Aftonbladet > Opinion

Sunday, 17 February, 18:38

Liknande nyheter

Taggar: Den politiska, mitten, hållerpå att , krossas
Sydöstran - 19 sep 18 kl. 15:02

Det politiska landskapet håller på att ändras

Sveriges politiska landskap håller på att förändras i grunden. Jag ser idag tre tydliga block eller fraktioner, istället för som tidigare ett vänster och ett högeralternativ. Mittenpartierna, Centern och Liberalerna, håller nycklarna till maktens härlighet i många av landets kommuner, regioner och till riksdagen.

Sydsvenskan - 23 okt 15 kl. 14:35

Mörkret hämtar kraft i mitten

Två personer mördas på en skola i Trollhättan. Det är ett av vårt lands enskilt blodigaste rasistbrott. Från Malung, Filipstad och Arboga, till Munkedal, Arlöv och Höllviken, går en våg av attentat mot asylboenden.

Skånskan - 13 jan 19 kl. 10:39

Miljöpartiet ställer sig bakom samarbetet

Under en pressträff på söndagsförmiddagen meddelade Miljöpartiets språkrör partiets ställningstagande.– När land efter land faller för den råa högerpopulisten ska Sverige visa på en annan väg. Vi har sedan valnatten arbetat hårt för att få till en lösning i den politiska mitten som inte är beroende av eller sätter Sverigedemokraterna i en utpressningssituation vid varje stort beslut, säger Gustav Fridolin vid pressträffen.

Världen Idag - 15 sep 18 kl. 00:00

Nya villkor när den politiska kartan ritas om

Svensk politik befinner sig i ett dödläge, och kommer troligen att göra så i ytterligare några veckor. Nu när mandatfördelningen mellan blocken har fastställts torde nästa anhalt av betydelse vara valet av ny talman den 24 september. Före den 8 oktober – och sannolikt betydligt tidigare än så – blir det sedan statsministeromröstning, där allting talar för att Stefan Löfven tvingas att avgå.

SmålandsPosten - 20 maj 18 kl. 17:20

Står utan mandat - Liberalerna ställer upp igen

Efter en mandatperiod utanför den politiska hetluften ställer Liberalerna i Tingsryd nu upp i valet i höst. Tingsryd.

Helsingborgs Dagblad - 21 apr 15 kl. 20:04

Trångt? Inte i mitten

Sugen på ett nytt parti? Inte så konstigt, det blir vi allt oftare, enligt SOM-institutets analyser. ”Kanske finns det utrymme i den politiska rymden för 'Lagom är bäst'-partiet", funderar statsvetare Henrik Ekengren Oscarsson.

Sydsvenskan - 21 apr 15 kl. 20:04

Trångt? Inte i mitten

Sugen på ett nytt parti? Inte så konstigt, det blir vi allt oftare, enligt SOM-institutets analyser. ”Kanske finns det utrymme i den politiska rymden för 'Lagom är bäst'-partiet", funderar statsvetare Henrik Ekengren Oscarsson.

BT - 14 jan 15 kl. 16:24

Heinö: Vänster-högerkonflikten behåller greppet

Vänster mot höger har gjort sitt i svensk politik, hävdar Widar Andersson (Dagens Samhälle, 12 januari). Dags att frigöra sig från ”de där gamla sunkiga tankarna”. Klok politik byggs från mitten.

Sydsvenskan - 02 jul 14 kl. 05:30

Ida Skovmand: FKA Twigs röst är en sten som skulle krossas i tusen bitar mot marken.

Om…! Jag…! Skulle…!

Cornucopia - 19 sep 17 kl. 17:31

Mittenregering löser den politiska låsningen i Sverige

Nu när den sk Alliansen är död i och med splittringen i frågan om försvarsminister Hultqvist öppnas för en mittenregering efter valet 2018. Det skulle effektivt lösa den politiska låsningen och göra att en  minoritetsregering kan få igenom sin budget och det mesta av sin politik, när en mittenkil slagits in mellan höger och vänster.
Sveriges riksdag.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 18 timmar sedan

Det gör ont i själen att se "Soffan" falla

Aftonbladet - 19 timmar sedan

Vilgot: Det väger jämt

Aftonbladet - Igår: 00:00

Utan facken väller folkets vrede fram

Aftonbladet - I förrgår: 16:00

Våldsamma vakter ökar inte tryggheten

Aftonbladet - I förrgår: 00:00

Inga vallöften har uppfyllts

Aftonbladet - I förrgår: 23:45

Norge, Norge, det är ett ruttet land

Aftonbladet - 14 feb 19 kl. 15:45

Sverige kan inte krypa för Kina

Aftonbladet - 13 feb 19 kl. 23:45

Centerpartiet försvarar slaveriet på nagelsalongenOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.