SVT > Kultur

Wednesday, 19 December, 09:25

SVT - 25 sep 18 kl. 21:19

Curatorn: ”All konst är politisk”Den pågående kulturfestivalen i österrikiska Graz är en av världens främsta arenor för experimentell konst. I år har de valt att sätta strålkastarljuset på landets högerpopulister, men varför ska konst vara politisk? – Det är som att fråga om solen ska titta fram varje morgon eller inte, säger festivalens chefscurator Ekaterina Degot..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Graz, Ekaterina Degot

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Curatorn, All, konstär , politisk
Kristianstadsbladet - 11 maj 11 kl. 06:30

Hotell visar annorlunda konst

Foto: Annica Jönsson
All konst är annorlunda. Men just nu visas ovanligt annorlunda konst på Grand Hotell. Det är A-konsts intellektuellt funktionshindrade konstnärer som får visa upp sina konstverk.

Aftonbladet - 11 feb 14 kl. 15:48

All konst är politisk

Stina Oscarson försvarar Radioteatern och kritiserade följetongen ”Världshistorien”.

YLE - 19 okt 15 kl. 06:00

Konst hjälper asylsökande att känna sig hemma

Konst och musik ska integrera asylsökande i Kristinestad. Lina Teir drar gitarrkurser för ungdomar i Sideby och bildkonstnär Maria Lankoski har precis startat en kurs som heter "konst för välmående". - Ända sedan vi tog emot flyktingar i Kristinestad har jag velat ordna en konstkurs för dem.

UNT - 10 aug 12 kl. 14:03

Skuggteater och konst i helgen

På tur i Hållnäs fyller tio år och lagom till årets evenemangshelg 11?12 augusti förbereds en del nyheter, förutom all konst, god fisk, musik, naturspänning och kulturupplevelser som hör turhelgen till..

Nya Wermlands Tidningen - 20 mar 18 kl. 06:00

Kommunens konst är inte registrerad rätt

All konst är inte registrerad, förvarar konsten på fel sätt och konsten är markerad på ett bristfälligt sätt. Revisionerna hade en hel del kritik att komma med..

Barometern - 03 nov 18 kl. 13:31

Ung konst sprakar i Virserum

Det sprakar av skaparglädje när Virserums konsthall för andra gången presenterar All konst i Småland. Den här gången den unga konsten..

YLE - 31 jul 16 kl. 08:00

När ohyggliga nyheter ovandlas till konst

I galleritaket hänger vimplar med bekanta ansikten. Leende politiker och samhällsprofiler tonade i pastellfärger. På baksidan av varje vimpel står saker som ansiktet i fråga har sagt: “Jag tror inte på klassamhället.

YLE - 31 jul 16 kl. 08:00

När hårresande nyheter ovandlas till konst

I galleritaket hänger vimplar med bekanta ansikten. Leende politiker och samhällsprofiler tonade i pastellfärger. På baksidan av varje vimpel står saker som ansiktet i fråga har sagt: “Jag tror inte på klassamhället.

YLE - 24 jan 17 kl. 16:00

Kända seriefigurer med tungt budskap - energisk, men trubbig politisk konst

Bildkonstnären Riiko Sakkinen gör politisk konst av kända seriefigurer och varumärken som han kombinerar med politiskt laddade ord och bergepp. Boven är oftast kapitalismen. Är Sakkinens kritik trovärdig?

YLE - 10 apr 15 kl. 17:41

Elverket lånar konst från Ekenäshem

På galleri Elverket i Ekenäs samsas professionella konstnärer med amatörer och barn. Ett hundratal lånade konstverk från över 30 privata hem skapar en spännande och unik helhet. Gissa vilken tavla som är från Ikea!

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Sara Danius hopppar av Vinter i P1

Sara Danius meddelar i P1 Morgon om att hon ställer in sin medverkan i Vinter i P1. Anledningen är att hon är sjuk..

SVT - 1 timme sedan

Zlatan, Jocke och Jonna och Jimmy Durmaz inlägg blev mest poppis på Instagram 2018

Medieakademien har mätt vilka Instagramposter som blev störst i Sverige 2018. Organisationen har mätt antalet gillaklick och kommentarer och inlägget ska vara skrivet åtminstone delvis på svenska. Kändisar med barn verkar vara ett framgångsrecept för att bli stor på bildplattformen..

SVT - 1 timme sedan

Bergmanpodden går i mål med julklassikern Fanny och Alexander

Fanny och Alexander uppskattas inte bara av cineaster, även inredningsfanatiker och julivrare har förälskat sig i Ingmar Bergmans julscener. Gunnar Bolin, som i Bergmanpodden under året sett alla Bergmans filmer, berättar om Sveriges mörkaste julfavorit..

SVT - 12 timmar sedan

Big-regissören Penny Marshall har avlidit

Regissören och skådespelaren Penny Marshall är död. Den berömda filmskaparen är bland annat känd för filmen Big med Tom Hanks, den första filmen av en kvinnlig regissör som drog in mer än 100 miljoner dollar..

SVT - 14 timmar sedan

Bergmanåret är över – hur gick det egentligen?

I år skulle Ingmar Bergman fyllt hundra år. Det satsades rejält inför det här året med filmvisningar, dokumentärer, seminarier, teater, det gick till och med att hitta Bergman t-shirts, anteckningsblock och pennor à la Bergman. Men vad blev det egentligen av året?.

SVT - 14 timmar sedan

Stort engagemang i Svenska Akademiens kris – men varför?

Intresset för Svenska Akademien har historiskt varit rätt svalt utanför smalare kulturkretsar – men krisåret som varit har väckt enormt engagemang med knytblusar, upprop, hashtags och öppen debatt. Varför det?.

SVT - 14 timmar sedan

Detta påstås Kulturprofilen ha läckt – via Frostenson

I Svenska Akademiens nya utredning vittnar fyra personer med namn och tre personer anonymt om vilken information ledamoten Katarina Frostenson ska ha läckt till sin man Jean-Claude Arnault. Med på listan finns nya inval till Akademien och en rad Nobelpristagare..

SVT - 16 timmar sedan

Katarina Frostenson redo att förhandla om utträde

Katarina Frostensons ombud Per E Samuelson kallar utredningen som Svenska Akademien har låtit göra för ”totalt värdelös”. Han motsätter sig att flera vittnen är anonyma – men säger samtidigt att Frostenson kan tänka sig att överge sin stol i utbyte mot en generös kompensation..

SVT - 17 timmar sedan

Disney anklagas för kolonialism för Hakuna Matata

Lejonkungens mest kända fras, Hakuna matata, varumärkesskyddades av Disney 2003. Inför nypremiären av filmen har 30.000 personer skrivit under ett upprop där de anklagar företagets tilltag för kolonialism..

SVT - 19 timmar sedan

Utredning: Frostenson bör utträda frivilligt eller uteslutas

Advokatbyrån som har gjort den kompletterande utredningen om sekretessbrott inom Svenska Akademien har kommit fram till att akademiledamoten Katarina Frostenson läckt information och på så vis skadat Akademien. Det framkommer i den rapport som byrån lämnat till Akademien, och som TT tagit del av..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.