Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 20 February, 16:12

Nyan - 25 sep 18 kl. 18:55

Åländskt IT-företag i nytt samarbeteDet åländska IT-säkerhetsföretaget Deductive Labs har ingått ett samarbetsavtal med den fastländska kedjan Data Group Ab.
Partnerskapet gäller Entrant, ett system som utvecklats av Deductive Labs för fysisk säkerhet och kontroll av besökare. – Vissa företag och organisationer måste ha sådana här system, men det finns också de som vill ha ett annars, säger Johan Sjölund, ansvarig för försäljning och affärsutveckling hos Deductive Labs. Systemet bygger på en automatiserad hantering av besökare. Johan Sjölund förklarar: – Anta att du blir inbjuden att besöka ett företag eller myndighet.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
IT, Deductive Labs, Data Group Ab, Entrant, Johan Sjölund, Sjölund, Nya Åland, Skogberg, Nyan

Dela artikeln

49 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åländskt, IT-företagi , nytt, samarbete
Länstidningen i Jämtland - 03 sep 18 kl. 15:42

H&M lanserar samarbete med jämtländskt träningsföretag

I dagarna lanserade H&M Club Sverige ett samarbete med MyMOWO, som är en jämtländsk digital....

Skånskan - 04 maj 18 kl. 05:00

Har köpt finländskt försvarsföretag

höör Produktutveckling, tandteknik, industri och hotellverksamhet. Nu ger sig Lars-Göran Håkansson in i försvarsindustrin.
– Förhoppningsvis kan det här generera arbetstillfällen i Höör, säger han.

Hela Gotland - 19 maj 16 kl. 08:57

Silver till gotländskt UF-företag

Sju gotländska UF-företag deltog i SM i Ung Företagsamhet..

Nyan - 31 aug 16 kl. 08:00

Åländskt it-företag fixade storjobb

Crosskey, som är ett dotterbolag till Ålandsbanken, står för S-Bankens nya kortsystem. – Utmaningen var att inte störa S-Bankens kunder, trots att vi i kulisserna flyttade över 32,5 miljoner historiska transaktioner till det nya systemet. Allt gick smidigt och kunderna, alltså de flesta av Finlands hushåll, märkte ingenting, säger affärsområdeschef Victoria Sundberg på Crosskey i ett pressmeddelande.

YLE - 15 nov 16 kl. 10:14

Sålde finländskt IT-företag data om folks surfvanor? Nu utreder polisen

Om du använder Web of Trust (WOT), ett populärt tillägg till webbläsare så kan dina surfvanor ha läckt. Det finländska företaget bakom produkten misstänks i hemlighet ha sålt vidare användaruppgifter - troligen om folks surfvanor. I webbläsare såsom Google Chrome eller Mozilla Firefox brukar det finnas olika så kallade tillägg som man kan lägga till i webbläsaren för att ens surfning ska bli bättre och smidigare.

YLE - 15 nov 16 kl. 10:14

Sålde finländskt IT-företag data om folks surfvanor? Dataombudsmannen vill att polisen granskar

Om du använder Web of Trust (WOT), ett populärt tillägg till webbläsare så kan dina surfvanor ha läckt. Det finländska företaget bakom produkten misstänks i hemlighet ha sålt vidare användaruppgifter. I webbläsare såsom Google Chrome eller Mozilla Firefox brukar det finnas olika så kallade tillägg som man kan lägga till i webbläsaren för att ens surfning ska bli bättre och smidigare.

Nyan - 07 okt 14 kl. 10:00

Paf väljer åländskt för nytt lönesystem

Paf byter lönesystem i januari och har valt att anlita åländska Pedago lön. Pedago hanterar därefter samtliga Pafs anställda i Finland.
– Att Paf valde Pedago lön i konkurrens med både nationella och internationella system känns extra roligt, säger Peter Granholm, vd på Pedago interaktiv ab.

SVT - 15 jul 18 kl. 05:00

Misstänkt blåval slaktad av isländskt företag

En frivilligorganisation filmade när ett isländskt valfångstföretag slaktar vad som antas vara en blåval, ett djur som är förbjudet att döda såväl på Island som i de flesta länder..

