Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 October, 14:59

Nyan - 25 sep 18 kl. 18:55

Åländskt IT-företag i nytt samarbeteDet åländska IT-säkerhetsföretaget Deductive Labs har ingått ett samarbetsavtal med den fastländska kedjan Data Group Ab.
Partnerskapet gäller Entrant, ett system som utvecklats av Deductive Labs för fysisk säkerhet och kontroll av besökare. – Vissa företag och organisationer måste ha sådana här system, men det finns också de som vill ha ett annars, säger Johan Sjölund, ansvarig för försäljning och affärsutveckling hos Deductive Labs. Systemet bygger på en automatiserad hantering av besökare. Johan Sjölund förklarar: – Anta att du blir inbjuden att besöka ett företag eller myndighet.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
IT, Deductive Labs, Data Group Ab, Entrant, Johan Sjölund, Sjölund, Nya Åland, Skogberg, Nyan

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åländskt, IT-företagi , nytt, samarbete
Länstidningen i Jämtland - 03 sep 18 kl. 15:42

H&M lanserar samarbete med jämtländskt träningsföretag

I dagarna lanserade H&M Club Sverige ett samarbete med MyMOWO, som är en jämtländsk digital....

Skånskan - 04 maj 18 kl. 05:00

Har köpt finländskt försvarsföretag

höör Produktutveckling, tandteknik, industri och hotellverksamhet. Nu ger sig Lars-Göran Håkansson in i försvarsindustrin.
– Förhoppningsvis kan det här generera arbetstillfällen i Höör, säger han.

Hela Gotland - 19 maj 16 kl. 08:57

Silver till gotländskt UF-företag

Sju gotländska UF-företag deltog i SM i Ung Företagsamhet..

Nyan - 31 aug 16 kl. 08:00

Åländskt it-företag fixade storjobb

Crosskey, som är ett dotterbolag till Ålandsbanken, står för S-Bankens nya kortsystem. – Utmaningen var att inte störa S-Bankens kunder, trots att vi i kulisserna flyttade över 32,5 miljoner historiska transaktioner till det nya systemet. Allt gick smidigt och kunderna, alltså de flesta av Finlands hushåll, märkte ingenting, säger affärsområdeschef Victoria Sundberg på Crosskey i ett pressmeddelande.

YLE - 15 nov 16 kl. 10:14

Sålde finländskt IT-företag data om folks surfvanor? Nu utreder polisen

Om du använder Web of Trust (WOT), ett populärt tillägg till webbläsare så kan dina surfvanor ha läckt. Det finländska företaget bakom produkten misstänks i hemlighet ha sålt vidare användaruppgifter - troligen om folks surfvanor. I webbläsare såsom Google Chrome eller Mozilla Firefox brukar det finnas olika så kallade tillägg som man kan lägga till i webbläsaren för att ens surfning ska bli bättre och smidigare.

YLE - 15 nov 16 kl. 10:14

Sålde finländskt IT-företag data om folks surfvanor? Dataombudsmannen vill att polisen granskar

Om du använder Web of Trust (WOT), ett populärt tillägg till webbläsare så kan dina surfvanor ha läckt. Det finländska företaget bakom produkten misstänks i hemlighet ha sålt vidare användaruppgifter. I webbläsare såsom Google Chrome eller Mozilla Firefox brukar det finnas olika så kallade tillägg som man kan lägga till i webbläsaren för att ens surfning ska bli bättre och smidigare.

Nyan - 07 okt 14 kl. 10:00

Paf väljer åländskt för nytt lönesystem

Paf byter lönesystem i januari och har valt att anlita åländska Pedago lön. Pedago hanterar därefter samtliga Pafs anställda i Finland.
– Att Paf valde Pedago lön i konkurrens med både nationella och internationella system känns extra roligt, säger Peter Granholm, vd på Pedago interaktiv ab.

SVT - 15 jul 18 kl. 05:00

Misstänkt blåval slaktad av isländskt företag

En frivilligorganisation filmade när ett isländskt valfångstföretag slaktar vad som antas vara en blåval, ett djur som är förbjudet att döda såväl på Island som i de flesta länder..

