SVT > Kultur

Tuesday, 16 October, 19:37

SVT - 25 sep 18 kl. 21:19

Curatorn: ”All konst är politisk”Den pågående kulturfestivalen i österrikiska Graz är en av världens främsta arenor för experimentell konst. I år har de valt att sätta strålkastarljuset på landets högerpopulister, men varför ska konst vara politisk? – Det är som att fråga om solen ska titta fram varje morgon eller inte, säger festivalens chefscurator Ekaterina Degot..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Graz, Ekaterina Degot

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Curatorn, All, konstär , politisk
Kristianstadsbladet - 11 maj 11 kl. 06:30

Hotell visar annorlunda konst

Foto: Annica Jönsson
All konst är annorlunda. Men just nu visas ovanligt annorlunda konst på Grand Hotell. Det är A-konsts intellektuellt funktionshindrade konstnärer som får visa upp sina konstverk.

Aftonbladet - 11 feb 14 kl. 15:48

All konst är politisk

Stina Oscarson försvarar Radioteatern och kritiserade följetongen ”Världshistorien”.

YLE - 19 okt 15 kl. 06:00

Konst hjälper asylsökande att känna sig hemma

Konst och musik ska integrera asylsökande i Kristinestad. Lina Teir drar gitarrkurser för ungdomar i Sideby och bildkonstnär Maria Lankoski har precis startat en kurs som heter "konst för välmående". - Ända sedan vi tog emot flyktingar i Kristinestad har jag velat ordna en konstkurs för dem.

UNT - 10 aug 12 kl. 14:03

Skuggteater och konst i helgen

På tur i Hållnäs fyller tio år och lagom till årets evenemangshelg 11?12 augusti förbereds en del nyheter, förutom all konst, god fisk, musik, naturspänning och kulturupplevelser som hör turhelgen till..

Nya Wermlands Tidningen - 20 mar 18 kl. 06:00

Kommunens konst är inte registrerad rätt

All konst är inte registrerad, förvarar konsten på fel sätt och konsten är markerad på ett bristfälligt sätt. Revisionerna hade en hel del kritik att komma med..

YLE - 31 jul 16 kl. 08:00

När ohyggliga nyheter ovandlas till konst

I galleritaket hänger vimplar med bekanta ansikten. Leende politiker och samhällsprofiler tonade i pastellfärger. På baksidan av varje vimpel står saker som ansiktet i fråga har sagt: “Jag tror inte på klassamhället.

YLE - 31 jul 16 kl. 08:00

När hårresande nyheter ovandlas till konst

I galleritaket hänger vimplar med bekanta ansikten. Leende politiker och samhällsprofiler tonade i pastellfärger. På baksidan av varje vimpel står saker som ansiktet i fråga har sagt: “Jag tror inte på klassamhället.

YLE - 24 jan 17 kl. 16:00

Kända seriefigurer med tungt budskap - energisk, men trubbig politisk konst

Bildkonstnären Riiko Sakkinen gör politisk konst av kända seriefigurer och varumärken som han kombinerar med politiskt laddade ord och bergepp. Boven är oftast kapitalismen. Är Sakkinens kritik trovärdig?

YLE - 10 apr 15 kl. 17:41

Elverket lånar konst från Ekenäshem

På galleri Elverket i Ekenäs samsas professionella konstnärer med amatörer och barn. Ett hundratal lånade konstverk från över 30 privata hem skapar en spännande och unik helhet. Gissa vilken tavla som är från Ikea!

Kristianstadsbladet - 22 feb 17 kl. 03:00

Konst – vad är det?

När kulturjournalisten Bengt Eriksson berörs av konst är det också den känsla han vill förmedla, för att få fler drabbade. Men vad är det som gör att konst drabbar? Och vad är konst – egentligen?

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Mats Strandbergs klimatångest blev romanen Slutet

Engelsforstrilogin blev en internationell succé. Förra årets skrev Sara Bergmark Elfgren Norra Latin och nu kommer Engelsfors-medförfattaren Mats Strandberg med en egen dystopisk skildring – Slutet. Boken utspelar sig bara veckor innan en jättekomet slår ned på jorden och släcker allt liv..

SVT - 3 timmar sedan

Polisen stoppar Emmabodafestivalen efter hundratals narkotikabrott

Efter 31 år av musikfester ser det mörkt ut för Emmabodafestivalen 2019. Nu meddelar polisen att man inte kommer bevilja tillstånd, efter att ha gripit 463 personer för narkotikabrott under sommarens festival..

SVT - 3 timmar sedan

Förläggaren Bo Cavefors är död

Förläggaren och författaren Bo Cavefors har avlidit efter en längre tids sjukdom, skriver Sydsvenskan. Cavefors var en profil i den skånska förlagsvärlden och hade i över 20 år en central roll i kulturdebatten..

SVT - 3 timmar sedan

Det här är försvunne Jamal Khashoggi

Jamal Khashoggis försvinnande har gett upphov till löpsedlar världen över. Men vem är han? Khashoggi var både kritisk mot Saudiarabiens hårda islamistiska styre och en bekant till Usama bin Laden..

SVT - 6 timmar sedan

Författaren Arto Paasilinna är död

Den finländske författaren Arto Paasilinna har avlidit, rapporterar den finländska nyhetsbyrån SPT med hänvisning till hans förlag WSOY..

SVT - 8 timmar sedan

Stoppar ekonomi och politik krigs- och konfliktjournalistiken?

I helgen uppmärksammades världens främsta krigs- och konfliktjournalistik när det årliga Prix Bayeux Calvados delades ut. Priset delades ut för 25:e gången och har vuxit till att bli det viktigaste på området. I vanliga fall brukar de utställningar som sker i samband med priset skildra en viss konflikt, men i år handlade det om krigskorrespondents vardag, eftersom de anser att yrket är utsatt för hot..

SVT - 8 timmar sedan

”The jinx”-miljonär i rätten

Är bevisen tillräckliga för en mordrättegång mot den 75-årige amerikanske multimiljonären Robert Durst? Den frågan utreds just nu i amerikansk domstol och på måndagen hördes nya vittnen i fallet där Durst misstänks ha mördat sin vän Susan Berman i början av 2000-talet..

SVT - 9 timmar sedan

Asghar Farhadi prisas på Stockholms filmfestival

Den Oscarsbelönade regissören Asghar Farhadi kommer till Stockholm för att uppmärksammas för sitt visionära filmarbete. Dessutom satsar festivalen på Japan och demokrati. Invigningsfilm blir Anna Odells ”X & Y” med henne och Mikael Persbrandt i huvudrollerna..

SVT - 11 timmar sedan

Gellert Tamas får frihetspennan

Författaren, journalisten och dokumentärfilmaren Gellert Tamas är årets mottagare av Torgny Segerstedts frihetspenna..

SVT - 12 timmar sedan

DO granskar Statement – nu kopplas JO in

Efter att flera anmält festivalen till Diskrimineringsombudsmannen (DO) under senaste året beslutade myndigheten att granska festivalen. Dessvärre hann DO inte ge något besked innan festivalen ägde rum den 31 augusti – 1 september..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.