Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 19 December, 02:05

Nyan - 25 sep 18 kl. 18:00

Mer pengar till Ung resursSå mycket beviljades Ung resurs som ett tilläggsbidrag ur 2018 års budgeterade penningautomatmedel. Ung resurs beviljades tidigare i år ett verksamhetsstöd om 200 000 euro för upprätthållande av ungdomshuset Boost. Föreningen anhöll nu om ett tilläggsbidrag om 30 000 euro för 2018 med hänvisning till att kostnaderna under 2017 steg markant jämfört med 2016. Under hösten ska Ung Resurs ta fram riktlinjer för finansieringen av verksamheten i ungdomshuset Boost. (hh)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ung, Boost, Ung Resurs, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, pengartill , Ung, resurs
Nyan - 09 mar 18 kl. 19:24

Supernanny besöker Ung Resurs

Nästa vecka får Ung Resurs besök av Anna-Karin Wyndhamn, docent i pedagogik vid Göteborgs Universitet och känd från tv-programmet Supernanny på TV3. – Till Åland kommer hon för ett samarbete kring tidiga insatser för barn och ungdomar. Idag är det stort fokus kring dåligt mående och psykiatri, men vi på Ung Resurs vill också lyfta fram att mycket också handlar om pedagogik.

Nyan - 07 nov 17 kl. 09:14

Tiotusen till Ung resurs

Ung resurs får 10 203 euro av fem Lionsföreningar. Den landsomfattande Röda Fjädern-kampanjen har riktat sina insamlingar att bidra till förebyggande åtgärder för marginalisering av ungdomar.
Ung resurs ska använda pengarna för ett hälsoprojekt med fokus på ungdomars fysiska och psykiska hälsa, kost och sömn.

Nyan - 01 dec 17 kl. 14:01

Ung Resurs skänker julklappar till unga

Ung Resurs samlar i år åter in julklappar till åländska barn och ungdomar.
Även i år kommer ungdomarna från ungdomshuset BOOST att klä en egen julgran i Maxinge – och som vanligt är det en lite annorlunda julgran eftersom den kommer att vara klädd med smällkarameller som får plockas ner. I varje smällkaramell finns ett julklappsönskemål från ett åländskt barn, en ungdom eller ung vuxen som skulle uppskatta din omtanke inför julen.

Nyan - 01 dec 14 kl. 17:18

Ung resurs julgran ska sprida glädje

Ung resurs ställde i fredags fram en julgran i Maxinge. Alla prydnader i julgranen är planerade och tillverkade av ungdomarna i sysselsättningsprojektet Katapult. Tanken med julgranen är att ge fler barn och ungdomar en fin jul.

Nyan - 22 nov 15 kl. 10:45

Ung Resurs hjälper med smällkarameller

Ung Resurs samlar in julklappar till åländska barn och ungdomar.

Ungdomarna ska klä en julgran i Maxinge – den kommer att vara klädd med smällkarameller som får plockas ner
– Projektet initierades ifjol då vi kunde glädja 69 åländska barn och ungdomar som alla fick två julklappar var, skriver verksamhetsledare Mysan Sundqvist.

Nu görs det hela enligt ett nytt koncept.

BT - 22 feb 13 kl. 13:58

Mer pengar behövs till sanering

Länsstyrelsernas kartläggning av eventuellt förorenade områden har pågått under många år. Kartläggningen är i första hand ett verktyg för att ringa in problemen och ge underlag för att välja rätt platser att arbeta vidare med. Verksamheter som kan ha medfört föroreningar i mark eller vatten riskklassas utifrån uppgifter från arkiv och intervjuer.

YLE - 15 mar 16 kl. 14:21

Stjärnbacken: "Mer pengar innebär bara mer problem"

Barcelonas ytterback Dani Alves förstår inte varför det mesta i världen verkar kretsa kring pengar. – Ju mer man ser av världen, desto mer besviken blir man. Jag förstår inte varför människor strävar efter pengar, makt och berömmelse.

Dagensanalys.se - 05 jul 16 kl. 14:12

Pengar för din data får mer pengar

Digi.me är en tjänst som via sin app samlar in stora mängder individuell data från användare som själva väljer att dela med sig av allt från bilder till inlägg från sociala medier. Mot detta får man rabatter, förmåner eller pengar från företagen som vill veta mer om alla våra köpvanor.

YLE - 23 maj 17 kl. 05:00

Privata daghem vill ha mer pengar av Vasa stad

Systemet med servicesedlar är helt vettigt. Men Vasa stad måste betala mer för att det ska fungera. Det säger man på ett par mindre privata daghem i Vasa.

