Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 20 February, 16:13

Nyan - 25 sep 18 kl. 18:00

Mer pengar till Ung resursSå mycket beviljades Ung resurs som ett tilläggsbidrag ur 2018 års budgeterade penningautomatmedel. Ung resurs beviljades tidigare i år ett verksamhetsstöd om 200 000 euro för upprätthållande av ungdomshuset Boost. Föreningen anhöll nu om ett tilläggsbidrag om 30 000 euro för 2018 med hänvisning till att kostnaderna under 2017 steg markant jämfört med 2016. Under hösten ska Ung Resurs ta fram riktlinjer för finansieringen av verksamheten i ungdomshuset Boost. (hh)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ung, Boost, Ung Resurs, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, pengartill , Ung, resurs
Nyan - 09 mar 18 kl. 19:24

Supernanny besöker Ung Resurs

Nästa vecka får Ung Resurs besök av Anna-Karin Wyndhamn, docent i pedagogik vid Göteborgs Universitet och känd från tv-programmet Supernanny på TV3. – Till Åland kommer hon för ett samarbete kring tidiga insatser för barn och ungdomar. Idag är det stort fokus kring dåligt mående och psykiatri, men vi på Ung Resurs vill också lyfta fram att mycket också handlar om pedagogik.

Nyan - 07 nov 17 kl. 09:14

Tiotusen till Ung resurs

Ung resurs får 10 203 euro av fem Lionsföreningar. Den landsomfattande Röda Fjädern-kampanjen har riktat sina insamlingar att bidra till förebyggande åtgärder för marginalisering av ungdomar.
Ung resurs ska använda pengarna för ett hälsoprojekt med fokus på ungdomars fysiska och psykiska hälsa, kost och sömn.

Nyan - 01 dec 17 kl. 14:01

Ung Resurs skänker julklappar till unga

Ung Resurs samlar i år åter in julklappar till åländska barn och ungdomar.
Även i år kommer ungdomarna från ungdomshuset BOOST att klä en egen julgran i Maxinge – och som vanligt är det en lite annorlunda julgran eftersom den kommer att vara klädd med smällkarameller som får plockas ner. I varje smällkaramell finns ett julklappsönskemål från ett åländskt barn, en ungdom eller ung vuxen som skulle uppskatta din omtanke inför julen.

Nyan - 01 dec 14 kl. 17:18

Ung resurs julgran ska sprida glädje

Ung resurs ställde i fredags fram en julgran i Maxinge. Alla prydnader i julgranen är planerade och tillverkade av ungdomarna i sysselsättningsprojektet Katapult. Tanken med julgranen är att ge fler barn och ungdomar en fin jul.

Nyan - 22 nov 15 kl. 10:45

Ung Resurs hjälper med smällkarameller

Ung Resurs samlar in julklappar till åländska barn och ungdomar.

Ungdomarna ska klä en julgran i Maxinge – den kommer att vara klädd med smällkarameller som får plockas ner
– Projektet initierades ifjol då vi kunde glädja 69 åländska barn och ungdomar som alla fick två julklappar var, skriver verksamhetsledare Mysan Sundqvist.

Nu görs det hela enligt ett nytt koncept.

BT - 22 feb 13 kl. 13:58

Mer pengar behövs till sanering

Länsstyrelsernas kartläggning av eventuellt förorenade områden har pågått under många år. Kartläggningen är i första hand ett verktyg för att ringa in problemen och ge underlag för att välja rätt platser att arbeta vidare med. Verksamheter som kan ha medfört föroreningar i mark eller vatten riskklassas utifrån uppgifter från arkiv och intervjuer.

YLE - 15 mar 16 kl. 14:21

Stjärnbacken: "Mer pengar innebär bara mer problem"

Barcelonas ytterback Dani Alves förstår inte varför det mesta i världen verkar kretsa kring pengar. – Ju mer man ser av världen, desto mer besviken blir man. Jag förstår inte varför människor strävar efter pengar, makt och berömmelse.

