Nyan > Svenskfinland

Saturday, 20 October, 01:41

Nyan - 25 sep 18 kl. 18:00

Mer pengar till Ung resursSå mycket beviljades Ung resurs som ett tilläggsbidrag ur 2018 års budgeterade penningautomatmedel. Ung resurs beviljades tidigare i år ett verksamhetsstöd om 200 000 euro för upprätthållande av ungdomshuset Boost. Föreningen anhöll nu om ett tilläggsbidrag om 30 000 euro för 2018 med hänvisning till att kostnaderna under 2017 steg markant jämfört med 2016. Under hösten ska Ung Resurs ta fram riktlinjer för finansieringen av verksamheten i ungdomshuset Boost. (hh)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ung, Boost, Ung Resurs, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, pengartill , Ung, resurs
Nyan - 09 mar 18 kl. 19:24

Supernanny besöker Ung Resurs

Nästa vecka får Ung Resurs besök av Anna-Karin Wyndhamn, docent i pedagogik vid Göteborgs Universitet och känd från tv-programmet Supernanny på TV3. – Till Åland kommer hon för ett samarbete kring tidiga insatser för barn och ungdomar. Idag är det stort fokus kring dåligt mående och psykiatri, men vi på Ung Resurs vill också lyfta fram att mycket också handlar om pedagogik.

Nyan - 07 nov 17 kl. 09:14

Tiotusen till Ung resurs

Ung resurs får 10 203 euro av fem Lionsföreningar. Den landsomfattande Röda Fjädern-kampanjen har riktat sina insamlingar att bidra till förebyggande åtgärder för marginalisering av ungdomar.
Ung resurs ska använda pengarna för ett hälsoprojekt med fokus på ungdomars fysiska och psykiska hälsa, kost och sömn.

Nyan - 01 dec 17 kl. 14:01

Ung Resurs skänker julklappar till unga

Ung Resurs samlar i år åter in julklappar till åländska barn och ungdomar.
Även i år kommer ungdomarna från ungdomshuset BOOST att klä en egen julgran i Maxinge – och som vanligt är det en lite annorlunda julgran eftersom den kommer att vara klädd med smällkarameller som får plockas ner. I varje smällkaramell finns ett julklappsönskemål från ett åländskt barn, en ungdom eller ung vuxen som skulle uppskatta din omtanke inför julen.

Nyan - 01 dec 14 kl. 17:18

Ung resurs julgran ska sprida glädje

Ung resurs ställde i fredags fram en julgran i Maxinge. Alla prydnader i julgranen är planerade och tillverkade av ungdomarna i sysselsättningsprojektet Katapult. Tanken med julgranen är att ge fler barn och ungdomar en fin jul.

Nyan - 22 nov 15 kl. 10:45

Ung Resurs hjälper med smällkarameller

Ung Resurs samlar in julklappar till åländska barn och ungdomar.

Ungdomarna ska klä en julgran i Maxinge – den kommer att vara klädd med smällkarameller som får plockas ner
– Projektet initierades ifjol då vi kunde glädja 69 åländska barn och ungdomar som alla fick två julklappar var, skriver verksamhetsledare Mysan Sundqvist.

Nu görs det hela enligt ett nytt koncept.

BT - 22 feb 13 kl. 13:58

Mer pengar behövs till sanering

Länsstyrelsernas kartläggning av eventuellt förorenade områden har pågått under många år. Kartläggningen är i första hand ett verktyg för att ringa in problemen och ge underlag för att välja rätt platser att arbeta vidare med. Verksamheter som kan ha medfört föroreningar i mark eller vatten riskklassas utifrån uppgifter från arkiv och intervjuer.

YLE - 15 mar 16 kl. 14:21

Stjärnbacken: "Mer pengar innebär bara mer problem"

Barcelonas ytterback Dani Alves förstår inte varför det mesta i världen verkar kretsa kring pengar. – Ju mer man ser av världen, desto mer besviken blir man. Jag förstår inte varför människor strävar efter pengar, makt och berömmelse.

Dagensanalys.se - 05 jul 16 kl. 14:12

Pengar för din data får mer pengar

Digi.me är en tjänst som via sin app samlar in stora mängder individuell data från användare som själva väljer att dela med sig av allt från bilder till inlägg från sociala medier. Mot detta får man rabatter, förmåner eller pengar från företagen som vill veta mer om alla våra köpvanor.

YLE - 23 maj 17 kl. 05:00

Privata daghem vill ha mer pengar av Vasa stad

Systemet med servicesedlar är helt vettigt. Men Vasa stad måste betala mer för att det ska fungera. Det säger man på ett par mindre privata daghem i Vasa.

