YLE > Finland

Sunday, 20 January, 19:10

Liknande nyheter

Taggar: Pohjolan, Liikenne, skaffar, nygamla, bussarför , skolskjutsarna
YLE - 15 dec 14 kl. 15:31

Andra företag tar över skolskjutsarna efter Laajasalon Liikenne i Västnyland

Raseborg stad och Sjundeå kommun måste nu ingå avtal om skolskjutsar utan konkurrensutsättning på grund av transportföretaget Laajasalon Liikennes konkurs. På onsdag (17.12) kör Laajasalon Liikenne de sista turerna och efter det är det andra arrangemang som gäller.

YLE - 27 nov 14 kl. 11:36

Pohjolan Voima varnar för hotad energisäkerhet

Pohjolan Voima varnar för att elnätet i Finland kan drabbas av stora störningar och att energisäkerheten i Finland därför är hotad. Det beror på att man tvingas stänga kraftverk som producerar toppeffekt för att de är olönsamma. Nästa år stänger bolaget kraftverken i Vasa och Kristinestad.

YLE - 28 apr 17 kl. 05:26

Vainion Liikenne vill ändra på bussturer i Raseborg

Det är tre turer som körs om söndagar som bussbolaget J. Vainion Liikenne vill dra in. Istället skulle en ny söndagstur införas.

YLE - 16 apr 18 kl. 04:38

Rivningsbeslut om Pohjolan Voimas kraftverk i Kristinestad kan komma till sommaren

Pohjolan Voimas dotterbolag PVO Lämpövoima fattar sannolikt beslut under sommaren om kol-och oljekraftverken i Kristinestad skall rivas. Kraftverken har stått stilla sedan 2015 eftersom de inte är lönsamma och miljötillståndet för det oljebaserade kraftverket gick dessutom ut 2015..

YLE - 03 okt 18 kl. 17:29

Arbetsnedläggelse på Pohjolan Kaupunkiliikenne påverkar busstrafiken i Helsingfors, Esbo och Vanda på torsdag

Bussturer i Helsingfors, Esbo och Vanda som körs av Pohjolan Kaupunkiliikenne ställs in torsdagen den 4 oktober på grund av arbetsnedläggelse. Arbetsnedläggelsen pågår i ett dygn..

BT - 07 jul 14 kl. 08:35

Fler unga skaffar kort

Allt fler unga skaffar bankkort tidigt, men vad som ingår skiljer sig kraftigt åt mellan bankerna. Med sitt första egna bankkort kan ungdomarna både ta ut pengar i bankomat och handla med kort i butik. Bröderna Johan och Gustav Erikson är 14 respektive 17 år.

YLE - 11 jan 17 kl. 05:04

Åbojouren har fått nog - skaffar nytt telefonsystem

Telefonrådgivningen vid samjouren i Åbo fick under veckoslutet rekordmånga samtal, så mycket att numret stockades. Nu skaffar ÅUCS ett helt eget telefonsystem till jouren. På lördag morgon den 7 januari blev Pargasbon Mathias Fröberg orolig över sin 1,5 år gamla dotter.

NT - 29 nov 11 kl. 15:07

Nygamla polacker Vargarnas sista pusselbitar

Två nygamla polacker blev sist in i Vargarna.Adam Skornicki och Michal Szczepaniak.- Många ser ner på oss, det gör ingenting.

Nya Wermlands Tidningen - 06 jan 12 kl. 15:12

Nygamla ansikten tillbaka i Karlskoga HC

Karlskoga HC, som presenterar två nygamla ansikten i laget, är tvåa i ishockeyns division 2 västra B. Syrianska Armeniska ligger näst sist. ?

Sydsvenskan - 29 apr 13 kl. 19:39

Tre nygamla ansikten på het lista

Tre nygamla ansikten finns på Malmö Redhawks heta lista och stämmer in på beskrivningen "tuff back med uppoffrande spelstil": Teemu Kesä, Fredrik Svensson och Anton Blomqvist..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Analys: Sexuellt våld är en människorättsfråga man löser genom att följa människorättsavtal – inte genom att bryta mot dem

Regeringen vill utreda om Finland kunde skärpa sin asylpolitik genom att omtolka internationella människorättsavtal. Man sätter nu stor prestige i att genomdriva åtgärder som inte nödvändigtvis hjälper offren för sexuellt våld men som förstärker bilden av att problemet handlar om invandring, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

YLE - 4 timmar sedan

Horsbäckföretagare: Högst på önskelistan är ett större byggvaruhus

Horsbäck, området mellan Ekenäs och Karis, har vuxit lavinartat sedan företagaren Bengt Ahtola först prövade sin lycka här för 25 år sedan. Nu har han sällskap av sonen och ett hundratal andra företagare..

YLE - 8 timmar sedan

Ekenäs IF:s fotbollsordförande Kaj Grönqvist är död

EIF:s fotbollsordförande Kaj Grönqvist dog i en sjukdomsattack på lördag kväll. Han valdes till ordförande för fotbollssektionen i Ekenäs IF i mars 2018..

YLE - 8 timmar sedan

Mikroplast i dricksvattnet oroar i Sankt Petersburg - nu vaknar också ryska forskare upp och vill undersöka plastföroreningar i vattendrag

När en grupp forskare strax efter nyår samlade till presskonferens om mikroplast i vattendrag i nordvästra Ryssland hade de inte mycket att komma med. Trots det var pressmötet ett viktigt steg, det visade nämligen att man också i Ryssland börjar vakna upp inför plastproblemet..

YLE - 9 timmar sedan

Kakel görs med omsorg - leran minns alla dina fel

Leriga händer, lermangel, lerstans. Livet är lera för Billnäsbon Catharina Borg-Wilén sedan hösten 2017. Hon tillverkar eget kakel i sin verkstad i Billnäs bruk..

YLE - 10 timmar sedan

Polisen i Åbo efterlyser uppgifter - taxichaufför misstänks för sexuellt övergrepp mot kund

En taxikund misstänks ha blivit offer för ett sexualbrott tidigt på söndag morgon i Åbo..

YLE - 13 timmar sedan

Rapport: Det är svårt för kvinnor i Norden att nå toppen och det är välfärdsstatens fel – "Rapporten bygger på gamla tankebanor", anser finländsk jämställdhetsforskare

Det är svårt för kvinnor att göra karriär och nå toppjobb, trots att kvinnor i Norden aktivt deltar i arbetslivet. Orsaken? Den traditionella nordiska välfärdsstaten.

YLE - Igår: 17:59

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - Igår: 17:28

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - Igår: 15:18

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.