SR > Kultur

Wednesday, 20 February, 11:11

SR - 26 sep 18 kl. 07:09

Det italienska public service-företaget Rai kan få en kontroversiell chefDet italienska public service-företaget Rai ser ut att få en ny kontroversiell chef och både facket och den politiska oppositionen motsätter sig utnämningen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Rai

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det italienska, public, service-företaget, Raikan , en , kontroversiell, chef
SR - 06 aug 15 kl. 13:58

Ny ledning för italiensk public service-TV:n RAI

Italienska public service-tv:n och -radion RAI, har fått en ny ledning. Ny vd blir tv-journalisten och chefen för RAIs nyhetssändningar Monica Maggioni. Hon är handplockad av premiärminister Renzi, och godkänd av Silvio Berlusconi.

SVT - 02 aug 18 kl. 16:30

Kontroversiell nominering av ny italiensk public service-chef stoppad

Regeringsbärande Lega och Femstjärnerörelsens nominering av ny chef för italienska public service-kanalen Rai har stoppats av parlamentet. Marcello Foa har tidigare gjort sig känd för att sprida nyheter som visat sig vara falska om Hilary Clinton, uttryckt sig homofobiskt och stöttat Vladimir Putins ledarskap..

SVT - 28 sep 18 kl. 11:56

Nya chefen för italiensk public service: ”Vi ska bli som Netflix”

Valet av den kontroversielle journalisten Marcello Foa till chef för det italienska public service-bolaget RAI har upprört många. Nu hävdar oppositionen Demokratiska partiet att utnämningen är ogiltig..

NT - 14 jun 13 kl. 11:59

EBU räddar grekisk public service

Europeiska radio- och tv-unionen EBU:s styrelse har beslutat att hjälpa grekiska journalister vid det grekiska public service-företaget ERT:s nyhetskanal NET som regeringen oväntat släckte ner häromdagen..

SVT - 24 maj 17 kl. 17:55

DR vill frysa danska public service-löner

Det danska journalistförbundet har kommit överens med public service-företaget DR om att frysa medarbetarnas löner under de närmaste två åren..

SR - 28 sep 18 kl. 15:34

Det italienska public-serviceföretaget RAI:s nye chef kritiseras

Den politiska oppositionen i Italien menar att valet av en ny chef för public-serviceföretaget RAI inte gått rätt till och enligt facket bryter chefen mot flera lagar redan i sin första intervju..

DN - 27 sep 18 kl. 14:09

Högerman tar över italiensk public service-tv

Rom. Efter tre månader av högerstyre blir det politisk rättning även i ledet på det stora italienska radio- och tv-bolaget RAI. Efter två månaders förhandlingar och med stöd av mediemogulen Silvio Berlusconi valdes Marcello Foa till ny chef på RAI..

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 14:40

"Hopplöst vilset public service"

Medarbetare satta i karantän uppfattas som ny ängslighet hos public service.Och en offentlig protest från Malena Ernman.Men Sveriges Radios chefer hänvisar hårdnackat till den skärpning av reglerna som sker varje valår.

Trelleborgs Allehanda - 14 feb 14 kl. 14:40

"Hopplöst vilset public service"

Medarbetare satta i karantän uppfattas som ny ängslighet hos public service.Och en offentlig protest från Malena Ernman.Men Sveriges Radios chefer hänvisar hårdnackat till den skärpning av reglerna som sker varje valår.

Västerbottens Folkblad - 30 nov 13 kl. 15:40

90 får gå från public service-bolag

Företaget Sveriges Radio Förvaltnings AB (SRF) krymper sin personalstyrka med 90 personer, skriver Dagens Nyheter. Kvar i företaget blir 70-75 anställda och enligt kritiker kommer besparingarna att ödelägga verksamheten på Sveriges Radios grammofonarkiv och Musikbiblioteket. Företaget ägs av de tre public service-företagen Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Indiska filminspelningar ska lockas till Sverige

Just nu är representanter för filmfonderna i Stockholm och Skåne i Indien för att försöka sälja in Sverige som inspelningsland..

SR - 4 timmar sedan

"Den råttan" - bortom beskrivning konstig, men troligen bra

"Den råttan" heter Linus Gårdefeldts nya diktsamling. Så vem är råttan? Trump?

SR - 4 timmar sedan

Konsert- och festivalarrangörer väljer inte bort flygande artister

Svenska konsert- och festivalarrangör har i dagsläget inga planer på att sluta boka artister som tar flyget. Istället försöker flera av dem klimatkompensera på andra sätt..

SR - 18 timmar sedan

Ai Weiweis bidrag till kärleksfilm borttaget

Den kinesiska konstnären Ai Weiwei har fått sitt bidrag till kollektivfilmen "Berlin, I love you" borttaget. Detta för att blidka kinesiska finansiärer, enligt tyska medier..

SR - 19 timmar sedan

Kulturrådspengar till ny typ av scen

Kulturrådets senaste fördelning av sitt bidrag bland konsertarrangörer i det fria musiklivet har väckt starka känslor, framför allt på jazzsidan, och nu tycks Kulturrådet ha börjat stödja en ny typ av scen i Sverige..

SR - 21 timmar sedan

Vit tyll och surrealistisk stämning när Kungliga Baletten dansar sig in i framtiden

RECENSION. Dancing Forward är namnet på Kungliga Balettens första vårsatsning. Ett verk från danshistorien binds ihop med ett nybeställt verk som ska peka in i framtiden.

SR - 22 timmar sedan

Modeskaparen Karl Lagerfeld är död

Den tyska modeskaparen Karl Lagerfeldt har dött, rapporterar franska Le Figaro. Han blev 85 år..

SR - Igår: 06:30

Fängslande och långrandiga isbjörnar i Yoko Tawadas nya roman

Isbjörnen Knut på Berlins zoo blev hela stans gosedjur innan plötsligt dog 2011. Han är förebild till en av isbjörnarna i Yoko Tawadas nya roman..

SR - Igår: 06:30

Ny interaktiv sajt vill föra teatern till hemmet

I ett projekt delfinansierat av EU ska det gå att se dans- och teaterföreställningar i realtid i sin tv genom att använda en strömningstjänst..

SR - Igår: 16:37

Film om katolsk övergreppsskandal får domstolsstöd

Filmen "Grâce à Dieu" – om de mest uppmärksammade anklagelserna av sexuella övergrepp på barn inom katolska kyrkan i Frankrike – får går upp på franska biografer i veckan. Det beslutade under måndagen fransk domstol, efter försök att stoppa premiären..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.