SVT > Kultur

Wednesday, 19 December, 12:17

SVT - 25 sep 18 kl. 19:46

Författaren Jens Liljestrand: ”Vilhelm Moberg vände Sverige ryggen”I höst kommer författaren Jens Liljestrands biografi om Vilhelm Moberg. Det är den första heltäckande biografin om författaren, en sjuhundra sidor lång bok om kärlek, debatter, kultur och utmattningssymptom. Med frågeställningen vad det egentligen säger om oss svenskar, att Utvandrarsviten blivit ett nationalepos..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jens Liljestrand, Moberg, Sverige, Jens Liljestrands, Vilhelm Moberg, Utvandrarsviten

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Författaren, Jens, Liljestrand, Vilhelm, Mobergvände , Sverige, ryggen
DN - 24 aug 18 kl. 10:05

Jens Liljestrand: Vilhelm Moberg visar på en tradition av skepsis mot fosterlandet

I dagarna utkommer biografin över en av Sveriges mest lästa författare och bullrigaste debattörer: Vilhelm Moberg. Författare är Jens Liljestrand, som har svårt att svälja författaren hel..

Skånskan - 22 okt 18 kl. 18:00

Liljestrand: ”Vilhelm Moberg kräver en Augustnominering”

Med Mannen i skogen. En biografi över Vilhelm Moberg skrev Jens Liljestrand den första biografin över den store författaren. Nu är den nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

Expressen - 22 okt 18 kl. 18:15

Expressens Jens Liljestrand nominerad till Augustpriset

Expressens Jens Liljestrand nomineras till Augustpriset 2018 för sin Vilhelm Moberg-biografi "Mannen i skogen".Boken är en av de nominerade i kategorin "Årets svenska fackbok".– Det är förstås oerhört roligt och hedrande, det är ett jättefint pris, säger Liljestrand..

DN - 22 sep 11 kl. 14:19

Jens Liljestrand: "Adonis"

Jens Liljestrand skildrar en manlig studentkör. Förtjänstfull romandebut. Männens ständigt pågående dubbelspel rymmer inga hjältar.

Expressen - 24 apr 14 kl. 07:32

En familj tar farväl – Jens Liljestrand sörjer

Jens Liljestrand om Sydsvenskans köp av HD..

Expressen - 15 sep 14 kl. 14:42

Jens Liljestrand: "Nu står blått mot brunt"

Valet visar att kampen mellan liberalismen och rasismen är vår tids viktigaste ideologiska strid.
Jens Liljestrand hoppas på en borgerlig samhällsvision som sträcker sig bortom köpcentren..

Dagens Media - 04 mar 15 kl. 17:04

Jens Liljestrand om "Baren": "Jag var väldigt berusad, transade och hånglade"

2001 var han med i "Baren" och hånglade – utklädd till kvinna. Så här tycker Expressens kulturchef Jens Liljestrand om den spritindränkta dokusåpans comeback..

Expressen - 09 jun 15 kl. 06:00

Jens Liljestrand: När Scum blir ett faktum

Jens Liljestrand läser Maria Svelands roman "Befrielsen" om kvinnligt motstånd..

Expressen - 12 okt 15 kl. 16:10

Jens Liljestrand: Upp med hakan!

Jens Liljestrand rycker ut till skäggets försvar..

Expressen - 11 dec 15 kl. 23:14

Jens Liljestrand: Sluta hacka på Chris O´Neill

Chris O'Neill har blivit den medlem av kungafamiljen som det är riskfritt att håna. Jens Liljestrand ser i "Skavlan" en häpnadsväckande alldaglig 41-åring försöka bli accepterad i offentligheten..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Mia Skäringer gör extraföreställningar under 2019

Mia Skäringers föreställning Avig Maria – No more fucks to give har sålt över 175.000 biljetter. Nu meddelar hon att sex extraföreställningar genomförs under 2019..

SVT - 1 timme sedan

400 fler jobb inom kultur och media nästa år

För tredje året i rad ökar sysselsättningen i kultur- och mediebranschen, enligt en rapport från Arbetsförmedlingen. Men konkurrensen om jobben är fortfarande hög, och digital kompetens blir allt mer eftertraktat..

SVT - 3 timmar sedan

Sara Danius hopppar av Vinter i P1

Sara Danius meddelar i P1 Morgon om att hon ställer in sin medverkan i Vinter i P1. Anledningen är att hon är sjuk..

SVT - 3 timmar sedan

Zlatan, Jocke och Jonna och Jimmy Durmaz inlägg blev mest poppis på Instagram 2018

Medieakademien har mätt vilka Instagramposter som blev störst i Sverige 2018. Organisationen har mätt antalet gillaklick och kommentarer och inlägget ska vara skrivet åtminstone delvis på svenska. Kändisar med barn verkar vara ett framgångsrecept för att bli stor på bildplattformen..

SVT - 4 timmar sedan

Bergmanpodden går i mål med julklassikern Fanny och Alexander

Fanny och Alexander uppskattas inte bara av cineaster, även inredningsfanatiker och julivrare har förälskat sig i Ingmar Bergmans julscener. Gunnar Bolin, som i Bergmanpodden under året sett alla Bergmans filmer, berättar om Sveriges mörkaste julfavorit..

SVT - 14 timmar sedan

Big-regissören Penny Marshall har avlidit

Regissören och skådespelaren Penny Marshall är död. Den berömda filmskaparen är bland annat känd för filmen Big med Tom Hanks, den första filmen av en kvinnlig regissör som drog in mer än 100 miljoner dollar..

SVT - 17 timmar sedan

Bergmanåret är över – hur gick det egentligen?

I år skulle Ingmar Bergman fyllt hundra år. Det satsades rejält inför det här året med filmvisningar, dokumentärer, seminarier, teater, det gick till och med att hitta Bergman t-shirts, anteckningsblock och pennor à la Bergman. Men vad blev det egentligen av året?.

SVT - 17 timmar sedan

Stort engagemang i Svenska Akademiens kris – men varför?

Intresset för Svenska Akademien har historiskt varit rätt svalt utanför smalare kulturkretsar – men krisåret som varit har väckt enormt engagemang med knytblusar, upprop, hashtags och öppen debatt. Varför det?.

SVT - 17 timmar sedan

Detta påstås Kulturprofilen ha läckt – via Frostenson

I Svenska Akademiens nya utredning vittnar fyra personer med namn och tre personer anonymt om vilken information ledamoten Katarina Frostenson ska ha läckt till sin man Jean-Claude Arnault. Med på listan finns nya inval till Akademien och en rad Nobelpristagare..

SVT - 19 timmar sedan

Katarina Frostenson redo att förhandla om utträde

Katarina Frostensons ombud Per E Samuelson kallar utredningen som Svenska Akademien har låtit göra för ”totalt värdelös”. Han motsätter sig att flera vittnen är anonyma – men säger samtidigt att Frostenson kan tänka sig att överge sin stol i utbyte mot en generös kompensation..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.