DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 04:48

DI - 26 sep 18 kl. 08:03

Helgopriset 2018 – Nomineringarna till Sveriges största arkitekturpris klaraGöteborgs rådhus, Kulturhuset Trappan i Vällingby, Gunnebo slott i Mölndal, Nationalmuseum och Värtaverket i Stockholm har alla chans att vinna Helgopriset 2018, Sveriges största arkitekturpris sett till prissumman på 150 000 kronor. Vem som står som segrare avslöjar Statens fastighetsverk vid en prisceremoni på Moderna Museet den 15 november..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, Trappan, Vällingby, Mölndal, Värtaverket, Stockholm, Helgopriset, Statens, Moderna Museet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helgopriset, 2018, Nomineringarnatill Sveriges största , arkitekturpris, klara
DI - 15 mar 18 kl. 10:07

Helgopriset 2018 - Dags att söka Sveriges största arkitekturpris

I november är det åter dags för Statens fastighetsverk att utse vinnaren av Helgopriset, Sveriges största arkitekturpris sett till prissumman på 150 000 kronor. Helgopriset, uppkallat efter arkitekt Helgo Zettervall, ges för bästa restaurering, komplettering, ombyggnad eller tillbyggnad av ett äldre byggnadsverk och delas i år ut för sjätte gången..

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 18 kl. 12:00

Efterlyses: kandidater till 2018 års arkitekturpris

Dags att nominera kandidater till 2018 års pristagare..

Alingsås tidning - 12 okt 17 kl. 16:09

Tingsrätten kan få nytt arkitekturpris

Alingsås tingsrätts omdiskuterade tillbyggnad är nominerat till ett internationellt arkitekturpris – World Building of the Year i kategorin Samhällsbyggnad. Alingsåsbyggnaden konkurrerar med åtta andra nominerade från olika delar av världen, bland annat Kina och Australien. Vinnaren kommer att tillkännages under World Architecture Festival 2017 i Berlin i mitten av november.

Västerbottens Folkblad - 09 nov 13 kl. 11:42

Årsta kyrka tilldelas Helgopriset

Årets Helgopris på 150 000 kronor ges till Johan Celsing arkitektkontor för en kyrkosal i Årsta kyrka i Stockholm, som byggdes mellan 2010 och 2011. ”En tillbyggnad som utvecklar och skapar en ny mycket välformad helhet”, står det i juryns motivering. Helgopriset har delats ut av Statens fastighetsverk sedan 1996 och belönar ombyggnader och tillägg till [...

Trelleborgs Allehanda - 09 nov 13 kl. 11:40

Årsta kyrka tilldelas Helgopriset


Årets Helgopris på 150 000 kronor ges till Johan Celsing arkitektkontor för en kyrkosal i Årsta kyrka i Stockholm, som byggdes mellan 2010 och 2011."En tillbyggnad som utvecklar och skapar en ny mycket välformad helhet", står det i juryns motivering.Helgopriset har delats ut av Statens fastighetsverk sedan 1996 och belönar ombyggnader och tillägg till äldre byggnadsverk.

Expressen - 19 jan 18 kl. 13:08

De kan ta hem priser på 2018 års hästgala

Vilka travstjärnor lyste egentligen starkast under 2017? Nu är de första nomineringarna till årets travgala presenterade.  Galan äger rum den 23 februari – och nomineringarna kan ni se nedan.

NSD - 09 maj 18 kl. 15:03

Stiligt sommarhus nominerat till arkitekturpris

16 arkitekturprojekt har chansen att vinna Rödfärgspriset 2018..

Expressen - 08 nov 17 kl. 17:11

Idrottsgalan 2018 - här är nominerade

Nomineringarna till Idrottsgalan 2018 för är klara.Här kan du se alla kategorier och eventuellt pristagare för årets prestationer i svensk idrott.– Jag har aldrig upplevt en sådan delad jury om Östersund skulle vara med som "Årets lag", säger ordföranden Lasse Granqvist..

Länstidningen i Jämtland - 04 jan 18 kl. 11:27

Nomineringarna till Guldbaggen 2018 klara – The Square och Sameblod kan vinna flera priser

Idag blev det offentligt vilka filmer som blivit nominerade till Guldbaggen 2018. Flest nomineringar fick filmen ”Borg”. ”The Square”, som producerats av Erik Hemmendorff från Frösön, har chans att vinna sex priser.

Expressen - 26 feb 18 kl. 10:23

Här är nomineringarna till Oscarsgalan 2018

Söndagen den 4 mars är det dags för den årliga Oscarsgalan 2018.Ruben Östlunds film "The Square" har chansen att vinna i kategorin Bästa utländska film.Här är alla nominerade.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Ny biografi: "Uselt självförtroende drev Kamprad"

Ingvar Kamprads vänskap med socialdemokraten Sven-Erik Bucht bidrog till att Ikeagrundaren testamenterade halva sin förmögenhet till Norrland, enligt en ny biografi som avslöjar nya sidor av Ikeagrundaren..

DI - 6 timmar sedan

Följ rapportfloden med Di TV:s extrasändningar

I veckan drar rapportfloden i gång med full styrka. Di TV sätter därför in extrasändningar på torsdags- och fredagsmorgonen..

DI - 6 timmar sedan

Blandad rapport från Alcoa, efterhandel i båda riktningar

Hyfsad start på rapportperioden från aluminiumjätten efter onsdagsbörsens stängning: starkare vinst och omsättning än väntat, men sänkt prognos avseende global aluminiumefterfrågan. Aktien handlas i båda riktningar i New York-börsens skakiga efterhandel..

DI - 6 timmar sedan

New York-börsen ned efter ljus framtidssyn från Fed

Wall Street handlades ned något under en odramatisk onsdagskväll, där höjdpunkten kanske var ett Fedprotokoll som tydde på en enad bild i USA:s centralbank: räntan ska fortsätta höjas gradvis..

DI - 6 timmar sedan

Tobin vinstvarnar, sänker helårsprognos ytterligare

Bostadsutvecklaren Tobin Properties sänker återigen sin prognos avseende rörelseresultatet för helåret 2018 till 25-50 miljoner kronor till följd av en svag försäljning och nedskrivning av fastighet under det tredje kvartalet..

DI - 7 timmar sedan

IBM rasar på falnat hopp om återupprättad omsättningstillväxt

IBM:s kvartalsrapport vittnade om sjunkande försäljning efter ett par kvartal med tillväxt, och aktien rasar 8 procent..

DI - 7 timmar sedan

Trump till sina ministrar: skär kostnader med 5 procent

USA:s president är angelägen om att bättra på landets finanser efter det rekordstora budgetunderskott som rapporterades i måndags..

DI - 7 timmar sedan

Fedledamöter eniga om fortsatta räntehöjningar, något ljusare USA-syn än i augusti

USA:s centralbanksledamöter är eniga om behovet av att fortsätta höja räntor, oavsett president Donald Trumps kritik. Det visar protokollet från senaste räntemötet..

DI - 7 timmar sedan

Svenskt Näringslivs vd sågar politikerna – tre ödesfrågor måste lösas

Jan-Olof Jacke, ny vd på Svenskt Näringsliv, pekar på enorma reformbehov och riktar skoningslös kritik mot svenska politiker.  “Vi har haft uppåt tio år av reformtorka”, säger han..

DI - 8 timmar sedan

På Brexitfronten intet nytt

Storbritanniens premiärminister Theresa May presenterade inget nytt i sitt anförande till EU-toppmötet på onsdagskvällen, enligt Europaparlamentets talman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.