Expressen > Kultur

Wednesday, 19 December, 00:09

Expressen - 26 sep 18 kl. 06:00

Gui Minhai - imprisoned, humiliated and discreditedJust in time for the Gothenburg Book Fair, Jojje Olsson has published a book about the events surrounding Swedish publisher Gui Minhai, who has been imprisoned in China since 2015.You can read the entire book here – but please make a donation to the efforts to free Gui Minhai. The book is being published through a cooperation between the International Publishers Association (IPA), Swedish Publishers’ Association, Norstedts and Expressen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Minhai, Gothenburg Book Fair, Olsson, Swedish, Gui Minhai, China, International Publishers Association, IPA, Publishers, Expressen

Dela artikeln

86 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gui, Minhai, imprisoned, humiliated, and, discredited
Skånskan - 19 okt 16 kl. 01:00

Gui Minhai måste bli fri från fängelset i Kina

I mån­dags var det ett år se­dan den svenske bok­för­läg­ga­ren Gui Minhai togs till fånga i sin lä­gen­het i Thai­land av ki­ne­siska sä­ker­hets­agenter och fö­rdes till Kina där han varit fängslad se­dan dess.
Gui Minhai har varit verk­sam i Hong­kong och bland an­nat gi­vit ut böcker som av­slöjat för makt­ha­va­rna pin­samma för­hål­lan­den. Det är san­no­likt bak­grunden till kid­nappningen och fängslandet av honom.

Skånskan - 06 jun 18 kl. 16:13

Glöm inte Gui Minhai i Ki­nas fäng­el­se

Den svenske med­bor­ga­ren Gui Minhai är fort­fa­ran­de fängslad i Kina. Han kid­nappades i en se­mes­ter­bo­stad i Thai­land för två och ett halvt år se­dan. Han fri­gavs i höstas, men åter­fick inte sin rö­rel­se­fri­het.

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 18 kl. 06:04

Kina uppmanas släppa Gui Minhai

EU:s Kinaambassadör Hans Dietmar Schweisgut uppmanar kinesiska myndigheter att omedelbart släppa den svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai. Schweisgut säger att Gui Minhai måste få återförenas med sin familj. Gui Minhai greps i lördags av civilklädd.

Expressen - 22 aug 18 kl. 07:56

Bokmässan bjuder in fängslade Gui Minhai

Den svensk-kinesiske författaren och förläggaren Gui Minhai sitter fängslad i Kina.Nu bjuder Bokmässan in honom i en officiell inbjudan publicerad i DN.”Med detta öppna brev, med en officiell inbjudan till dig, Gui Minhai, vill vi också vädja till de kinesiska myndigheterna – låt oss få välkomna Gui Minhai till Sverige och Göteborg – fristad för författare”, står bland annat i inbjudan..

DN - 24 okt 17 kl. 15:48

Dottern om Gui Minhai: ”Ingen vet var han är, det är extremt oroande”

Kinesiska myndigheter uppger för UD att den svenske förläggaren Gui Minhai frigavs för en vecka sedan. Men Gui Minhai har inte hört av sig till sin familj, och hans dotter Angela Gui fruktar nu att han hålls fängslad någon annanstans: ”Ingen vet var han är. Det är självklart extremt oroande”, säger hon till DN..

Sydsvenskan - 22 jan 18 kl. 12:14

UD känner till vad som hänt Gui Minhai

Den svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai har återigen gripits i Kina, enligt hans dotter Angela Gui. Utrikesdepartementet känner till händelsen, säger en talesperson till TT. Enligt dottern greps Gui Minhai i lördags av omkring tio civilklädda polise.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 18 kl. 14:08

UD känner till vad som hänt Gui Minhai

Den svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai har återigen gripits i Kina, enligt hans dotter Angela Gui. Utrikesdepartementet känner till händelsen, säger en talesperson till TT. Enligt dottern greps Gui Minhai i lördags av omkring tio civilklädda polise.

Sydsvenskan - 22 jan 18 kl. 12:14

UD vet vad som hänt Gui Minhai

Den svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai har återigen gripits i Kina, enligt hans dotter Angela Gui. Utrikesdepartementet känner till händelsen, säger en talesperson till TT. Enligt dottern greps Gui Minhai i lördags av omkring tio civilklädda polise.

SVT - 12 jul 18 kl. 16:13

Svenska journalister som stöttat Gui Minhai får mejl från Kinas ambassad

I juni skrev flera svenska journalister, författare och diplomater under ett upprop om att frige Gui Minhai, som i morgon suttit fängslad i 1000 dagar i Kina. I morgon hålls en manifestation för att frige Gui i Stockholm och flera av de som undertecknat uppropet har nu fått ett mejl av Kinas ambassad i Stockholm där Gui Minhai anklagas för allvarliga brott..

EU-Parlamentet - 24 nov 16 kl. 12:54

Pressmeddelande - Parlamentet fördömer fängslandet av svenske förläggaren Gui Minhai i Kina

Plenarsammanträde : I en icke bindande resolution som antogs av kammaren på torsdagen uttrycker parlamentet sin oro över den svenske medborgaren och förläggaren Gui Minhai, som försvann i Kina förra året. Hans försvinnande kan sättas i samband med att den kinesiska regimen samtidigt genomförde hårda inskränkningar av yttrandefriheten i landet. Ledamöterna uppmanar Kinas myndigheter att omedelbart släppa Gui Minhai på fri fot och fördömer även landets behandling av oppositionella.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

Kärnfamiljen gör oss ensammare

Under hösten har en diskussion om familjebildning och ensamhet seglat upp. Elin Grelsson Almestad påpekar att det finns andra sätt att organisera livet på..

Expressen - 17 timmar sedan

Därför är Hakelius kritisk till "aktivism"

Malte Persson om att det är skillnad på rättssäkerhet och rättssäkerhet..

Expressen - Igår: 15:19

Kritiken mot Persbrandts "Nyårsklockor" är löjlig

I detta avsnitt av podcasten Lunch med Montelius dricker Gunilla och Martina medhavd glögg på konditoriet och pratar om surret kring Persbrandts nyårsgig..

Expressen - Igår: 12:26

Barnen på scenen visar hur pinsamma vuxna är

Barn spelar vuxna i en omgjord "Scener ur ett äktenskap". Sara Berg känner sekundärskam..

Expressen - Igår: 12:00

Ursäkta röran – stan flyttar och det gör livet också

Laestadius nya roman om Maja utspelar sig i ett Kiruna på flytt.Margareta Sörenson ser början till ett filmmanus..

Expressen - Igår: 11:31

Vi lever också i våldets vändkrets

Nathacha Appanahs roman synar det europeiska dramat genom den lilla ön Mayotte.Per Wirtén läser en våldsam bok..

Expressen - Igår: 06:00

Uppskruvad Karl-Bertil Jonsson i Uppsala

Karl-Bertil Jonsson har fått en galen blick när den klassiska julsagan blir fars.Gunilla Brodrej går på en visuell familjefest i Uppsala..

Expressen - I förrgår: 11:30

I lägret finns det inget att lära sig

Varlam Sjamalovs skildringar av Stalinlägrens oerhörda brutalitet saknar motstycke. Maria Edström läser hans "Genom snön" – och hör hur den samtida Sergej Lebedevs roman samtalar med honom genom historien. .

Expressen - I förrgår: 11:10

Jobb att söka – skicka din cv redan idag!

En ny annons på www.arbetsformedlingen.se har väckt uppmärksamhet..

Expressen - 15 dec 18 kl. 19:00

Hennes ord fick mig att sätta mig upp i sängen

Stig Larsson läser en avskalad debutroman och ser poesi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.