DN > Nyheter

Wednesday, 12 December, 10:24

DN - 25 sep 18 kl. 13:45

SKL om gymnasielagen: ”Hel del otydligheter”Migrationsöverdomstolen ger grönt ljus åt den omdiskuterade gymnasielagen. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) väntar nu på regeringens besked hur de praktiska frågorna ska lösas. De handlar bland annat om vilka utbildningar ungdomarna kan gå och hur de ska försörja sig..
Läs mer på DN
Läs mer om:
SKL, Kommuner, Landsting

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SKLom , gymnasielagenHel , del, otydligheter
Expressen - 28 apr 13 kl. 14:59

Kommunal och SKL lämnar strejkbesked

I morse fick Kommunal och motparten SKL ta del av medlarbudet. Klockan 15.30 håller man en gemensam presskonferens "med anledning av läget i avtalsrörelsen".

GöteborgsPosten - 22 okt 18 kl. 21:16

SKL: Regeringen har varit otydliga om gymnasielagen

Organisationen Sveriges kommuner och landsting (SKL) menar att regeringen varit allt för otydlig med vilket ansvar kommunerna har gällande gymnasielagen.
– Det är mycket med gymnasielagen som krångligt och svårt att förstå sig på, här vill vi att regeringen förtydligar vad som gäller, säger Per-Arne Andersson, chef på SKL..

DN - 11 okt 18 kl. 17:03

Handläggning av gymnasielagen pågår till årsskiftet

9.000 ungdomar som omfattas av den så kallade gymnasielagen kan få vänta till årsskiftet på sitt beslut.  Handläggningen har varit pausad under en längre tid på grund av otydligheter i lagstiftningen.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 11:12

SKL: Skattehöjningar behövs

Sveriges kommuner väntas redovisa ett överskott på 12 miljarder kronor i år. För landstingen blir det i stället ett minus på 2 miljarder kronor, visar siffror från Sveriges kommuner och landsting (SKL).
Enligt SKL:s ekonomer behövs det både statliga tillskott och skattehöjningar framöver, för att bibehålla en god ekonomi.

TA - 10 okt 13 kl. 11:12

SKL: Skattehöjningar behövs

Sveriges kommuner väntas redovisa ett överskott på 12 miljarder kronor i år. För landstingen blir det i stället ett minus på 2 miljarder kronor, visar siffror från Sveriges kommuner och landsting (SKL).
Enligt SKL:s ekonomer behövs det både statliga tillskott och skattehöjningar framöver, för att bibehålla en god ekonomi.

TA - 14 okt 11 kl. 12:28

SKL: Kommunsektorn klarar krisen

Kommuner och landsting har förutsättningar att klara omvärldens ekonomiska oro relativt väl, skriver Sveriges Kommuner och Landsting i sin höstrapport om ekonomin. Totalt beräknas kommunsektorn få ett överskott på 2 miljarder kronor.
Visserligen faller resultatet kraftigt jämfört med i fjol men det beror till stor del på engångskostnader och minskade statsbidrag.

Cornucopia - 13 nov 18 kl. 15:42

Hybridkrigföring, del 2: Krims hybrida tragedi

Detta är det andra av tre inlägg om Försvarsutbildarnas föreläsning Att spela spelet ”Den Ryska Världen” – en tolkning av Krimhändelserna, lärdomar och slutsatser för den europeiska säkerheten. Första delen hittas här. Samtliga bilder återpublicerade med tillåtelse av Oleg Khairulin om inte annat anges.

NSD - 29 sep 18 kl. 05:00

Socialtjänsten: "Vi följer SKL:s tolkning"

Drygt 20 ungdomar som berörs av den nya gymnasielagen är hemlösa och kommunen hjälper inte med ny bostad: ”Det är ingen kommunal fråga”, säger Thomas Utterström, verksamhetsområdeschef..

DN - 06 jul 18 kl. 11:11

Domstol tillämpar inte gymnasielagen – underkänner sänkta beviskrav

Den omstridda gymnasielagen har precis trätt i kraft, men nu har migrationsdomstolen i Malmö beslutat att inte tillämpa den. Enligt domstolen är en del av lagen så bristfällig att den inte får tillämpas..

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 18 kl. 16:33

De många frågetecknen runt gymnasielagen

Det finns en lång rad frågor utan tydliga svar när det gäller gymnasielagen och de ungdomar som berörs av den. Här tar vi upp några av dem. Går de som berörs av lagen redan i skolan?

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Minnesord: Pontus Grate

Museimannen Pontus Grate, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 95 år. Närmast anhöriga är hustrun Elisabeth och barnen Christoffer, Mathias och Ulrica med familjer..

DN - 5 minuter sedan

Erik Ohlsson: Enskilda terrorister är mycket svåra att övervaka i öppna samhällen

Massakern på en julmarknad i Strasbourg ger ekon av tidigare års terrordåd i Europa. Har hotet ökat nu? DN:s Erik Ohlsson svarar på tre frågor om attackerna i Strasbourg..

DN - 30 minuter sedan

M: De kriminella gängen är inga övergångsgäng

Elisabeth Svantesson (M) försvarar budgetförslaget från Moderaterna och Kristdemokraterna med att svenska samhällsproblem måste angripas även om Sverige bara har en övergångsregering. – De kriminella gängen är inga övergångsgäng. De sjuka har inga övergångssjukdomar, säger hon i riksdagens budgetdebatt..

DN - 9 timmar sedan

Huaweichefen kan bli fri mot borgen

It-jätten Huaweis finanschef Meng Wanzhou får släppas mot borgen, meddelar en domare i Vancouver i Kanada..

DN - 45 minuter sedan

Framgångsrika Sky lägger ner cykelsatsning

De senaste årens mest framgångsrika cykellag, Team Sky, är i farozonen. Huvudsponsorn Sky Sports har meddelat att de tänker lägga sina pengar på andra projekt från och med år 2020..

DN - 1 timme sedan

Löfven går mot nederlag i riksdagen

På fredag klockan nio ska riksdagen rösta om Stefan Löfven (S) som statsminister – trots att allt tyder på att Löfven kommer att röstas ned. – Det är fortsatt betydande låsningar i svensk politik, säger talman Andreas Norlén..

DN - 1 timme sedan

Michael Winiarski: Klimatförnekande axeln kan hindra beslut om klimatet

KATOWICE. Den stora klyftan på FN:s toppmöte om klimatet går inte bara mellan rika och fattiga länder. Lika mycket mellan de stora producenterna av fossila bränslen, ofta styrda av auktoritära ledare, och den övriga världen.

DN - 1 timme sedan

Danskt nakenfotografi på pyramid utreds av egyptiska myndigheter

Ett fotografi av en dansk fotograf har upprört den egyptiska befolkningen. Bilden, som föreställer ett naket par på toppen av Cheopspyramiden, utreds nu av myndigheterna i landet..

DN - 1 timme sedan

Digital teknik gör halkbekämpningen mer effektiv

Väderprognoser kopplas samman med ledningssystemet hos arbetsledare och till navigeringssystemet i saltbilen. Via en röst får föraren reda på exakt var det ska saltas. Uppfinningen från det lilla företaget B&M Systemutveckling AB ska förhoppningsvis spara både arbetstid, pengar och miljö framöver.

DN - 2 timmar sedan

Just nu: Pressträff med talman Andreas Norlén

Talman Andreas Norlén tänker på fredag låta riksdagen rösta om Stefan Löfven (S) som statsminister. Vid dagens pressträff ska han meddela med vilka partier Löfven tänker bilda regering. Följ DN:s direktrapportering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.