YLE > Svenskfinland

Wednesday, 12 December, 20:33

Liknande nyheter

Taggar: Kaskövill , rädda, järnvägen, Tre, timmarfrån , Seinäjokien , katastrof
YLE - 12 jul 12 kl. 05:52

Katastrofal ekonomi i Kaskö

Det finns inte många ljuspunkter i Kaskö för tillfället säger stadsfullmäktiges ordförande Carl-Gustav Mangs, sfp.
- Det är ett katastrofalt läge, säger han Bokslutet landade i fjol på två miljoner på minussidan, och det ser ut att kunna gå ännu sämre i år. Sedan Metsä Botnia stängdes år 2009 och 300 arbetsplatser försvann har det gått nedåt i ekonomin.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Fotbollsligan rapporterade felaktigt om alla tiders blixtmål – Jaro har nätat en sekund snabbare och får hålla rekordet

Petteri Pennanens tolv sekunders blixtmål i oktober är inte sen heller det snabbaste i fotbollsligans historia. Nu har det kommit fram att Jaro hunnit med en ännu snabbare fullträff..

YLE - 1 timme sedan

Kurirens grundare Frejvid Weegar har avlidit

Redaktören Frejvid Weegar, som grundade veckotidningen Kuriren, har gått bort. Weegar blev 88 år..

YLE - 4 timmar sedan

Många besvärar sig mot uppsägningar när Oravais flyktingförläggning sparar

Anställda vid Oravais flyktingförläggning vill att flyktingnämnden i Vörå ändrar sina uppsägningsbeslut. De anställda anser bland annat att de har mer arbetserfarenhet än de som får stanna. Dessutom kritiseras ledningen för att inte ha tagit tag i rykten om sexuella oegentligheter..

YLE - 5 timmar sedan

Vitt skilda åsikter om fusionsavtalet i Korsholm: "Frågor om nämnder är småsaker"

Vi har talat om att skapa en ny kommun, det här följer långt Vasas sätt att förvalta, säger Ulla-Maj Salin (SFP) i Korsholm. Frågor kring nämnder är småsaker, det vi håller på och bygger upp stärker den här regionen inför framtiden, säger Samuel Broman (SFP) i Korsholm..

YLE - 6 timmar sedan

Romanen Inlandet blir film – författaren Elin Willows var först tveksam men är nu smickrad

Hur ser vi på framgång och att vara ”lyckad”, det är en fråga som regissören och manusförfattaren Jon Blåhed vill lyfta fram i filmatiseringen av Inlandet..

YLE - 10 timmar sedan

Tacklade HIFK-talangen farligt i ryggen – Vasa Sports Tommi Tikka stängs av men får spela i kväll

Ishockeyligans disciplindelegation har stängt av Vasa Sport-spelaren Tommi Tikka i en match för att farligt ha tacklat HIFKs Anton Lundell i sargen. Tikka har redan avtjänat sitt straff och är således tillgänglig för örnarna i kväll..

YLE - 15 timmar sedan

Familjen Karvonen hittade sin perfekta kost – ersatte potatisen med broccoli: Man måste pröva sig fram

Det var det gemensamma intresset för kost och hälsa som fick familjen Karvonen från Kvevlax att skräddarsy sina egna matvanor. Men till skillnad från många andra yngre så hämtar de inte sin information från nätet, utan från böckerna..

YLE - 15 timmar sedan

Undersökningen Min mat: Jämställdheten ökar i de österbottniska köken

Fortfarande är det kvinnorna som tillreder maten i de österbottniska hemmen. Men förändringar lurar i de yngre åldersgrupperna. Det visar Yle Österbotten och HSS Medias enkät Min mat..

YLE - Igår: 18:37

Bryssel nästa för Ahlberg - om det blir en fusion mellan Vasa och Korsholm

Om Vasa och Korsholm går samman så är det Bryssel som gäller för Korsholms nuvarande kommundirektör Rurik Ahlberg. - Vi har varit sent ute när det gäller intressebevakning, säger Ahlberg..

YLE - Igår: 12:44

Omfartsvägen förbi Jakobstad öppnas före nyår

Den nya Fårholmsbron längs omfartsvägen 749 förbi Jakobstad öppnas för trafik före nyår. Ännu återstår en del arbeten och arbetsledare Juha-Matti Viinikka vill inte säga ett exakt datum i det här skedet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.