SVT > Kultur

Tuesday, 16 October, 18:08

SVT - 25 sep 18 kl. 19:46

Författaren Jens Liljestrand: ”Vilhelm Moberg vände Sverige ryggen”I höst kommer författaren Jens Liljestrands biografi om Vilhelm Moberg. Det är den första heltäckande biografin om författaren, en sjuhundra sidor lång bok om kärlek, debatter, kultur och utmattningssymptom. Med frågeställningen vad det egentligen säger om oss svenskar, att Utvandrarsviten blivit ett nationalepos..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jens Liljestrand, Moberg, Sverige, Jens Liljestrands, Vilhelm Moberg, Utvandrarsviten

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Författaren, Jens, Liljestrand, Vilhelm, Mobergvände , Sverige, ryggen
DN - 24 aug 18 kl. 10:05

Jens Liljestrand: Vilhelm Moberg visar på en tradition av skepsis mot fosterlandet

I dagarna utkommer biografin över en av Sveriges mest lästa författare och bullrigaste debattörer: Vilhelm Moberg. Författare är Jens Liljestrand, som har svårt att svälja författaren hel..

DN - 22 sep 11 kl. 14:19

Jens Liljestrand: "Adonis"

Jens Liljestrand skildrar en manlig studentkör. Förtjänstfull romandebut. Männens ständigt pågående dubbelspel rymmer inga hjältar.

Expressen - 24 apr 14 kl. 07:32

En familj tar farväl – Jens Liljestrand sörjer

Jens Liljestrand om Sydsvenskans köp av HD..

Expressen - 15 sep 14 kl. 14:42

Jens Liljestrand: "Nu står blått mot brunt"

Valet visar att kampen mellan liberalismen och rasismen är vår tids viktigaste ideologiska strid.
Jens Liljestrand hoppas på en borgerlig samhällsvision som sträcker sig bortom köpcentren..

Dagens Media - 04 mar 15 kl. 17:04

Jens Liljestrand om "Baren": "Jag var väldigt berusad, transade och hånglade"

2001 var han med i "Baren" och hånglade – utklädd till kvinna. Så här tycker Expressens kulturchef Jens Liljestrand om den spritindränkta dokusåpans comeback..

Expressen - 09 jun 15 kl. 06:00

Jens Liljestrand: När Scum blir ett faktum

Jens Liljestrand läser Maria Svelands roman "Befrielsen" om kvinnligt motstånd..

Expressen - 12 okt 15 kl. 16:10

Jens Liljestrand: Upp med hakan!

Jens Liljestrand rycker ut till skäggets försvar..

Expressen - 11 dec 15 kl. 23:14

Jens Liljestrand: Sluta hacka på Chris O´Neill

Chris O'Neill har blivit den medlem av kungafamiljen som det är riskfritt att håna. Jens Liljestrand ser i "Skavlan" en häpnadsväckande alldaglig 41-åring försöka bli accepterad i offentligheten..

Expressen - 25 okt 16 kl. 13:56

Jens Liljestrand: Bara Lundell begriper Dylan

I Ulf Lundells värld är ett inställt Nobelpris också ett Nobelpris. Jens Liljestrand skriver om det senaste varvet i mystiken kring Bob Dylan och Svenska Akademien..

Expressen - 05 okt 17 kl. 16:43

Jens Liljestrand: En Kafka för vår tid

Kazuo Ishiguros romaner är djupt originella prosakonstverk som kretsar kring mänsklig frustration och ofullkomlighet. Jens Liljestrand hyllar ett drömlikt författarskap och en Kafka för rymdåldern..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Mats Strandbergs klimatångest blev romanen Slutet

Engelsforstrilogin blev en internationell succé. Förra årets skrev Sara Bergmark Elfgren Norra Latin och nu kommer Engelsfors-medförfattaren Mats Strandberg med en egen dystopisk skildring – Slutet. Boken utspelar sig bara veckor innan en jättekomet slår ned på jorden och släcker allt liv..

SVT - 1 timme sedan

Polisen stoppar Emmabodafestivalen efter hundratals narkotikabrott

Efter 31 år av musikfester ser det mörkt ut för Emmabodafestivalen 2019. Nu meddelar polisen att man inte kommer bevilja tillstånd, efter att ha gripit 463 personer för narkotikabrott under sommarens festival..

SVT - 2 timmar sedan

Förläggaren Bo Cavefors är död

Förläggaren och författaren Bo Cavefors har avlidit efter en längre tids sjukdom, skriver Sydsvenskan. Cavefors var en profil i den skånska förlagsvärlden och hade i över 20 år en central roll i kulturdebatten..

SVT - 2 timmar sedan

Det här är försvunne Jamal Khashoggi

Jamal Khashoggis försvinnande har gett upphov till löpsedlar världen över. Men vem är han? Khashoggi var både kritisk mot Saudiarabiens hårda islamistiska styre och en bekant till Usama bin Laden..

SVT - 5 timmar sedan

Författaren Arto Paasilinna är död

Den finländske författaren Arto Paasilinna har avlidit, rapporterar den finländska nyhetsbyrån SPT med hänvisning till hans förlag WSOY..

SVT - 6 timmar sedan

Stoppar ekonomi och politik krigs- och konfliktjournalistiken?

I helgen uppmärksammades världens främsta krigs- och konfliktjournalistik när det årliga Prix Bayeux Calvados delades ut. Priset delades ut för 25:e gången och har vuxit till att bli det viktigaste på området. I vanliga fall brukar de utställningar som sker i samband med priset skildra en viss konflikt, men i år handlade det om krigskorrespondents vardag, eftersom de anser att yrket är utsatt för hot..

SVT - 6 timmar sedan

”The jinx”-miljonär i rätten

Är bevisen tillräckliga för en mordrättegång mot den 75-årige amerikanske multimiljonären Robert Durst? Den frågan utreds just nu i amerikansk domstol och på måndagen hördes nya vittnen i fallet där Durst misstänks ha mördat sin vän Susan Berman i början av 2000-talet..

SVT - 7 timmar sedan

Asghar Farhadi prisas på Stockholms filmfestival

Den Oscarsbelönade regissören Asghar Farhadi kommer till Stockholm för att uppmärksammas för sitt visionära filmarbete. Dessutom satsar festivalen på Japan och demokrati. Invigningsfilm blir Anna Odells ”X & Y” med henne och Mikael Persbrandt i huvudrollerna..

SVT - 9 timmar sedan

Gellert Tamas får frihetspennan

Författaren, journalisten och dokumentärfilmaren Gellert Tamas är årets mottagare av Torgny Segerstedts frihetspenna..

SVT - 10 timmar sedan

DO granskar Statement – nu kopplas JO in

Efter att flera anmält festivalen till Diskrimineringsombudsmannen (DO) under senaste året beslutade myndigheten att granska festivalen. Dessvärre hann DO inte ge något besked innan festivalen ägde rum den 31 augusti – 1 september..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.