Skånskan > Opinion

Thursday, 25 April, 17:49

Skånskan - 27 sep 18 kl. 21:54

Fem kommunalråd blir sjuLund Lund kommer framöver att ha sju kommunalråd i stället för fem och antalet politiska sekreterare ökar från två till fem, räknat på heltid.Det står klart sedan kommunfullmäktige på torsdagen fastställt resultaten från de partiöverläggningar som genomfördes före valet.
En mer udda fråga, som till och med ledde till ajournering, var hur fullmäktigeledamöterna ska placeras i sessionssalen. Torsdagens sammanträde var det näst sista med den gamla sammansättningen. Ytterligare ett följer den 11 oktober och först den 25 oktober samlas den nyvalda fullmäktigeförsamlingen, och då måste det också vara klart hur styret av Lund de kommande fyra åren ska se ut.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lund, Mia Honeth, Anders Almgren, Nymark, Lars, Andersson, Wallin, SD, FNL, Ulf Nymark, Habostyrelsen

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fem, kommunalrådblir , sju
Nerikes Allehanda - 06 apr 17 kl. 17:06

Upploppet i Hallsberg: Fem av de sju misstänkta släppta ur häktet

Fem av de sju män som misstänks för det våldsamma upploppet vid Alléskolan i Hallsberg den 6 mars har släppts ur häktet..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Fem segrar på sju starter

Fyraåriga Mantoqueen går från klarhet till klarhet.När hon vann V5-1 i Årjäng under söndagen var det seger nummer fem i den sjunde starten.– En häst med en fin framtid, kommenterade Magnus Jakobsson..

Vimmerby Tidning - 11 jan 18 kl. 07:45

Fem inbrott på sju dagar

Den senaste veckan har det inträffat fem inbrott på olika skolor i kommunen. Under julhelgen har det även anlagts bränder i papperskorgar utanför Ludvigsborgsskolan..

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 12 kl. 07:30

"Fem partier och sju kommunalråd ? ändå händer det oerhört lite"

Oppositionsrådet Lena Melesjö Windahl (S) är inte imponerad av vad majoriteten åstadkommit efter två år vid makten. ? Alla kurvor pekar åt fel håll.

UNT - 26 jul 12 kl. 11:49

Fem av sju klagar över dom

Fem av de sju män som dömdes för våldtäkt på en kvinna på ett asylboende i Mariannelund i Småland, har överklagat till Högsta domstolen. Alla fick långa fängelsestraff och utvisning när Göta hovrätt avgjorde ärendet. (TT).

SvD - 26 jul 12 kl. 11:49

Fem av sju klagar över döm

Fem av de sju män som dömdes för våldtäkt på en kvinna på ett asylboende i Mariannelund i Småland, har överklagat till Högsta domstolen..

Dalarnas tidningar - 09 nov 13 kl. 10:35

Fem minuters längre väntan på brandkår

Nu kommer den första konsekvensen av att politikerna valde att bygga den nya brandstationen i Grönalid. I nya handlingsplanen för räddningstjänsten har inställelsetiden utökats från fem minuter till sju. Konsekvensen blir att insatser till Söderåsens äldreboende blir fem minuter förlängda..

Västerbottens Folkblad - 16 dec 14 kl. 10:05

Inbrottsvågen: Fem släppta – två begärs häktade

Robertsforsinbrott ligger bakom stärkta brottsmisstankar.   Under tisdagen meddelade Skellefteåpolisen att fem av de sju personer som greps under den gångna helgen har släppts. Det handlar om de fem som färdades i ett fordon som stoppades under fredagskvällen.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 11 kl. 06:50

Franzén historisk med fem mål

Förra besöket slutade med två mål. Det senaste blev mer än dubbelt så bra. Johan Franzen gjorde fem av Detroits sju mål i 7?

