Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 14 December, 11:37

Liknande nyheter

Taggar: För att , framgångi , integrationenmåste , samhället, våga, ställa krav
YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 07:41

Skapa bra förutsättningar för det civila samhället

Foto: Peter Åklundh
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening. Överallt finns engagerade människor som brinner för sina föreningar, skriver debattskribenterna Stefan Attefall och Tuve Skånberg (KD).
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening.

Cornucopia - 20 mar 16 kl. 13:50

Svenska samhället skakade av sig misslyckad IT-attack

Gårdagens IT-attack mot svensk media kan ses som en teknisk framgång, men ett totalt misslyckande i att störa det svenska samhället. Tvärt om visar attacken att man inte klarar av att som en vanlig script kiddie med inhyrt botnet av övertagna datorer orsaka någon skada på ett robust svenskt samhälle. Det mest allvarliga var att diverse personer i media skrek som stuckna grisar, men livet gick vidare utanför den lilla mediaklicken.

YLE - 23 nov 16 kl. 10:09

Förbundspennan: Samhället och idrotten förändras – FSI:s röst behövs

När Carl-Olaf Homén, i egenskap av mötesordförande på Finlands Svenska Idrotts höstmöte, i måndags slog klubban i bordet konstaterade att FSI:s verksamhetsplan för år 2017 är godkänd, gick samtidigt startskottet för ett aktivt och innehållsrikt nytt idrotts- och motionsår. Som generalsekreterare för ett förbund, som utan att ens använda storfiskarmått, aktiverar eller berör mer än varannan finlandssvensk, är det med stolthet och iver jag lyfter upp en del av allt det som kommer att göras nästa år. FSI:s roll är att skapa ett livslångt intresse för idrott och motion, samt förutsättningar för en livskraftig idrott på svenska i Finland.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

Supermiljöbloggen - 30 maj 15 kl. 13:25

“Vattenfalls kolkraft kostar samhället miljarder i hälsoeffekter”

De samhällsekonomiska kostnaderna i form av hälso- och miljöeffekter av att elda kol är mycket högre än den vinst som energibolagen gör, menar Greenpeace. När tankesmedjan Fores häromveckan höll ett seminarium om Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet förklarade Annika Jacobson, chef för Greenpeace i Sverige, att en utfasning av den tyska brunkolsverksamheten inte innebär att pengarna slängs i sjön, i alla fall inte sett ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. – Kostnaden för samhället att elda kol är mycket högre än den vinst som energibolagen gör på kolet.

YLE - 13 sep 17 kl. 05:09

Våldet i samhället minskar men rädslan ökar

Strategidirektören vid Inrikesministeriet påpekar att människors otrygghetskänsla ökar trots att antalet våldsbrott minskar. Det har att göra med människors förväntningar och att medier och särskilt sociala medier blåser upp brott. Antalet finländare som drabbas av våld var i fjol lägre än på tio år.

Expressen - 10 jun 15 kl. 08:28

Samhället där alla tycker att de är bäst

Djursholm har ända sedan samhället grundades 1889 varit ett hem för ledare inom konst, akademi, förvaltning och framför allt näringsliv. Men vad formar människor till ledare och hur påverkas man av att växa upp i detta exklusiva bostadsområde? Mikael Holmqvist, professor i företagsekonomi, har gjort flera års fältstudier i denna del av Danderyds kommun för att i nya boken "Djursholm - Sveriges ledarsamhälle" reda ut vad det är som gör att så många framgångsrika beslutsfattare och företagsledare kommer just härifrån.

GöteborgsPosten - 25 jun 14 kl. 05:00

Fortsätt den framgångsrika integrationen i Göteborg

Sveriges mest framgångsrika integrationsprojekt finns i Göteborg. Nu läggs det ned. Låt i stället denna Göteborgsmodell bli permanent och inspirera alla andra kommuner att gå samma väg.

Sydsvenskan - 25 apr 15 kl. 07:00

Utan Gnistan blir vägen in i samhället för många på Augustenborg svårare

Malmö stad framhåller gärna sitt framgångsrika arbete med hållbar utveckling. Staden har fått en mängd utmärkelser och tar emot en mängd internationella studiebesök, främst i ekostadsdelarna Västra hamnen och Augustenborg. På Augstenborg hälsar många av dem på hos Safija Imsirovic, som leder mötesplatsen Gnistan.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Turkisk motattack efter tortyravslöjande

Medier som avslöjat hur Turkiet bedriver kidnappningar och tortyr i hemliga fängelser ljuger och har lierat sig med bland andra predikanten Fethullah Gülen och den kurdiska PKK-gerillan, påstår regeringsvänlig press. "De har gått till attack", skriver t.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Kina tar bort strafftullar

Kina tar bort de 25-procentiga strafftullarna på amerikanska bilar och bildelar med start vid årsskiftet. Slopandet gäller under tre månader. Från kinesiskt håll uttrycks förhoppningar om att åtgärden ska leda till att detta påskyndar möjligheterna till.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Robyn kan ta storslam på Grammisgalan

Efter sin hyllade comeback med albumet "Honey" kan Robyn belönas med Grammisstatyetter i fyra kategorier – årets artist, årets låt, årets album och årets pop. Det står klart när juryn presenterat nomineringarna till nästa års gala. I den tunga kategorin.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Malmörapparen Ozzy kan vinna tre grammisar

Även Åkervinda och Gullan Bornemark har chans att vinna musikpriset..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Malmögruppen Åkervinda: ”Det är ju extremt oväntat”

Kvartetten är nominerad till en grammis för årets bästa folkmusikskiva..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Migration och euroreformer på EU-möte

Läget på migrationssidan och kampen mot desinformation, antisemitism och främlingsfientlighet är några av ämnena när EU:s stats- och regeringschefer avslutar årets sista toppmöte i Bryssel. Ledarna ska bland annat diskutera EU-kommissionens förslag till.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kanye West till attack: Drake hotade mig

Det segdragna bråket mellan hiphopstjärnorna Kanye West och Drake har blossat upp på nytt..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Samtidens frågor speglas i Hyllie 18:23

En fredag kväll samlas människor på perrongen i Hyllie. Vad väntar de på och vart är de på väg?.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Så mycket lägger 30-åringen på boendet

I medelåldern är boendet dyrast, enligt färska siffror från SCB. I åldrarna 30–49 år lägger svensken i genomsnitt över 94 000 kronor om året på sitt boende. SCB har undersökt boendekostnaderna för olika åldersgrupper.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Se det snöar – det kan bli vitt i helgen

Den kyliga luften är här för att stanna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.