SVT > Inrikes

Wednesday, 19 December, 12:33

SVT - 25 sep 18 kl. 11:23

Mohammad, 18: ”Hoppas politikerna bygger ett samhälle alla kan leva i”Mohammad Qawatali är 18 år gammal och är en av de som med glädje tog emot beskedet om att gymnasielagen får grönt ljus. – Det är jättebra om jag kan stanna i Sverige, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Qawatali, Sverige

Dela artikeln

333 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mohammad18 , Hoppas, politikerna, byggerett , samhällealla kan , leva i
Dalarnas tidningar - 12 sep 13 kl. 20:56

"Hoppas politikerna kommer"

På fredagseftermiddagen fylls skateparken i Rättvik med ungdomar. ? Hoppas politikerna kommer och med egna ögon får se att vi behöver större ytor, säger Johan Henriks om manifestationen..

Trelleborgs Allehanda - 28 maj 12 kl. 06:15

Vi hoppas politikerna lärt sig av historien

Under Spjutspetseran råkade många lärare och skolledare illa ut. Idag säger politikerna att lärarna är viktiga för en skolas framgång. Det skriver Lars Ullman och Claes Henriksson i ett inlägg om Spjutspetsskolan.

YLE - 04 feb 15 kl. 04:00

Företagare hoppas på mindre byråkrati

Företagaren Carl-Gustav From i Fiskars har några decenniers erfarenhet av hotell- och restaurangbranschen. Det han hoppas på av politikerna är mindre byråkrati och färre regler. Han ser optimistiskt på hotell- och konferensverksamheten i Fiskars.

Skånskan - 16 maj 18 kl. 23:00

Politikerna säger nej till ny ridanläggning

bjärsjölagård Politikerna i samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott säger nej till ridanläggning på idrottsplatsen i Bjärsjölagård. Orsaken är att den hamnar för nära närliggande bostäder.Sedan idrottsföreningen BW 90 gick i konkurs förra året har fastighetsägaren RBW Förvaltnings HB försökt sälja anläggningen, som är på drygt 13 500 kvadratmeter.

Sydsvenskan - 02 jul 12 kl. 06:30

Kommunen hoppas på promenadseger

Genom att byta byggrätt mot strandtillgång hoppas politikerna i Lomma kunna förverkliga planerna på en strandpromenad mellan Bjärred och Lomma..

NT - 02 mar 17 kl. 11:41

"Hoppas att det byggs en ny hall"

"Hoppas kommunen bygger en ny hall", säger Leif Johansson som beklagar att motionshallen vid Vrinneviskogen brunnit ned..

Kristianstadsbladet - 30 okt 16 kl. 18:00

"Hoppas politikerna får sig en tankeställare"

Jakob Rehnström, 15, har intervjuat politiker om deras syn på Hanöbukten som är drabbad av föroreningar..

Jönköpingsnytt - 23 sep 11 kl. 18:11

Dahlén hoppas HV71 bygger vidare mot Luleå

HV71 har kommit igång efter storsegern mot svenska mästarna Färjestad. - Vi spelade väldigt bra med puck och utan puck. Precis som vi vill, säger tränaren Ulf Dahlén inför mötet mot Luleå..

Skånskan - 6 timmar sedan

Tennisklubb hoppas på politisk bollkänsla

furulund 2015 grundade några entusiaster Ljungvalla Tennisklubb. Bara tre år senare har föreningen 150 medlemmar – men bara en utomhusbana.
Nu hoppas klubben att politikerna vill rusta upp de båda andra planerna på Ljungvalla idrottsplats.

YLE - 03 maj 17 kl. 04:15

Mohammad avvisades till Afghanistan: “Alla här föraktar mig för att jag inte lyckades”

Hittills har 16 personer med afghanskt ursprung tvångsdeporterats från Finland till Afghanistan, de senaste i april i år. Men landet saknar möjlighet att ta emot flyktingarna. Utan kontakter till bostad eller arbete blir det en svår tillvaro, speciellt i det krigsdrabbade och oroliga landet.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

LISTA: Här är talmannens planering – då ska vi senast ha en regering

Det här händer i regeringsbildandet nu – talman Andreas Norlén har lagt upp en tidtabell för när den sista statsministeromröstningen ska ske. Om den faller, kommer han att gå vidare med att planera extra val. Han lägger nu press på Löfven och Kristersson.

SVT - 1 timme sedan

Talmannen berättar om nästa steg i regeringsbildningen

I dag väntas talman Andreas Norlén lämna ett nytt besked om nästa steg i regeringsbildningsprocessen. Sannolikheten att han planerar en ny statsministeromröstning innan jul är dock låg..

SVT - 4 timmar sedan

Postnords Sverigechef: ”Jag tror inte man är lika negativ längre”

Hårt kritiserade Postnord har blivit bättre bara det senaste året, det säger företagets Sverigechef Annemarie Gardshol, som menar att kunderna nu har en bättre bild av företaget. På onsdagsmorgonen svarade hon på tittarnas frågor i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 4 timmar sedan

Riksrevisionen kritiserar Skolverket för att nationella prov läckte ut

Skolverket har haft stora svårigheter att förhindra att nationella prov läckt ut. Det visar en granskning som Riksrevisionen presenterade på onsdagsmorgonen. Bristerna är tydligast under 2017 när rekordmånga prov spreds på ett otillåtet sätt..

SVT - 6 timmar sedan

19 december: Nattens nyheter

SVT - 7 timmar sedan

EU förbjuder ålfiske nästa år

Efter förhandlingar i dagar har EU:s fiskeministrar beslutat att förbjuda allt ålfiske i EU-vatten under tre månader nästa år..

SVT - 8 timmar sedan

Lööf stänger inte dörren för S om nya samtal

I dag, onsdag, väntas talmannen ge besked om nästa steg i regeringsbildningen. Centerpartiets ledare Annie Lööf vill inte avslöja partiets planer men utesluter inte nya förhandlingar med Socialdemokraterna, rapporterar Ekot. – Socialdemokraterna behöver i så fall återkomma, säger Annie Lööf (C)..

SVT - 15 timmar sedan

SD-ledamot spred rykten om partikollegas sambo

SD-riksdagsledamoten Jonas Millard spred ryktet att en kvinnlig partikamrat legat sig till sin position i partiet och har delat porrlänkar via sin partimejladress, rapporterar Expressen. – Det tyder på omoget språkbruk och ingenting jag står för i dag, säger Millard till SVT Nyheter..

SVT - 15 timmar sedan

Rapport: Positiva till Sverigedemokraterna har högre förtroende för Putin

Den som har en positiv bild av Sverigedemokraterna har högre förtroende för Vladimir Putin än andra svenskar. Statsvetaren Anders Hellström tror att en förklaring ligger i den ryska presidentens auktoritära stil. – Om man utgår från en kaotisk världsbild är det nära till hands att man ställer sig på den starke ledarens sida..

SVT - 16 timmar sedan

Här styr Sverigedemokraterna

För första gången någonsin är Sverigedemokraterna nu med och styr i svenska kommuner. Och riktningen i politiken syns. Bort med tiggeriet och in med fler ordningsvakter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.