DN > Nyheter

Thursday, 18 October, 04:32

DN - 25 sep 18 kl. 13:45

SKL om gymnasielagen: ”Hel del otydligheter”Migrationsöverdomstolen ger grönt ljus åt den omdiskuterade gymnasielagen. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) väntar nu på regeringens besked hur de praktiska frågorna ska lösas. De handlar bland annat om vilka utbildningar ungdomarna kan gå och hur de ska försörja sig..
Läs mer på DN
Läs mer om:
SKL, Kommuner, Landsting

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SKLom , gymnasielagenHel , del, otydligheter
Expressen - 28 apr 13 kl. 14:59

Kommunal och SKL lämnar strejkbesked

I morse fick Kommunal och motparten SKL ta del av medlarbudet. Klockan 15.30 håller man en gemensam presskonferens "med anledning av läget i avtalsrörelsen".

DN - 11 okt 18 kl. 17:03

Handläggning av gymnasielagen pågår till årsskiftet

9.000 ungdomar som omfattas av den så kallade gymnasielagen kan få vänta till årsskiftet på sitt beslut.  Handläggningen har varit pausad under en längre tid på grund av otydligheter i lagstiftningen.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 11:12

SKL: Skattehöjningar behövs

Sveriges kommuner väntas redovisa ett överskott på 12 miljarder kronor i år. För landstingen blir det i stället ett minus på 2 miljarder kronor, visar siffror från Sveriges kommuner och landsting (SKL).
Enligt SKL:s ekonomer behövs det både statliga tillskott och skattehöjningar framöver, för att bibehålla en god ekonomi.

TA - 10 okt 13 kl. 11:12

SKL: Skattehöjningar behövs

Sveriges kommuner väntas redovisa ett överskott på 12 miljarder kronor i år. För landstingen blir det i stället ett minus på 2 miljarder kronor, visar siffror från Sveriges kommuner och landsting (SKL).
Enligt SKL:s ekonomer behövs det både statliga tillskott och skattehöjningar framöver, för att bibehålla en god ekonomi.

TA - 14 okt 11 kl. 12:28

SKL: Kommunsektorn klarar krisen

Kommuner och landsting har förutsättningar att klara omvärldens ekonomiska oro relativt väl, skriver Sveriges Kommuner och Landsting i sin höstrapport om ekonomin. Totalt beräknas kommunsektorn få ett överskott på 2 miljarder kronor.
Visserligen faller resultatet kraftigt jämfört med i fjol men det beror till stor del på engångskostnader och minskade statsbidrag.

NSD - 29 sep 18 kl. 05:00

Socialtjänsten: "Vi följer SKL:s tolkning"

Drygt 20 ungdomar som berörs av den nya gymnasielagen är hemlösa och kommunen hjälper inte med ny bostad: ”Det är ingen kommunal fråga”, säger Thomas Utterström, verksamhetsområdeschef..

DN - 06 jul 18 kl. 11:11

Domstol tillämpar inte gymnasielagen – underkänner sänkta beviskrav

Den omstridda gymnasielagen har precis trätt i kraft, men nu har migrationsdomstolen i Malmö beslutat att inte tillämpa den. Enligt domstolen är en del av lagen så bristfällig att den inte får tillämpas..

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 18 kl. 16:33

De många frågetecknen runt gymnasielagen

Det finns en lång rad frågor utan tydliga svar när det gäller gymnasielagen och de ungdomar som berörs av den. Här tar vi upp några av dem. Går de som berörs av lagen redan i skolan?

Världen Idag - 30 jun 14 kl. 09:58

SKL: ”Kön en social konstruktion”

Sveriges Kommuner och Lands­ting, SKL, medverkade på Femi­nistiskt Forum med en utställning om könet. På 100 kvadrat visade man en utställning i tre delar om kön, normer och jämställdhetsarbetet i kommuner och landsting. Utställningen bygger på tänket att kön är en social konstruktion och en del av utställningen bestod av en tunnel, där besökarna fick gå in.

Västerbottens Folkblad - 06 feb 16 kl. 20:00

Kämpa för jämlikheten i praktiken också, SKL

Det är bra att arbetsgivarorganisationen SKL (Sveriges kommuner och landsting) har suttit med i Jämställdhetsdagarnas Advisory board och försöker utge sig för att verka för jämställdhet. Men om man kollar på en annan del av SKL:s verksamhet, avtalsförhandlingar, så ser man tydligt att det inte är annat än hyckleri. Att SKL vill försämra ytterligare för, […].

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Ernie

DN - 4 timmar sedan

”Orange is the new black” lägger ner

Tråkiga nyheter för ”Orange is the new black”-fans. Den kommande säsong sju blir även seriens sista bekräftar skådespelarna i ett klipp på Twitter..

DN - 5 timmar sedan

Demonstranter stoppade kvinnliga tempelbesökare

När ett av hinduismens heligaste tempel för första gången öppnades för kvinnor utbröt kaos. Polis drabbade samman med demonstranter som handgripligen försökte stoppa kvinnorna. .

DN - 6 timmar sedan

Hana Al-Khamri: Khashoggi offrade sig för sanningens skull

Saudiska journalister minns Jamal Khashoggis tid som inflytelserik publicist med avund och beundran. Mellanösternanalytikern Hana Al-Khamri vädjar till omvärlden att inte låta den saudiska regimen slippa undan ansvaret för hans försvinnande..

DN - 6 timmar sedan

Svag marknad slår mot bostadsbyggare

Bostadsutvecklaren Tobin Properties sänker återigen sin prognos avseende rörelseresultatet för helåret 2018 till 25-50 miljoner kronor till följd av en svag försäljning och nedskrivning av fastighet under det tredje kvartalet..

DN - 6 timmar sedan

Guld i beachvolley till Sverige i ungdoms-OS

Det svenska paret Jonatan Hellvig och David Åhman tog guld i ungdoms-OS i Buenos Aires. I finalen besegrades det nederländska paret de Groot/Immers i två raka set. .

DN - 6 timmar sedan

Twitter lämnar ut miljoner inlägg från ryska och iranska troll

Twitter publicerar nu alla de inlägg som den ryska trollfabriken Internet Research Agency och andra liknande statliga organisationer gjort på mikrobloggen sedan 2016, inlägg vars syfte varit att skapa konflikter inom olika länder..

DN - 7 timmar sedan

Kim Larsen slår alla rekord – efter sin död

Hyllningarna av Kim Larsen i Danmark slår alla rekord. Drygt två veckor efter sin död lägger nationalhjälten beslag på nio av de tio första platserna på den danska albumlistan..

DN - 7 timmar sedan

Tungt för Linköping i 17-åringens CL-debut

Linköping, med 17-åriga Champions League-debutanten Julia Nyström i målet, förlorade med 0–2 hemma mot PSG i åttondelsfinalens första möte. Ett tufft utgångsläge inför returen i Paris om två veckor..

DN - 7 timmar sedan

Dagens skiva: Elvis Costellos nya låter som en uppsamling

Det är ovanligt länge sen Elvis Costello gav ut en skiva och nya albumet är proppfullt av detaljerade låtar, men bäst blir det när han samarbetar med Burt Bacharach eller Carole King..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.