DI > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 12:36

DI - 26 sep 18 kl. 16:18

Nordeas vd: Bankerna har underskattat hur svårt det är att förhindra penningtvättBanker har tidigare underskattat hur komplext det är att försöka förhindra penningtvätt. Genom ett ökat samarbete mellan banker och myndigheter skulle det arbetet förbättras, eftersom det är ett gemensamt ansvar att förbättra säkerheten i det globala banksystemet. Det sade Nordeas vd Casper von Koskull vid en träff med journalister i Stockholm på onsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordeas, Casper, Koskull, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordeasvd , Bankernahar , underskattathur , svårtdet är , att förhindra penningtvätt
PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Riksgälden: Här är bankerna som är systemkritiska

Riksgälden har fastställt listan genom sina årliga beslut om planer för hur banker och andra institut i Sverige ska hanteras i en kris. ”Vid en allvarlig kris ska så kallade systemviktiga institut hanteras genom resolution. Det innebär att staten tar kontroll över institutet för att rekonstruera eller avveckla det under ordnade former”, säger riksgäldsdirektör Hans Lindblad i en kommentar.

YLE - 17 mar 17 kl. 17:57

Forskare: Nordeas flytthot visar hur banker flyr undan sitt ansvar

Nordeas hot om att flytta bort från Sverige väcker debatt. Ordkriget med svenska regeringen välkomnas ändå av många. - Det lyfter upp frågan om huruvida bankerna bär sitt ansvar för de ekonomiska risker de utgör för samhället, eller om bara försöker smita undan, säger Nikodemus Solitander forskare vid Hanken.

Cornucopia - 28 jan 17 kl. 19:24

Nordeas VD: Bostadsbubbla - skulderna inget hot mot bankerna

Nordeas VD Casper von Koskull säger att vi har en bostadsbubbla i Sverige, men han är inte orolig över den. Den tillhörande skuldbubblan är inte heller ett problem för bankerna, utan för resten av ekonomin.

Till SvD säger Nordeas VD att vi har en bostadsbubbla i Sverige och att priserna inte kan fortsätta uppåt för evigt.

YLE - 10 apr 15 kl. 16:26

Finansinspektionen: Nordeas nätbanksproblem är exceptionella

Finansinspektionen anser att Nordeas nätbanksproblem är exceptionella. Det har varit problem med nätbanken sedan i tisdags och det är möjligt att störningarna fortsätter under veckoslutet. Det här leder åtminstone till att Nordeas rykte försämras.

YLE - 07 sep 17 kl. 20:25

”Nordeas flytt har ingen praktisk betydelse”

Nationalekonomen och konsulten Roger Wessman som tidigare arbetat som chefsekonom på Nordea säger att Finland bara tjänar småsummor på Nordeas flytt till Finland. - Flytten har ingen stor praktisk betydelse för Finland. Bara ett litet antal arbetsplatser flyttar hit från Sverige.

Cornucopia - 27 okt 18 kl. 15:44

Bankerna: Dags för småspararna att säkra våra vinster

Som exakt varenda gång konjunktur och börs vänder ner går nu bankernas säljare ("privatekonomer") ut med att de så kallade småspararna inte ska sälja av sina fonder, utan sitta stilla i den famösa bankbåten på vägen ner, så bankerna kan få förvaltningsavgifter och tillhörande vinster även när börsen går dåligt.
Dagschart breda Stockholmsbörsindexet OMXSPI. Kvar vid tidigare identifierade stödområde (mörk horisontell linje).

Ekonomistas - 16 jun 17 kl. 10:54

Är bankerna nyckeln till att komma åt skatteflykt?

Varje år undandras kanske miljarder kronor i skatt i Sverige. En del av denna skatteflykt är förknippad med att rika svenskar gömmer sitt kapital i utländska skatteparadis. Skatteverkets insatser för att komma åt denna skatteflykt har varit blygsamma, till stor del beroende på svårigheten att finna information om de individer som gömmer kapital.

