Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 19 December, 00:02

Nyan - 25 sep 18 kl. 18:55

Åländskt IT-företag i nytt samarbeteDet åländska IT-säkerhetsföretaget Deductive Labs har ingått ett samarbetsavtal med den fastländska kedjan Data Group Ab.
Partnerskapet gäller Entrant, ett system som utvecklats av Deductive Labs för fysisk säkerhet och kontroll av besökare. – Vissa företag och organisationer måste ha sådana här system, men det finns också de som vill ha ett annars, säger Johan Sjölund, ansvarig för försäljning och affärsutveckling hos Deductive Labs. Systemet bygger på en automatiserad hantering av besökare. Johan Sjölund förklarar: – Anta att du blir inbjuden att besöka ett företag eller myndighet.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
IT, Deductive Labs, Data Group Ab, Entrant, Johan Sjölund, Sjölund, Nya Åland, Skogberg, Nyan

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åländskt, IT-företagi , nytt, samarbete
Länstidningen i Jämtland - 03 sep 18 kl. 15:42

H&M lanserar samarbete med jämtländskt träningsföretag

I dagarna lanserade H&M Club Sverige ett samarbete med MyMOWO, som är en jämtländsk digital....

Skånskan - 04 maj 18 kl. 05:00

Har köpt finländskt försvarsföretag

höör Produktutveckling, tandteknik, industri och hotellverksamhet. Nu ger sig Lars-Göran Håkansson in i försvarsindustrin.
– Förhoppningsvis kan det här generera arbetstillfällen i Höör, säger han.

Hela Gotland - 19 maj 16 kl. 08:57

Silver till gotländskt UF-företag

Sju gotländska UF-företag deltog i SM i Ung Företagsamhet..

Nyan - 31 aug 16 kl. 08:00

Åländskt it-företag fixade storjobb

Crosskey, som är ett dotterbolag till Ålandsbanken, står för S-Bankens nya kortsystem. – Utmaningen var att inte störa S-Bankens kunder, trots att vi i kulisserna flyttade över 32,5 miljoner historiska transaktioner till det nya systemet. Allt gick smidigt och kunderna, alltså de flesta av Finlands hushåll, märkte ingenting, säger affärsområdeschef Victoria Sundberg på Crosskey i ett pressmeddelande.

YLE - 15 nov 16 kl. 10:14

Sålde finländskt IT-företag data om folks surfvanor? Nu utreder polisen

Om du använder Web of Trust (WOT), ett populärt tillägg till webbläsare så kan dina surfvanor ha läckt. Det finländska företaget bakom produkten misstänks i hemlighet ha sålt vidare användaruppgifter - troligen om folks surfvanor. I webbläsare såsom Google Chrome eller Mozilla Firefox brukar det finnas olika så kallade tillägg som man kan lägga till i webbläsaren för att ens surfning ska bli bättre och smidigare.

YLE - 15 nov 16 kl. 10:14

Sålde finländskt IT-företag data om folks surfvanor? Dataombudsmannen vill att polisen granskar

Om du använder Web of Trust (WOT), ett populärt tillägg till webbläsare så kan dina surfvanor ha läckt. Det finländska företaget bakom produkten misstänks i hemlighet ha sålt vidare användaruppgifter. I webbläsare såsom Google Chrome eller Mozilla Firefox brukar det finnas olika så kallade tillägg som man kan lägga till i webbläsaren för att ens surfning ska bli bättre och smidigare.

Nyan - 07 okt 14 kl. 10:00

Paf väljer åländskt för nytt lönesystem

Paf byter lönesystem i januari och har valt att anlita åländska Pedago lön. Pedago hanterar därefter samtliga Pafs anställda i Finland.
– Att Paf valde Pedago lön i konkurrens med både nationella och internationella system känns extra roligt, säger Peter Granholm, vd på Pedago interaktiv ab.

SVT - 15 jul 18 kl. 05:00

Misstänkt blåval slaktad av isländskt företag

En frivilligorganisation filmade när ett isländskt valfångstföretag slaktar vad som antas vara en blåval, ett djur som är förbjudet att döda såväl på Island som i de flesta länder..

Hela Gotland - 07 nov 13 kl. 07:43

Nytt varsel slår mot Gotland

Över tio personer har varslats om uppsägning på ett stort gotländskt måleriföretag, skriver Gotlands Tidningar i dag..

