Aftonbladet > Opinion

Friday, 14 December, 15:20

Liknande nyheter

Taggar: Hummereliten, tror, rikedomär , genetisk
DI - 30 minuter sedan

Vägen till extrem rikedom: Så blir du miljardär

Tech-stjärnor och arvtagare fyller listorna över världens miljardärer. De största förmögenheterna visar vilka livsöden och karriärer som ger bäst chans till extrem rikedom. Här är personerna du ska ta rygg på – om du vill bli stormrik.

Supermiljöbloggen - 17 jan 17 kl. 12:04

Ett rikt växt- och djurliv – vad är rikedom?

Det sextonde och sista svenska miljökvalitetsmålet i vår artikelserie är Ett rikt växt- och djurliv. Det vävs in i många av de andra målen och knyter ihop säcken för den biologiska mångfalden. Den biologiska mångfalden ska bevaras och nyttjas på ett hållbart sätt, för nuvarande och framtida generationer.

BT - 11 nov 14 kl. 21:10

Varannan 18-åring tror på undergång

Varannan 18-åring tror att mänskligheten kommer att gå under. Den vanligaste orsak som anges är klimatförändringar. Men miljöprofessor Christian Azar tror att det är större risk att vi utplånas av ett kärnvapenkrig.

Ekonomistas - 03 feb 15 kl. 12:13

Är nettoförmögenhet rikedom?

På DNs ledarsida i förra veckan påminner Erik Helmerson i en kommentar till Oxfams omdiskuterade rapport om vikten av att kunna hålla mer än ett begrepp i huvudet när man pratar om ”rikedom”. Hans poäng är (tror jag) att personer med arbete, utbildning och fast inkomst mycket väl kan hamna i en situation där deras nettoförmögenhet är negativ utan att det betyder att de är ”fattiga”. Dock är det svårt att förstå hur han kommer fram till att Oxfam använder ett ”orättvist” förmögenhetsbegrepp.

Sydsvenskan - 08 jul 11 kl. 00:05

Rättigheter ger rikedom

Världen blir bättre, men inte för alla. Att utrota extrem fattigdom är inte möjligt utan att stärka flickors och kvinnors ställning.
Nyheten är god.

Sydsvenskan - 26 aug 11 kl. 06:31

Fiktionens rikedom

I Sverige är den unisont hyllad och prisbelönt, Steve Sem-Sandbergs mäktiga roman "De fattiga i Lodz?
I Sverige är den unisont hyllad och prisbelönt, Steve Sem-Sandbergs mäktiga roman ?De fattiga i Lodz?.

Skånskan - 04 sep 16 kl. 06:00

Havets rikedom visades på egen dag

Ystad Vind i seglen hade arrangörerna bakom Havets Dag, eftersom många besökare trots mörka moln tog sig till Ystads Marina under lördagen.
Dykning, paddling och sjöräddning var bara några av aktiviteterna som stod på agendan i syfte att förankra engagemang för de blå böljorna.– Idén är att visa hur fantastiskt havet är, säger Peter Jonsson från Lunds universitet om det mycket långsiktiga projektet Havsresan.

GöteborgsPosten - 06 nov 18 kl. 18:09

Bodil Jönsson: "En oerhörd rikedom att få lov att vara gammal"

Vi lever längre och är friskare än någonsin tidigare.
– Ni har det bättre och är mycket bättre än ni tror, peppade författaren och professorn Bodil Jönsson, när hon föreläste på äldredagen på Kortedala Forum..

SvD - 16 okt 12 kl. 13:56

Nya problem för genetisk viktig varg

Den genetisk viktiga vargtik som Naturvårdsverket flyttat tre gånger för att undvika problem för renskötseln är åter i renskötselområden..

SR - 28 aug 13 kl. 06:51

Lag hindrar genetisk kontroll av barn i riskzonen

Genetiker i sjukvården kräver nu en lagändring så att anhöriga till dem som dör i så kallad plötslig död kan få veta om de själva bär på samma ärftliga sjukdom. I dag är rättsmedicinska avdelningarna i landet, som oftast obducerar dem som dör i plötslig död, förhindrade att lämna ut vävnad för genetisk analys. Det är en olycklig lagstiftning, menar Ulf Kristoffersson docent på genetiska kliniken i Lund..

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 1 timme sedan

Rösta om Kristersson innan julledigheten

Aftonbladet - 15 timmar sedan

Barnen låstes in och spändes fast

Aftonbladet - 23 timmar sedan

Sverige behöver en ensamhetsminister

Aftonbladet - Igår: 00:00

SD:s största seger hittills

Aftonbladet - Igår: 23:45

Annie Lööf vill ha Löfvens jobb

Aftonbladet - I förrgår: 07:36

V är inte här och kan försvara sig

Aftonbladet - I förrgår: 00:00

Därför skadas landet av moderatbudgeten

Aftonbladet - 11 dec 18 kl. 14:22

Trumps dårgäng skämmer ut sig på klimatmötetOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.