SVT > Inrikes

Monday, 18 February, 05:03

SVT - 25 sep 18 kl. 11:23

Mohammad, 18: ”Hoppas politikerna bygger ett samhälle alla kan leva i”Mohammad Qawatali är 18 år gammal och är en av de som med glädje tog emot beskedet om att gymnasielagen får grönt ljus. – Det är jättebra om jag kan stanna i Sverige, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Qawatali, Sverige

Dela artikeln

333 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mohammad18 , Hoppas, politikerna, byggerett , samhällealla kan , leva i
Dalarnas tidningar - 12 sep 13 kl. 20:56

"Hoppas politikerna kommer"

På fredagseftermiddagen fylls skateparken i Rättvik med ungdomar. ? Hoppas politikerna kommer och med egna ögon får se att vi behöver större ytor, säger Johan Henriks om manifestationen..

Trelleborgs Allehanda - 28 maj 12 kl. 06:15

Vi hoppas politikerna lärt sig av historien

Under Spjutspetseran råkade många lärare och skolledare illa ut. Idag säger politikerna att lärarna är viktiga för en skolas framgång. Det skriver Lars Ullman och Claes Henriksson i ett inlägg om Spjutspetsskolan.

YLE - 04 feb 15 kl. 04:00

Företagare hoppas på mindre byråkrati

Företagaren Carl-Gustav From i Fiskars har några decenniers erfarenhet av hotell- och restaurangbranschen. Det han hoppas på av politikerna är mindre byråkrati och färre regler. Han ser optimistiskt på hotell- och konferensverksamheten i Fiskars.

Skånskan - 16 maj 18 kl. 23:00

Politikerna säger nej till ny ridanläggning

bjärsjölagård Politikerna i samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott säger nej till ridanläggning på idrottsplatsen i Bjärsjölagård. Orsaken är att den hamnar för nära närliggande bostäder.Sedan idrottsföreningen BW 90 gick i konkurs förra året har fastighetsägaren RBW Förvaltnings HB försökt sälja anläggningen, som är på drygt 13 500 kvadratmeter.

Sydsvenskan - 02 jul 12 kl. 06:30

Kommunen hoppas på promenadseger

Genom att byta byggrätt mot strandtillgång hoppas politikerna i Lomma kunna förverkliga planerna på en strandpromenad mellan Bjärred och Lomma..

NT - 02 mar 17 kl. 11:41

"Hoppas att det byggs en ny hall"

"Hoppas kommunen bygger en ny hall", säger Leif Johansson som beklagar att motionshallen vid Vrinneviskogen brunnit ned..

Kristianstadsbladet - 30 okt 16 kl. 18:00

"Hoppas politikerna får sig en tankeställare"

Jakob Rehnström, 15, har intervjuat politiker om deras syn på Hanöbukten som är drabbad av föroreningar..

Jönköpingsnytt - 23 sep 11 kl. 18:11

Dahlén hoppas HV71 bygger vidare mot Luleå

HV71 har kommit igång efter storsegern mot svenska mästarna Färjestad. - Vi spelade väldigt bra med puck och utan puck. Precis som vi vill, säger tränaren Ulf Dahlén inför mötet mot Luleå..

Skånskan - 21 dec 18 kl. 05:00

Åttaåringens vädjan till politikerna om sin gamla förskola

hofterup För drygt en vecka sedan stod det klart att Skönadals förskola måste stänga till följd av de fuktproblem som upptäcktes i byggnaden.
Nu vädjar en åttaåring som tidigare gått på förskolan att politikerna inte ska riva den.– Jag vill inte att ni river dagiset och bygger nytt dagis.

YLE - 03 maj 17 kl. 04:15

Mohammad avvisades till Afghanistan: “Alla här föraktar mig för att jag inte lyckades”

Hittills har 16 personer med afghanskt ursprung tvångsdeporterats från Finland till Afghanistan, de senaste i april i år. Men landet saknar möjlighet att ta emot flyktingarna. Utan kontakter till bostad eller arbete blir det en svår tillvaro, speciellt i det krigsdrabbade och oroliga landet.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Kristersson: UD måste lägga papprena på bordet

Sveriges ambassadör i Kina kallas hem och ska nu utredas av Säpo. Detta efter uppgifterna om om det hemliga möte om fängslade svenske förläggaren Gui Minhai,som hon ska ha ordnat. Moderaternas ledare Ulf Kristersson har under veckan kritiserat utrikesdepartementet i ärendet och kräver svar..

SVT - 6 timmar sedan

Här vägrar Sjöstedt svara om sin syn på EU-utträde: ”Inte det vi ska kampanja för”

Vänsterpartiet ska inte driva kravet på att Sverige ska lämna EU. Det står klart efter en omröstning på partiets valkonferens i dag. – Vi ser att det finns andra akuta frågor, säger partiledare Jonas Sjöstedt, i SVT:s Agenda..

SVT - 13 timmar sedan

UD: Inga planer på att byta ut Anders Kompass

Sveriges ambassadör i Guatemala, Anders Kompass, har kallats hem för konsultationer på grund av den oroande utvecklingen i landet, meddelar utrikesdepartementet. Det finns dock inga planer på att byta ut honom som ambassadör, trots Guatemalas påtryckningar..

SVT - 13 timmar sedan

En timme utan el – då kan mobilen sluta funka

Vi har aldrig varit mer beroende av våra mobiltelefoner – trots det har Post- och telestyrelsens skarpa krav på hur länge du ska kunna använda din mobil vid strömavbrott ännu inte börjat gälla. Och när de nya reglerna väl är på plats är kravet blott en timme för majoriteten av svenskarna..

SVT - 13 timmar sedan

Så sårbart är samhället vid strömavbrott

Mat, vatten, kommunikationer, betalningsförmåga, drivmedel. Det finns ingen hejd på hur du personligen drabbas av ett elavbrott. SVT:s reporter Jonas Ohlin guidar dig genom en strömlös verklighet – på under minuten..

SVT - 18 timmar sedan

Flera hot mot Sveriges elförsörjning – du kan räkna med nya strömavbrott

Ett strömlöst Sverige är ett trasigt Sverige – och vi vet att omfattande elavbrott kommer hända igen. I framtiden kan både klimatet och illvilliga aktörer utgöra ett hot. Samtidigt finns det stora skillnader mellan hur förberedda kommunerna är..

SVT - 19 timmar sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..

SVT - 20 timmar sedan

Ministern: Bra med besked om lokala tiggeriförbud

Regeringens mål om färre antal utsatta EU-medborgare har inte nåtts. Det trots en nationell samordnare i frågan och samarbetsavtal med Rumänien och Bulgarien..

SVT - 20 timmar sedan

Antal utsatta EU-medborgare har inte minskat

Antalet utsatta EU-medborgare, varav många tigger på gatorna, är lika många i dag som för tre år sedan, det visar nya siffror från den nationella samordnaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.