VA > Ekonomi

Monday, 15 October, 12:43

Liknande nyheter

Taggar: Hetast, Wall, Street8 , aktiersom nästan alla , analytiker älskar
Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Tech i täten när Wall Street stängde veckan

De ledande börserna på Wall Street återhämtade sig på fredagen efter de två föregående dagarnas markanta fall. De stora teknikbolagen som föll hårt tidigare i veckan gick starkt, med undantag för Facebook..

Dagens PS - 24 okt 17 kl. 13:20

Anställda miljonärer: ”Utklassar Wall Street”

De astronomiska summorna i bolagen får Wall Street att ”framstå som det nya låglöneträsket”, skriver Di:s Andreas Cervenka i en stor granskning. Medan de stora tech-giganternas grundare och toppchefer gjort sig kända för årslöner på symboliska 1 dollar tjänar de offantliga summor på olika aktie- och obligationsprogram. Det visar en granskning i Di där tidningens utsände i Silicon Valley, Andreas Cervenka, gått loss med miniräknaren i de största bolagens senaste årsredovisningar.

VA - 12 maj 11 kl. 10:38

Råvaror sänker Wall Street

12 maj De amerikanska börserna gick ned på bred front på onsdagen. Nedgångarna drevs av en dollarförstärkning till följd av förnyad oro kring den grekiska skuldkrisen, som fick råvarumarknaden att rasa på kvällen. Vid stängning var Dow Jones ned 1,0 procent till noteringen 12.

Dagens PS - 08 maj 18 kl. 10:41

Tre blytunga börstips från Wall Street-klipparen

Han borde veta vad han snackar om. Han är god för 80 miljarder dollar. Warren Buffett, en superkändis i New Yorks finanskvarter, som brukar kallas Oraklet från Omaha, har för vana att bara tanka kvalitetsaktier på börsen.

Sydsvenskan - 05 nov 11 kl. 08:51

Christiania-aktie på Wall Street

Foto: Mathias Christensen/AP
10 dollar. Det är resultatet av Christianias talesman Risenga Manghezis USA-resa för att ragga investerare till de så kallade folkaktier som den köpenhamnska fristaden ger ut.
Manghezi är ändå nöjd:
?

Affärsvärlden - 16 feb 16 kl. 11:50

Analytiker: Fyra köpvärda energiaktier på Wall Street

Nästan alla aktier i olje- och gassektorn har gått uselt sedan en tid tillbaka. Trots det ser analytiker på Wall Street en uppsida på lång sikt för fyra av dem, skriver finanssajten 24/7 Wall Street..

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 18 kl. 13:45

Pressad värdering på Wall Street

Värderingen av börsbolagen på Wall Street har fallit till den lägsta nivån på fyra år inför floden av delårsrapporter, som drar igång på fredag, rapporterar tidningen The Wall Street Journal. Priserna på börsbolagens aktier som andel av vinstförväntning.

Helsingborgs Dagblad - 26 dec 14 kl. 22:08

Uppåt på Wall Street

USA-börserna avslutade handelsveckan uppåt. Det rådde helgstämning på Wall Street: få börsdrivande nyheter presenterades och omsättningen av aktier var låg. Men goda nyheter för USA:s ekonomi tidigare i veckan fortsatte att påverka investerarna.

BT - 26 dec 14 kl. 22:04

Uppåt på Wall Street

USA-börserna avslutade handelsveckan uppåt. Det rådde helgstämning på Wall Street: få börsdrivande nyheter presenterades och omsättningen av aktier var låg. Men goda nyheter för USA:s ekonomi tidigare i veckan fortsatte att påverka investerarna.

Dagens PS - 26 feb 18 kl. 08:53

Wall Street-oraklet: ”Ett stort misstag”

Warren Buffett varnar investerare i sitt årliga brev. Nyhetsbyrån Direkt återger vad den legendariske börshandlaren skriver till investerarna, och bland annat uppmuntrar han dem att vara tålmodiga och bortse från kortvariga prissvängningar, framgår det. Buffett slår också fast att det vore ödesdigert att byta fot – från aktier till statsobligationer –  och menar att amerikanska börspapper är mindre riskfyllda än obligationer, det vill säga på sikt och förutsatt att aktierna köps till rätt värdering.

Dagen - 06 dec 11 kl. 03:00

Svenskt alternativ till "Occupy Wall Street"

Vi ser hur människor över hela världen börjar resa sig mot egoismen som breder ut sig i samhället. Man ockuperar Wall Street och andra symboliska platser för penningens makt över politiken. Nunnor i USA köper aktier för att kunna tala på bolagsstämmor.

Fler nyheter från VA

VA - 45 minuter sedan

BMW investerar i Tesla-svenskens batterifabrik

BMW inleder nu ett samarbete med den tidigare Tesla-chefen Peter Carlssons batterifabrik Northvolt. .

VA - 1 timme sedan

Så går snacket mellan partiledarna i den nya regeringsrundan

Stefan Löfven ser möjligheter att förhandla om arbetsrätten och Jimmie Åkesson vill ha inflytande. .

VA - 2 timmar sedan

Så vänder daytraders börsdippen till framgång

I samband med höjda räntor i USA har senaste börsveckan bjudit på röda siffror, men det behöver inte betyda katastrof. Daytraders vet hur du drar nytta av börsens fall. .

VA - 3 timmar sedan

Företaget med en samhällsviktig funktion utöver det vanliga - De siktar högt och hett

19 maj 2011. Himlen skiftar i olika färger – bländande solsken, djupblå sky, vita moln och en blodröd strimma i horisonten. Motorljudet och vindens vinande skiftar i takt med att gasreglaget förs fram och tillbaka med vana rörelser.

VA - 3 timmar sedan

Börsfloppens vd får sparken - hon tvingas lämna direkt

Hastigt vd-byte i bioteknikbolaget. .

VA - 3 timmar sedan

Nytänk och spetsiga idéer - så skapas vinnande koncept med Berghs studenter

I Berghs Studio jobbar företag tillsammans med studenter för att skapa kampanjer, kommunikationsinsatser och digitala produkter. “ Vi utmanar med nytänk och spetsiga idéer”, säger Tobias Lundqvist, ansvarig för Berghs Studio. .

VA - 3 timmar sedan

Besikta bilen utan klimatpåverkan - Här klimatkompenseras din bilbesiktning i olika skogsprojekt

Varje gång du besiktar din bil släpps fem kilo koldioxid ut. Trots det kan den som besiktar hos Opus Bilprovning göra det med gott samvete. Alla utsläpp – som de själva inte kan göra något åt – kompenseras i olika skogsprojekt.

VA - 4 timmar sedan

Miljövänliga återvinningstjänster - Familjeföretag med förtroende bakom en hälsosammare miljö

I 20 år har Lantz Järn & Metall mottagit och återvunnit skrot från privatpersoner och företag.  Man har under årens lopp byggt upp ett förtroende och blivit en trygg partner att lämna över material till vilket resulterat i en bättre och hälsosammare miljö. .

VA - 4 timmar sedan

Den globala börsoron går in på andra veckan - Asien rasar vidare

Fredagens börsglädje i USA smittade inte av sig till måndagen - Asien pekar rakt ner. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.