YLE > Svenskfinland

Saturday, 20 October, 02:10

YLE - 25 sep 18 kl. 08:23

Arbetslösheten i Österbotten har minskat betydligtArbetslösheten i Österbotten har gått ner med hela 22,5 procent jämfört med i fjol. Österbotten har fortfarande det bästa sysselsättningsläget på fastlandet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Österbotten

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetslösheteni , Österbottenhar , minskat, betydligt
SvD - 16 aug 15 kl. 14:32

Arbetslösheten har minskat avsevärt bland unga

De blir färre och jobben fler. Arbetslösheten bland unga har minskat markant det senaste året – i alla fall i storstäderna..

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 06:30

Arbetslösheten bland unga minskar stort i Trelleborg

Foto: Jessica Gow
För ett år sedan stod 25 procent av de registerbaserade ungdomarna i kommunen utan jobb, i dag är knappt 20 procent. "Arbetslösheten bland unga har minskat betydligt mer i Trelleborg än både Skåne och riket", säger Karin Lindgren Eklund, chef på arbetsförmedlingen i Trelleborg.
Siffrorna är hämtade från arbetsförmedlingens statistik för september i år jämfört med samma månad i fjor.

HBL - 25 jul 13 kl. 13:15

Arbetslösheten minskade i Spanien

Arbetslösheten har minskat i Spanien för första gången på två år. Arbetslösheten sjönk från 27 procent i januari?mars till 26 procent i april?

YLE - 24 sep 13 kl. 16:04

Arbetslösheten kraftigt uppåt

Arbetslösheten har ökat betydligt på ett år i huvudstadsregionen. Speciellt mycket har arbetslösheten ökat bland de unga, dvs under 25-åringarna. I Esbo ökade ungdomsarbetslösheten med över 50 procent, i Grankulla med närmare 70 procent.

Helsingborgs Dagblad - 26 dec 14 kl. 14:23

Här har arbetslösheten minskat under 2014

Arbetslösheten har minskat i Klippan, Perstorp, Bjuv och Örkelljunga. Men i Åstorp är trenden den motsatta..

SVT - 18 dec 13 kl. 08:49

Liten minskning av arbetslösheten

Arbetslösheten har minskat marginellt jämfört med november förra året..

Nya Wermlands Tidningen - 15 jun 18 kl. 06:00

Arbetslösheten på väg neråt

Arbetslösheten har minskat och sysselsättningen i Örebro län kommer öka med 3 800 personer till slutet av 2019. Det visar Arbetsförmedlingens senaste siffror..

YA - 13 okt 18 kl. 00:01

Arbetslösheten minskar kraftigt

Arbetslösheten har minskat i en majoritet av Skånes kommuner det senaste året. Simrishamn är en av de kommuner som ligger i topp..

Västerbottens Folkblad - 15 maj 13 kl. 13:42

Arbetslösheten har minskat i länet

Antalet arbetslösa personer har minskar i länet. I slutet av april var 10 564 personer arbetslösa i Västerbottens län, vilket är drygt 500 färre än [...].

LV - 09 aug 14 kl. 06:06

Arbetslösheten har minskat

Hultsfreds kommun har näst högst arbetslöshet i länet. Bara Högsby kommun har fler arbetslösa. Det visar färsk statistik från Arbetsförmedlingen..

YLE - 25 jul 17 kl. 08:44

Arbetslösheten minskar i Österbotten

Det blir ljusare tider för sysselsättningen i Österbotten. Landskapet har landets näst lägsta arbetslöshetsgrad och antalet lediga jobb ökar. Arbetslösheten minskade med 11,6 procent jämfört med samma tid förra året, ungdomsarbetslösheten har minskat rejält på ett år och långtidsarbetslösheten minskar också.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Usel publiksiffra i Vasa – åskådarna fick se Sport tappa 4–0-ledning

Snubblande nära sämsta publiknoteringen sedan återkomsten till hockeyligan – och dessutom en 4–0-ledning som försvann. Sport hade det tufft på alla plan, men bröt ändå den dystra hemmastatistiken..

YLE - 9 timmar sedan

De mindre sjukhusen återfår inte sin dagkirurgi

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott röstade för att inte ge de mindre sjukhusen rätt att återupprätta dagkirurgin. Till exempel på Malmska i Jakobstad har dagkirurgin varit indragen sedan årsskiftet. - Avstånden till närmaste operationssjukhus har ökat för väldigt många patienter, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson..

YLE - 10 timmar sedan

Polisen ber om tips gällande allvarlig misshandel i Jakobstad

En man som misshandlades på Stadshotellets terass i Jakobstad förra helgen skadade sig allvarligt. Polisen ber nu de som har information om händelsen att ta kontakt..

YLE - 11 timmar sedan

Samlingspartister i Vasa kritiserar partiledningen efter sjukhusbeslut

Ledande samlingspartister i Vasa går hårt ut mot partiledningen och mot egna riksdagsledamöter efter torsdagens riksdagsbeslut att inte bevilja Vasa centralsjukhus omfattande jour. Kritiken publiceras i tidningen Pohjalainen, som står Samlingspartiet nära..

YLE - 11 timmar sedan

Steven Frostdahl ställer inte upp i riksdagsvalet

Steven Frostdahl väljer att inte kandidera i riksdagsvalet 2019. Det betyder att Finlands svenska socialdemokrater ställer upp Viktor Kock och Rebecca Åkers..

YLE - 11 timmar sedan

Fem personer vill bli kommundirektör i Malax

Fem personer har sökt jobbet som kommundirektör i Malax. Fullmäktigeordförande Lorenz Uthardt (SFP) säger att det kan bli aktuellt med en förlängning av ansökningstiden..

YLE - 16 timmar sedan

Rösta fram den som skapar den bästa stämningen i Svenskfinland – vinnaren koras på Svenska dagen i direktsändning!

Priset för Årets klimathöjare ska röstas fram och vinnaren ska koras i direktsändning från Åbo Svenska Teater på Svenska dagen den 6:e november. Vem gör tillvaron lite extra kul och sprider god stämning i Svenskfinland? Var med och rösta på din favorit!.

YLE - 14 timmar sedan

Världsmästerskap i lite annorlunda racing i Korsholm

VM i så kallad Slot car racing avgörs som bäst i Korsholm. Närmare 150 tävlande från sexton olika länder deltar..

YLE - 15 timmar sedan

Lukt och trafikkaos att vänta då UPM kör ner fabriken i Jakobstad

I två veckor står UPM:s fabrik i Jakobstad stilla för ett planerat och omfattande driftstopp. Förutom fabrikens egna anställda kommer 1 200 utomstående personer arbeta med underhållet av cellulosafabriken..

YLE - 21 timmar sedan

Unga vill inte ha skrämselpropaganda om droger – snart ska skolorna i Österbotten få bättre verktyg för att förebygga droganvändning

Arbetet med projektet Pepp, den österbottniska drogförebyggande modellen, går snabbt framåt. Nu analyseras svaren av den enkät som riktats till lärare, elever och elevvårdspersonal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.