PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 14 December, 03:42

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 08:48

Capio ska dela ut miljarder till aktieägarnaCapio kallar till extra bolagstämma den 12 oktober för att besluta om styrelsens förslag om godkännande av avyttringen av Capio Frankrike. Capio meddelar nu även att likviden från transaktionen, om affären godkänns, delvis kommer att användas till att avbetala Capio-koncernens skulder och delvis överföras till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande. Värdeöverföringen till aktieägarna väntas uppgå till 1,8-2,1 miljarder kronor, motsvarande 13-15 kronor per aktie baserat på nuvarande antal aktier. ”Detta leder till en förmånlig återbetalning till aktieägarna samtidigt som det säkerställer en ändamålsenlig kapitalstruktur för Capio.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Capio Frankrike, Capio, Norden, Frankriketransaktionen, Générale, Capios, Frankrike, Tyskland

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Capioska , delaut , miljardertill , aktieägarna
Realtid - 02 nov 18 kl. 17:03

Aktieägarna i Capio kan glädja sig åt en god affär

Det kom flera glädjande nyheter för Capio, som numera är fransk-australiensiskt ägt, när sjukvårdsbolaget släppte sin rapport i veckan som gick. Aktieägarna i Capio kan glädja sig åt att styrelsen förhandlat fram en bra affär, skriver Margaret von Platen, i en genomlysning av bolagets rapport och uppköp..

DI - 02 okt 18 kl. 07:31

Akzo Nobel delar ut 5,5 miljarder euro till aktieägarna

Kemikoncernen Akzo Nobel, noterat på Euronext, avser att dela ut ytterligare 5,5 miljarder euro till aktieägarna efter försäljningen av Specialty Chemicals verksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 08:25

Dramatisk kurskollaps för aktieägarna

Fingerprint Cards gick för inte alltför länge sedan som en raket på börsen och blev snabbt en hyllad folkaktie. Biometribolaget har i dag 60.000 aktieägare och drygt 8 av 10 av dessa ligger i dag back på sin investering.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 11:50

Aktieägarna varnas i nya monsteraffären

Volvo-nyheten slår ned som en bomb i näringslivet. ”Det är betydligt sämre att äga aktier när Geely är största ägare”, skriver Di:s Anders Häger. Geely har inga planer på att slå samman AB Volvo och Volvo Cars.

Dagens PS - 09 mar 18 kl. 09:20

Aktieägarna snuvar vd på löneförhöjning

Aktieägarna i Disney har för första gången någonsin röstat emot den föreslagna ersättningen för en vd, rapporterar UPI. Bob Igers föreslagna ersättning med en grundlön på 3 miljoner dollar, en bonus på 20 miljoner dollar och aktier värda 142 miljoner dollar blev nedröstad med 52 procent av rösterna. Ersättningen skulle träda i kraft i samband med Disneys formella avslutande av köpet av Fox tillgångar för 52 miljarder dollar.

DI - 10 dec 15 kl. 15:53

Stureguld delar ut dotterbolag till aktieägarna

Stureguld kommer som i enlighet med beslut på extra bolagsstämman den 27 oktober att dela ut hela sitt innehav i dotterbolaget Mobilåtervinning i Sverige till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande..

DN - 29 jan 16 kl. 07:24

Telia Sonera delar ut 13 miljarder till aktieägarna

Telia Soneras underliggande vinst blev högre än vad analytiker hade räknat med. Teleoperatören delar ut 13 miljarder kronor till aktieägarna, lika mycket som i fjol..

DI - 19 okt 17 kl. 09:29

Lista: Storbolagen som väntas dela ut mindre till aktieägarna

Åtta svenska storbolag väntas leverera en lägre utdelning till aktieägarna för det innevarande året, jämfört med 2016. Det visar Di:s genomgång av analytikernas utdelningsprognoser för bolagen i OMXS30..

DI - 04 dec 17 kl. 17:11

Getinges extrastämma beslutade att dela ut Arjo till aktieägarna

Den extra bolagsstämman i medicinteknikbolaget Getinge beslutade under måndagen om utdelning av samtliga aktier i Arjo till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande..

Dagens PS - 10 mar 17 kl. 10:20

Volvos ”frälsare” gör aktieägarna lyckliga

Martin Lundstedt har rattat Volvo i ett och ett halvt år och ”sedan dess har rapporterna blivit allt bättre och marknaden har visat sin uppskattning – inklusive utdelning har värdet ökat med drygt 62 miljarder”, skriver Privata Affärer. Martin Lundstedt – tidigare vd för Scania – tog över spakarna på Volvo efter sparkade Olof Persson. Chefsbytet har gett aktiekursen eld i baken.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Millicom vill till Nasdaq i New York

Om ansökan godkänns kommer Millicom-aktien att börja handlas den 9 januari i USA. Millicom kommer fortsatt även att handlas på Stockholmsbörsen.  .