Hela Gotland - 07 nov 13 kl. 07:43

Nytt varsel slår mot Gotland

Över tio personer har varslats om uppsägning på ett stort gotländskt måleriföretag, skriver Gotlands Tidningar i dag..

YLE - 12 dec 15 kl. 15:06

Nytt rekordlyft av Smulter

Fredrik Smulter tävlade under lördagseftermiddagen i klassisk bänkpress i en styrkelyftstävling i Helsingfors. Smulter klarade 282 kg och det är nytt personligt rekord, nytt finländskt rekord och samtidigt nytt inofficiellt världsrekord. För att rekordet ska vara officiellt, ska det göras i en internationell tävling.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Nya ekonomiska systemet godkänt av riksdagen

Ändringen av självstyrelselagen godkändes i riksdagens andra behandlingen klockan 16.59 på onsdagen. Den andra behandlingen avhandlades utan diskussion, så talmannen konstaterade bara att man godkänner lagen och slog sin klubba i bordet.

Nyan - 30 minuter sedan

IFK Mariehamn firas på biblioteket

Idrottsföreningen Kamraterna Mariehamn – IFK Mariehamn i dagligt tal – firar 100-årsjubileum i år. Detta uppmärksammas i anslutning till firandet av stadens 158-årsdag på Mariehamns stadsbibliotek på torsdag klockan 18.30.

Nyan - 2 timmar sedan

Så tycker de nu om mobilförbudet

Testet med förbud mot mobiltelefoner i Strandnäs högstadieskola går mot sitt slut, och det är dags för utvärdering. .

Nyan - 3 timmar sedan

Ändrade turer för Odin

M/S Odin planerar att avgå kl. 16:10 från Långnäs, men kör direkt till Snäckö.
Angöring Överö kl.

Nyan - 3 timmar sedan

Fordonsbrand orsakar strömavbrott i Lemland

En bil brinner under högspänningsledning i Knutsboda, Lemland, enligt Alarmcentralen och Räddningsverkets information på Facebook. På grund av släckningsarbetet har räddningsledningen bett att ledningen ska vara icke spänningsförande så länge släckningen pågår. Det här betyder strömavbrott för Lemland.

Nyan - 4 timmar sedan

Tove Jansson flerfaldigt aktuell

Tove Jansson-fans upplever just nu en högtidsstund. På tisdag nästa vecka är det premiär för den nya animerade Mumindalen-serien på Yle – och på brittiska Sky One. Serien är nämligen en brittisk-finländsk samproduktion som görs på tre språk och som senare kommer att distribueras världen över.

Nyan - 6 timmar sedan

Polismästaren söker tjänst i Åbo

Polismästaren på Åland Maria Hoikkala har sökt en tf polischefstjänst i Åbo. Tjänsten är tillfällig, från 1 mars till 30 juni i år. Maria Hoikkala har även tidigare sökt tjänster i riket.

Nyan - 7 timmar sedan

”För tidigt säga något” om strejkförhandlingar

– Det är för tidigt att säga något, säger förlikningsman Jukka Ahtela om förhandlingarna mellan Sjömansunionen och Rederierna i Finland. Förlikningsförhandlingarna mellan Finlands Sjömansunion och Rederierna i Finland fortsatte under gårdagen. – Jag kan inte avslöja något om innehållet.

Nyan - 7 timmar sedan

Gudingen ställer in avgångar pga blåst

Ålands trafiken meddelar att m/s Gudingen inte angjorde Kyrkogårdsö idag kl. 09:35 på grund av hård vind. Också Gudingens angöringar till Överö är inställda idag.

Nyan - 7 timmar sedan

Misstanke om mässling i Esbo

Delar av ett köpcentret i Esbo stängde i går på grund av misstankar om mässling. Misstankarna härrör till hälsocentralen i samma byggnad. Hälsocentralen konsulterade jourhavande infektionsläkaren och valde att införa säkerhetsåtgärder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.