YLE - 12 dec 15 kl. 15:06

Nytt rekordlyft av Smulter

Fredrik Smulter tävlade under lördagseftermiddagen i klassisk bänkpress i en styrkelyftstävling i Helsingfors. Smulter klarade 282 kg och det är nytt personligt rekord, nytt finländskt rekord och samtidigt nytt inofficiellt världsrekord. För att rekordet ska vara officiellt, ska det göras i en internationell tävling.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Nu blommar det i Haraldsby

Handelsträdgården Trädgårdsspecialisten ab har öppnat i nybyggda lokaler på industriområdet i Saltvik Haraldsby. Trädgårdsspecialisten höll förr till i Godby, men har nu alltså flyttat till Haraldsby i stället. Ägaren Jörgen Mattsson visar runt i butikslokalen och i det anslutande växthuset.

Nyan - 6 timmar sedan

Nazareth bokat till Rockoff

De skotska 70-talslegendarerna Nazareth är bokat till Rockoff den 24 juli. Det aviserar festivalen på sin Facebook-sida. Du måste vara prenumerant för att läsa denna artikel.

Nyan - 6 timmar sedan

Bred transport från Långnäs till Norrby

I morgon, onsdag 19 december, mellan cirka klockan 9 och 11 på förmiddagen körs en 7,3 meter bred transport längs landsväg nr 3, sträckan Långnäs hamn – Lemland Norrby. Under tiden transporten pågår kommer framkomligheten på sträckan vara begränsad, skriver infrastrukturavdelningen i ett utskick. Transporten kommer att åtföljas av följebilar och trafikdirigerare.

Nyan - 7 timmar sedan

Billigt med barn på Kumlinge

Kumlinge kommuns budget för 2019 innehåller sänkta dagisavgifter, en renovering av skolan och satsningar på äldreomsorgen. Kumlinge inför Ålands lägsta barnomsorgsavgifter uppger kommunen. Första och sista året i barnomsorgen blir helt avgiftsfria och maxavgiften för de resterande åren halveras.

Nyan - 8 timmar sedan

Över 1 600 namn för lotto på Åland

På 17 dagar samlade medborgarinitiativet för lotto och spel på Åland 1 607 namn. I går lämnade initiativtagarna in luntan med namn till lagtinget. Du måste vara prenumerant för att läsa denna artikel.

Nyan - 9 timmar sedan

Ny varuhuschef för Byggvaruhuset

Niklas Andersson blir ny varuhuschef för Byggvaruhuset inom ab Mariehamns Parti, berättas i ett pressmeddelande. Andersson kommer närmast från en tjänst som platschef vid Hans
Mattsson ab och har dessförinnan jobbat bland annat som produktionschef vid Skanska i
Göteborg.
– Det är verkligt inspirerande att från den här stabila grunden vara med
och bygga vidare på allt från sortiment till service tillsammans med hela personalen,
säger Niklas Andersson i pressmeddelandet.

Nyan - 10 timmar sedan

Anställd slår larm om problem vid ÅMHM

En anställd har i ett brev till landskapsregeringen och ÅMHM:s styrelse slagit larm om en allt sämre arbetsmiljö inom ÅMHM.

Brevskrivaren skriver bland annat att stämningen på myndigheten varit dalande under lång tid, och fortsätter: ”Sedan vår nuvarande myndighetschef tillsattes har han kritiserats och tonen har gradvis hårdnat.” Han hänvisar till två personalenkäter med dåliga resultat, sjukskrivningar och samtal med styrelsen, Cityläkarna och personalchefen.

Nyan - 10 timmar sedan

Adelina Engman till Cypern

FOTBOLL. Förbundskapten Anna Signeul har tagit ut 23 spelare till landslagslägret på Cypern i mitten av januari.
En är åländska Adelina Engman – tre spelar i Åland United.

Nyan - 12 timmar sedan

Tsarevna lämnar Post- och tullhuset

Café Tsarevna upphör med sin verksamhet i Eckerö post- och tullhus. document.domain = 'nyan.

Nyan - 14 timmar sedan

HFD avslår Hammarlands kommun-överklagan

Högsta förvaltningsdomstolen har beslutat att inte behandla Hammarlands överklagan om tillsättandet av en kommunindelningsutredare.

Hammarland ansåg att landskapsregeringen har försummat att höra Hammarland och andra berörda kommuner innan sitt beslut att utse kommunindelningsutredare genom att avropa en tjänst av företaget Henricson ab. HFD konstaterar att beslutet visserligen är ett slutligt och överklagbart beslut, men att det inte har sådan direkt inverkan på Hammarland att det skulle ge kommunen rätt att överklaga.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.