YLE > Svenskfinland

Sunday, 16 December, 07:01

YLE - 25 sep 18 kl. 08:23

Arbetslösheten i Österbotten har minskat betydligtArbetslösheten i Österbotten har gått ner med hela 22,5 procent jämfört med i fjol. Österbotten har fortfarande det bästa sysselsättningsläget på fastlandet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Österbotten

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetslösheteni , Österbottenhar , minskat, betydligt
SvD - 16 aug 15 kl. 14:32

Arbetslösheten har minskat avsevärt bland unga

De blir färre och jobben fler. Arbetslösheten bland unga har minskat markant det senaste året – i alla fall i storstäderna..

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 06:30

Arbetslösheten bland unga minskar stort i Trelleborg

Foto: Jessica Gow
För ett år sedan stod 25 procent av de registerbaserade ungdomarna i kommunen utan jobb, i dag är knappt 20 procent. "Arbetslösheten bland unga har minskat betydligt mer i Trelleborg än både Skåne och riket", säger Karin Lindgren Eklund, chef på arbetsförmedlingen i Trelleborg.
Siffrorna är hämtade från arbetsförmedlingens statistik för september i år jämfört med samma månad i fjor.

HBL - 25 jul 13 kl. 13:15

Arbetslösheten minskade i Spanien

Arbetslösheten har minskat i Spanien för första gången på två år. Arbetslösheten sjönk från 27 procent i januari?mars till 26 procent i april?

YLE - 24 sep 13 kl. 16:04

Arbetslösheten kraftigt uppåt

Arbetslösheten har ökat betydligt på ett år i huvudstadsregionen. Speciellt mycket har arbetslösheten ökat bland de unga, dvs under 25-åringarna. I Esbo ökade ungdomsarbetslösheten med över 50 procent, i Grankulla med närmare 70 procent.

Helsingborgs Dagblad - 26 dec 14 kl. 14:23

Här har arbetslösheten minskat under 2014

Arbetslösheten har minskat i Klippan, Perstorp, Bjuv och Örkelljunga. Men i Åstorp är trenden den motsatta..

SVT - 18 dec 13 kl. 08:49

Liten minskning av arbetslösheten

Arbetslösheten har minskat marginellt jämfört med november förra året..

Nya Wermlands Tidningen - 15 jun 18 kl. 06:00

Arbetslösheten på väg neråt

Arbetslösheten har minskat och sysselsättningen i Örebro län kommer öka med 3 800 personer till slutet av 2019. Det visar Arbetsförmedlingens senaste siffror..

YA - 13 okt 18 kl. 00:01

Arbetslösheten minskar kraftigt

Arbetslösheten har minskat i en majoritet av Skånes kommuner det senaste året. Simrishamn är en av de kommuner som ligger i topp..

Västerbottens Folkblad - 15 maj 13 kl. 13:42

Arbetslösheten har minskat i länet

Antalet arbetslösa personer har minskar i länet. I slutet av april var 10 564 personer arbetslösa i Västerbottens län, vilket är drygt 500 färre än [...].

LV - 09 aug 14 kl. 06:06

Arbetslösheten har minskat

Hultsfreds kommun har näst högst arbetslöshet i länet. Bara Högsby kommun har fler arbetslösa. Det visar färsk statistik från Arbetsförmedlingen..

YLE - 25 jul 17 kl. 08:44

Arbetslösheten minskar i Österbotten

Det blir ljusare tider för sysselsättningen i Österbotten. Landskapet har landets näst lägsta arbetslöshetsgrad och antalet lediga jobb ökar. Arbetslösheten minskade med 11,6 procent jämfört med samma tid förra året, ungdomsarbetslösheten har minskat rejält på ett år och långtidsarbetslösheten minskar också.

Fler nyheter från YLE

YLE - 19 timmar sedan

Forskare anser att du kan äta din julskinka utan klimatångest – en typisk julskinka orsakar upp till 40 kilo koldioxidutsläpp

Hur stor klimatpåverkan en inhemsk julskinka har är svårt att mäta exakt. Flera forskare tycker att folk ska få äta julskinka utan att skuldbeläggas, men skinkan kan vara ett sätt att konkretisera klimatdiskussionen..

YLE - 22 timmar sedan

Här växer den perfekta julgranen - julhandeln 2035 kan innehålla muterade granar från Karleby

Den muterade granen i Karleby har fått avkomlingar. Uppemot 40 stycken små granar växer som bäst upp i växthus i Punkaharju under naturresursinstitutet Lukes omsorg..

YLE - Igår: 14:35

Avfall dumpas på soptippar i Kronoby som stängdes för 21 år sedan

Kronobybor verkar ha dumpat skräp på stängda avstjälpningsplatser. Vid de stängda soptipparna i Småbönders och Söderby har bland annat styrox, kakel, aska, foder och metall dumpats så sent som i somras..

YLE - Igår: 14:13

Inga extra pengar till Karleby-Jakobstad flygplats – exportbolaget Viexpo får 170 000 euro

Karleby-Jakobstad flygplats får inga extra pengar i nästa års statsbudget. - Det påverkar negativt på samma sätt som när Finnair försämrat både tidtabellerna och antalet flyg per dygn, säger Peter Östman (KD), en av de riksdagsledamöter som krävde mer pengar..

YLE - Igår: 12:00

Paneldiskussion om vargen ordnas i Skatila på söndag: "Vi vill visa på hur många ställen vi sett vargen"

På söndag ordnas ett vargmöte i Skatila UF i Korsholm. Också Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) kommer att delta och arrangörerna hoppas på att få svar på sina frågor om vargen i Österbotten. Vargfacklor ska också tändas i Korsholm..

YLE - I förrgår: 05:36

Hushållen blir alltmer intresserade av återvinning – nu återvinns över hälften av hushållsavfallet

Folk blir alltmer intresserade av att minska sina avfallsmängder och återvinna så mycket som möjligt, säger Stormossens kommunikationschef Nina Lindman. Vasa är en av 13 kommuner som har deltagit i Miljöcentralens avfallsutredning..

YLE - I förrgår: 18:16

Ann-Mari Audas-Willman lämnar Solf församling - "Jag har inte blivit präst i vuxen ålder för att bråka med byråkrater"

Kyrkoherde Ann-Mari Audas-Willman uppger att det är tungrodd byråkrati och seglivade konflikter som får henne att lämna Solf församling. Prästyrket älskar hon fortfarande..

YLE - I förrgår: 15:59

Besvär mot uppsägningar förkastades i Vörå – finns inte bevis för sexuella oegentligheter

Efter höstens samarbetsförhandlingar på Oravais flyktingförläggning och Vörå flyktingbyrå lämnade flera uppsagda in besvär. Ett besvär rörde rykten om sexuella oegentligheter. Samtliga besvär förkastades av flyktingnämnden i Vörå på onsdagen..

YLE - I förrgår: 15:42

Sponsor Capital går in som majoritetsägare i Herrmans

Det finländska investeringsbolaget Sponsor Capital går in som majoritetsägare i Herrmans Group i Jakobstad. Herrmans tillverkar dels belysningslösningar för tunga fordon, dels cykelkomponenter för en global marknad..

YLE - I förrgår: 12:46

Bröderna Wingren förverkligade en dröm och gjorde en skiva tillsammans

Bröderna Wingren har skapat och njutit av musik så länge de kan komma ihåg, men först nu är det dags för den första gemensamma skivan. Skivan heter If That Isn`t Love..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.