DN > Nyheter

Friday, 22 February, 13:01

DN - 25 sep 18 kl. 10:40

Kristersson: "Nödvändigt, viktigt och första steg"Ulf Kristersson: "Det här var ett nödvändigt, viktigt och första steg". Hör Alliansens gemensamma uttalande efter att riksdagen röstat nej till Stefan Löfven som statsminister..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kristersson, Alliansens, Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristersson, Nödvändigt, viktigtoch första , steg
DN - 25 sep 18 kl. 10:22

Ulf Kristersson efter statsministeromröstningen: Ett viktigt steg

Riksdagen har avsatt statsminister Stefan Löfven (S) genom en omröstning på tisdagsmorgonen. Nu startar talmannens arbete med att hitta nästa regeringsbildare. – Vi har tagit ett viktigt första steg nu, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

UNT - 05 nov 18 kl. 08:00

Ulf Kristersson (M) om nästa steg

Talmannen Andreas Norlén har under en pressträff föreslagit Ulf Kristersson (M) som statsminister..

BT - 11 dec 14 kl. 10:37

Hej Batra, Kristersson och Svantesson ? rivstarta med att öppna arbetsmarknaden för fler!

Kul när M lyssnar på BT! Det är alltid lika roligt när partier och makthavare lyssnar på vad BT:s ledarredaktion tycker och skriver. Så skulle en mindre blygsam kommentar kunna inledas till nyheten om att Ulf Kristersson blir Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

DI - 05 nov 18 kl. 17:37

Sju skäl för C och L att släppa fram Kristersson

LEDARE. Att lägga fram Ulf Kristersson som förslag till statsminister i en skarp omröstning är sannolikt ett nödvändigt steg i det fastlåsta läge som politikerna har försatt sig i. Nu får partierna i praktiken en knapp vecka på sig att lämna besked; onsdag den 14 november (eller möjligen senare den veckan) kommer det att bli en votering om statsministerkandidaten i kammaren..

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 16:27

Kristersson (M) ber om ursäkt

Efter att oppositionen öppnat för misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) för att han vägrar följa riksdagsbeslut ber han nu om ursäkt: "Jag tar riksdagens beslut på stort allvar".
De rödgröna partierna öppnar för en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Bakom ligger hans vägran att följa riksdagsbeslutet om en återgång till gamla regler i sjukförsäkringen.

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 11:11

Ulf Kristersson hyllar Reinfeldt: ”Rätt signal”

M-ledaren står fortfarande bakom företrädaren Fredrik Reinfeldts utskällda pensionsutspel. Moderaternas nye ledare Ulf Kristersson har haft en flygande start vid rodret för Sveriges näst största parti. De senaste siffrorna från Aftonbladet/Inizio visade att partiet skulle få 23,7 procent av rösterna om det var val i dag och samtidigt drar Alliansblocket ifrån med ett försprång om 5,1 procentenheter över de rödgröna.

Expressen - 07 maj 18 kl. 19:49

Kristersson: S och M har ett större ansvar

Statsminister Stefan Löfven, S, och motståndaren Ulf Kristersson, M, är överens om att det krävs en ”bred överenskommelse” om den svenska migrationspolitiken.Kristersson menar att de båda har ett större ansvar än andra partier – och att svenska folket ibland nonchaleras:– Vi slarvar bort frågorna i beskyllningar till höger och vänster i stället för att lösa ett problem svenskarna tycker är viktigt, säger Kristersson i Expressen TV..

Expressen - 08 sep 18 kl. 20:17

Kristersson: ”Kommer bli nödvändigt att ändra lagen

I kväll är det dags för den sista duellen mellan statsminister Stefan Löfven och utmanaren Ulf Kristersson. Duellen är uppbyggd kring elva ämnen där personer i publiken ställer frågor till Löfven och Kristersson.  Här kan du läsa sammanfattningar av alla ämnen.

Supermiljöbloggen - 10 okt 17 kl. 18:29

Kristersson: ”Viktigt att vi taggar upp vårt arbete i miljöpolitik”

Moderaternas nye partiledare säger sig vilja satsa på miljöpolitiken. – Det är speciellt viktigt att vi taggar upp vårt arbete i miljöpolitik och ser tydligare kopplingar till ekonomisk politik, skattepolitik och allt det andra vi är välkända för, säger Ulf Kristersson till TT. Samtidigt utser han Maria Malmer Stenergard, tidigare skattepolitisk talesperson, till ny miljöpolitisk talesperson.

SVT - 14 jun 18 kl. 18:56

Ulf Kristersson (M) håller tal på Järvaveckan

Turen har kommit till Moderaternas ledare Ulf Kristersson att hålla tal på Järvaveckan. – Det här är viktigt på många sätt. Att det är valår gör det extra viktigt, säger han till SVT före talet..

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

”Swexit och allians med USA bäst för Sverige”

Vi bör göra som Storbritannien och ansöka om utträde ur EU..

DN - 45 minuter sedan

Kraftigt skalv i Ecuador

DN - 1 timme sedan

Stöld av regalier från domkyrka gav fyra år

Den 22-årige man som sedan i höstas har varit misstänkt för den uppmärksammade stölden av begravningsregalierna från Strängnäs domkyrka döms till fängelse i fyra år och sex månader, enligt SVT..

DN - Igår: 10:00

Nytt sätt att beskriva drycker och smaker

DN:s Alf Tumble bryter mallen och skriver personligt om sina favoriter..

DN - 22 timmar sedan

Vad minns du av Oscarsgalorna?

Testa dig själv på vad du minns från 2000-talets Oscarsgalor..

DN - 5 timmar sedan

Man publicerade kvinnors gynekologiuppgifter på Instagram

En man som varit anställd på en vårdinrättning i Region Skånes regi misstänks för att ha tagit fram uppgifter från 63 kvinnors journaler från gynekologundersökningar och lagt ut känsliga uppgifter på Instagram, rapporter Aftonbladet..

DN - 6 timmar sedan

Sportlov i Stockholm? 10 bra tips för barn

Vad kan man göra på sportlovet i Stockholm? Du behöver inte åka långt för att hitta roliga saker att göra. Här är tio aktiviteter för dig som ska vara kvar i stan.

DN - 6 timmar sedan

Nu faller domen efter regaliestölden

Under sista förhandlingsdagen erkände 22-åringen: Det var han som stal begravningsregalierna från Strängnäs domkyrka. Nu meddelar Eskilstuna tingsrätt domen mot mannen, som i sista stund överbevisades av dna-spår på föremålen..

DN - 8 timmar sedan

”Hur hanterar man en krävande sexåring?”

Starka läsarreaktioner på förra svaret • Nu ger Martin Forster ett nytt svar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.