Nerikes Allehanda - 26 jan 14 kl. 05:02

Vård och skola har fått mer pengar

Vård, skola och omsorg har inte tagit stryk på grund av skattesänkningarna. Sverige satsar mer pengar på sjukvården och mer pengar på skolan, enligt en rapport som Svenskt näringsliv publicerade i veckan. Ta en titt på exempelvis läsarkommentarerna på na.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

Nu blommar det i Haraldsby

Handelsträdgården Trädgårdsspecialisten ab har öppnat i nybyggda lokaler på industriområdet i Saltvik Haraldsby. Trädgårdsspecialisten höll förr till i Godby, men har nu alltså flyttat till Haraldsby i stället. Ägaren Jörgen Mattsson visar runt i butikslokalen och i det anslutande växthuset.

Nyan - 8 timmar sedan

Nazareth bokat till Rockoff

De skotska 70-talslegendarerna Nazareth är bokat till Rockoff den 24 juli. Det aviserar festivalen på sin Facebook-sida. Du måste vara prenumerant för att läsa denna artikel.

Nyan - 8 timmar sedan

Bred transport från Långnäs till Norrby

I morgon, onsdag 19 december, mellan cirka klockan 9 och 11 på förmiddagen körs en 7,3 meter bred transport längs landsväg nr 3, sträckan Långnäs hamn – Lemland Norrby. Under tiden transporten pågår kommer framkomligheten på sträckan vara begränsad, skriver infrastrukturavdelningen i ett utskick. Transporten kommer att åtföljas av följebilar och trafikdirigerare.

Nyan - 9 timmar sedan

Billigt med barn på Kumlinge

Kumlinge kommuns budget för 2019 innehåller sänkta dagisavgifter, en renovering av skolan och satsningar på äldreomsorgen. Kumlinge inför Ålands lägsta barnomsorgsavgifter uppger kommunen. Första och sista året i barnomsorgen blir helt avgiftsfria och maxavgiften för de resterande åren halveras.

Nyan - 10 timmar sedan

Över 1 600 namn för lotto på Åland

På 17 dagar samlade medborgarinitiativet för lotto och spel på Åland 1 607 namn. I går lämnade initiativtagarna in luntan med namn till lagtinget. Du måste vara prenumerant för att läsa denna artikel.

Nyan - 11 timmar sedan

Ny varuhuschef för Byggvaruhuset

Niklas Andersson blir ny varuhuschef för Byggvaruhuset inom ab Mariehamns Parti, berättas i ett pressmeddelande. Andersson kommer närmast från en tjänst som platschef vid Hans
Mattsson ab och har dessförinnan jobbat bland annat som produktionschef vid Skanska i
Göteborg.
– Det är verkligt inspirerande att från den här stabila grunden vara med
och bygga vidare på allt från sortiment till service tillsammans med hela personalen,
säger Niklas Andersson i pressmeddelandet.

Nyan - 12 timmar sedan

Anställd slår larm om problem vid ÅMHM

En anställd har i ett brev till landskapsregeringen och ÅMHM:s styrelse slagit larm om en allt sämre arbetsmiljö inom ÅMHM.

Brevskrivaren skriver bland annat att stämningen på myndigheten varit dalande under lång tid, och fortsätter: ”Sedan vår nuvarande myndighetschef tillsattes har han kritiserats och tonen har gradvis hårdnat.” Han hänvisar till två personalenkäter med dåliga resultat, sjukskrivningar och samtal med styrelsen, Cityläkarna och personalchefen.

Nyan - 12 timmar sedan

Adelina Engman till Cypern

FOTBOLL. Förbundskapten Anna Signeul har tagit ut 23 spelare till landslagslägret på Cypern i mitten av januari.
En är åländska Adelina Engman – tre spelar i Åland United.

Nyan - 14 timmar sedan

Tsarevna lämnar Post- och tullhuset

Café Tsarevna upphör med sin verksamhet i Eckerö post- och tullhus. document.domain = 'nyan.

Nyan - 16 timmar sedan

HFD avslår Hammarlands kommun-överklagan

Högsta förvaltningsdomstolen har beslutat att inte behandla Hammarlands överklagan om tillsättandet av en kommunindelningsutredare.

Hammarland ansåg att landskapsregeringen har försummat att höra Hammarland och andra berörda kommuner innan sitt beslut att utse kommunindelningsutredare genom att avropa en tjänst av företaget Henricson ab. HFD konstaterar att beslutet visserligen är ett slutligt och överklagbart beslut, men att det inte har sådan direkt inverkan på Hammarland att det skulle ge kommunen rätt att överklaga.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.