Nerikes Allehanda - 26 jan 14 kl. 05:02

Vård och skola har fått mer pengar

Vård, skola och omsorg har inte tagit stryk på grund av skattesänkningarna. Sverige satsar mer pengar på sjukvården och mer pengar på skolan, enligt en rapport som Svenskt näringsliv publicerade i veckan. Ta en titt på exempelvis läsarkommentarerna på na.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Tryckta dagstidningar populärast för reklam

En tredjedel av finländarna anser att tryckta dagstidningar är det bästa stället för reklam, meddelar Tidningarnas förbund som är branschorganisationen för finländska dagstidningar, stadstidningar och tidningsutgivare. Tryckta stadstidningar, 13 procent, och tv, 13 procent, är finländarnas näst populäraste kanaler för reklam. Dagstidningarnas digitala tjänster kom på fjärde plats totalt, men men bland finländare i åldern 18-24 år var dagstidningarnas digitala tjänster på första plats.

Nyan - 6 timmar sedan

Landskapet sätter 10 000 på att hämta skrotbilar

Landskapsregeringen har beslutat att stöda hämtning av skrotfordon som ägare vill bli av med. Prislappen går på 10 000 euro.
Det finns mer än 6 500 avställda fordon i Fordonsmyndighetens register, från år 2007 till maj 2018.

Nyan - 7 timmar sedan

Diakoniförening firar med visor

Jomala diakoniförening har 10-årsjubileum och firar det med en viskväll på Olofsgården inkommande söndag den 21 oktober kl 19. Paulina Biström framför visor av Lena Stenlund. – Paulina Biström är 27 år gammal och kom ut med en skiva våren 2017, Vindla min väg, som finns på Spotify.

Nyan - 8 timmar sedan

Allsång och info om Kvinnobanken

På söndag kväll klockan 18 i St Mårtens kyrka inbjuder Mariehamns församling till en allsångskväll. Mellan sångerna informerar representanter för Kvinnobanken om sin verksamhet och Sahar Arjoon sjunger sånger från Iran. – Programmet är en del av Ansvarsveckan som i år lyfter fram kvinnors rätt till ett människovärdigt arbete, berättar diakonissa Lisbet Nordlund, och fortsätter: – I detta är Kvinnobanken en viktig part som arbetar för kvinnors möjlighet till att få små lån för att kunna skaffa djur, en symaskin eller liknande och därigenom få möjlighet till en utkomst.

Nyan - 9 timmar sedan

Air Leap får grönt ljus

På söndag flygs ett Saab 340-plan med 30 passagerarplatser till Mariehamns flygfält. Planet är avtalsenlig storlek. – Air Leap börjar med avtalsenlig trafik med start på måndag den 22 klockan 06.

Nyan - 9 timmar sedan

Mögellukt tvingar Mediskurs flytta

Medis i Mariehamn är på väg att tömma sina lokaler i det så kallade Norra Medis, sedan ÅMHM begärt att de ska analyseras. Ny, tillfällig lokal blir tvärs över vägen, i före detta Möbel City.
Nya Åland har från flera källor hört att vävlokalen i Norra Medis luktat mögel under en lång tid, och att kursdeltagare hoppat av på grund av detta.

Nyan - 12 timmar sedan

Träna och vinn med Nyans Motionskort

Hösten är här – och så även Motionskortet. Motionera med Nya Åland och delta i utlottningen av fina priser.
Nya Ålands populära kampanj Motionskortet är tillbaka.

Nyan - 14 timmar sedan

En vandring bland museets äckligheter

Ormar i sprit och kranium från 1700-talet. Det är några av de föremål som Kulturhistoriska visar under höstlovets Äckelpäckepromenader.
Amelie Jansson, 8 år, går Äckelpäckelpromenad på Ålands kulturhistoriska.

Nyan - 15 timmar sedan

Tio jobb försvinner från Viking Line

Tre personer på Viking Lines ekonomiavdelning i Mariehamn, en person i Helsingfors och sex personer på resebutiken i Tammerfors blir utan jobb. Det är resultatet av Viking Lines samarbetsförhandlingar som nu är avslutade. I mitten av september meddelade Viking Line att man behöver strukturera om rederiets landorganisation, i första hand reseförsäljningen.

Nyan - 16 timmar sedan

Tallink Silja beställer nytt

Tallink Silja bygger en ny skyttelfärja till linjen Helsingfors–Tallinn. Fartyget byggs i Raumo och ska tas i bruk 2021.
Varvet Rauma Marine Constructions (RMC) ska satsa på energisnåla lösningar och målet är att färjan ska vara så energieffektiv och miljövänlig som möjligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.