DN > Nyheter

Thursday, 18 October, 04:32

DN - 25 sep 18 kl. 10:40

Kristersson: "Nödvändigt, viktigt och första steg"Ulf Kristersson: "Det här var ett nödvändigt, viktigt och första steg". Hör Alliansens gemensamma uttalande efter att riksdagen röstat nej till Stefan Löfven som statsminister..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kristersson, Alliansens, Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristersson, Nödvändigt, viktigtoch första , steg
DN - 25 sep 18 kl. 10:22

Ulf Kristersson efter statsministeromröstningen: Ett viktigt steg

Riksdagen har avsatt statsminister Stefan Löfven (S) genom en omröstning på tisdagsmorgonen. Nu startar talmannens arbete med att hitta nästa regeringsbildare. – Vi har tagit ett viktigt första steg nu, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

BT - 11 dec 14 kl. 10:37

Hej Batra, Kristersson och Svantesson ? rivstarta med att öppna arbetsmarknaden för fler!

Kul när M lyssnar på BT! Det är alltid lika roligt när partier och makthavare lyssnar på vad BT:s ledarredaktion tycker och skriver. Så skulle en mindre blygsam kommentar kunna inledas till nyheten om att Ulf Kristersson blir Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 16:27

Kristersson (M) ber om ursäkt

Efter att oppositionen öppnat för misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) för att han vägrar följa riksdagsbeslut ber han nu om ursäkt: "Jag tar riksdagens beslut på stort allvar".
De rödgröna partierna öppnar för en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Bakom ligger hans vägran att följa riksdagsbeslutet om en återgång till gamla regler i sjukförsäkringen.

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 11:11

Ulf Kristersson hyllar Reinfeldt: ”Rätt signal”

M-ledaren står fortfarande bakom företrädaren Fredrik Reinfeldts utskällda pensionsutspel. Moderaternas nye ledare Ulf Kristersson har haft en flygande start vid rodret för Sveriges näst största parti. De senaste siffrorna från Aftonbladet/Inizio visade att partiet skulle få 23,7 procent av rösterna om det var val i dag och samtidigt drar Alliansblocket ifrån med ett försprång om 5,1 procentenheter över de rödgröna.

Expressen - 07 maj 18 kl. 19:49

Kristersson: S och M har ett större ansvar

Statsminister Stefan Löfven, S, och motståndaren Ulf Kristersson, M, är överens om att det krävs en ”bred överenskommelse” om den svenska migrationspolitiken.Kristersson menar att de båda har ett större ansvar än andra partier – och att svenska folket ibland nonchaleras:– Vi slarvar bort frågorna i beskyllningar till höger och vänster i stället för att lösa ett problem svenskarna tycker är viktigt, säger Kristersson i Expressen TV..

Expressen - 08 sep 18 kl. 20:17

Kristersson: ”Kommer bli nödvändigt att ändra lagen

I kväll är det dags för den sista duellen mellan statsminister Stefan Löfven och utmanaren Ulf Kristersson. Duellen är uppbyggd kring elva ämnen där personer i publiken ställer frågor till Löfven och Kristersson.  Här kan du läsa sammanfattningar av alla ämnen.

Supermiljöbloggen - 10 okt 17 kl. 18:29

Kristersson: ”Viktigt att vi taggar upp vårt arbete i miljöpolitik”

Moderaternas nye partiledare säger sig vilja satsa på miljöpolitiken. – Det är speciellt viktigt att vi taggar upp vårt arbete i miljöpolitik och ser tydligare kopplingar till ekonomisk politik, skattepolitik och allt det andra vi är välkända för, säger Ulf Kristersson till TT. Samtidigt utser han Maria Malmer Stenergard, tidigare skattepolitisk talesperson, till ny miljöpolitisk talesperson.

SVT - 14 jun 18 kl. 18:56

Ulf Kristersson (M) håller tal på Järvaveckan

Turen har kommit till Moderaternas ledare Ulf Kristersson att hålla tal på Järvaveckan. – Det här är viktigt på många sätt. Att det är valår gör det extra viktigt, säger han till SVT före talet..

Dagens PS - 27 sep 18 kl. 12:51

SD röstar nej till Kristersson

Jimmie Åkesson trycker på röd knapp för alliansregeringen under talmansrundan. Det här rapporterar flera medier, som rapporterar live från händelserna i riksdagen. Som läget är nu får alliansen inte Sverigedemokraterna bakom sig och beskedet från SD:s partiledare Jimmie Åkesson är att Ulf Kristersson får nej till statsministerposten från Sverigedemokraterna.

Expressen - 08 okt 17 kl. 22:58

Ulf Kristersson vann kvällens partiledardebatt

Partiledarna rök ihop redan efter en minut och därefter följde en stundtals hätsk debatt. Segrande ur striden gick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, visar Expressen/Demoskops undersökning. – Jag tror inte så mycket på strategier, jag tror på att prata om det man tycker är viktigt, säger han.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Ernie

DN - 4 timmar sedan

”Orange is the new black” lägger ner

Tråkiga nyheter för ”Orange is the new black”-fans. Den kommande säsong sju blir även seriens sista bekräftar skådespelarna i ett klipp på Twitter..

DN - 5 timmar sedan

Demonstranter stoppade kvinnliga tempelbesökare

När ett av hinduismens heligaste tempel för första gången öppnades för kvinnor utbröt kaos. Polis drabbade samman med demonstranter som handgripligen försökte stoppa kvinnorna. .

DN - 6 timmar sedan

Hana Al-Khamri: Khashoggi offrade sig för sanningens skull

Saudiska journalister minns Jamal Khashoggis tid som inflytelserik publicist med avund och beundran. Mellanösternanalytikern Hana Al-Khamri vädjar till omvärlden att inte låta den saudiska regimen slippa undan ansvaret för hans försvinnande..

DN - 6 timmar sedan

Svag marknad slår mot bostadsbyggare

Bostadsutvecklaren Tobin Properties sänker återigen sin prognos avseende rörelseresultatet för helåret 2018 till 25-50 miljoner kronor till följd av en svag försäljning och nedskrivning av fastighet under det tredje kvartalet..

DN - 6 timmar sedan

Guld i beachvolley till Sverige i ungdoms-OS

Det svenska paret Jonatan Hellvig och David Åhman tog guld i ungdoms-OS i Buenos Aires. I finalen besegrades det nederländska paret de Groot/Immers i två raka set. .

DN - 6 timmar sedan

Twitter lämnar ut miljoner inlägg från ryska och iranska troll

Twitter publicerar nu alla de inlägg som den ryska trollfabriken Internet Research Agency och andra liknande statliga organisationer gjort på mikrobloggen sedan 2016, inlägg vars syfte varit att skapa konflikter inom olika länder..

DN - 7 timmar sedan

Kim Larsen slår alla rekord – efter sin död

Hyllningarna av Kim Larsen i Danmark slår alla rekord. Drygt två veckor efter sin död lägger nationalhjälten beslag på nio av de tio första platserna på den danska albumlistan..

DN - 7 timmar sedan

Tungt för Linköping i 17-åringens CL-debut

Linköping, med 17-åriga Champions League-debutanten Julia Nyström i målet, förlorade med 0–2 hemma mot PSG i åttondelsfinalens första möte. Ett tufft utgångsläge inför returen i Paris om två veckor..

DN - 7 timmar sedan

Dagens skiva: Elvis Costellos nya låter som en uppsamling

Det är ovanligt länge sen Elvis Costello gav ut en skiva och nya albumet är proppfullt av detaljerade låtar, men bäst blir det när han samarbetar med Burt Bacharach eller Carole King..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.