PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 19 October, 04:13

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 08:48

Capio ska dela ut miljarder till aktieägarnaCapio kallar till extra bolagstämma den 12 oktober för att besluta om styrelsens förslag om godkännande av avyttringen av Capio Frankrike. Capio meddelar nu även att likviden från transaktionen, om affären godkänns, delvis kommer att användas till att avbetala Capio-koncernens skulder och delvis överföras till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande. Värdeöverföringen till aktieägarna väntas uppgå till 1,8-2,1 miljarder kronor, motsvarande 13-15 kronor per aktie baserat på nuvarande antal aktier. ”Detta leder till en förmånlig återbetalning till aktieägarna samtidigt som det säkerställer en ändamålsenlig kapitalstruktur för Capio.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Capio Frankrike, Capio, Norden, Frankriketransaktionen, Générale, Capios, Frankrike, Tyskland

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Capioska , delaut , miljardertill , aktieägarna
DI - 02 okt 18 kl. 07:31

Akzo Nobel delar ut 5,5 miljarder euro till aktieägarna

Kemikoncernen Akzo Nobel, noterat på Euronext, avser att dela ut ytterligare 5,5 miljarder euro till aktieägarna efter försäljningen av Specialty Chemicals verksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 08:25

Dramatisk kurskollaps för aktieägarna

Fingerprint Cards gick för inte alltför länge sedan som en raket på börsen och blev snabbt en hyllad folkaktie. Biometribolaget har i dag 60.000 aktieägare och drygt 8 av 10 av dessa ligger i dag back på sin investering.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 11:50

Aktieägarna varnas i nya monsteraffären

Volvo-nyheten slår ned som en bomb i näringslivet. ”Det är betydligt sämre att äga aktier när Geely är största ägare”, skriver Di:s Anders Häger. Geely har inga planer på att slå samman AB Volvo och Volvo Cars.

Dagens PS - 09 mar 18 kl. 09:20

Aktieägarna snuvar vd på löneförhöjning

Aktieägarna i Disney har för första gången någonsin röstat emot den föreslagna ersättningen för en vd, rapporterar UPI. Bob Igers föreslagna ersättning med en grundlön på 3 miljoner dollar, en bonus på 20 miljoner dollar och aktier värda 142 miljoner dollar blev nedröstad med 52 procent av rösterna. Ersättningen skulle träda i kraft i samband med Disneys formella avslutande av köpet av Fox tillgångar för 52 miljarder dollar.

DI - 10 dec 15 kl. 15:53

Stureguld delar ut dotterbolag till aktieägarna

Stureguld kommer som i enlighet med beslut på extra bolagsstämman den 27 oktober att dela ut hela sitt innehav i dotterbolaget Mobilåtervinning i Sverige till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande..

DN - 29 jan 16 kl. 07:24

Telia Sonera delar ut 13 miljarder till aktieägarna

Telia Soneras underliggande vinst blev högre än vad analytiker hade räknat med. Teleoperatören delar ut 13 miljarder kronor till aktieägarna, lika mycket som i fjol..

DI - 19 okt 17 kl. 09:29

Lista: Storbolagen som väntas dela ut mindre till aktieägarna

Åtta svenska storbolag väntas leverera en lägre utdelning till aktieägarna för det innevarande året, jämfört med 2016. Det visar Di:s genomgång av analytikernas utdelningsprognoser för bolagen i OMXS30..

DI - 04 dec 17 kl. 17:11

Getinges extrastämma beslutade att dela ut Arjo till aktieägarna

Den extra bolagsstämman i medicinteknikbolaget Getinge beslutade under måndagen om utdelning av samtliga aktier i Arjo till aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande..

Dagens PS - 10 mar 17 kl. 10:20

Volvos ”frälsare” gör aktieägarna lyckliga

Martin Lundstedt har rattat Volvo i ett och ett halvt år och ”sedan dess har rapporterna blivit allt bättre och marknaden har visat sin uppskattning – inklusive utdelning har värdet ökat med drygt 62 miljarder”, skriver Privata Affärer. Martin Lundstedt – tidigare vd för Scania – tog över spakarna på Volvo efter sparkade Olof Persson. Chefsbytet har gett aktiekursen eld i baken.

