Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 17 October, 13:54

Liknande nyheter

Taggar: Vellinges, protest, fördelningenav , nyanlända, orättvis
Barometern - 15 mar 16 kl. 16:54

”Nyanlända familjer är välkomna till vår ort”

I Timmernabben har reaktionerna varit starka på att namnlistor lämnats in som en protest mot ett planerat asylboende. – Listorna är pinsamma, menar många..

Sydsvenskan - 17 maj 17 kl. 17:04

Nyanlända demonstrerade för rättvisa bostadskontrakt

Ett trettiotal samlades till protest för större bostäder och trygghet för familjerna..

Sydsvenskan - 07 dec 17 kl. 16:14

Migrationsverket hotar med att skicka nyanlända till Vellinges kommunhus dagar innan jul

Carina Wutzler (M): Vi försöker lösa det här akut. Men nu är det stopp för fler moduler..

SR - 07 dec 17 kl. 16:13

Vellinges beslut att dra in socialbidrag är lagligt

Nyanlända i Vellinge som inte går på SFI eller andra kurser kan bli av med försörjningsstödet och hyreskontraktet. Det beslutade kommunen igår. Helt enligt lagen, säger Socialstyrelsen..

Sydsvenskan - 11 dec 17 kl. 20:13

Landskrona vill införa Vellinges integrationsplikt

SD vill att nyanlända ska möta tuffare krav på språk och samhällskunskap..

SR - 13 jan 17 kl. 16:26

Hultsfred stoppar hjälp till flyktingar i protest

Hultsfreds kommun ger sen några veckor tillbaka inte nyanlända som flyttar in till kommunen hjälp från socialtjänsten. Syftet är att stoppa inflyttningen eftersom kommunledningen anser att situationen blivit ohållbar och att den lilla kommunen får dra ett orimligt tungt lass i förhållande till andra..

Skånskan - 09 feb 17 kl. 16:55

Protest mot Idala-planerna

Veberöd Idala Villaägareförening vädjar till kommunen om att inte omvandla Idalagården till bostäder. ERWP.fif(0)– Gården har en viktig funktion att fylla för föreningslivet, för kulturlivet och som samlingsplats mellan människor, skriver villaägareföreningen till kommunen genom sin ordförande Ingela Ohlsson.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Stora hinder för en mittenregering

Sakpolitiskt är det fullt möjligt. S och C kan få till en mittenregering, tror bedömare TT talat med. Men strategiskt är det ett högriskspel.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Fler gratis-tåg för unga i EU

Ytterligare 12 000 gratisresor kommer nu att erbjudas till EU:s alla 18-åringar, som är sugna på att ge sig ut mellan den 15 april och 31 oktober 2019. "I somras fick runt 15 000 18-åringar möjlighet att färdas genom EU. De fick en förstahandsupplevelse.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Sörmländska mammor bolmar mest

Allt färre mammor röker när barnen är riktigt små. Pappornas rökning har dock inte minskat lika mycket. Av alla barn födda 2016 levde cirka 11 procent i ett hem där någon rökte när barnet var åtta månader.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Lågprisflygbolag störtdyker på börsen

Finnairs brittiska samarbetspartner, lågprisbolaget Flybe, vinstvarnar som ett resultat av att det brittiska pundet tappat i styrka och bolaget påverkats av ökade bränslekostnader. Enligt Flybe förväntas bolaget nu göra en förlust före skatt på cirka 12.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Duplantis nominerad till årets friidrottare

Den svenska Europamästaren i stavhopp Armand Duplantis kan få två priser av Europeiska friidrottsförbundet (EAA), skriver Svenska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande. 18-åringen är en av fyra nominerade till årets manliga friidrottare, och konkurr.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Polisen masstopsar för att hitta bilbrännare

Polisen i Göteborg topsar 30 män för att försöka hitta de gärningsmän som tände eld på ett 60-tal bilar i västra Göteborg, främst i kvarteren runt Frölunda torg, i mitten på augusti. – Vi har säkrat dna-profiler från flera personer. Fast ingen av dessa.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Nya "Roseanne" dödar Roseanne med överdos

Roseanne, huvudpersonen i den klassiska amerikanska komediserien "Roseanne" har skrivits ut ur handlingen genom att hon dött av en överdos smärtstillande medel. Det står klart sedan nya tv-serien "The Conners" haft premiär. Serien är en fortsättning på.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kort besked från Löfven: Bra samtal

Statsminister Stefan Löfven ville inte säga något om regeringsbildningen när han lämnade EU-nämnden på förmiddagen. – Vad gäller regeringsbildningen har jag inga andra kommentarer än i går. Det har inte hänt något sedan i går kväll när jag lämnade riksd.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nordea backar på Stockholmsbörsen

Banksektorn tar stryk när Stockholmsbörsen öppnar. Nordea som uppges ha brutit mot reglerna för penningtvätt faller 2,7 procent vid öppning och drar med sig övriga banker. Swedbank faller 2,0 procent och Handelsbanken tappar 1,2 procent.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

ISF: Rättsäkerheten hotad när sjuktal ska ner

Försäkringskassan har ändrat hur den handlägger sjukpenningärenden, trots att det saknas stöd i lagen. Fokus har skiftat från personliga möten och samordning med läkare och arbetsgivare till utredningar av läkarintyg och arbetsförmåga, visar en ny rappo.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.