DI > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 00:32

DI - 25 sep 18 kl. 10:43

Experterna: Då dubblas din boräntaBankerna börjar snegla på höjda boräntor efter Riksbankens besked att reporäntan snart börjar höjas.  Här är proffsens bästa boränteprognoser..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbankens

Dela artikeln

83 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experterna, , dubblasdin , boränta
DI - 11 feb 14 kl. 10:52

Doldis prickar lägst boränta

En närmast okänd långivare har intagit förstaplatsen på Compricers lista över låneinstituten med lägst bolåneränta. Men experterna höjer ett varningens finger för doldisens dolda avgifter..

DI - 28 okt 14 kl. 11:41

Experternas råd om din boränta

Boräntorna kommer justeras nedåt efter Riksbankens chocksänkning av reporäntan, spår experterna. Historiskt låga räntor gör det till en billig försäkring att binda bolånen, menar de, men det är ingen panik..

Dagens PS - 05 jul 17 kl. 11:52

Experter: Så gör du med boräntan

I går, tisdag, lämnade som DagensPS berättade Riksbanken reporäntan oförändrad på -050 procent. Det var väntat. Riksbanken meddelade att en höjning kan komma i mitten av 2018, och det här får experterna att tipsa om vad du bör göra med din boränta.

Expressen - 09 aug 13 kl. 17:56

Bolåneräntan stiger ? experterna vägleder

Såväl bolån som bopriser väntas bli dyrare och den orolige bör överväga att binda sin boränta. Det menar SBAB:s chefsekonom Tor Borg. Han får mothugg av Avanza banks sparekonom Claes Hemberg.

DI - 09 dec 17 kl. 14:45

Experterna varnar för bunden boränta

Med fallande bostadspriser och varningar för höjda räntor är det nu fler som väljer att binda sina bolån. Det visar färsk statistik. Men det kan vara en dålig affär, menar experter som Dagens industri har pratat med..

BT - 15 feb 14 kl. 08:16

Barnen kan inte vänta ? fler förskolor behövs nu

I Borås stad har vi under det senaste året sett en tydlig ökning av barnantalet i förskolans grupper. Psykologer och andra experter varnar gång på gång för att detta har väldigt negativa effekter på barnens utveckling. Lärarförbundet har flera gånger försökt få politikerna att ta ansvar för behovet av fler förskolor.

DI - 29 jan 15 kl. 08:57

Så påverkas boräntorna av minusränta

I vår kan Riksbanken ta till minusränta. Experterna spår en press nedåt för boräntorna och fortsatt stigande bostadspriser som följd..

SvD - 28 maj 15 kl. 15:51

Experterna oense om boräntan

De långa boräntorna är extremt låga just nu. Innebär detta ett gyllene tillfälle att binda boräntan? Eller är det bättre att ha rörlig ränta och stoppa undan pengar?

Kristianstadsbladet - 03 apr 14 kl. 09:56

Westeros bibliotekarier bor i Sverige

I åtta år har ett svenskt par i hemlighet skrivit en bok ihop med fantasylegendaren George RR Martin. Vi träffar dem för ett samtal om den nya boken, George RR Martins kamp mot klockan och fjärde säsongen av "Game of thrones".
Hans boksvit "A song of ice and fire" har sålts i över 25 miljoner exemplar, blivit en av världens största tv-serier och slutgiltigt gjort fantasy folkligt.

Trelleborgs Allehanda - 03 apr 14 kl. 09:56

Westeros bibliotekarier bor i Sverige

I åtta år har ett svenskt par i hemlighet skrivit en bok ihop med fantasylegendaren George RR Martin. Vi träffar dem för ett samtal om den nya boken, George RR Martins kamp mot klockan och fjärde säsongen av "Game of thrones".
Hans boksvit "A song of ice and fire" har sålts i över 25 miljoner exemplar, blivit en av världens största tv-serier och slutgiltigt gjort fantasy folkligt.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Tysk miljöorganisation vill bromsa autobahn

Den tyska miljöorganisationen DUH, som under året fått igenom dieselstopp i flera storstäder, siktar nu in sig på Tysklands hjärta: autobahn. DUH vill få bort den fria farten och införa hastighetsbegränsning..

DI - 1 timme sedan

Trump beordrar Pentagon att skapa rymdkommando

USA:s president Donald Trump har beordrat det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon att skapa ett rymdkommando..

DI - 2 timmar sedan

Transportbolaget Fedex slår analytikernas förväntningar

Fedex redovisar ett justerat resultat per aktie på 4,03 dollar för räkenskapsårets andra kvartal..

DI - 2 timmar sedan

Wall Street vände upp igen under sista handelstimmen

New York-börsen rörde sig under nollan inför den sista handelstimmen men lyckades kravla sig upp lagom till stängning. S&P 500 avslutade precis på nollan medan Dow Jones och Nasdaq stängde upp 0,4 respektive 0,5 procent..

DI - 2 timmar sedan

Betssons vd är med i budet på konkurrenten

Betssons vd Pontus Lindwall ingår i konsortiet som lägger bud på Cherry – ett bolag som är en av Betssons konkurrenter. Cherrys styrelseledamot och tillförordnade vd Gunnar Lind avfärdar dock att Pontus Lindwall är aktuell för vd-posten i Cherry..

DI - 2 timmar sedan

Dunkelt spel om Cherry

Ett privat konsortium lägger bud på spelbolaget Cherry – och bland annat ingår Cherrys styrelseordförande och storägare Morten Klein i konsortiet. Di granskar spelet om Cherry..

DI - 2 timmar sedan

Stor oenighet om avtalslös brexit i brittiska regeringen

Ministrarna hade svårt att enas kring hur den brittiska regeringen ska hantera en avtalslös brexit. Arbetsmarknadsministern Amber Rudd liknande ett utträde utan avtal vid en bilkrasch enligt Financial Times..

DI - 3 timmar sedan

Carnegie har utfört stabiliseringsåtgärder i Q-linea

Carnegie har utfört stabiliseringsåtgärder i medicinteknikbolaget Q-linea efter noteringen på Stockholmsbörsen. .

DI - 3 timmar sedan

Daiwa sänker Autoliv till neutral, skriver ned riktkursen

Japanska Daiwa har sänkt Autoliv från tidigare outperform till neutral. Riktkursen sänks samtidigt från 89 till 76 dollar, motsvarande 689,7 kronor..

DI - 3 timmar sedan

Skuggdirektionen: Räntan bör höjas – trots marknadsstöket

Marknadsstöket håller i sig, konjunkturoron ökar och de senaste inflationsutfallen har varit en besvikelse. Ändå är det ingen tvekan om att räntan ska höjas. Det är budskapet från Skuggdirektionen som inte är så orolig för konjunkturen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.