Dagensanalys.se - 05 jul 16 kl. 14:12

Pengar för din data får mer pengar

Digi.me är en tjänst som via sin app samlar in stora mängder individuell data från användare som själva väljer att dela med sig av allt från bilder till inlägg från sociala medier. Mot detta får man rabatter, förmåner eller pengar från företagen som vill veta mer om alla våra köpvanor.

YLE - 23 maj 17 kl. 05:00

Privata daghem vill ha mer pengar av Vasa stad

Systemet med servicesedlar är helt vettigt. Men Vasa stad måste betala mer för att det ska fungera. Det säger man på ett par mindre privata daghem i Vasa.

Nerikes Allehanda - 26 jan 14 kl. 05:02

Vård och skola har fått mer pengar

Vård, skola och omsorg har inte tagit stryk på grund av skattesänkningarna. Sverige satsar mer pengar på sjukvården och mer pengar på skolan, enligt en rapport som Svenskt näringsliv publicerade i veckan. Ta en titt på exempelvis läsarkommentarerna på na.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Nya ekonomiska systemet godkänt av riksdagen

Ändringen av självstyrelselagen godkändes i riksdagens andra behandlingen klockan 16.59 på onsdagen. Den andra behandlingen avhandlades utan diskussion, så talmannen konstaterade bara att man godkänner lagen och slog sin klubba i bordet.

Nyan - 30 minuter sedan

IFK Mariehamn firas på biblioteket

Idrottsföreningen Kamraterna Mariehamn – IFK Mariehamn i dagligt tal – firar 100-årsjubileum i år. Detta uppmärksammas i anslutning till firandet av stadens 158-årsdag på Mariehamns stadsbibliotek på torsdag klockan 18.30.

Nyan - 2 timmar sedan

Så tycker de nu om mobilförbudet

Testet med förbud mot mobiltelefoner i Strandnäs högstadieskola går mot sitt slut, och det är dags för utvärdering. .

Nyan - 3 timmar sedan

Ändrade turer för Odin

M/S Odin planerar att avgå kl. 16:10 från Långnäs, men kör direkt till Snäckö.
Angöring Överö kl.

Nyan - 3 timmar sedan

Fordonsbrand orsakar strömavbrott i Lemland

En bil brinner under högspänningsledning i Knutsboda, Lemland, enligt Alarmcentralen och Räddningsverkets information på Facebook. På grund av släckningsarbetet har räddningsledningen bett att ledningen ska vara icke spänningsförande så länge släckningen pågår. Det här betyder strömavbrott för Lemland.

Nyan - 4 timmar sedan

Tove Jansson flerfaldigt aktuell

Tove Jansson-fans upplever just nu en högtidsstund. På tisdag nästa vecka är det premiär för den nya animerade Mumindalen-serien på Yle – och på brittiska Sky One. Serien är nämligen en brittisk-finländsk samproduktion som görs på tre språk och som senare kommer att distribueras världen över.

Nyan - 6 timmar sedan

Polismästaren söker tjänst i Åbo

Polismästaren på Åland Maria Hoikkala har sökt en tf polischefstjänst i Åbo. Tjänsten är tillfällig, från 1 mars till 30 juni i år. Maria Hoikkala har även tidigare sökt tjänster i riket.

Nyan - 7 timmar sedan

”För tidigt säga något” om strejkförhandlingar

– Det är för tidigt att säga något, säger förlikningsman Jukka Ahtela om förhandlingarna mellan Sjömansunionen och Rederierna i Finland. Förlikningsförhandlingarna mellan Finlands Sjömansunion och Rederierna i Finland fortsatte under gårdagen. – Jag kan inte avslöja något om innehållet.

Nyan - 7 timmar sedan

Gudingen ställer in avgångar pga blåst

Ålands trafiken meddelar att m/s Gudingen inte angjorde Kyrkogårdsö idag kl. 09:35 på grund av hård vind. Också Gudingens angöringar till Överö är inställda idag.

Nyan - 7 timmar sedan

Misstanke om mässling i Esbo

Delar av ett köpcentret i Esbo stängde i går på grund av misstankar om mässling. Misstankarna härrör till hälsocentralen i samma byggnad. Hälsocentralen konsulterade jourhavande infektionsläkaren och valde att införa säkerhetsåtgärder.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.