DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 18:37

Liknande nyheter

Taggar: Oljebolaget, tokrusartrots , avskild, teckningsrätt
DI - 04 mar 16 kl. 11:18

Oljebolaget tokrusar på Oslobörsen

Pressade Seadrill rusar i Oslo på spekulation om att huvudägaren har tillräckligt med kapital för att delta i en rekonstruktion. Vidare har antalet utlånade aktier i bolaget minskat kraftigt, vilket sannolikt spär på uppgången. Det skriver Bloomberg News på fredagen..

Dagens PS - 03 nov 16 kl. 13:29

”Rookie” tokrusar på börsen

Börsraketer kommer och går. Här är ett av pappren och som vi på Dagens PS skrev om i somras. Här är ett annat exempel på en kursraket – gas- och oljebolaget Lundin Petroleum – som fick en urladdning efter en stark och då aktuell kvartalsrapport.

PrivataAffärer - 11 mar 15 kl. 10:18

Därför tokrusar Eniro

Onsdagen är första handelsdag utan teckningsrätt i nyemissionen. Efter en dryg timmes handel hade aktien rusat med 25 procent.  ....

SvD - 03 aug 15 kl. 14:35

Norska oljejätten tokrusar

Det norska oljebolaget DNO, som äger ett oljefält i den kurdiska delen av Irak, rusade på Oslo Börs under måndagen. Aktiekursen ökade på några minuter med 26 procent. Orsaken är att de självstyrande myndigheterna meddelat att internationella oljebolag nu ska få betalt för råoljan..

DI - 15 dec 14 kl. 14:47

Seamless tokrusar

Seamless aktie tokrusar vid lunchtid på måndagen utan att några nyheter presenterats för dagen. Kursrörelsen kommer sedan bolaget i fredags meddelat utökade besparingsåtgärder..

Cornucopia - 16 aug 15 kl. 21:07

Nu tokrusar bostadspriserna: +4.64% på en månad i Göteborg

Bland missade saker att skriva om i veckan var t ex Valueguards kvalitetsjusterade bostadspriser för juli månad, som publicerades i fredags. Den tidigare omnämnda sommarstiltjen april - juni är nu över och priserna tokrusar, toppat med Göteborg där bostadsrättspriserna steg med +4.64% på en månad.

DI - 11 feb 16 kl. 08:41

Börsen: Meda tokrusar efter bud

Meda tokrusar på börsen efter jättebudet från Mylan. Vid öppning steg aktien med runt 74 procent. Samtidigt faller Boliden med runt 9,50 procent efter morgonens rapport.

DI - 01 jun 16 kl. 15:34

Hälsovårdsbolag tokrusar på First North

Hälsovårdsbolaget Immune Pharmaceuticals tokrusar på First North. Strax innan klockan 15 på onsdagen hade aktien klättrat över 125 procent..

Dagens PS - 21 jul 17 kl. 12:27

Folkaktie tokrusar – trots rapportfloppen

På fredagsmorgonen presenterade den sargade småspararfavoriten Fingerprint Cards en svag rapport med ett rörelseresultat på 72 miljoner kronor jämfört med analytikernas förväntningar på 155 miljoner kronor och både rörelsemarginal och omsättning överraskade negativt. Men att rapporten alltså blev en besvikelse på många sätt hindrar inte aktien från att rusa ordentligt på börsen. I den inledande handeln stack aktien som en raket, upp 13 procent, för att sedan justeras ned något till upp drygt 9 procent vid lunchtid.

Dagens PS - 02 aug 17 kl. 13:04

Svenskaktie tokrusar efter Microsoftaffär

Svenska ögonstyrningsbolaget Tobii rusar på onsdagens i övrigt svala Stockholmsbörs. Strax före klockan 13.00 var aktien upp 23 procent medan storbolagsindex OMXS30 backade med blygsamma 0,1 procent, rapporterar nyhetsbyrån Direkt.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

”Världens sämsta investering” blev Sveriges mest framgångsrika kickstarter

När förlaget lade ned hans baby tog serietecknaren Jonas Darnell saken i egna händer. Med fansens hjälp och närmare 1,7 miljoner kronor i gräsrotsfinansiering återuppstår nu tidningen Herman Hedning i egen regi..

DI - 45 minuter sedan

Konkurs drabbar Norrköpings flygplats hårt

Det brittiska flygbolaget Flybmis konkurs innebär att elva avgångar per vecka från Norrköping till tyska München upphör. Det är ett mycket hårt slag för kommunalägda Norrköpings flygplats..

DI - 1 timme sedan

Mycket på spel när EU går till val

Europa går mot ett ödesval den 26 maj, enligt politiker från vänster till höger. Men oenigheten är stor om vilka frågor som avgör unionens framtid.  Om mindre än hundra dagar väntar val till Europaparlamentet..

DI - 1 timme sedan

Företagarna om EU-valet: ”Kommer påverka alla bolag”

Enklare momsregler, frihandelsavtal och fria dataflöden - i EU är många viktiga frågor för näringslivet på bordet under de kommande åren..

DI - 1 timme sedan

Polens premiärminister nobbar Israel

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki ställer in sin planerade resa till Israel efter att Israels dito Benjamin Netanyahu kommenterat Polens roll i Förintelsen..

DI - 1 timme sedan

Saudiarabiens kronprins höjer bud på Manchester United

Saudiarabiens kontroversielle kronprins Mohammed bin Salman har bestämt sig fö ratt köpa brittiska fotbollsgiganten Manchester United..

DI - 2 timmar sedan

Rädda nätläkarna – och vården

DEBATT. Nätläkare har blivit en symbolfråga som speglar spänningarna mellan privat och offentlig sjukvård. Det är fortfarande oklart om läkartjänster på nätet leder till ökad eller minskad vårdefterfrågan, men vad vi vet är att ett digitalt vårdmöte kostar skattebetalarna en tredjedel mindre än ett fysiskt, skriver forskaren Mårten Blix..

DI - 2 timmar sedan

Sparekonomen varnar för svenskarnas ointresse att pensionsspara: ”Svårt att ångra sig”

Vartannat svenskt hushåll struntar i att pensionsspara. Skälen varierar, men sparekonomen varnar för den kortsiktiga strategin..

DI - 3 timmar sedan

Norge stoppar betalningar till svenska spelbolag – agerar illegalt i landet

Den norska spelmyndigheten Lotteritilsynet har förbjudit transaktioner till sex Maltabaserade spelbolag, bland dem Bettson, Kindred och Gaming Innovation.  Bolagen agerar illegalt i landet, hävdar myndigheten. .

DI - 3 timmar sedan

Veckans aktie: Giganten växlar upp – vi säger köp och sover gott

Börsgigantens race mot skenande råvarukostnader går mot sitt slut. Snart inleds en ny etapp där de långsiktiga trenderna spelar större roll.  Vi gillar vad vi ser och köper.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.