Hela Gotland - 07 nov 13 kl. 07:43

Nytt varsel slår mot Gotland

Över tio personer har varslats om uppsägning på ett stort gotländskt måleriföretag, skriver Gotlands Tidningar i dag..

YLE - 12 dec 15 kl. 15:06

Nytt rekordlyft av Smulter

Fredrik Smulter tävlade under lördagseftermiddagen i klassisk bänkpress i en styrkelyftstävling i Helsingfors. Smulter klarade 282 kg och det är nytt personligt rekord, nytt finländskt rekord och samtidigt nytt inofficiellt världsrekord. För att rekordet ska vara officiellt, ska det göras i en internationell tävling.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Träna och vinn med Nyans Motionskort

Hösten är här – och så även Motionskortet. Motionera med Nya Åland och delta i utlottningen av fina priser.
Nya Ålands populära kampanj Motionskortet är tillbaka.

Nyan - 3 timmar sedan

En vandring bland museets äckligheter

Ormar i sprit och kranium från 1700-talet. Det är några av de föremål som Kulturhistoriska visar under höstlovets Äckelpäckepromenader.
Amelie Jansson, 8 år, går Äckelpäckelpromenad på Ålands kulturhistoriska.

Nyan - 5 timmar sedan

Tio jobb försvinner från Viking Line

Tre personer på Viking Lines ekonomiavdelning i Mariehamn, en person i Helsingfors och sex personer på resebutiken i Tammerfors blir utan jobb. Det är resultatet av Viking Lines samarbetsförhandlingar som nu är avslutade. I mitten av september meddelade Viking Line att man behöver strukturera om rederiets landorganisation, i första hand reseförsäljningen.

Nyan - 5 timmar sedan

Tallink Silja beställer nytt

Tallink Silja bygger en ny skyttelfärja till linjen Helsingfors–Tallinn. Fartyget byggs i Raumo och ska tas i bruk 2021.
Varvet Rauma Marine Constructions (RMC) ska satsa på energisnåla lösningar och målet är att färjan ska vara så energieffektiv och miljövänlig som möjligt.

Nyan - 6 timmar sedan

40 dagsböter för misshandel

En man har dömts till 40 dagsböter på sammanlagt 1 160 euro för misshandel. Mannen döms för att ha skallat en annan man i ansiktet. Den danska skallen resulterade i ett blödande sår vid ögonbrynet.

Nyan - 8 timmar sedan

”Dödsstöten” för åländskt EU-mandat

Initiativet om ett åländskt EU-parlamentsmandat ser ut att ha fallit. Centerns riksdagsgrupp har beslutat att frågan inte kommer att behandlas under denna mandatperiod. Yle rapporterar att de två andra regeringspartiernas riksdagsgrupper sagt nej.

Nyan - 19 timmar sedan

Blomquist lämnar Åland United

FOTBOLL. På lördag spelar Åland United om bronset i Damligan.
För Sydney Blomquist, men också Isabella Mattsson, blir det en speciell match då det nu står klart att båda kommer att lämna laget efter säsongen.

Nyan - 19 timmar sedan

Ingen EU-plats till Åland

Det blir ingen EU-plats för Åland. Det rapporterar Yles svenska nyheter. – I och med brexit ökar Finlands mandat i Europaparlamentet från 13 till 14.

Nyan - 20 timmar sedan

Eldorado för naturfotografer

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
Varmluften som strömmat upp över Europa har vi bara fått smaka lite på men det blev främst Sverige som märkte av den med temperaturer lokalt över 20 grader. I Finland och på Åland nådde vi inte liknande temperaturer.

Nyan - 21 timmar sedan

Polisen beslagtog narkotika och cigaretter

Polisen fortsatte sin gatuövervakning för att stävja narkotikabrott under torsdagen. Av de personer som polisen stoppade hade en en mindre mängd illegala droger på sig och bötfälldes för straffbart bruk av narkotika. Under dagen var polisen även ute på platser där unga brukar tillbringa tid.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.