DN > Nyheter

Wednesday, 20 February, 10:04

DN - 25 sep 18 kl. 13:45

SKL om gymnasielagen: ”Hel del otydligheter”Migrationsöverdomstolen ger grönt ljus åt den omdiskuterade gymnasielagen. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) väntar nu på regeringens besked hur de praktiska frågorna ska lösas. De handlar bland annat om vilka utbildningar ungdomarna kan gå och hur de ska försörja sig..
Läs mer på DN
Läs mer om:
SKL, Kommuner, Landsting

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SKLom , gymnasielagenHel , del, otydligheter
Expressen - 28 apr 13 kl. 14:59

Kommunal och SKL lämnar strejkbesked

I morse fick Kommunal och motparten SKL ta del av medlarbudet. Klockan 15.30 håller man en gemensam presskonferens "med anledning av läget i avtalsrörelsen".

GöteborgsPosten - 22 okt 18 kl. 21:16

SKL: Regeringen har varit otydliga om gymnasielagen

Organisationen Sveriges kommuner och landsting (SKL) menar att regeringen varit allt för otydlig med vilket ansvar kommunerna har gällande gymnasielagen.
– Det är mycket med gymnasielagen som krångligt och svårt att förstå sig på, här vill vi att regeringen förtydligar vad som gäller, säger Per-Arne Andersson, chef på SKL..

DN - 11 okt 18 kl. 17:03

Handläggning av gymnasielagen pågår till årsskiftet

9.000 ungdomar som omfattas av den så kallade gymnasielagen kan få vänta till årsskiftet på sitt beslut.  Handläggningen har varit pausad under en längre tid på grund av otydligheter i lagstiftningen.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 11:12

SKL: Skattehöjningar behövs

Sveriges kommuner väntas redovisa ett överskott på 12 miljarder kronor i år. För landstingen blir det i stället ett minus på 2 miljarder kronor, visar siffror från Sveriges kommuner och landsting (SKL).
Enligt SKL:s ekonomer behövs det både statliga tillskott och skattehöjningar framöver, för att bibehålla en god ekonomi.

TA - 10 okt 13 kl. 11:12

SKL: Skattehöjningar behövs

Sveriges kommuner väntas redovisa ett överskott på 12 miljarder kronor i år. För landstingen blir det i stället ett minus på 2 miljarder kronor, visar siffror från Sveriges kommuner och landsting (SKL).
Enligt SKL:s ekonomer behövs det både statliga tillskott och skattehöjningar framöver, för att bibehålla en god ekonomi.

TA - 14 okt 11 kl. 12:28

SKL: Kommunsektorn klarar krisen

Kommuner och landsting har förutsättningar att klara omvärldens ekonomiska oro relativt väl, skriver Sveriges Kommuner och Landsting i sin höstrapport om ekonomin. Totalt beräknas kommunsektorn få ett överskott på 2 miljarder kronor.
Visserligen faller resultatet kraftigt jämfört med i fjol men det beror till stor del på engångskostnader och minskade statsbidrag.

Cornucopia - 13 nov 18 kl. 15:42

Hybridkrigföring, del 2: Krims hybrida tragedi

Detta är det andra av tre inlägg om Försvarsutbildarnas föreläsning Att spela spelet ”Den Ryska Världen” – en tolkning av Krimhändelserna, lärdomar och slutsatser för den europeiska säkerheten. Första delen hittas här. Samtliga bilder återpublicerade med tillåtelse av Oleg Khairulin om inte annat anges.

NSD - 29 sep 18 kl. 05:00

Socialtjänsten: "Vi följer SKL:s tolkning"

Drygt 20 ungdomar som berörs av den nya gymnasielagen är hemlösa och kommunen hjälper inte med ny bostad: ”Det är ingen kommunal fråga”, säger Thomas Utterström, verksamhetsområdeschef..

DN - 06 jul 18 kl. 11:11

Domstol tillämpar inte gymnasielagen – underkänner sänkta beviskrav

Den omstridda gymnasielagen har precis trätt i kraft, men nu har migrationsdomstolen i Malmö beslutat att inte tillämpa den. Enligt domstolen är en del av lagen så bristfällig att den inte får tillämpas..

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 18 kl. 16:33

De många frågetecknen runt gymnasielagen

Det finns en lång rad frågor utan tydliga svar när det gäller gymnasielagen och de ungdomar som berörs av den. Här tar vi upp några av dem. Går de som berörs av lagen redan i skolan?

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Häng med till världens första digitala museum

Besöket avslutas med folkmusik och dans..

DN - 1 timme sedan

Skolelever flyr oroligheter i Indonesien

Hundratals skolelever har flytt undan strider mellan armén och rebellgrupper i Papuaprovinsen i Indonesien, rapporterar en lokal människorättsorganisationen..

DN - 2 timmar sedan

”AI sätter den mänskliga faktorn på undantag”

Rationaliserar bort vår egen mänsklighet? undrar filosofen Jonna Bornemark..

DN - 5 timmar sedan

Polisforskaren: Hårdare tag kan få motsatt effekt

Stefan Holgersson: Funnits en förväntan att man ska sätta hårt mot hårt..

DN - 5 timmar sedan

”Rätten till ett barn ska inte kunna avtalas bort”

Varje surrogatbarn tvingas gå igenom en tidig separation..

DN - 4 timmar sedan

Japanska mobbare får betala miljonskadestånd

Två pojkar som var i 13-årsåldern när de mobbade en klasskamrat ska betala skadestånd på totalt 37 miljoner yen, motsvarande drygt 3 miljoner kronor, enligt en domstol i Japan..

DN - 9 timmar sedan

Trump: ”Jag har fullständig rätt att utfärda nödläge”

Donald Trumps utfärdade nationella nödläge kommer inte stoppas av de 16 delstater som stämt honom, menar presidenten själv. – Jag tror vi kommer klara oss väldigt bra i domstolen, sade han till reportrar under tisdagen..

DN - 10 timmar sedan

Efter it-haveri: AF-chefen måste förklara sig

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg kallas till riksdagens arbetsmarknadsutskott efter ett it-haveri på myndigheten, rapporterar  SVT Nyheter..

DN - 14 timmar sedan

Rapport: Kritik mot skolor följs inte upp tillräckligt

I mer än hälften av fallen där brister i trygghet och studiero konstaterats på skolor gör Skolinspektionen inga uppföljande besök, enligt en rapport från Riksrevisionen. Myndigheten visar dessutom brister på samtliga granskade områden..

DN - 14 timmar sedan

Obama besöker Sverige i sommar

Barack Obama kommer till Stockholm i juni, något Breakitvar först med att rapportera om. USA:s tidigare president ska tala på konferensen Brilliant minds, ett initiativ som Spotifygrundaren Daniel Ek och Aviciis tidigare manager Ash Pournouri står bakom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.