DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 05:55

DI - 25 sep 18 kl. 09:48

Stefan Löfven fälld av riksdagen – det händer nuStatsminister Stefan Löfven fälldes i den historiska statsministeromröstningen på tisdagen, efter att de fyra allianspartierna och Sverigedemokraterna röstat nej till honom. Därmed går regeringsbildningen nu i ett skarpt läge..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Löfven, Stefan Löfven, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

482 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stefan, Löfven, fälldav , riksdagendet , händernu
BT - 08 okt 14 kl. 10:57

Ledare: Stefan Löfven verkade avundas Reinfeldts allians

En mer än någonsin vältränad Fredrik Reinfeldt tog adjö med ett rappt niominuterstal i riksdagen. Ingen melankoli. Påminde elegant om hur Alliansen tillsammans med Ingvar Carlsson, Carl Bildt och Göran Persson agerat så att landet står sig ekonomiskt starkt.

Barometern - 22 mar 16 kl. 14:22

Stefan Löfven: "Det är ett enat Europa som ska slå tillbaka"

Statsminister Stefan Löfven talade i riksdagen efter dåden i Bryssel..

Dagens PS - 28 aug 17 kl. 16:16

Åkesson: Avgå, Stefan Löfven!

SD-ledaren höjer kravet efter senaste turerna i it-skandalen på Transportstyrelsen. Som DagensPS berättat i dag har Stefan Löfvens närmaste medarbetare, statsekreterare Emma Lennartsson, meddelat att hon lämnar sin stol med omedelbar verkan. Bakgrunden är att hon säger sig ha suttit på information om it-haveriet på Tranpsortstyrelsen tidigare än vad hon gjort gällande.

BT - 02 okt 14 kl. 14:12

Ja till Stefan Löfven som ny statsminister

Riksdagen röstar ja till Stefan Löfven som ny statsminister. Löfven valdes med röstsiffrorna 132 ja, 49 nej och 154 nedlagda röster. 14 ledamöter var frånvarande.

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 15 kl. 16:53

Stefan Löfven hårt pressad om vinst i välfärd

På tisdagen tycktes en grundbult i statsminister Stefan Löfvens regeringsmakt knaka.SD och alliansen krävde en ny och "mjukare" utredning om vinst i välfärd.Vänsterledaren Jonas Sjöstedt vägrade kompromissa.

Sydsvenskan - 26 maj 15 kl. 16:53

Stefan Löfven hårt pressad om vinst i välfärd

På tisdagen tycktes en grundbult i statsminister Stefan Löfvens regeringsmakt knaka.SD och alliansen krävde en ny och "mjukare" utredning om vinst i välfärd.Vänsterledaren Jonas Sjöstedt vägrade kompromissa.

Sydsvenskan - 11 okt 14 kl. 05:30

Så ska Stefan Löfven slippa regeringskris och extraval

På fyra veckor har Stefan Löfven hunnit med en del: Sytt ihop en regering med Miljöpartiet. Smällt igen dörren i ansiktet på Jonas Sjöstedt. Blivit kompis med Vänsterpartiet igen och lanserat ett rödgrönt stoppaket för vinst i välfärd.

Sydsvenskan - 07 nov 14 kl. 04:00

Svettig vinter för Stefan Löfven

Stefan Löfvens första år som statsminister blir extremt svettigt – om han ens sitter kvar så länge.Klarar den rödgröna regeringen budgetomröstningen den 3 december hotar en rad svidande nederlag i riksdagen under våren.På måndag presenterar alliansen sin gemensamma skuggbudget.

Sydsvenskan - 01 dec 14 kl. 10:53

SCB ger Stefan Löfven råg i ryggen

Dagen före det stora avgörandet i riksdagen får statsminister Stefan Löfven lite råg i ryggen.
I SCB:s stora väljarbarometer går Socialdemokraterna framåt till 32,2 procent, en statistiskt säkerställd ökning jämfört med valresultatet i september..

BT - 12 dec 14 kl. 15:43

Stefan Löfven håller fast vid Miljöpartiet

Statsminister Stefan Löfven ger inte efter för de interna kraven på att haka av Miljöpartiet. – Vi har valt sedan länge att ha ett samarbete med Miljöpartiet och det är ett medvetet val, säger han. Efter torsdagens uttalanden från Löfven som skapade viss oklarhet om ifall Miljöpartiet fortfarande gäller som regeringspartner och om den lagda budgeten gäller, tvingades han förtydliga sig på fredagen.

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Naturkatastrofer fick Japans export att minska i september

Den japanska exporten minskade med 1,2 procent i september jämfört med samma månad året före. Nedgången hängde samman med att naturkatastrofer stört den ekonomiska aktiviteten..

DI - 30 minuter sedan

Blandat på Asiens ledande börser

Tokyobörsen öppnade något nedåt på torsdagen i linje med nedgångar på Wall Street..

DI - 45 minuter sedan

Med stålet i blodet - Trumps tullar slår blint i USA

De amerikanska stålarbetarna förekom ofta i Donald Trumps valkampanj 2016. Som president införde han i våras skyddstullar för att gynna den inhemska stålsektorn, vilket blev startskottet för en upptrappad handelskonflikt med omvärlden.  Lite drygt ett halvår senare är frågan om tullarna har gett avsedd effekt.

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdagen den 18 oktober

På torsdagen drar rapportfloden igång på allvar när bland annat Ericsson, Tele2 och Fabege presenterar sina senaste kvartalssiffror. .

DI - 6 timmar sedan

Ny biografi: "Uselt självförtroende drev Kamprad"

Ingvar Kamprads vänskap med socialdemokraten Sven-Erik Bucht bidrog till att Ikeagrundaren testamenterade halva sin förmögenhet till Norrland, enligt en ny biografi som avslöjar nya sidor av Ikeagrundaren..

DI - 7 timmar sedan

Följ rapportfloden med Di TV:s extrasändningar

I veckan drar rapportfloden i gång med full styrka. Di TV sätter därför in extrasändningar på torsdags- och fredagsmorgonen..

DI - 7 timmar sedan

Blandad rapport från Alcoa, efterhandel i båda riktningar

Hyfsad start på rapportperioden från aluminiumjätten efter onsdagsbörsens stängning: starkare vinst och omsättning än väntat, men sänkt prognos avseende global aluminiumefterfrågan. Aktien handlas i båda riktningar i New York-börsens skakiga efterhandel..

DI - 7 timmar sedan

New York-börsen ned efter ljus framtidssyn från Fed

Wall Street handlades ned något under en odramatisk onsdagskväll, där höjdpunkten kanske var ett Fedprotokoll som tydde på en enad bild i USA:s centralbank: räntan ska fortsätta höjas gradvis..

DI - 8 timmar sedan

Tobin vinstvarnar, sänker helårsprognos ytterligare

Bostadsutvecklaren Tobin Properties sänker återigen sin prognos avseende rörelseresultatet för helåret 2018 till 25-50 miljoner kronor till följd av en svag försäljning och nedskrivning av fastighet under det tredje kvartalet..

DI - 8 timmar sedan

IBM rasar på falnat hopp om återupprättad omsättningstillväxt

IBM:s kvartalsrapport vittnade om sjunkande försäljning efter ett par kvartal med tillväxt, och aktien rasar 8 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.