YLE > Svenskfinland

Friday, 19 October, 15:54

Liknande nyheter

Taggar: Kaskövill , rädda, järnvägen, Tre, timmarfrån , Seinäjokien , katastrof
YLE - 12 jul 12 kl. 05:52

Katastrofal ekonomi i Kaskö

Det finns inte många ljuspunkter i Kaskö för tillfället säger stadsfullmäktiges ordförande Carl-Gustav Mangs, sfp.
- Det är ett katastrofalt läge, säger han Bokslutet landade i fjol på två miljoner på minussidan, och det ser ut att kunna gå ännu sämre i år. Sedan Metsä Botnia stängdes år 2009 och 300 arbetsplatser försvann har det gått nedåt i ekonomin.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Polisen ber om tips gällande allvarlig misshandel i Jakobstad

En man som misshandlades på Stadshotellets terass i Jakobstad förra helgen skadade sig allvarligt. Polisen ber nu de som har information om händelsen att ta kontakt..

YLE - 1 timme sedan

Samlingspartister i Vasa kritiserar partiledningen efter sjukhusbeslut

Ledande samlingspartister i Vasa går hårt ut mot partiledningen och mot egna riksdagsledamöter efter torsdagens riksdagsbeslut att inte bevilja Vasa centralsjukhus omfattande jour. Kritiken publiceras i tidningen Pohjalainen, som står Samlingspartiet nära..

YLE - 1 timme sedan

Steven Frostdahl ställer inte upp i riksdagsvalet

Steven Frostdahl väljer att inte kandidera i riksdagsvalet 2019. Det betyder att Finlands svenska socialdemokrater ställer upp Viktor Kock och Rebecca Åkers..

YLE - 1 timme sedan

Fem personer vill bli kommundirektör i Malax

Fem personer har sökt jobbet som kommundirektör i Malax. Fullmäktigeordförande Lorenz Uthardt (SFP) säger att det kan bli aktuellt med en förlängning av ansökningstiden..

YLE - 5 timmar sedan

Rösta fram den som skapar den bästa stämningen i Svenskfinland – vinnaren koras på Svenska dagen i direktsändning!

Priset för Årets klimathöjare ska röstas fram och vinnaren ska koras i direktsändning från Åbo Svenska Teater på Svenska dagen den 6:e november. Vem gör tillvaron lite extra kul och sprider god stämning i Svenskfinland? Var med och rösta på din favorit!.

YLE - 4 timmar sedan

Världsmästerskap i lite annorlunda racing i Korsholm

VM i så kallad Slot car racing avgörs som bäst i Korsholm. Närmare 150 tävlande från sexton olika länder deltar..

YLE - 5 timmar sedan

Lukt och trafikkaos att vänta då UPM kör ner fabriken i Jakobstad

I två veckor står UPM:s fabrik i Jakobstad stilla för ett planerat och omfattande driftstopp. Förutom fabrikens egna anställda kommer 1 200 utomstående personer arbeta med underhållet av cellulosafabriken..

YLE - 11 timmar sedan

Unga vill inte ha skrämselpropaganda om droger – snart ska skolorna i Österbotten få bättre verktyg för att förebygga droganvändning

Arbetet med projektet Pepp, den österbottniska drogförebyggande modellen, går snabbt framåt. Nu analyseras svaren av den enkät som riktats till lärare, elever och elevvårdspersonal..

YLE - 21 timmar sedan

Statsvetare: Samlingspartiet i Vasa valkrets får det svårt i riksdagsvalet efter jourbeslutet

Beslutet om att Vasa centralsjukhus inte får omfattande jour visar hur viktigt det är att det finns krafter i regeringen som värnar om landets tvåspråkighet, säger professor Kimmo Grönlund..

YLE - 20 timmar sedan

Susanna Ginman om SFP:s kamp för Vasa centralsjukhus: ”Visst kan det vara ett trumfkort”

Även om SFP inte lyckades övertyga social- och hälsovårdsutskottet om att låta Vasa centralsjukhus erbjuda omfattande jour har debatten gett partiet en chans att visa att det behövs, analyserar Susanna Ginman, chef för ledarredaktionen på Hufvudstadsbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.