Expressen - 22 aug 11 kl. 10:15

Ex-frölundaiter inblandade i fem av målen

HELSINGFORS. Före matchen hälsade de sina gamla lagkompisar välkomna. Men under matchen var inte Jokerits före detta Frölunda-spelare lika vänliga.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Ebba Busch Thor valturnerar om EU

MALMÖ Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor besökte tillsammans med partiets toppkandidat till Europaparlamentet, Sara Skyttedal, Malmö på torsdagen.– Äntligen är vi igång, vi turnerar hela landet runt, sade Ebba Busch Thor när hon en dryg halvtimme sen landade hos judiska församlingen i Malmö för ett snabbt studiebesök.
Där togs hon emot med kaffe och kakor bakade på osyrat mjöl.

Skånskan - 1 timme sedan

Döms för mordbrand

LUND En man i 30-årsåldern döms för misshandel och mordbrand till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.Mannen hade krossat rutan och kastat in bensin och en antänd trasa i en bil.
Hade branden inte upptäckts och släckts i ett tidigt skede kunde den spridit sig och hotat närliggande hus som bebos av närstående till mannen.

Skånskan - 1 timme sedan

Inrikesministern besökte brandområdet

– Det är en helt ny situation efter förra sommarens bränder, förklarar inrikesminister Mikael Damberg när han besökte brandområdet strax utanför Hästveda under torsdagen.
Han konstaterar att klimatförändringar och nya väderfenomen måste innebära en större beredskap. Speciellt efter både förra sommarens och årets tidiga bränder.

Skånskan - 1 timme sedan

Vattenläcka på boende

HÖÖR Sent på onsdagskvällen drabbades LVM-hemmet Karlsvik i Höör av en vattenläcka.
Det var en koppling till pannrummet i kontorsbyggnaden som spruckit och som ledde till att vattnet började forsa ut. Räddningstjänsten larmades till platsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Bidragsnej för läkarbesök

HÖÖR Ett par bosatt i Höör vände sig till socialtjänsten och ansökte om försörjningsstöd när de menade att föräldrapenningen inte räckte till. Men socialtjänsten sade nej med hänvisning till att de ska kunna klara sin försörjning med föräldrapenningen.
Det visade sig också, vid en kontroll med Försäkringskassan, att paret inte tagit ut så mycket föräldrapenning som de hade rätt till.

Skånskan - 1 timme sedan

Dags att plocka skräp

HÖÖR Lördagen den 27 april ordnas det en skräpplockardag i Höör. Alla som vill hjälpas åt att plocka skräp samlas på Nya torg klockan tio och får där handskar och plastpåsar. Arrangörer är Höörs föreningsallians, Höörs försköningsförening och Höörs kommun..

Skånskan - 1 timme sedan

Beviljas sprittillstånd

ESLÖV Restaurangen Linnéa & Basilika uppe vid Flygstadenområdet har fått ja på sin ansökan om stadigvarande serveringstillstånd. Det är vård- och omsorgsnämnden som fattat beslutet..

Skånskan - 2 timmar sedan

Olycka på E6 orsakade köer

Malmö En singelolycka inträffade på torsdagseftermiddagen på E6 i höjd med Kronetorp.Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen för närmare kontroll. Det är inledningsvis oklart hur olyckan gått till, men ingen person ska ha kommit till skada i händelsen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya stationen växer fram

SVALÖV Snart börjar Svalövsborna på allvar se hur det nya stationsområdet ska se ut i centrum.
I slutet av 2021 rullar de första Pågatågen in och innan dess återstår mycket arbete för att få allt på plats.Just nu pågår ett intensivt arbete att detaljplanera, ta fram förfrågningsunderlag och till sist hitta rätt företag för att förvandla och färdigställa den nya stationen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Skurup starkare än Staffanstorp

FOTBOLL Stefan Rask har fått en drömstart som tränare för Skurups AIF:s damlag i division 2 södra Götaland.
Premiärviktorian över Janstorps AIF följdes på måndagen upp med 4-2 (2-1) borta mot FC Staffanstorp.– En skön trepoängare och rätt stabil seger utan att bjuda på något direkt skönspel, konstaterade Rask
– Vi måste komma upp i bättre nivå framöver.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.