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Handelsbanken: Sidledes utveckling på bostadsmarknaden framöver

Under 2019 utgör ett stort färdigställande av nya bostäder en nedåtrisk för priserna, som kan slå mot vissa mindre bostadsutvecklare. Den relativt lilla betydelse som mindre bostadsutvecklare har i ekonomin talar för begränsade spridningseffekter till resten av bostadsmarknaden och ekonomin. ”Problem bland mindre bostadsutvecklare kommer inte isolerat att utgöra en risk för hela bostadsmarknaden eller ekonomin, enligt vår syn.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

ECB lämnar räntan oförändrad

Styrräntan – lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet – ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad vid -0,40 procent. Det meddelade ECB vid en telefonkonferens.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

”ICA vinner på statsbudgeten”

ICA Gruppen håller idag kapitalmarknadsdag och det andas optimism i bolaget efter ett tyngre första halvår när såväl kvartal ett som två var besvikelser och kursen för aktien sjönk tillbaka med över 20 procent från tidigare toppkurser. Men med tredje kvartalets fina uppryckning blev det starten på ett rally som från första dagen var tvåsiffrigt och som mest nådde cirka 336 kr. Marknaden hade inför rapporten oroat sig för att tidigare besvikelser kring marginalen skulle upprepa sig.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Ngex lyfter efter avknoppningsbesked

”Givet de positiva resultaten från den senaste förstudien av Josemaria, som visade robusta ekonomiska nyckeltal, tror vi att Ngex aktieägare gynnas av att projektet placeras i ett eget bolag”, kommenterar vd Wojtek Wodzicki i ett pressmeddelande. Efter avknoppningen består Ngex därmed bara av koppar- och guldprojektet Los Helados i Chile. Bolaget knoppade för två år sedan av fyndigheten Filo del Sol, som numera handlas på First North under namnet Filo Mining.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Paretos favoriter bland svenska oljebolagen

* Enquest sänks till behåll från köp med ny riktkurs på 3 kronor från 5 kronor. * Tethys Oil höjs till köp från behåll med ny riktkurs på 90 kronor från tidigare 100. * Lundin Petroleum upprepas behåll men med sänkt riktkurs till 250 kronor från 300.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Vinstvarning från Metsä Board sänker sektorn

Enligt Mikael Jåfs, svensk analyschef på Kepler Cheuvreux, hänger vinstvarningen dock i första hand samman med de interna svårigheterna. ”Det förefaller i första hand handla om bolagsspecifika problem och i mindre grad om en svagare massamarknad. Det integrerade bruket i Husum, som konverterats från papper till kartong, har länge varit ett irritationsmoment för bolaget”, säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

SEB-aktien faller efter ny kostnadsguidning

Aktiekurserna för övriga svenska storbanker har på morgonen snarare stigit försiktigt på en Stockholmsbörs som har öppnat marginellt över nollstrecket. SEB:s nya strategiska initiativ förväntas sammanlagt innebära tillkommande investeringar på totalt 2-2,5 miljarder kronor under treårsperioden 2019-2021. Detta kommer att innebära en årlig kostnadsökning på 1 miljard kronor år 2021 och nytt totalt kostnadsmål på omkring 23 miljarder kronor år 2021, att jämföra med kostnadstaket på 22 miljarder för 2018.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Här är torsdagens färska aktieanalyser

Pareto Securities sänker riktkursen för massa- och pappersjätten Stora Enso till 15,50 euro, motsvarande cirka 159,65 kronor, från tidigare 20 euro. Rekommendationen köp upprepas. Pareto Securities sänker riktkursen för SCA till 95 kr från 110 kr.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Riksrevisionen ser brister i premiepensionssystemet

Myndigheten argumenterar för att kraven på att förvaltare systematiskt ska redovisa alla kostnader bör höjas. Premiepensionssystemet beskrivs av Riksrevisionen som en viktig och växande del av det allmänna pensionssystemet, som i stort har inneburit en bra värdeutveckling av pensionskapitalet i Sverige. Enligt Riksrevisionen skulle dock det samlade premiepensionskapitalet ha varit fyra procent större i dag om det hade förvaltats i passiva indexfonder.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.