Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 18 October, 23:59

Dagensanalys.se - 26 sep 18 kl. 15:58

Adobe lanserar en virtuell ai-analytikerOroa dig inte kära analytiker-kollega, dina dagar är ännu inte räknade. Men tåget för att utveckla en ai-analytiker har nu börjat rulla mot destinationen – att göra det du gör. Adobe tänker använda sin ai-teknologi för att hjälpa anställda på företag med information, baserat på hur de faktiskt använder informationen. Makes sense? En analytiker som liksom känner av vad det är för analyser som de anställda vill ha, och det innan de vill ha den så att de alltid kan ha det senaste på skärmen.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
John Bates, Adobe Analytics, CNBC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Adobe, lanseraren , virtuell, ai-analytiker
Dagensanalys.se - 25 jun 18 kl. 07:21

Adobe lanserar Attribution IQ

Funktionen Attribution IQ är tillgänglig i Analysis Workspace och visar alla interaktioner under hela köpresan. ”Instead of simply comparing display versus social ads for instance, users can now see how individual campaigns and even specific keywords performed using a rich set of attribution models,” säger Trevor Paulsen från Adobe. Han förklarar: ”In a world where consumer expectations are on the rise, with more ways to reach people, the most impactful campaigns are informed by deep audience insights.

Dagensanalys.se - 08 mar 17 kl. 10:07

Facebook lanserar nya mätverktyg, och skrotar samtidigt Atlas

För fyra år sedan köpte Facebook mätplattformen Atlas från Microsoft. Nu har de till fullo integrerat Atlas funktioner i sina befintliga produkter, och lanserar samtidigt en ny serie mätverktyg fokuserade på räckvidd och genomslag. Plattformen Atlas var såväl en annonsserver som ett system för att mäta annonsers effekt.

Dagensanalys.se - 11 maj 16 kl. 15:05

Ledningen från Adobe berättar vad Experience Business innebär

Executive management från Adobe berättar mer om deras mission för Adobe Summit i år ”Experience Business” med de senaste trenderna från marknaden och de senaste nyheterna som de presenterar i årets Summit. John Travis från Adobe presenterade panelen.  Ann Lewnes, EVP & CMO, Adobe  Brad Rencher, EVP & GM, Digital Marketing, Adobe Abhay Parasnis, EVP & SVP, Cloud Technology, Adobe  Vad behöver man göra för att komma till ”Experience Business” Ann berättade man måste jobba tvärs över varje tangeringspunkt och koppla ihop alla verktyg och få alla i organisationen att arbeta tillsammans, då kommer man kunna arbeta smartare och göra beslut på data och analys.

Dagensanalys.se - 07 jun 17 kl. 17:53

Trendspaning från London med Adobe

5000 marknadsförare, analytiker och ledande personer från en mängd olika branscher träffades på Adobe Summit i London 10-11 maj för att ta del av de senaste trenderna inom digital marknadsföring från Adobe.  ”Temat för årets Adobe Summit var deras nya mantra Make Experience Business – vilket helt enkelt handlar om det gamla hederliga att sätt kunden i centrum, men att göra det baserat på data” Från att för några år sedan prata om digitalisering, till att prata om att det handlar inte om digital eller analog det är marknadsföring fast olika kanaler, till att bara prata om kundupplevelsen och hur man kan förbättra den med hjälp av digitala verktyg samlade uppe i molnet. Genom att integrera alla tangeringspunkter som företagen har med sina kunder i en och samm

DI - 13 sep 15 kl. 18:25

Analytiker: Virtual reality en miljardmarknad om fem år

Redan år 2020 kan marknaden för virtuell verklighet, virtual reality, komma att vara värd så mycket som 58 miljarder kronor. Det tror Deutsche Banks analytiker Ross Sandler, skriver The Fly..

Sydsvenskan - 16 nov 11 kl. 18:56

Google lanserar musiktjänst

Foto: AP
Google tar upp kampen mot Apple och lanserar en ny musiktjänst. Det skriver nyhetsbyrån Blomberg på nätet.
Genom tjänsten, som presenteras i Los Angeles idag, kan användarna lagra musik på nätet och lyssna på låtarna i olika spelare.

HBL - 11 jul 13 kl. 17:21

Nokia lanserar ny telefonmodell med superkamera

Nokia hoppas att marknadens bästa kamera ska öppna dörrarna till USA. Analytiker är försiktigt positiva inför lanseringen av nya Lumia 1020.Nokias vd Stephen Elop presenterade i går i New York en 41 megapixels kamera.

Dagensanalys.se - 13 okt 17 kl. 10:00

Publicis lanserar en ny avdelning för data och analys

Reklamkoncernen Publicis Group lanserar Spine – en dataplattform som ska kunna rikta individuell reklam till konsumenter. Kärnan i plattformen utgörs av tre olika komponenter: En sammanställning av första-, andra-, och tredjepartsdata för att skapa ett unikt id som meddelar när och hur kontakt ska tas med konsumenten. PeopleCloud, en molnbaserad plattform som använder data för att kunna identifiera vad som triggar konsumenter att köpa.