YLE - 13 jan 14 kl. 06:50

EU: Muurainen skrev igen ett brev till aktieägarna i Fiskars

Muurainen har nu på nytt skrivit ett brev till aktieägarna i Fiskarsbolaget, där han redogör för de olika skedena i förhandlingarna om markaffärer från år 2008 fram till sommaren 2013.
Det skriver tidningen Etelä Uusimaa. I konflikten mellan Billnäs bruk Ab:s ägare Olli Muurainen och Fiskarsbolaget försöker Muurainen få aktieägare i Fiskars Abp på sin sida, så att Fiskars skulle gå med på att sälja markområden i Billnäs med tanke på det planerade kongresscentret där.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Detta bör du veta om fredagens rapporter

Telia är först ut och släpper rapporten klockan 07.00 och följs tjugo minuter senare av Volvo. Halv åtta är det dags för Klövern och en halvtimme senare – klockan 08.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Banksektorn i botten i Europa

Strax efter klockan 14 var bank svagast presterande sektor inom Stoxx Euro 600-indexet med 1,3 procents tapp medan indexet som helhet var oförändrat. Bland enskilda spanska banker tappade Sabadell och Bankia omkring 7 procent. BBVA och Santander, båda med bredare internationell exponering, backade drygt 3 procent vardera.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

En aktie som lockar

”Fortsätter förbättringstrenden är aktien ganska lågt värderad. Vi räknar med att Byggmax kan klara drygt 6 procent i marginal på ett normalår. Det kan ställas mot ett utfall på 7,3 procent 2013-17.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Fredag klockan 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Ericsson går mot högkonjunktur

Privata Affärer skrev om Ericsson för drygt en månad sedan när bolaget hade tagit hem en jätteorder på 30 miljarder i USA. Rubriken var då att ”Ericsson var på banan igen” och detta följer nu bolaget upp med en delårsrapport som vida överstiger de flesta analytikers förhoppningar. När den egentliga vändningen kom för Ericsson kan man naturligtvis diskutera, men att bolaget har gjort en klassisk turn-around är nu alldeles tydligt.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Sämre för Getinge

Getinges omsättning för kvartalsperioden uppgick till 5.683 miljoner kronor. Analytiker hade räknat med en nettoomsättning på 5.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Politiken kan påverka marknaderna – men inte på det sätt de flesta tror

Ladda ner en komplett aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Carnegie: Kursfall ger köpläge i isländska banken

Det framgår av en analys där riktkursen samtidigt justeras ned från 7,8 till 7,3 svenska kronor. Riktkurssänkningen kommer i spåren av den vinstvarning som Arion Bank meddelade i början av oktober med anledning av problem kopplade till kreditfaciliteter till ett kundföretag. ”Det tredje kvartalets resultat kommer att bli svagt”, skriver Carnegie som dock inte anser att vinstvarningen innebär någon förändring av bolagets möjligheter på lång sikt.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Gardell: Sättningen på börsen är överdriven

Vid sättningar kommer automatiskt rätt mycket aktier ut till försäljning när exempelvis hedgefonder tar bort riskexponering och garantiprodukter skyfflar ut aktier på marknaden. I ett läge när köparna samtidigt är försiktiga blir det nästan alltid ett för stort tryck nedåt, resonerar Christer Gardell. Enligt finansmannen oroas marknaden för närvarande av bland annat geopolitik.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

SEB misstänks för delaktighet i brottsligt skatteupplägg

Banken förnekar att man finansierat den typen av upplägg. Affären inleddes i april 2010, då SEB:s tyska kontor inledde aktiehandel med två mäklare i Dubai. Upplägget handlade om korttidshandel i 20 av Tysklands största bolag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.