Realtid - 07 sep 17 kl. 15:30

Sörj inte Nordeas flytt - ställ istället krav på bankdelning

Bakom Nordeas flytt till Finland ligger frågan om den enorma storleken på bankernas derivataffärer, och de risker som de medför vid nästa kris för bankerna och det finansiella systemet. Jämfört med dessa är den svenska bankräddningsfonden och dess avgifter försumbara. Nu måste diskussionen om en uppdelning av bankerna upp på bordet, skriver Mats Lönnerblad, författare och skribent i finansrätt, och Ulf Sandmark, civilekonom och journalist..

HBL - 28 sep 12 kl. 10:22

Ekonomer: Spanska bankerna behöver 60 miljarder

Ekonomer tror att de spanska bankerna behöver stöd på ungefär 60 miljarder.Spanien väntas komma med resultaten från bankernas stresstest i kväll.  Enligt Nordeas chefsekonom Roger Wessman skulle det helt klart vara en negativ överraskning om bankerna skulle behöva mer än 60 miljarder.

DN - 21 jun 16 kl. 10:55

Nordeas vd: Det finns inga frågetecken


Nordea har under en längre tid underskattat risken i sin utlåning till företagskunder. Det gör att banken saknar stora summor, och kan behöva gör en nyemission på mellan 50 och 80 miljarder kronor..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Drillcon sluter ramavtal med LKAB – aktien rusar

First North-bolaget Drillcon har slutit ett ramavtal med gruvbolaget LKAB rörande prospekteringsborrning. Ordervärdet vid fullt avrop uppgår till uppemot 200 miljoner kronor. Aktien rusar med drygt 10 procent efter beskedet.

DI - 45 minuter sedan

Volkswagen köper majoritet i AB Volvo-ägda Wireless Car Group

Volkswagen har träffat avtal med Volvo om att förvärva 75,1 procent i Wireless Car Group, som utvecklar tjänster och system för uppkopplade fordon och som är del av Volvo Group AB. .

DI - 45 minuter sedan

Prime Living säljer fastigheter i Göteborg

Prime Living, som är verksamt inom bland annat utveckling av studentbostäder, har tecknat avtal om försäljning av två utvecklingsfastigheter i Göteborg till företaget Altplatsen Utveckling till ett pris av 28 miljoner kronor. .

DI - 1 timme sedan

Polisingripande och satir har drabbat svenska företag i Kina

Polisens ingripande mot kinesiska turister i september och den efterföljande satiriska sketchen i SVT har drabbat svenska företag i Kina, visar en undersökning som Svenska handelskammaren gjort..

DI - 45 minuter sedan

Börsproffsen: Bästa aktierna att lägga under granen

Vilka aktier ska man ge barnbarnen, eller sig själv, i jul? Tre experter tipsar Di om sina bästa aktieklappar – varav en är en gemensam favorit. Här är deras 15 tips att välja och vraka bland..

DI - 1 timme sedan

Santander får böta 375 miljoner i Storbritannien – förde inte vidare arv

Den brittiska finansinspektionen FCA har gett spanska Santander en bot på 32,8 miljoner pund eller omkring 375 miljoner kronor för att inte ha fört vidare avlidna kunders tillgångar till arvtagarna. .

DI - 1 timme sedan

Dollarn och kronan tappar inför viktiga räntebesked

Europaräntorna är svagt upp i spåren av stigande aktiemarknader medan USA-räntorna går sidledes på onsdagen. Dollarn och kronan har tappat lite inför "duvaktiga" höjningar från Fed (sannolikt) ikväll och Riksbanken (kanske) i morgon bitti. .

DI - 1 timme sedan

Carnegie mäklar storpost i budaktuella Ahlsell

Carnegie har mäklat ett stort antal aktier i Ahlsell som är under uppköp..

DI - 1 timme sedan

Peab får order i Norge värd 122 miljoner norska kronor

Peab har fått uppdraget att bygga en vårdcentral i Hamnvik i Nordnorge. Kontraktet är värt 122 miljoner norska kronor och orderanmäls under det fjärde kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

Nästa steg mot en ny regering

Hans tidigare förslag har avfärdats. Nu är det dags för talman Andreas Norlén att ge nästa besked om hur han ska försöka få fram en statsminister. Di TV sänder live från presskonferensen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.