DN > Utrikes

Wednesday, 12 December, 23:31

DN - 25 sep 18 kl. 19:38

Erik de la Reguera: Stormig vecka väntar Theresa MayLabours kongress öppnar för en ny folkomröstning om Brexit – om alla försök att få till ett nyval misslyckas. Premiärminister Theresa May får därmed räkna med en stormig vecka fram till sitt eget partis kongress, där flera tunga röster i den liberala falangen av Tories lär lyfta frågan om en ny folkomröstning..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Reguera, Theresa May, Brexit, Tories

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Erikde la , Reguera, Stormig, vecka, väntar, Theresa, May
DI - 09 feb 18 kl. 16:35

Räntor och valutor: Lugn dag efter stormig vecka

Ränte- och valutamarknaden avslutade med en lugnare dag efter en stormig vecka, som sett branta börsfall och tvära kast även för räntorna.  Europaräntorna var lite blandade på fredagen, med tyska räntor svagt ned. USA-räntorna var svagt upp under dagen.

DI - 28 aug 15 kl. 18:15

Europabörser: Försiktig handel avslutade stormig vecka

De europeiska börserna stängde blandat på fredagen efter en vecka präglad av häftiga rörelser..

DI - 06 dec 13 kl. 09:38

Nyhetstest vecka 49

Det har varit en stormig vecka, med busväder och storbråk i riksdagen. Men tryggheten i tillvaron finner du som vanligt i di.se:s nyhetstest, där allt är som vanligt - utom frågorna.

DN - 04 jun 17 kl. 03:33

Erik de la Reguera: Tillvägagångssättet liknar tidigare terrordåd

Den misstänkta terrorattacken i London kommer mindre än en vecka före valet i Storbritannien. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor – utifrån det som är känt så här långt..

DN - 27 nov 16 kl. 13:12

Erik de la Reguera: Livet efter El Comandante

Kommer Kuba att fortsätta som vanligt efter Fidel Castros död? Författaren och DN-medarbetaren Erik de la Reguera skriver om ett folk som vaknat i en tomhet där de själva är ansvariga för sina handlingar..

DN - 04 feb 17 kl. 11:37

Erik de la Reguera: Hoppfull stämning på Le Pens kampanjkickoff

I helgen drar den franska valrörelsen igång på allvar. DN:s Erik de la Reguera befinner sig i Lyon, där flera presidentkandidater – bland dem Marine Le Pen och Emmanuel Macron – håller valmöten i helgen..

DN - 02 mar 17 kl. 22:04

Erik de la Reguera: De sökte sannolikt efte efter belägg för arvoderade arbete

PARIS. På torsdagen gjorde polis husrannsakan i den franska högerkandidaten François Fillons hem i Paris. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om skandalen som gjort årets franska presidentval till det mest svårförutsägbara i mannaminne..

DN - 02 mar 17 kl. 22:04

Erik de la Reguera: De sökte sannolikt efter belägg för arvoderade arbeten

PARIS. På torsdagen gjorde polis husrannsakan i den franska högerkandidaten François Fillons hem i Paris. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om skandalen som gjort årets franska presidentval till det mest svårförutsägbara i mannaminne..

DN - 14 mar 17 kl. 15:03

Erik de la Reguera: Att May väntar beror sannolikt på att Skottland hann före

London. Storbritanniens premiärminister Theresa May aktiverade inte artikel 50 i Lissabonfördraget i sitt tal på tisdagen, som en del hade väntat sig. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om varför hon väntar.

DN - 29 mar 17 kl. 14:01

Erik de la Reguera: Nu kan hon med viss trovärdighet hävda att hon respekterat folkviljan

LONDON. Storbritanniens EU-utträde inleddes formellt på onsdagen, då artikel 50 i Lissabonfördraget aktiverades av premiärminister Theresa May. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om konsekvenserna för brittisk inrikespolitik.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Dramatiska protester mot Orbáns ”slaverilag”

BUDAPEST. Polisen sprutade pepparsprej på demonstranter utanför Ungerns parlament på onsdagskvällen, i de mest dramatiska protesterna mot premiärminister Viktor Orbán på flera år. Demonstranternas ilska utlöstes av en ”slaverilag” som trumfades igenom tidigare på onsdagen..

DN - 30 minuter sedan

Erik de la Reguera: En pyrrhusseger för May

Theresa May sitter kvar som partiledare för Tories efter onsdagens dramatiska förtroendeomröstning. Hon får nu – i teorin – ett års andrum, innan en intern utmaning kan ske på nytt. Men May är skadeskjuten, hennes parti är fortsatt splittrat om Brexit och det är långt ifrån säkert att hon är premiärminister den 29 mars nästa år..

DN - 1 timme sedan

Theresa May klarade förtroendeomröstningen

Storbritanniens premiärminister Theresa May vann onsdagens misstroendeomröstning i det brittiska parlamentet och därmed kan hon fortsätta driva sin Brexitlinje. Samtidigt har inget förändrats när det gäller motståndet mot förslaget..

DN - 2 timmar sedan

Jemenparter uppges vara överens om oljeexport

Parterna i de pågående Jemensamtalen norr om Stockholm har kommit överens om att återuppta gas- och oljeexport från det krigshärjade landet, rapporterar Reuters och hänvisar till källor inom båda sidorna i samtalen..

DN - 2 timmar sedan

Känd helare anklagas för sexuella övergrepp

Den självutnämnde helaren ”John of God” anklagas nu av flera personer för sexuella övergrepp i samband med att han försökt bota dem från svåra sjukdomar. .

DN - 3 timmar sedan

Dådet i Strasbourg: Det här vet vi

Strax innan klockan åtta på tisdagskvällen öppnade en ensam man eld mot civila i centrala Strasbourg. Tre personer dog av skotten, ytterligare ett flertal skadades och mannen befinner sig ännu på fri fot. DN reder ut vad vi vet om det inträffade..

DN - 4 timmar sedan

Klimatkatastrofer utmaning för Röda korset

Klimatförändringen påverkar redan Röda korsets arbete kraftigt. Kimatkatastrofer ökar hela tiden och organisationen har fått ändra arbetsmetoder för att kunna rädda fler liv..

DN - 5 timmar sedan

Trumps tidigare advokat dömdes för att ha köpt kvinnors tystnad

Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen dömdes på onsdagen till tre års fängelse.  Cohen döms för att ha köpt två kvinnors tystnad för att skydda Trump under presidentvalskampanjen 2016..

DN - 5 timmar sedan

Brandkåren fick bekämpa tysk chokladchock

Invånarna i tyska Westönnen drabbades av en chokladchock i veckan. Detta sedan stadens godisfabrik drabbats av en läcka och den bruna sötsaken forsade ut på gatan..

DN - 7 timmar sedan

Gymnasieklass från Luleå på julmarknaden i Strasbourg strax innan dådet

En gymnasieklass från Luleå besökte julmarknaden i Strasbourg bara en halvtimme innan skjutningen på tisdagskvällen. – Det är overkligt att det ska hända när vi är där, säger läraren Gunilla Höljman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.