DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 17:46

DI - 25 sep 18 kl. 10:37

Oljebolaget tokrusar – trots avskild teckningsrättOljebolaget Enquest steg brant i morgonens handel på Stockholmsbörsen, trots att rätten att delta i den förestående nyemissionen avskilts..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Enquest, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljebolaget, tokrusartrots , avskild, teckningsrätt
DI - 04 mar 16 kl. 11:18

Oljebolaget tokrusar på Oslobörsen

Pressade Seadrill rusar i Oslo på spekulation om att huvudägaren har tillräckligt med kapital för att delta i en rekonstruktion. Vidare har antalet utlånade aktier i bolaget minskat kraftigt, vilket sannolikt spär på uppgången. Det skriver Bloomberg News på fredagen..

Dagens PS - 03 nov 16 kl. 13:29

”Rookie” tokrusar på börsen

Börsraketer kommer och går. Här är ett av pappren och som vi på Dagens PS skrev om i somras. Här är ett annat exempel på en kursraket – gas- och oljebolaget Lundin Petroleum – som fick en urladdning efter en stark och då aktuell kvartalsrapport.

PrivataAffärer - 11 mar 15 kl. 10:18

Därför tokrusar Eniro

Onsdagen är första handelsdag utan teckningsrätt i nyemissionen. Efter en dryg timmes handel hade aktien rusat med 25 procent.  ....

SvD - 03 aug 15 kl. 14:35

Norska oljejätten tokrusar

Det norska oljebolaget DNO, som äger ett oljefält i den kurdiska delen av Irak, rusade på Oslo Börs under måndagen. Aktiekursen ökade på några minuter med 26 procent. Orsaken är att de självstyrande myndigheterna meddelat att internationella oljebolag nu ska få betalt för råoljan..

DI - 15 dec 14 kl. 14:47

Seamless tokrusar

Seamless aktie tokrusar vid lunchtid på måndagen utan att några nyheter presenterats för dagen. Kursrörelsen kommer sedan bolaget i fredags meddelat utökade besparingsåtgärder..

Cornucopia - 16 aug 15 kl. 21:07

Nu tokrusar bostadspriserna: +4.64% på en månad i Göteborg

Bland missade saker att skriva om i veckan var t ex Valueguards kvalitetsjusterade bostadspriser för juli månad, som publicerades i fredags. Den tidigare omnämnda sommarstiltjen april - juni är nu över och priserna tokrusar, toppat med Göteborg där bostadsrättspriserna steg med +4.64% på en månad.

DI - 11 feb 16 kl. 08:41

Börsen: Meda tokrusar efter bud

Meda tokrusar på börsen efter jättebudet från Mylan. Vid öppning steg aktien med runt 74 procent. Samtidigt faller Boliden med runt 9,50 procent efter morgonens rapport.

DI - 01 jun 16 kl. 15:34

Hälsovårdsbolag tokrusar på First North

Hälsovårdsbolaget Immune Pharmaceuticals tokrusar på First North. Strax innan klockan 15 på onsdagen hade aktien klättrat över 125 procent..

Dagens PS - 21 jul 17 kl. 12:27

Folkaktie tokrusar – trots rapportfloppen

På fredagsmorgonen presenterade den sargade småspararfavoriten Fingerprint Cards en svag rapport med ett rörelseresultat på 72 miljoner kronor jämfört med analytikernas förväntningar på 155 miljoner kronor och både rörelsemarginal och omsättning överraskade negativt. Men att rapporten alltså blev en besvikelse på många sätt hindrar inte aktien från att rusa ordentligt på börsen. I den inledande handeln stack aktien som en raket, upp 13 procent, för att sedan justeras ned något till upp drygt 9 procent vid lunchtid.

Dagens PS - 02 aug 17 kl. 13:04

Svenskaktie tokrusar efter Microsoftaffär

Svenska ögonstyrningsbolaget Tobii rusar på onsdagens i övrigt svala Stockholmsbörs. Strax före klockan 13.00 var aktien upp 23 procent medan storbolagsindex OMXS30 backade med blygsamma 0,1 procent, rapporterar nyhetsbyrån Direkt.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Handelsbankens vd slutar i augusti nästa år

Anders Bouvin har meddelat Handelsbankens styrelse att han önskar gå i pension den 31 augusti 2019 och då lämna sin befattning som bankens VD och koncernchef. Nyheten kommer dagen innan Handelsbanken lämnar kvartalsrapport..

DI - 15 minuter sedan

Stort kompetenssvinn bland akademiker som en följd av åldersdiskriminering

Svenska akademiker blir allt mer diskriminerade på arbetsmarknaden på grund av sin ålder. Åldersdiskrimineringen slår mot lägre åldrar än tidigare och är dessutom ännu en kvinnofälla i arbetslivet. Detta enligt en rapport från bemannings- och rekryteringsbolaget Jurek som också pekar på att resultatet blir att en väldigt stor mängd kompetens försvinner från arbetsmarknaden i förtid.

DI - 30 minuter sedan

Nybörjare är Sveriges mest älskade mäklare

Efter bara ett år i yrket är Adrian Javaher Sveriges mest rekommenderade mäklare. Vinnarreceptet: Att han inte var med under glansdagarna då allt gick att sälja. ”Många vill kanske skylla på andra faktorer, att det är dåligt väder och så vidare, jag har hört allt.

DI - 30 minuter sedan

Netent-vd: Vi är absolut inte nöjda

Att spelbolagsunderlevrantören Net Ent överraskande stod för en negativ organisk tillväxt i det andra kvartalet fick investerarna att dra öronen åt sig och aktien på fall..

DI - 1 timme sedan

Europeiska räntor viker ner – kronan försvagas mot dollar, euro

Risk präglade åter marknaderna på tisdagen med sjunkande räntor, börsnedgångar och starkare yen. .

DI - 1 timme sedan

Olof Hallrup frias i Fortnoxmålet - "Haft stora personliga konsekvenser"

Fortnox insiderdömde tidigare ordförande Olof Hallrup frias helt i hovrätten. ”Det är klart att det har haft stora personliga konsekvenser”, säger Olof Hallrups advokat Staffan Bergqvist till Di..

DI - 1 timme sedan

Ny tung börsdag – Closing Bell sammanfattar och följer stängningen

I Closing Bell går programledaren Alexander Klaar igenom dagens största börshändelser och följer stängningen av Stockholmsbörsen. Dagens program gästas av Niklas Andersson från Avanza och Nordea-strategen Sebastian Källman. Sändningen börjar klockan 17.

DI - 1 timme sedan

Bäva månde Ericsson? Huawei öppnar it-center i Tyskland inför 5G-auktion

Kinabolaget tänker inte ge upp mot Ericsson i första taget: Huawei ska öppna ett nytt it-säkerhetscenter i Tyskland i november, rapporterar Reuters. .

DI - 1 timme sedan

Fortsatta insiderköp i Atlas Copco

Staffan Bohman i Atlas Copcos styrelse har köpt 10.000 aktier i bolaget, enligt Finansinspektionens insynsregister..

DI - 1 timme sedan

Industrijättar rasar i New York – Nasdaq ner 2,6 procent

De ledande New York-börserna inledde med breda nedgångar i tisdagens inledande handel. Negativa mottaganden av rapporter från industribolagen Caterpillar, Paccar och 3M bidrog till fallet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.