DI > Ekonomi

Sunday, 16 December, 23:02

DI - 26 sep 18 kl. 08:03

Helgopriset 2018 – Nomineringarna till Sveriges största arkitekturpris klaraGöteborgs rådhus, Kulturhuset Trappan i Vällingby, Gunnebo slott i Mölndal, Nationalmuseum och Värtaverket i Stockholm har alla chans att vinna Helgopriset 2018, Sveriges största arkitekturpris sett till prissumman på 150 000 kronor. Vem som står som segrare avslöjar Statens fastighetsverk vid en prisceremoni på Moderna Museet den 15 november..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, Trappan, Vällingby, Mölndal, Värtaverket, Stockholm, Helgopriset, Statens, Moderna Museet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helgopriset, 2018, Nomineringarnatill Sveriges största , arkitekturpris, klara
DI - 15 nov 18 kl. 16:58

Sveriges största arkitekturpris avgjort – Göteborgs rådhus vinner Helgopriset 2018

Göteborgs rådhus tilldelas Helgopriset 2018, ett arkitekturpris som ges för bästa restaurering eller komplettering av ett äldre byggnadsverk. Caroline Losman och Mikael Nädele, GAJD arkitekter, prisas för att bland annat ha hittat en perfekt balans mellan en minutiös restaurering av den storslagna rådhushallen och en mer rättfram och ekonomisk ombyggnad av kontorsdelarna..

DI - 15 mar 18 kl. 10:07

Helgopriset 2018 - Dags att söka Sveriges största arkitekturpris

I november är det åter dags för Statens fastighetsverk att utse vinnaren av Helgopriset, Sveriges största arkitekturpris sett till prissumman på 150 000 kronor. Helgopriset, uppkallat efter arkitekt Helgo Zettervall, ges för bästa restaurering, komplettering, ombyggnad eller tillbyggnad av ett äldre byggnadsverk och delas i år ut för sjätte gången..

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 18 kl. 12:00

Efterlyses: kandidater till 2018 års arkitekturpris

Dags att nominera kandidater till 2018 års pristagare..

GöteborgsPosten - 16 nov 18 kl. 13:27

Göteborgs rådhus vinner Sveriges största arkitekturpris

Det studeras på arkitektutbildningar och lockar intresserade från hela världen. Nu har Göteborgs rådhus vunnit Helgopriset. Ett pris som ges för bästa restaurering..

Alingsås tidning - 12 okt 17 kl. 16:09

Tingsrätten kan få nytt arkitekturpris

Alingsås tingsrätts omdiskuterade tillbyggnad är nominerat till ett internationellt arkitekturpris – World Building of the Year i kategorin Samhällsbyggnad. Alingsåsbyggnaden konkurrerar med åtta andra nominerade från olika delar av världen, bland annat Kina och Australien. Vinnaren kommer att tillkännages under World Architecture Festival 2017 i Berlin i mitten av november.

Corren - 06 dec 18 kl. 20:15

De kan få årets Arkitekturpris

Juryn är nu klar med nomineringarna till årets Arkitekturpris i Östergötland..

NT - 06 dec 18 kl. 20:15

De kan få årets Arkitekturpris

Juryn är nu klar med nomineringarna till årets Arkitekturpris i Östergötland..

Blekinge Läns tidning - 08 nov 18 kl. 10:04

Här är vinnaren av årets arkitekturpris

Fredrikskyrkan får Karlskrona kommuns arkitekturpris 2018. Det presenterades under en pressträff på torsdagen..

Västerbottens Folkblad - 09 nov 13 kl. 11:42

Årsta kyrka tilldelas Helgopriset

Årets Helgopris på 150 000 kronor ges till Johan Celsing arkitektkontor för en kyrkosal i Årsta kyrka i Stockholm, som byggdes mellan 2010 och 2011. ”En tillbyggnad som utvecklar och skapar en ny mycket välformad helhet”, står det i juryns motivering. Helgopriset har delats ut av Statens fastighetsverk sedan 1996 och belönar ombyggnader och tillägg till [...

Trelleborgs Allehanda - 09 nov 13 kl. 11:40

Årsta kyrka tilldelas Helgopriset


Årets Helgopris på 150 000 kronor ges till Johan Celsing arkitektkontor för en kyrkosal i Årsta kyrka i Stockholm, som byggdes mellan 2010 och 2011."En tillbyggnad som utvecklar och skapar en ny mycket välformad helhet", står det i juryns motivering.Helgopriset har delats ut av Statens fastighetsverk sedan 1996 och belönar ombyggnader och tillägg till äldre byggnadsverk.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Spacex slog rekord igen

Elon Musks Spacex har slagit rekord i flest antal kommersiella uppskjutningar under ett år, vilket landade på 20 stycken under 2018. Det rapporterar Business Insider Nordic.

DI - 15 minuter sedan

Demonstration i Ungern mot Orbáns regering

Omkring 10.000 människor demonstrerade på söndagen i Ungerns huvudstad Budapest mot en ny lag som ger arbetsgivarna rätt att kräva 400 övertidstimmar per år av anställda..

DI - 1 timme sedan

Vd:n om H&M-prognosen: Låter optimistiskt

På måndagen presenterar H&M nya försäljningssiffror, ett år efter mardrömsdagen då klädjätten rasade på börsen efter missad prognos. 6,5 procent väntas ökningen bli för kvartalet.  ”Det låter optimistiskt”, säger Andreas Jonason på Simon Kucher.

DI - 1 timme sedan

Fjärrvärmeverk redovisade för låga utsläpp

Straffavgifter på flera miljoner kronor – det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket..

DI - 1 timme sedan

Gaming Corps petar vd:n

Den krisande spelutvecklaren Gaming Corps vd får gå på dagen. .

DI - 1 timme sedan

Gabriel Forss sjunger lönsamhetens lov

Få människor kan leva på sin sång. Gabriel Forss lever på att leda andras.  Omsättningen i hans bolag Piece of Me ökar varje år med fantastiska marginaler: "På sikt skulle jag vilja exportera konceptet utomlands.

DI - 2 timmar sedan

Minskat förtroende för USA:s ekonomi

Inte sedan 2013 har så många amerikaner trott att det kommande året blir sämre.  Det visar en opinionsundersökning som tidningen Wall Street Journal och tv-kanalen NBC låtit göra..

DI - 2 timmar sedan

Det gör ont när skuldbubblor brister

Nytt år, nya möjligheter. Hurtigt i överkant? Kanske det, men världen brukar växa och trotsa politiker, väder och vind.

DI - 3 timmar sedan

Uppgifter: 5.000 jobb bort på Jaguar Land Rover

Brittiska biltillverkaren Jaguar Land Rover kommer skära bort tusentals jobb under nästa år. Det skriver The Guardian..

DI - 3 timmar sedan

Kärnkraften är olönsam

DEBATT. Nyligen skrev tre kristdemokrater, bland andra Ebba Busch Thor, på Di Debatt att Sverige bör nyinvestera i modern kärnkraft. Att föreslå moderna kärnkraftverk är ungefär som att kräva att Volvo skulle skapa en modern Volvo Amazon, skriver författaren Åsa Moberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.