DN > Nyheter

Sunday, 16 December, 22:44

DN - 25 sep 18 kl. 10:40

Kristersson: "Nödvändigt, viktigt och första steg"Ulf Kristersson: "Det här var ett nödvändigt, viktigt och första steg". Hör Alliansens gemensamma uttalande efter att riksdagen röstat nej till Stefan Löfven som statsminister..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kristersson, Alliansens, Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristersson, Nödvändigt, viktigtoch första , steg
DN - 25 sep 18 kl. 10:22

Ulf Kristersson efter statsministeromröstningen: Ett viktigt steg

Riksdagen har avsatt statsminister Stefan Löfven (S) genom en omröstning på tisdagsmorgonen. Nu startar talmannens arbete med att hitta nästa regeringsbildare. – Vi har tagit ett viktigt första steg nu, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

UNT - 05 nov 18 kl. 08:00

Ulf Kristersson (M) om nästa steg

Talmannen Andreas Norlén har under en pressträff föreslagit Ulf Kristersson (M) som statsminister..

BT - 11 dec 14 kl. 10:37

Hej Batra, Kristersson och Svantesson ? rivstarta med att öppna arbetsmarknaden för fler!

Kul när M lyssnar på BT! Det är alltid lika roligt när partier och makthavare lyssnar på vad BT:s ledarredaktion tycker och skriver. Så skulle en mindre blygsam kommentar kunna inledas till nyheten om att Ulf Kristersson blir Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 16:27

Kristersson (M) ber om ursäkt

Efter att oppositionen öppnat för misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) för att han vägrar följa riksdagsbeslut ber han nu om ursäkt: "Jag tar riksdagens beslut på stort allvar".
De rödgröna partierna öppnar för en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Bakom ligger hans vägran att följa riksdagsbeslutet om en återgång till gamla regler i sjukförsäkringen.

DI - 05 nov 18 kl. 17:37

Sju skäl för C och L att släppa fram Kristersson

LEDARE. Att lägga fram Ulf Kristersson som förslag till statsminister i en skarp omröstning är sannolikt ett nödvändigt steg i det fastlåsta läge som politikerna har försatt sig i. Nu får partierna i praktiken en knapp vecka på sig att lämna besked; onsdag den 14 november (eller möjligen senare den veckan) kommer det att bli en votering om statsministerkandidaten i kammaren..

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 11:11

Ulf Kristersson hyllar Reinfeldt: ”Rätt signal”

M-ledaren står fortfarande bakom företrädaren Fredrik Reinfeldts utskällda pensionsutspel. Moderaternas nye ledare Ulf Kristersson har haft en flygande start vid rodret för Sveriges näst största parti. De senaste siffrorna från Aftonbladet/Inizio visade att partiet skulle få 23,7 procent av rösterna om det var val i dag och samtidigt drar Alliansblocket ifrån med ett försprång om 5,1 procentenheter över de rödgröna.

Expressen - 07 maj 18 kl. 19:49

Kristersson: S och M har ett större ansvar

Statsminister Stefan Löfven, S, och motståndaren Ulf Kristersson, M, är överens om att det krävs en ”bred överenskommelse” om den svenska migrationspolitiken.Kristersson menar att de båda har ett större ansvar än andra partier – och att svenska folket ibland nonchaleras:– Vi slarvar bort frågorna i beskyllningar till höger och vänster i stället för att lösa ett problem svenskarna tycker är viktigt, säger Kristersson i Expressen TV..

Expressen - 08 sep 18 kl. 20:17

Kristersson: ”Kommer bli nödvändigt att ändra lagen

I kväll är det dags för den sista duellen mellan statsminister Stefan Löfven och utmanaren Ulf Kristersson. Duellen är uppbyggd kring elva ämnen där personer i publiken ställer frågor till Löfven och Kristersson.  Här kan du läsa sammanfattningar av alla ämnen.

Supermiljöbloggen - 10 okt 17 kl. 18:29

Kristersson: ”Viktigt att vi taggar upp vårt arbete i miljöpolitik”

Moderaternas nye partiledare säger sig vilja satsa på miljöpolitiken. – Det är speciellt viktigt att vi taggar upp vårt arbete i miljöpolitik och ser tydligare kopplingar till ekonomisk politik, skattepolitik och allt det andra vi är välkända för, säger Ulf Kristersson till TT. Samtidigt utser han Maria Malmer Stenergard, tidigare skattepolitisk talesperson, till ny miljöpolitisk talesperson.

SVT - 14 jun 18 kl. 18:56

Ulf Kristersson (M) håller tal på Järvaveckan

Turen har kommit till Moderaternas ledare Ulf Kristersson att hålla tal på Järvaveckan. – Det här är viktigt på många sätt. Att det är valår gör det extra viktigt, säger han till SVT före talet..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Kraftig detonation i Malmö

En kraftig detonation har inträffat i stadsdelen Fosie i Malmö. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen strax efter klockan 21.30..

DN - 1 timme sedan

Person gripen efter intrång på militärt skyddsobjekt i Bålsta

En person omhändertogs på söndagsförmiddagen efter att ha vistats på ett skyddsobjekt i Bålsta utan tillstånd, uppger Försvarsmakten. – Personen saknade id-handlingar och har nu lämnats över till polisen, säger Magnus Lindstedt, kommunikatör på Försvarsmakten. .

DN - 1 timme sedan

Ljuset slocknade aldrig – brand på polisstationen utreds av polisen

Vem glömde att släcka adventsljuset i staken hos polisen i småländska Hultsfred? Frågan kommer nu att utredas – av polisen. Söndagsförmiddagens begränsade brand kunde ha växt till något allvarligare, om det inte varit för en uppmärksam granne..

DN - 1 timme sedan

Sandra Näslund fjärde snabbast i kvalet

Sandra Näslund hade fjärde bästa tid i kvalet när världscupsäsongen i skicross drog i gång i schweiziska Arosa på söndagen. Näslund fick också med sig två landslagskamrater, Alexandra Edebo (16:e tid) och Lisa Andersson (18:e), till måndagens final. Snabbast i kvalet var schweiziskan Fanny Smith..

DN - 3 timmar sedan

Bokrecension: Brutalismen är frusen hiphop

Den brutala arkitekturen erövrade Europa under rekordåren, men fick senare dåligt rykte. Nu har betongen fått ett uppsving igen. Leondias Aretakis läser boken ”Sverige brutal” och minns råa platser i London och Berlin.

DN - 3 timmar sedan

Värtaverket har lämnat felaktiga uppgifter om utsläpp

* Sveriges största koleldade fjärrvärmeverk, Värtaverket i Stockholm, har lämnat felaktiga siffror om utsläpp av växthusgaser. * Enligt Naturvårdsverkets register rör det sig om ”väsentliga felaktigheter”. Utsläppen kommer nu att skrivas upp.

DN - 6 timmar sedan

Gripna för misstänkt mord i Göteborg har släppts

De två personer som greps för ett misstänkt mord i Göteborg på lördagen har släppts och är inte delgivna misstanke om mord..

DN - 8 timmar sedan

”Än så länge är avtalet bara ord på papper”

DN:s Erik Ohlsson: Striderna i Hodeidah visar skörheten i fredsavtalet..

DN - 10 timmar sedan

Sverige tvåa i skidskyttestafetten

Sverige blev tvåa i damernas skidskyttestafett i österrikiska Hochfilzen. .

DN - 11 timmar sedan

Polisinsats mot rånare chockade skolbarn

Civilpolis med draget vapen skrek åt busspassagerare att ligga ner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.