Habostyrelsen

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fem, kommunalrådblir , sju
Nerikes Allehanda - 06 apr 17 kl. 17:06

Upploppet i Hallsberg: Fem av de sju misstänkta släppta ur häktet

Fem av de sju män som misstänks för det våldsamma upploppet vid Alléskolan i Hallsberg den 6 mars har släppts ur häktet..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Fem segrar på sju starter

Fyraåriga Mantoqueen går från klarhet till klarhet.När hon vann V5-1 i Årjäng under söndagen var det seger nummer fem i den sjunde starten.– En häst med en fin framtid, kommenterade Magnus Jakobsson..

Vimmerby Tidning - 11 jan 18 kl. 07:45

Fem inbrott på sju dagar

Den senaste veckan har det inträffat fem inbrott på olika skolor i kommunen. Under julhelgen har det även anlagts bränder i papperskorgar utanför Ludvigsborgsskolan..

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 12 kl. 07:30

"Fem partier och sju kommunalråd ? ändå händer det oerhört lite"

Oppositionsrådet Lena Melesjö Windahl (S) är inte imponerad av vad majoriteten åstadkommit efter två år vid makten. ? Alla kurvor pekar åt fel håll.

UNT - 26 jul 12 kl. 11:49

Fem av sju klagar över dom

Fem av de sju män som dömdes för våldtäkt på en kvinna på ett asylboende i Mariannelund i Småland, har överklagat till Högsta domstolen. Alla fick långa fängelsestraff och utvisning när Göta hovrätt avgjorde ärendet. (TT).

SvD - 26 jul 12 kl. 11:49

Fem av sju klagar över döm

Fem av de sju män som dömdes för våldtäkt på en kvinna på ett asylboende i Mariannelund i Småland, har överklagat till Högsta domstolen..

Dalarnas tidningar - 09 nov 13 kl. 10:35

Fem minuters längre väntan på brandkår

Nu kommer den första konsekvensen av att politikerna valde att bygga den nya brandstationen i Grönalid. I nya handlingsplanen för räddningstjänsten har inställelsetiden utökats från fem minuter till sju. Konsekvensen blir att insatser till Söderåsens äldreboende blir fem minuter förlängda..

Västerbottens Folkblad - 16 dec 14 kl. 10:05

Inbrottsvågen: Fem släppta – två begärs häktade

Robertsforsinbrott ligger bakom stärkta brottsmisstankar.   Under tisdagen meddelade Skellefteåpolisen att fem av de sju personer som greps under den gångna helgen har släppts. Det handlar om de fem som färdades i ett fordon som stoppades under fredagskvällen.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 11 kl. 06:50

Franzén historisk med fem mål

Förra besöket slutade med två mål. Det senaste blev mer än dubbelt så bra. Johan Franzen gjorde fem av Detroits sju mål i 7?

Expressen - 22 aug 11 kl. 10:15

Ex-frölundaiter inblandade i fem av målen

HELSINGFORS. Före matchen hälsade de sina gamla lagkompisar välkomna. Men under matchen var inte Jokerits före detta Frölunda-spelare lika vänliga.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Hälsa för både ung och gammal

TECKOMATORP Det gäller att hålla flåset uppe – både för gammal som ung.
Därför har Parkskolan i Teckomatorp inlett ett samarbete med äldreboendet Ängslyckan och målet är att alla ska må bra och röra ännu mer på sig.I torsdags var det därför dags för ett första fyspass för de båda generationerna.

Skånskan - 1 timme sedan

Polisen rår inte på alla fortkörare

Skurup Polisens trygghets- mätning visar att det fortfarande är fortkörning som är det mest omfattande problemet i kommunen.
– Det är svårt när den stora massan inte respekterar trafikreglerna, säger kommunpolis Sara Schön.I samband med den förra trygghetsmätningen visade befolkningen i Skivarp och Rydsgård missnöje med fortkörning i sina byar.

Skånskan - 1 timme sedan

”Dålig skötsel i Gyaskogen”

stehag Skötseln av elljusspåren i Gyaskogen är under all kritik. Det tycker flera föreningar som hört av sig till Skånskan.
Men nu är en helt ny belysningsanläggning på gång, lovar Eslövs kommun.

Skånskan - 9 timmar sedan

Skottlossning på Rosengård

Vid 20.47-tiden larmade vittnen polisen om att flera skott avlossats i områdena Örtagården, Rosengård och Persborg.På plats har polisen hittat spår som bekräftar att det rört sig om skottlossning.

Skånskan - 12 timmar sedan

93 kvadratmeter stort hus i Höör sålt till ny ägare

Höör Fredrik Svensson, 28 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Munkarp 304 i Höör. Det 93 kvadratmeter stora huset är byggt 1959. Säljare är Jonny Herstedts dödsbo.

Skånskan - 14 timmar sedan

Hus på 181 kvadratmeter sålt i Svalöv

Svalöv Bekim Sabani, 43 år, är ny ägare till fastigheten på Tarstad 2524 i Svalöv. Huset har en boyta på 181 kvadratmeter. Säljare är Siv Maria Larsson.

Skånskan - 15 timmar sedan

Stenarna ska passas samman i mur

vallkärra Inget bruk eller armering behövs när en stenmur uppförs på traditionellt sätt. Stenarna låser fast varandra till en stabil och nästan evig konstruktion.
Längs kyrkogården i Vallkärra arbetar ett gäng från företaget Skånesten med att uppföra en cirka 80 meter lång mur enligt konstens alla regler.

Skånskan - 15 timmar sedan

Tryggheten har ökat i tätort och kommun

STAFFANSTORP Ungdomsstöket i tätorten har minskat avsevärt och fler känner sig trygga när de är ute ensamma på kvällarna.
Problem upplever Staffanstorpsborna däremot när det gäller fortkörning och nedskräpning.Polisens trygghetsmätning i år visar på en markant förbättring när det gäller den upplevda tryggheten.

Skånskan - 15 timmar sedan

Motiv från samiska kulturen på konsthallen

Lund Lunds konsthall visar nu utställningen Historia i stygn med verk av Britta Marakatt-Labba som hämtar sina motiv från den samiska kulturen.– Vi är mycket glada över att kunna visa hennes första stora retrospektiv söder om de samiska bosättningsområdena i just Lunds konsthall, säger konsthallschefen Åsa Nacking.
Britta Marakatt-Labba, som är född 1951, arbetar främst med broderi, akvarell och litografi.

Skånskan - 15 timmar sedan

Kommunen köper in ny belysningsanläggning

stehag På Eslövs kommun har man förståelse för kritiken – och kommer med nyheten att en helt ny belysningsanläggning är på väg att köpas in.– Jag har fått in offert på att byta ut hela anläggningen till nya armaturer med LED-lampor, nya stolpar och nedgrävda kablar istället för som nu luftburna, säger Håkan Nilsson, entreprenadledare på gatukontoret. – Tanken är att vi byter ut hela anläggningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.