DI > Ekonomi

Saturday, 20 October, 02:16

DI - 25 sep 18 kl. 10:43

Experterna: Då dubblas din boräntaBankerna börjar snegla på höjda boräntor efter Riksbankens besked att reporäntan snart börjar höjas.  Här är proffsens bästa boränteprognoser..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbankens

Dela artikeln

83 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experterna, , dubblasdin , boränta
DI - 11 feb 14 kl. 10:52

Doldis prickar lägst boränta

En närmast okänd långivare har intagit förstaplatsen på Compricers lista över låneinstituten med lägst bolåneränta. Men experterna höjer ett varningens finger för doldisens dolda avgifter..

DI - 28 okt 14 kl. 11:41

Experternas råd om din boränta

Boräntorna kommer justeras nedåt efter Riksbankens chocksänkning av reporäntan, spår experterna. Historiskt låga räntor gör det till en billig försäkring att binda bolånen, menar de, men det är ingen panik..

Dagens PS - 05 jul 17 kl. 11:52

Experter: Så gör du med boräntan

I går, tisdag, lämnade som DagensPS berättade Riksbanken reporäntan oförändrad på -050 procent. Det var väntat. Riksbanken meddelade att en höjning kan komma i mitten av 2018, och det här får experterna att tipsa om vad du bör göra med din boränta.

Expressen - 09 aug 13 kl. 17:56

Bolåneräntan stiger ? experterna vägleder

Såväl bolån som bopriser väntas bli dyrare och den orolige bör överväga att binda sin boränta. Det menar SBAB:s chefsekonom Tor Borg. Han får mothugg av Avanza banks sparekonom Claes Hemberg.

DI - 09 dec 17 kl. 14:45

Experterna varnar för bunden boränta

Med fallande bostadspriser och varningar för höjda räntor är det nu fler som väljer att binda sina bolån. Det visar färsk statistik. Men det kan vara en dålig affär, menar experter som Dagens industri har pratat med..

BT - 15 feb 14 kl. 08:16

Barnen kan inte vänta ? fler förskolor behövs nu

I Borås stad har vi under det senaste året sett en tydlig ökning av barnantalet i förskolans grupper. Psykologer och andra experter varnar gång på gång för att detta har väldigt negativa effekter på barnens utveckling. Lärarförbundet har flera gånger försökt få politikerna att ta ansvar för behovet av fler förskolor.

DI - 29 jan 15 kl. 08:57

Så påverkas boräntorna av minusränta

I vår kan Riksbanken ta till minusränta. Experterna spår en press nedåt för boräntorna och fortsatt stigande bostadspriser som följd..

SvD - 28 maj 15 kl. 15:51

Experterna oense om boräntan

De långa boräntorna är extremt låga just nu. Innebär detta ett gyllene tillfälle att binda boräntan? Eller är det bättre att ha rörlig ränta och stoppa undan pengar?

Kristianstadsbladet - 03 apr 14 kl. 09:56

Westeros bibliotekarier bor i Sverige

I åtta år har ett svenskt par i hemlighet skrivit en bok ihop med fantasylegendaren George RR Martin. Vi träffar dem för ett samtal om den nya boken, George RR Martins kamp mot klockan och fjärde säsongen av "Game of thrones".
Hans boksvit "A song of ice and fire" har sålts i över 25 miljoner exemplar, blivit en av världens största tv-serier och slutgiltigt gjort fantasy folkligt.

Trelleborgs Allehanda - 03 apr 14 kl. 09:56

Westeros bibliotekarier bor i Sverige

I åtta år har ett svenskt par i hemlighet skrivit en bok ihop med fantasylegendaren George RR Martin. Vi träffar dem för ett samtal om den nya boken, George RR Martins kamp mot klockan och fjärde säsongen av "Game of thrones".
Hans boksvit "A song of ice and fire" har sålts i över 25 miljoner exemplar, blivit en av världens största tv-serier och slutgiltigt gjort fantasy folkligt.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Italien får sänkt kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Moody's sänker Italiens kreditbetyg till Baa3, från tidigare Baa2. Utsikterna för betyget är stabila. .

DI - 3 timmar sedan

Entusiasterna som odlar sitt eget snus

Det är en växande gräsrotsrörelse där resultatet läggs under läppen. Di Weekend lyfter på locket till tobaks­odlarna som suktar efter att bli ­självförsörjande på snus..

DI - 3 timmar sedan

Efter fiaskona – Vattenfall tar sikte på ny marknad

Frankrike står näst på tur när Vattenfall expanderar vidare i Europa. Energikoncernen går in på privatmarknaden och tävlar om att få bygga vindkraft för miljardbelopp..

DI - 4 timmar sedan

Nervös New York-vecka slutade på plus

USA-börserna avslutade veckan med en liten uppgång, till skillnad från motsvarigheten i Stockholm. Starka delårsrapporter bidrog till att dämpa oron för risker i Europa och Saudiarabien. .

DI - 4 timmar sedan

Ager-Hanssen till attack mot brittiska mediebolagets styrelse

Den norske finansmannen och Qvibergfienden Christen Ager-Hanssen gick förra veckan till attack i Fokus mot Kinnevik för att ha friserat siffrorna i Metro inför Custos förvärv. På fredagen var det dags för styrelsen i Johnston Press, där Custos är storägare och nu har ökat sitt innehav, att känna av den norska vreden..

DI - 4 timmar sedan

Akelius rustar för kärvare tider – vill säkra tillgång till kapital

Akelius försöker höja sitt kreditbetyg genom att sänka belåningsgraden och öka räntetäckningsgraden.  Skälet är att säkra tillgången till kapital, enligt vd..

DI - 4 timmar sedan

Ränteproffsets känga: Fed-chefen beter sig som en cheerleader

Nyckeln till nästa kapitel i börsdramat hittar man på räntemarknaden i USA. Det tror Rajiv Setia, chef för ränteanalys på Barclays.  ”Om räntorna ska upp ytterligare 50 punkter måste man uppenbarligen tänka om kring multiplarna”, säger han till Di..

DI - 4 timmar sedan

Mekonomens finansiering av danska storköpet bärgad

Företrädesemissionen på 1,65 miljarder som ska delfinansiera ett dansk/polskt förvärv övertecknades..

DI - 5 timmar sedan

USA åtalar ryska för försök till valpåverkan

En kvinnlig rysk medborgare har åtalats av USA för att ha försökt påverka det amerikanska mellanårsvalet i år och presidentvalet 2016. En oligark ska ha finansierat den operation vars ekonomi hon misstänks ha skött..

DI - 5 timmar sedan

Här är kungabarnens senaste aktieklipp – ”vi är inte stressade”

Kungabarnen gjorde en riktigt vältajmad aktieförsäljning i september.   Det visar nya siffror från Holdings som också avslöjar hur Kronprinsessan Victorias, Prins Carl Philips och Prinsessan Madeleines portfölj stuvats om den senaste tiden. "Vi är inte stressade av de nedgångar vi sett den senaste tiden”, säger förvaltaren och hovets ekonomidirektör Jan Lindman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.