SVT > Kultur

Friday, 22 February, 18:27

SVT - 25 sep 18 kl. 21:19

Curatorn: ”All konst är politisk”Den pågående kulturfestivalen i österrikiska Graz är en av världens främsta arenor för experimentell konst. I år har de valt att sätta strålkastarljuset på landets högerpopulister, men varför ska konst vara politisk? – Det är som att fråga om solen ska titta fram varje morgon eller inte, säger festivalens chefscurator Ekaterina Degot..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Graz, Ekaterina Degot

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Curatorn, All, konstär , politisk
Kristianstadsbladet - 11 maj 11 kl. 06:30

Hotell visar annorlunda konst

Foto: Annica Jönsson
All konst är annorlunda. Men just nu visas ovanligt annorlunda konst på Grand Hotell. Det är A-konsts intellektuellt funktionshindrade konstnärer som får visa upp sina konstverk.

Aftonbladet - 11 feb 14 kl. 15:48

All konst är politisk

Stina Oscarson försvarar Radioteatern och kritiserade följetongen ”Världshistorien”.

YLE - 19 okt 15 kl. 06:00

Konst hjälper asylsökande att känna sig hemma

Konst och musik ska integrera asylsökande i Kristinestad. Lina Teir drar gitarrkurser för ungdomar i Sideby och bildkonstnär Maria Lankoski har precis startat en kurs som heter "konst för välmående". - Ända sedan vi tog emot flyktingar i Kristinestad har jag velat ordna en konstkurs för dem.

UNT - 10 aug 12 kl. 14:03

Skuggteater och konst i helgen

På tur i Hållnäs fyller tio år och lagom till årets evenemangshelg 11?12 augusti förbereds en del nyheter, förutom all konst, god fisk, musik, naturspänning och kulturupplevelser som hör turhelgen till..

Nya Wermlands Tidningen - 20 mar 18 kl. 06:00

Kommunens konst är inte registrerad rätt

All konst är inte registrerad, förvarar konsten på fel sätt och konsten är markerad på ett bristfälligt sätt. Revisionerna hade en hel del kritik att komma med..

Barometern - 03 nov 18 kl. 13:31

Ung konst sprakar i Virserum

Det sprakar av skaparglädje när Virserums konsthall för andra gången presenterar All konst i Småland. Den här gången den unga konsten..

YLE - 31 jul 16 kl. 08:00

När ohyggliga nyheter ovandlas till konst

I galleritaket hänger vimplar med bekanta ansikten. Leende politiker och samhällsprofiler tonade i pastellfärger. På baksidan av varje vimpel står saker som ansiktet i fråga har sagt: “Jag tror inte på klassamhället.

YLE - 31 jul 16 kl. 08:00

När hårresande nyheter ovandlas till konst

I galleritaket hänger vimplar med bekanta ansikten. Leende politiker och samhällsprofiler tonade i pastellfärger. På baksidan av varje vimpel står saker som ansiktet i fråga har sagt: “Jag tror inte på klassamhället.

YLE - 24 jan 17 kl. 16:00

Kända seriefigurer med tungt budskap - energisk, men trubbig politisk konst

Bildkonstnären Riiko Sakkinen gör politisk konst av kända seriefigurer och varumärken som han kombinerar med politiskt laddade ord och bergepp. Boven är oftast kapitalismen. Är Sakkinens kritik trovärdig?

YLE - 10 apr 15 kl. 17:41

Elverket lånar konst från Ekenäshem

På galleri Elverket i Ekenäs samsas professionella konstnärer med amatörer och barn. Ett hundratal lånade konstverk från över 30 privata hem skapar en spännande och unik helhet. Gissa vilken tavla som är från Ikea!

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Jussie Smolletts rollfigur skrivs ur Empires finalavsnitt

Producenterna bakom tv-serien Empire meddelar att Jussie Smolletts rollfigur kommer att skrivas ur serien Empires sista två avsnitt, rapporterar nyhetsbyrån AP..

SVT - 2 timmar sedan

Goda chanser att återställa regalierna: ”De har varit med om mycket”

De försvunna riksregalierna som stals från Strängnäs domkyrka i somras är återfunna och tjuvarna har ställts inför rätta, men ännu är allt inte frid och fröjd. Nu återstår arbetet med att restaurera de värdefulla föremålen som tagit en hel del stryk i samband med stölden..

SVT - 4 timmar sedan

Ljumna betyg till hajpade actionspelet Anthem

I dag släpper spelutvecklaren Bioware det efterlängtade action- och äventyrsspelet Anthem. Men den nya storsatsningen har inte imponerat något större på spelvärlden. ”Anthem missar många möjligheter till att krydda upp sitt spelsätt”, skriver IGN..

SVT - 5 timmar sedan

AF Kultur Medias verksamhet koncentreras till storstäderna

Arbetsförmedlingen Kultur Media kommer banta personalstyrkan med en fjärdedel. Samtidigt kommer verksamheten bli allt mer digital och koncentreras till landets storstäder när myndighetens regionhandläggare försvinner. – Det är oerhört olyckligt eftersom man överger stora delar av landet, säger Ingrid Ågård, regionhandläggare i Blekinge..

SVT - 5 timmar sedan

Melodifestivalen har kommit till Lidköping

Nu har turen kommit till Lidköping när det är dags för Melodifestivalens fjärde – och sista – deltävling. SVT:s reportrar på plats guidar dig kring startfältet..

SVT - 5 timmar sedan

Ghostmålet prövas i hovrätten

Tvisten mellan Tobias Forge, frontman i hårdrocksbandet Ghost, och hans forna bandkollegor tas upp i hovrätten..

SVT - 7 timmar sedan

Statementfestivalen drar ut på turné i Sverige

Den mansfria festivalen som hölls i somras kommer dra vidare ut på turné. Klubbar ska under året arrangeras i Göteborg, Malmö, Stockholm och Umeå..

SVT - 8 timmar sedan

Bad cash quartet gör comeback – återförenas efter 14 år

De splittrades 2004 – men nu är det åter dags för Bad cash quartet att kliva upp på scenen. Det när en ny festival arrangeras i Göteborg..

SVT - 10 timmar sedan

Michael Jacksons dödsbo stämmer HBO

Dödsboet efter popikonen Michael Jackson stämmer den amerikanska tv-kanalen HBO på 100 miljoner dollar, motsvarande cirka 930 miljoner kronor, eftersom den omtalade dokumentären Leaving Neverland ska visas på kanalen..

SVT - 10 timmar sedan

Borås tidnings debutantpris till Wera von Essen

Wera von Essen debuterade med en roman om oförmågan att debutera. Nu får hon dessutom Borås Tidnings debutantpris..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.