DI > Ekonomi

Sunday, 16 December, 20:25

DI - 25 sep 18 kl. 10:37

Oljebolaget tokrusar – trots avskild teckningsrättOljebolaget Enquest steg brant i morgonens handel på Stockholmsbörsen, trots att rätten att delta i den förestående nyemissionen avskilts..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Enquest, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljebolaget, tokrusartrots , avskild, teckningsrätt
DI - 04 mar 16 kl. 11:18

Oljebolaget tokrusar på Oslobörsen

Pressade Seadrill rusar i Oslo på spekulation om att huvudägaren har tillräckligt med kapital för att delta i en rekonstruktion. Vidare har antalet utlånade aktier i bolaget minskat kraftigt, vilket sannolikt spär på uppgången. Det skriver Bloomberg News på fredagen..

Dagens PS - 03 nov 16 kl. 13:29

”Rookie” tokrusar på börsen

Börsraketer kommer och går. Här är ett av pappren och som vi på Dagens PS skrev om i somras. Här är ett annat exempel på en kursraket – gas- och oljebolaget Lundin Petroleum – som fick en urladdning efter en stark och då aktuell kvartalsrapport.

PrivataAffärer - 11 mar 15 kl. 10:18

Därför tokrusar Eniro

Onsdagen är första handelsdag utan teckningsrätt i nyemissionen. Efter en dryg timmes handel hade aktien rusat med 25 procent.  ....

SvD - 03 aug 15 kl. 14:35

Norska oljejätten tokrusar

Det norska oljebolaget DNO, som äger ett oljefält i den kurdiska delen av Irak, rusade på Oslo Börs under måndagen. Aktiekursen ökade på några minuter med 26 procent. Orsaken är att de självstyrande myndigheterna meddelat att internationella oljebolag nu ska få betalt för råoljan..

DI - 15 dec 14 kl. 14:47

Seamless tokrusar

Seamless aktie tokrusar vid lunchtid på måndagen utan att några nyheter presenterats för dagen. Kursrörelsen kommer sedan bolaget i fredags meddelat utökade besparingsåtgärder..

Cornucopia - 16 aug 15 kl. 21:07

Nu tokrusar bostadspriserna: +4.64% på en månad i Göteborg

Bland missade saker att skriva om i veckan var t ex Valueguards kvalitetsjusterade bostadspriser för juli månad, som publicerades i fredags. Den tidigare omnämnda sommarstiltjen april - juni är nu över och priserna tokrusar, toppat med Göteborg där bostadsrättspriserna steg med +4.64% på en månad.

DI - 11 feb 16 kl. 08:41

Börsen: Meda tokrusar efter bud

Meda tokrusar på börsen efter jättebudet från Mylan. Vid öppning steg aktien med runt 74 procent. Samtidigt faller Boliden med runt 9,50 procent efter morgonens rapport.

DI - 01 jun 16 kl. 15:34

Hälsovårdsbolag tokrusar på First North

Hälsovårdsbolaget Immune Pharmaceuticals tokrusar på First North. Strax innan klockan 15 på onsdagen hade aktien klättrat över 125 procent..

Dagens PS - 21 jul 17 kl. 12:27

Folkaktie tokrusar – trots rapportfloppen

På fredagsmorgonen presenterade den sargade småspararfavoriten Fingerprint Cards en svag rapport med ett rörelseresultat på 72 miljoner kronor jämfört med analytikernas förväntningar på 155 miljoner kronor och både rörelsemarginal och omsättning överraskade negativt. Men att rapporten alltså blev en besvikelse på många sätt hindrar inte aktien från att rusa ordentligt på börsen. I den inledande handeln stack aktien som en raket, upp 13 procent, för att sedan justeras ned något till upp drygt 9 procent vid lunchtid.

Dagens PS - 02 aug 17 kl. 13:04

Svenskaktie tokrusar efter Microsoftaffär

Svenska ögonstyrningsbolaget Tobii rusar på onsdagens i övrigt svala Stockholmsbörs. Strax före klockan 13.00 var aktien upp 23 procent medan storbolagsindex OMXS30 backade med blygsamma 0,1 procent, rapporterar nyhetsbyrån Direkt.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Minskat förtroende för USA:s ekonomi

Inte sedan 2013 har så många amerikaner trott att det kommande året blir sämre.  Det visar en opinionsundersökning som tidningen Wall Street Journal och tv-kanalen NBC låtit göra..

DI - 15 minuter sedan

Det gör ont när skuldbubblor brister

Nytt år, nya möjligheter. Hurtigt i överkant? Kanske det, men världen brukar växa och trotsa politiker, väder och vind.

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: 5.000 jobb bort på Jaguar Land Rover

Brittiska biltillverkaren Jaguar Land Rover kommer skära bort tusentals jobb under nästa år. Det skriver The Guardian..

DI - 1 timme sedan

Kärnkraften är olönsam

DEBATT. Nyligen skrev tre kristdemokrater, bland andra Ebba Busch Thor, på Di Debatt att Sverige bör nyinvestera i modern kärnkraft. Att föreslå moderna kärnkraftverk är ungefär som att kräva att Volvo skulle skapa en modern Volvo Amazon, skriver författaren Åsa Moberg..

DI - 1 timme sedan

Businesshypnotisören får svenska företag att falla i trans

Hypnos har alltid förknippats med magi och mystik. Men i skuggan av snurrande spiraler och gungande fickur har hypnos utvecklats till en behandlingsmetod för att lindra fobier, röksug och få människor att prestera bättre. .

DI - 2 timmar sedan

Kastade ut sedlar från tak — greps av polisen

Människorna i ett arbetarområde i Hongkong gick i spinn i lördags när sedlar plötsligt regnade ner över dem. Nu har den unge entreprenör som låg bakom tilltaget gripits sedan han kört tillbaka till området i sin Lamborghini..

DI - 3 timmar sedan

Höjdarna har ingen spåkula

Stora aktieinnehav hos insynspersoner är ett plus, men det ska inte vara det enda skälet till att man köper en aktie. Däremot är insynsförsäljningar en tyngre signal än insynsköp – börstopparna gillar nämligen inte att förlora pengar..

DI - 3 timmar sedan

Stekhet insiderhandel tecken på fortsatt börsoro

Insynspersoner har under hösten tankat aktier till nya rekordnivåer, visar statistik från Insiderfonder.  Handeln kan skvallra om vart börsen är på väg, men att blint ta rygg på bolagstopparna kan vara en farlig idé, varnar experten..

DI - 3 timmar sedan

Vd-skifte i Fabege

Fastighetsbolaget Fabeges vd Christer Hermelin lämnar bolaget. .

DI - 3 timmar sedan

Lista: Här är aktierna som toppfonderna älskar

Börsen är ned rejält i år, men bland de mindre bolagen finns det gott om kursraketer. Di listar aktierna som de bäst presterande småbolagsfonderna gillar – och ett bolag sticker ut. Åtta av de tio bästa fonderna äger aktien, som hittills i år rusat 45 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.