YLE > Finland

Sunday, 18 November, 20:25

Liknande nyheter

Taggar: Pohjolan, Liikenne, skaffar, nygamla, bussarför , skolskjutsarna
YLE - 15 dec 14 kl. 15:31

Andra företag tar över skolskjutsarna efter Laajasalon Liikenne i Västnyland

Raseborg stad och Sjundeå kommun måste nu ingå avtal om skolskjutsar utan konkurrensutsättning på grund av transportföretaget Laajasalon Liikennes konkurs. På onsdag (17.12) kör Laajasalon Liikenne de sista turerna och efter det är det andra arrangemang som gäller.

YLE - 27 nov 14 kl. 11:36

Pohjolan Voima varnar för hotad energisäkerhet

Pohjolan Voima varnar för att elnätet i Finland kan drabbas av stora störningar och att energisäkerheten i Finland därför är hotad. Det beror på att man tvingas stänga kraftverk som producerar toppeffekt för att de är olönsamma. Nästa år stänger bolaget kraftverken i Vasa och Kristinestad.

YLE - 28 apr 17 kl. 05:26

Vainion Liikenne vill ändra på bussturer i Raseborg

Det är tre turer som körs om söndagar som bussbolaget J. Vainion Liikenne vill dra in. Istället skulle en ny söndagstur införas.

YLE - 16 apr 18 kl. 04:38

Rivningsbeslut om Pohjolan Voimas kraftverk i Kristinestad kan komma till sommaren

Pohjolan Voimas dotterbolag PVO Lämpövoima fattar sannolikt beslut under sommaren om kol-och oljekraftverken i Kristinestad skall rivas. Kraftverken har stått stilla sedan 2015 eftersom de inte är lönsamma och miljötillståndet för det oljebaserade kraftverket gick dessutom ut 2015..

YLE - 03 okt 18 kl. 17:29

Arbetsnedläggelse på Pohjolan Kaupunkiliikenne påverkar busstrafiken i Helsingfors, Esbo och Vanda på torsdag

Bussturer i Helsingfors, Esbo och Vanda som körs av Pohjolan Kaupunkiliikenne ställs in torsdagen den 4 oktober på grund av arbetsnedläggelse. Arbetsnedläggelsen pågår i ett dygn..

BT - 07 jul 14 kl. 08:35

Fler unga skaffar kort

Allt fler unga skaffar bankkort tidigt, men vad som ingår skiljer sig kraftigt åt mellan bankerna. Med sitt första egna bankkort kan ungdomarna både ta ut pengar i bankomat och handla med kort i butik. Bröderna Johan och Gustav Erikson är 14 respektive 17 år.

YLE - 11 jan 17 kl. 05:04

Åbojouren har fått nog - skaffar nytt telefonsystem

Telefonrådgivningen vid samjouren i Åbo fick under veckoslutet rekordmånga samtal, så mycket att numret stockades. Nu skaffar ÅUCS ett helt eget telefonsystem till jouren. På lördag morgon den 7 januari blev Pargasbon Mathias Fröberg orolig över sin 1,5 år gamla dotter.

NT - 29 nov 11 kl. 15:07

Nygamla polacker Vargarnas sista pusselbitar

Två nygamla polacker blev sist in i Vargarna.Adam Skornicki och Michal Szczepaniak.- Många ser ner på oss, det gör ingenting.

Nya Wermlands Tidningen - 06 jan 12 kl. 15:12

Nygamla ansikten tillbaka i Karlskoga HC

Karlskoga HC, som presenterar två nygamla ansikten i laget, är tvåa i ishockeyns division 2 västra B. Syrianska Armeniska ligger näst sist. ?

Sydsvenskan - 29 apr 13 kl. 19:39

Tre nygamla ansikten på het lista

Tre nygamla ansikten finns på Malmö Redhawks heta lista och stämmer in på beskrivningen "tuff back med uppoffrande spelstil": Teemu Kesä, Fredrik Svensson och Anton Blomqvist..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Kulturpåverkaren Christian Moustgaard död

Kulturpåverkaren Christian Moustgaard är död. Han var en person som medverkade till skapandet av många betydelsefulla kultur- och musikprojekt. Han var med och grundade Elmu och Radio City..

YLE - 3 timmar sedan

Veckan börjar i klarare och kallare väder

Vädret blir svalare - och samtidigt blir det klarare och ljusare. Solen skiner nästan varje dag nästa vecka, åtminstone någonstans i Finland, säger Yles meteorolog..

YLE - 5 timmar sedan

Titta - såhär krattar vi skogen! Finländarna nappade på Trumps uttalande om finländskt skogsbruk

Folk har under söndagen gett sig ut i skog och mark, inte enbart tack vare det vackra vädret, utan också för att skämta med USA:s president Donald Trump. I bakgrunden finns Trumps konstiga uttalanden om krattande finländare..

YLE - 5 timmar sedan

Julia vill leva på att blogga om zero waste-livsstilen: “Jag tror att jag kan påverka och förändra tankar hos människor”

Julia vill kunna leva på sin hållbara livsstil bland annat genom att bland annat blogga. Maria Sundblom-Lindberg skriver kolumner- en av dem skapade vågor i den finlandssvenskan ankdammen i somras. Insändarskribenten Per-Erik Lönnfors säger att debattklimatet har ändrat totalt.

YLE - 5 timmar sedan

Tjänsteman i Raseborg jävig - beslut om understöd till ishall måste fattas på nytt

Efter att fritidsnämnden i Raseborg fattat beslut om ett årligt understöd till ishallen har det framgått att beredare och föredragare, fritidschef Reino Kärkkäinen, var jävig. Därför var man tvungen att fatta beslutet på nytt..

YLE - 6 timmar sedan

Analys: Socialdemokraterna har fått upp självförtroendet och vallöftena duggar tätt

Socialdemokraterna har fått upp självförtroendet och siktar på att leda nästa regering. Kompromisser är ändå ett måste för alla parter, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

YLE - 7 timmar sedan

Finländsk skogsexpert förbryllad över Trumps prat om krattade skogar i Finland

Många finländare har förbluffats av Donald Trumps uttalande om att man skulle kratta skogarna i Finland. Det gör vi inte - men visst är vår skogsvård på en bra nivå, säger expert till Yle..

YLE - 9 timmar sedan

Digitaliseringen och fenomenbaserad undervisning illa för inlärningen

De nya undervisningsmetoderna försämrar elevernas inlärning. Det konstateras i ny forskning vid Helsingfors universitet. Bland annat digitaliseringen syns redan i Pisa-resultaten, säger forskaren bakom studien..

YLE - 8 timmar sedan

Grått är gott – läs vilka fina toner den smutskastade färgen har

Jämngrått, askgrått och betonggrått, eller kanske barmhärtigt, lugnande och en färg som framhäver allt omkring dig? Det finns minst 50 nyanser av grått, till mångas glädje..

YLE - 9 timmar sedan

HS: Digitaliseringen och fenomenbaserad undervisning illa för inlärningen

De nya undervisningsmetoderna försämrar elevernas inlärning. Det konstateras i ny forskning som Helsingin Sanomat har fått ta del av. Bland annat digitaliseringen syns redan i Pisa-resultaten, säger forskaren bakom studien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.