Sydsvenskan > Inrikes

Monday, 15 October, 19:40

Liknande nyheter

Taggar: För att , framgångi , integrationenmåste , samhället, våga, ställa krav
YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 07:41

Skapa bra förutsättningar för det civila samhället

Foto: Peter Åklundh
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening. Överallt finns engagerade människor som brinner för sina föreningar, skriver debattskribenterna Stefan Attefall och Tuve Skånberg (KD).
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening.

Cornucopia - 20 mar 16 kl. 13:50

Svenska samhället skakade av sig misslyckad IT-attack

Gårdagens IT-attack mot svensk media kan ses som en teknisk framgång, men ett totalt misslyckande i att störa det svenska samhället. Tvärt om visar attacken att man inte klarar av att som en vanlig script kiddie med inhyrt botnet av övertagna datorer orsaka någon skada på ett robust svenskt samhälle. Det mest allvarliga var att diverse personer i media skrek som stuckna grisar, men livet gick vidare utanför den lilla mediaklicken.

YLE - 23 nov 16 kl. 10:09

Förbundspennan: Samhället och idrotten förändras – FSI:s röst behövs

När Carl-Olaf Homén, i egenskap av mötesordförande på Finlands Svenska Idrotts höstmöte, i måndags slog klubban i bordet konstaterade att FSI:s verksamhetsplan för år 2017 är godkänd, gick samtidigt startskottet för ett aktivt och innehållsrikt nytt idrotts- och motionsår. Som generalsekreterare för ett förbund, som utan att ens använda storfiskarmått, aktiverar eller berör mer än varannan finlandssvensk, är det med stolthet och iver jag lyfter upp en del av allt det som kommer att göras nästa år. FSI:s roll är att skapa ett livslångt intresse för idrott och motion, samt förutsättningar för en livskraftig idrott på svenska i Finland.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

Supermiljöbloggen - 30 maj 15 kl. 13:25

“Vattenfalls kolkraft kostar samhället miljarder i hälsoeffekter”

De samhällsekonomiska kostnaderna i form av hälso- och miljöeffekter av att elda kol är mycket högre än den vinst som energibolagen gör, menar Greenpeace. När tankesmedjan Fores häromveckan höll ett seminarium om Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet förklarade Annika Jacobson, chef för Greenpeace i Sverige, att en utfasning av den tyska brunkolsverksamheten inte innebär att pengarna slängs i sjön, i alla fall inte sett ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. – Kostnaden för samhället att elda kol är mycket högre än den vinst som energibolagen gör på kolet.

YLE - 13 sep 17 kl. 05:09

Våldet i samhället minskar men rädslan ökar

Strategidirektören vid Inrikesministeriet påpekar att människors otrygghetskänsla ökar trots att antalet våldsbrott minskar. Det har att göra med människors förväntningar och att medier och särskilt sociala medier blåser upp brott. Antalet finländare som drabbas av våld var i fjol lägre än på tio år.

Expressen - 10 jun 15 kl. 08:28

Samhället där alla tycker att de är bäst

Djursholm har ända sedan samhället grundades 1889 varit ett hem för ledare inom konst, akademi, förvaltning och framför allt näringsliv. Men vad formar människor till ledare och hur påverkas man av att växa upp i detta exklusiva bostadsområde? Mikael Holmqvist, professor i företagsekonomi, har gjort flera års fältstudier i denna del av Danderyds kommun för att i nya boken "Djursholm - Sveriges ledarsamhälle" reda ut vad det är som gör att så många framgångsrika beslutsfattare och företagsledare kommer just härifrån.

GöteborgsPosten - 25 jun 14 kl. 05:00

Fortsätt den framgångsrika integrationen i Göteborg

Sveriges mest framgångsrika integrationsprojekt finns i Göteborg. Nu läggs det ned. Låt i stället denna Göteborgsmodell bli permanent och inspirera alla andra kommuner att gå samma väg.

Sydsvenskan - 25 apr 15 kl. 07:00

Utan Gnistan blir vägen in i samhället för många på Augustenborg svårare

Malmö stad framhåller gärna sitt framgångsrika arbete med hållbar utveckling. Staden har fått en mängd utmärkelser och tar emot en mängd internationella studiebesök, främst i ekostadsdelarna Västra hamnen och Augustenborg. På Augstenborg hälsar många av dem på hos Safija Imsirovic, som leder mötesplatsen Gnistan.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Man utsatt för grovt våldsbrott i Filipstad

En man har hittats med allvarliga skador i Filipstad. Polisen är förtegen om vad som inträffat. – Han har allvarliga skador, men inte livshotande.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Central bensinmack flyttar till södra Lund

Är i vägen när Lunds kommun vill bygga sista etappen av Sockerbruksområdet..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Det går inte ändra på motståndarna genom att försöka tala dem tillrätta

Jörgen Hansson: Demokratins förespråkare måste ta de högerextrema rörelserna på allvar..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Staffan Heimerson tillbaka på Aftonbladet

Förra hösten avslutade Aftonbladet samarbetet med Staffan Heimerson efter att kolumnisten starkt ifrågasatt metoo-rörelsen i en intervju med Resumé. Nu är Heimerson tillbaka på tidningen. Drygt ett år efter att metoo-rörelsen började återupptar Aftonbla.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Det kan ta några rundor att se att brett är bättre än låst.

Kanske krävs ytterligare misslyckade sonderingar..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

"Pocahontas"-hånades av Trump – har dna-bevis

Den amerikanska senatorn Elizabeth Warren presenterar resultatet av ett dna-test som visar att hon sannolikt har släktskap med Nordamerikas ursprungsbefolkning. Warren, en Massachusetts-demokrat som överväger att ställa upp i nästa presidentval, har tid.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

De skrämmer rädslor på flykten genom att vara modiga

Möt unga som skrämmer dem på flykten genom att vara modiga..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Din trädgård kan vara full av ekologiskt tvättmedel

De vackra hästkastanjerna är giftiga – men innehåller saponin. Ett löddrande och rengörande ämne..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sista spiken i kistan för alliansen i Staffanstorp

Centerpartiet går ihop med de rödgröna för att få inflytande i nämnderna..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Objudna gäster förstörde utomhusmöbler

Boende i hus stängde fönster och låste dörrar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.