DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 18:48

DI - 26 sep 18 kl. 08:03

Helgopriset 2018 – Nomineringarna till Sveriges största arkitekturpris klaraGöteborgs rådhus, Kulturhuset Trappan i Vällingby, Gunnebo slott i Mölndal, Nationalmuseum och Värtaverket i Stockholm har alla chans att vinna Helgopriset 2018, Sveriges största arkitekturpris sett till prissumman på 150 000 kronor. Vem som står som segrare avslöjar Statens fastighetsverk vid en prisceremoni på Moderna Museet den 15 november..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, Trappan, Vällingby, Mölndal, Värtaverket, Stockholm, Helgopriset, Statens, Moderna Museet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helgopriset, 2018, Nomineringarnatill Sveriges största , arkitekturpris, klara
DI - 15 nov 18 kl. 16:58

Sveriges största arkitekturpris avgjort – Göteborgs rådhus vinner Helgopriset 2018

Göteborgs rådhus tilldelas Helgopriset 2018, ett arkitekturpris som ges för bästa restaurering eller komplettering av ett äldre byggnadsverk. Caroline Losman och Mikael Nädele, GAJD arkitekter, prisas för att bland annat ha hittat en perfekt balans mellan en minutiös restaurering av den storslagna rådhushallen och en mer rättfram och ekonomisk ombyggnad av kontorsdelarna..

DI - 15 mar 18 kl. 10:07

Helgopriset 2018 - Dags att söka Sveriges största arkitekturpris

I november är det åter dags för Statens fastighetsverk att utse vinnaren av Helgopriset, Sveriges största arkitekturpris sett till prissumman på 150 000 kronor. Helgopriset, uppkallat efter arkitekt Helgo Zettervall, ges för bästa restaurering, komplettering, ombyggnad eller tillbyggnad av ett äldre byggnadsverk och delas i år ut för sjätte gången..

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 18 kl. 12:00

Efterlyses: kandidater till 2018 års arkitekturpris

Dags att nominera kandidater till 2018 års pristagare..

GöteborgsPosten - 16 nov 18 kl. 13:27

Göteborgs rådhus vinner Sveriges största arkitekturpris

Det studeras på arkitektutbildningar och lockar intresserade från hela världen. Nu har Göteborgs rådhus vunnit Helgopriset. Ett pris som ges för bästa restaurering..

Alingsås tidning - 12 okt 17 kl. 16:09

Tingsrätten kan få nytt arkitekturpris

Alingsås tingsrätts omdiskuterade tillbyggnad är nominerat till ett internationellt arkitekturpris – World Building of the Year i kategorin Samhällsbyggnad. Alingsåsbyggnaden konkurrerar med åtta andra nominerade från olika delar av världen, bland annat Kina och Australien. Vinnaren kommer att tillkännages under World Architecture Festival 2017 i Berlin i mitten av november.

Corren - 06 dec 18 kl. 20:15

De kan få årets Arkitekturpris

Juryn är nu klar med nomineringarna till årets Arkitekturpris i Östergötland..

NT - 06 dec 18 kl. 20:15

De kan få årets Arkitekturpris

Juryn är nu klar med nomineringarna till årets Arkitekturpris i Östergötland..

Blekinge Läns tidning - 08 nov 18 kl. 10:04

Här är vinnaren av årets arkitekturpris

Fredrikskyrkan får Karlskrona kommuns arkitekturpris 2018. Det presenterades under en pressträff på torsdagen..

Västerbottens Folkblad - 09 nov 13 kl. 11:42

Årsta kyrka tilldelas Helgopriset

Årets Helgopris på 150 000 kronor ges till Johan Celsing arkitektkontor för en kyrkosal i Årsta kyrka i Stockholm, som byggdes mellan 2010 och 2011. ”En tillbyggnad som utvecklar och skapar en ny mycket välformad helhet”, står det i juryns motivering. Helgopriset har delats ut av Statens fastighetsverk sedan 1996 och belönar ombyggnader och tillägg till [...

Trelleborgs Allehanda - 09 nov 13 kl. 11:40

Årsta kyrka tilldelas Helgopriset


Årets Helgopris på 150 000 kronor ges till Johan Celsing arkitektkontor för en kyrkosal i Årsta kyrka i Stockholm, som byggdes mellan 2010 och 2011."En tillbyggnad som utvecklar och skapar en ny mycket välformad helhet", står det i juryns motivering.Helgopriset har delats ut av Statens fastighetsverk sedan 1996 och belönar ombyggnader och tillägg till äldre byggnadsverk.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

”Världens sämsta investering” blev Sveriges mest framgångsrika kickstarter

När förlaget lade ned hans baby tog serietecknaren Jonas Darnell saken i egna händer. Med fansens hjälp och närmare 1,7 miljoner kronor i gräsrotsfinansiering återuppstår nu tidningen Herman Hedning i egen regi..

DI - 45 minuter sedan

Konkurs drabbar Norrköpings flygplats hårt

Det brittiska flygbolaget Flybmis konkurs innebär att elva avgångar per vecka från Norrköping till tyska München upphör. Det är ett mycket hårt slag för kommunalägda Norrköpings flygplats..

DI - 1 timme sedan

Mycket på spel när EU går till val

Europa går mot ett ödesval den 26 maj, enligt politiker från vänster till höger. Men oenigheten är stor om vilka frågor som avgör unionens framtid.  Om mindre än hundra dagar väntar val till Europaparlamentet..

DI - 1 timme sedan

Företagarna om EU-valet: ”Kommer påverka alla bolag”

Enklare momsregler, frihandelsavtal och fria dataflöden - i EU är många viktiga frågor för näringslivet på bordet under de kommande åren..

DI - 1 timme sedan

Polens premiärminister nobbar Israel

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki ställer in sin planerade resa till Israel efter att Israels dito Benjamin Netanyahu kommenterat Polens roll i Förintelsen..

DI - 2 timmar sedan

Saudiarabiens kronprins höjer bud på Manchester United

Saudiarabiens kontroversielle kronprins Mohammed bin Salman har bestämt sig fö ratt köpa brittiska fotbollsgiganten Manchester United..

DI - 2 timmar sedan

Rädda nätläkarna – och vården

DEBATT. Nätläkare har blivit en symbolfråga som speglar spänningarna mellan privat och offentlig sjukvård. Det är fortfarande oklart om läkartjänster på nätet leder till ökad eller minskad vårdefterfrågan, men vad vi vet är att ett digitalt vårdmöte kostar skattebetalarna en tredjedel mindre än ett fysiskt, skriver forskaren Mårten Blix..

DI - 2 timmar sedan

Sparekonomen varnar för svenskarnas ointresse att pensionsspara: ”Svårt att ångra sig”

Vartannat svenskt hushåll struntar i att pensionsspara. Skälen varierar, men sparekonomen varnar för den kortsiktiga strategin..

DI - 3 timmar sedan

Norge stoppar betalningar till svenska spelbolag – agerar illegalt i landet

Den norska spelmyndigheten Lotteritilsynet har förbjudit transaktioner till sex Maltabaserade spelbolag, bland dem Bettson, Kindred och Gaming Innovation.  Bolagen agerar illegalt i landet, hävdar myndigheten. .

DI - 3 timmar sedan

Veckans aktie: Giganten växlar upp – vi säger köp och sover gott

Börsgigantens race mot skenande råvarukostnader går mot sitt slut. Snart inleds en ny etapp där de långsiktiga trenderna spelar större roll.  Vi gillar vad vi ser och köper.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.