Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 18:22

Affärsvärlden - 26 sep 18 kl. 06:42

Trump: Opec måste agera för att få ner oljeprisetUSA:s president Donald Trump anklagade i ett anförande i FN:s generalförsamling på tisdagen Opec för att "skörta upp resten av världen" och Saudiarabiens motvilja att öka produktionen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
USA, Donald Trump, FN, Opec, Saudiarabiens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, Opecmåste , ageraför att , , ner, oljepriset
DI - 20 sep 18 kl. 13:26

Trump: Opec måste få ned oljepriserna

Opec-monopolet måste se till att oljepriserna sjunker. Det twittrar USA:s president Donald Trump på torsdagen..

Dagens PS - 09 maj 18 kl. 07:39

Trump varnar Europa: Ni har sex månader på er

Europeiska företag kan räkna med sanktioner från USA om de inte avvecklar existerande kontrakt i Iran inom sex månader. Det säger president Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare John Bolton i en pressbriefing efter tisdagens besked. Som Dagens PS rapporterade om väntade världen spänt på hur USA och Trump skulle agera i frågan om kärnenergiavtalet mellan Iran världens stormakter.

Cornucopia - 06 nov 16 kl. 16:15

Någon som vet vad för politik Clinton och Trump står för?

Medan debatten kring Clinton och Trump bara verkar handla om personerna och vilka lögner som sägs om dem, är det någon som faktiskt har koll på vad för politik Clinton respektive Trump står för? Har ni ens gått in på kandidaternas sajter och läst på om politiken, eller skaffar ni er information från Russia Today, Infowars och liknande? Låt oss titta på några punkter.

Dagens PS - 14 nov 16 kl. 07:48

Debatt: Trump måste övertalas

Anders Wijkman, avgående ordförande i Miljömålsberedningen och ordförande i tankesmedjan Romklubben, understryker på Dagens Samhälle hur viktigt det är att nu ”agera mot Trump för att rädda klimatet”. USA har fått ”en narcissist och psykopat i Vita Huset” och det ”kunde inte vara värre”, menar han. Det som oroar Wijkman mest, förutom utrikespolitiken, är Trumps totala ignorans på klimat- och miljöområdet.

DI - 13 jun 18 kl. 14:22

Trump beklagar sig över höga oljepriser - skyller på Opec

Donald Trump har återigen beklagat sig över priset på olja. På Twitter uppger den amerikanska presidenten att "oljepriserna är för höga", vilket enligt honom kan skyllas på oljekartellen Opec..

DI - 02 jul 18 kl. 05:47

Trump anklagar Opec för att manipulera oljepriset

USA:s president Donald Trump anklagade, i en intervju med Fox News på söndagen, Opec för att manipulera oljepriserna och krävde att detta ska upphöra. Han varnade samtidigt för att USA kommer att lägga sanktioner på europeiska företag som gör affärer med Iran, rapporterar Reuters..

DI - 05 jul 18 kl. 07:44

Trump vill att Opec får ner oljepriserna

President Donald Trump passade på att twittra under helgfirandet i USA och riktade återigen in sig på oljekartellen Opec..

SR - 20 aug 18 kl. 20:24

Iran vädjar till Opec efter USA:s sanktioner

Nu reagerar Iran på Saudiarabiens tidigare utspel om att landet kan tänka sig att öka sin oljeproduktion för att fylla världsmarknadens behov efter att USA:s sanktioner mot landet har slagit till. Iran reagerar med ilska och uppmanar Opec att agera..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Utdragen konsultstädning

PORTFÖLJUPPDATERING Nordiska Värdeportföljen har dragits med i börskorrektionen på slutet. Ett norskt innehav prövar tålamodet, men grundcaset är intakt..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

850 får gå från Saab

Försvarskoncernen Saab meddelar nu för första gången hur stor del av kontraktskakan man får i jätteaffären ihop med Boeing. Samtidigt meddelar bolaget att 850 anställda får gå när Saab ska effektivisera..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Fagerhult rasar på dyster börs

Stockholmsbörsen handlades likt sin omvärld klart lägre fram till lunch på tisdagen..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Rekordhög vinstmarginal i Sandvik

Verkstadsbolaget Sandvik upplevde under det tredje kvartalet att den underliggande kundaktiviteten ökade i alla de tre större geografiska regionerna och inom samtliga kundsegment utom fordon och gruva, vilka förblev stabila..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Största ägaren miljonsäljer i Nilörn

Traction har sålt 300.000 B-aktier i etikettbolaget Nilörn där investmentbolaget är storägare..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

M säger ja till S om sänkt pensionärsskatt

Moderaterna ger Socialdemokraterna grönt ljus till att ha med sänkt skatt för pensionärer i en övergångsbudget..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Ericsson plockas ur Nordeas portfölj

Nordea adderar Arjo till sin svenska modellportfölj, i stället för Ericsson som plockas ut efter "en mycket stark utveckling på sistone"..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Saab kraschlandar

Stockholmsbörsen öppnade nedåt på tisdagen, med rejäla nedgångar för en rad verkstadsbolag..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Tisdagens aktieråd

Flera analytiker har uppdaterat sina estimat inför tisdagen. Sälj Beijer Ref, men fynda i e-handelssektorn råder de färska analyserna..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Eprioc köper kanadensiskt bolag

Epiroc köper Fordia Group Inc, en kanadensisk tillverkare av borrverktyg för prospektering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.