Dagensanalys.se - 21 maj 18 kl. 15:51

Imorgon tisdag lanserar Google YouTube Music som skall sno användare av Spotify

Google vill vara med och kriga om pengarna för musik och lanserar YouTube Music som kommer att kosta 10 dollar, en direkt utmanare till Spotify. ”Det finns inget gott om ett duopol mellan Spotify och Apple Music”, säger Lyor Cohen, YouTubes musikchef, som hjälpt till att forma hiphop på 1980-talet och 1990-talet som manager för Jay-Z och Run DMC. Han säger att Spotify och Apples dominans, som har 125m betalande abonnenter på sina musikströmmingstjänster och har blivit ett problem för musikbranschen ”det är läskigt för producenter och skivbolag”.

E24 - 13 apr 12 kl. 14:28

Sveriges skarpaste analytiker står redo

Nu är det fyra dagar kvar. På tisdag lanserar vi SvD Näringsliv ? Sveriges nya affärssajt ?

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Ny våg av produkter ser till att hela familjen blir reklamfri

En fjärdedel av alla svenskar använder en reklamblockerare. Nu ska fler företag sko sig på att allt fler svenskar väljer att blockera reklamen. Ett av dessa är AdGuard Home som ser till att hela familjen blir reklamfri, hela tiden.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

”Alla sa att vi inte borde göra det – men vi gjorde det ändå” PostNord diskuterar teknisk utveckling

PostNord vill vara det mest framträdande logistikföretaget inom teknisk utveckling. De blandar stabilitet med det lite lätt rebelliska. ”Vi började med konsumenttelefoner och alla sa att vi inte borde göra det – men vi gjorde det ändå!

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Zound Industries väljer MediaCom

Zound väljer att inleda ett samarbete med MediaCom i Stockholm som sträcker sig från lokala marknadsstrategier på flera marknader till medieplanering & köp. -Zound har gett oss förtroendet att bli deras nya partner och vi kan inte vara stoltare! De är ett superspännande och framgångsrikt företag med stora planer för framtiden.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

IoT når brytpunkten

Det är 2018 och flera av oss har redan omfamnat idén om att prata till en smart högtalare i våra hem. Alexa från Amazon eller Google Assistant hjälper oss med vardagliga saker som att skapa inköpslistor, tända lampan i hallen och mer. IT-utvecklingen hjälper oss framåt och får oss att omfamna helt nya beteenden, som när vi började använda robotdammsugare för att automatisera städningen av våra hem.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Passa på att besöka AWS Pop-up loft i Stockholm

I måndags slogs dörrarna upp till Amazon Web Services (AWS) pop-up loft för startups och teknikföretag. Jag fick chansen att sitta ner med Eric Morales, Senior Manager Startup and VC business på AWS för att prata om vad de gör och vad syftet med loftet är. Att göra pop-up loft på detta sätt är något som AWS gjort länge och man har även två permanenta loft, ett i San Francisco och ett i New York.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Facebook visste om att deras siffror var uppblåsta

Facebook kände till långt innan det uppdagades att deras statistik för videovisningar var fel, avslöjar dokument som lämnats in till rätten. Det är tidningen TheVerge som skriver att Facebook fortsatte leverera felaktig statistik, om antalet videovisningar, till annonsörer ett helt år efter att det först togs upp. Statistiken fick annonsörer att tro att användare på Facebook spenderade mer tid på att titta på video hos Facebook än någon annan plattform.

Dagensanalys.se - Igår: 18:39

WARC har studerat den perfekta mediemixen

Globala marknadsföringsförbundet WARC har studerat den perfekta mediemixen och kommit fram till att desto större budget desto mer tv. I sin databas har WARC 840 olike case studies, mellan åren 2009 och 2017, som de studerat för att ta reda på hur mycket som allokeras till vad. Några intressanta fakta är: Framgångsrika varumärken spenderar i snitt 69 procent av sin budget på en kombination av tv och digitalt.

Dagensanalys.se - Igår: 17:26

Så här gör de narr av reklambranschen

I parodin ”Meet Grant” får vi träffa en man i sina bästa år som lever i ett kaos präglat av sitt jobb inom reklambranschen. .

Dagensanalys.se - Igår: 14:53

Första året med ny varumärkeslag

Ett år har gått sedan den nya varumärkeslagen började gälla i EU och det är nu möjligt att registrera rörelsevarumärken i Europa. 20 procent av de ansökningar som kommit in under året kommer från Sverige, enligt ny statistik som PRV, Patent- och registreringsverket, har tagit fram på årsdagen. – Generellt är det många användare som vill vänta och se utvecklingen för de ansökningar som kommit in hittills innan de söker, men siffrorna tyder på att svenska företag i förhållande till övriga länder visar en nyfikenhet och vilja att prova nytt, säger Magnus Ahlgren, juristchef på design- och varumärkesavdelningen på PRV, säger Magnus Ahlgren, juristchef på PRV.

Dagensanalys.se - Igår: 14:51

Flest nyregistrerade spelkonton hos utländska spelbolag

Till nyår måste alla spelbolag som vill verka i Sverige ha licens för det. Men redan idag är det många svenskar som har spelkonton hos de ännu utlandsreglerade bolagen. Mediavision kan i sin senaste analys slå fast att nära 60 procent av alla 18–74-åringar har ett personligt konto hos åtminstone en spelsajt – i Sverige eller utomlands.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.