Nyteknik > Teknik

Saturday, 23 February, 16:11

Nyteknik - 25 sep 18 kl. 08:09

Då släpper uppstickaren från Kina elbilen i EuropaMed två olika elbilar ska Byton ta marknaden med storm. Säljstart i Europa är beräknad till slutet av 2020 – med förhoppningen om att bli en seriös utmanare till Tesla..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Kina, Europa, Byton, Tesla

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , släpper, uppstickarenfrån , Kina, elbileni , Europa
Kristianstadsbladet - 10 sep 13 kl. 09:58

Moa Andersson reser till Kina för junior-VM

Foto: Tom Wall
Tre JSM-guld i sommar. Och nu uttagen till junior-VM i Kina om en månad. Livet leker för Kristianstadstjejen Moa Andersson.

DI - 28 maj 15 kl. 18:31

Soros varnar för krig mellan USA och Kina

Ett tredje världskrig kommer att bryta ut om inte USA släpper fram Kina på världsscenen. Den varningen utfärdade finanspampen George Soros i ett tal förra veckan, rapporterar sajten Value Walk..

BT - 03 maj 11 kl. 19:40

Pengar från Kina ger Saab andrum

Saab Automobile har fått en kinesisk livlina.
Uppstickaren Hawtai hystar in drygt 1,3 miljarder kronor och blir i gengäld störste ägare bakom Saab. Minst ett dussin kinesiska biltillverkare ska ha kontaktat Saab om samarbete enligt styrelseordföranden Victor Muller.

Cornucopia - 28 mar 17 kl. 16:17

Klimatkatastrofen redo ta fart - USA drar sig ur Parisavtalet - Kina nästa?

Efter att 2016 slagit ett antal klimatrekord - högst temperatur, minst is, högst havsnivå tillsammans med högsta CO2-nivåerna på 100 000+ år, så ska nu Donald Trump skrota USA:s åtaganden enligt Parisavtalet. Rimligtvis innebär det att världens största utsläppare av CO2, Kina, därmed följer efter näst största utsläpparen USA. Klimatförändringarna ser allt mer ut att bli oåterkalleliga och att värsta scenariot kommer utspela sig.

E24 - 08 apr 11 kl. 09:56

Kina utmanar flygjättarna

Boeing och Airbus har båda fått stora otillåtna stöd från sina regeringar. Men medan de fortsätter sin långa strid hotas båda av uppstickaren från Kina..

Sydsvenskan - 11 aug 15 kl. 18:50

Kina väcker ilska och oro. Men vi har inte sett slutet.

I december i fjol gick järnmalmsgruvan i Pajala i konkurs efter några få år. Det grandiosa projektet fick ett abrupt slut när priset på världsmarknaden sjönk. Priskollapsen berodde mest på att Kina inte alls köpte så mycket malm som förväntat.

Helsingborgs Dagblad - 11 aug 15 kl. 18:50

Kina väcker ilska och oro. Men vi har inte sett slutet.

I december i fjol gick järnmalmsgruvan i Pajala i konkurs efter några få år. Det grandiosa projektet fick ett abrupt slut när priset på världsmarknaden sjönk. Priskollapsen berodde mest på att Kina inte alls köpte så mycket malm som förväntat.

Dagens Media - 24 sep 13 kl. 09:19

Kina vill blidka utlänningar ?  släpper in Facebook

Kina släpper på den stenhårda censuren av Facebook, Twitter och New York Times. Men inte för alla..

DN - 08 dec 18 kl. 22:17

Kina kräver att Kanada släpper Huawei-chefen

Kina kräver att Kanada släpper Huaweis finansdirektör Meng Wanzhou och hotar nu med ”allvarliga konsekvenser”, enligt BBC..

Supermiljöbloggen - 04 nov 15 kl. 13:59

Kina skriver upp sina utsläpp kraftigt

Kinas uppskrivning av kolförbrukningen med 17 procent är även med hänsyn till landets storlek enorm och de nya siffrorna visar att runt en miljard ton mer koldioxid än vad som tidigare redovisats har släppts ut årligen. Bara uppskrivingen av landets kolförbrukning i sig motsvarar mer än vad Tyskland årligen släpper ut från fossila bränslen och Kina, som ligger i topp i världen med sina kolförbrukningsutsläpp, borde i och med detta få sig en ordentlig förtroendetörn inför de kommande klimatdiskussionerna i Paris. Uppskrivningen framkom i Kinas statistiksbyrås årsbok där det anges att utsläppens omfattning sedan år 2000 underskattats och att statistik tidigare särskilt saknats från mindre företag och fabriker.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 timmar sedan

Senatorn vill bygga ”autobahn” i Kalifornien

Åtta nya filer med fri fart. I Kalifornien har senator John Moorlach lagt förslag om att anlägga en amerikansk autobahn. Men förslaget möter mycket kritik..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Jetströmmen fick Dreamlinern att flyga snabbare än ljudet

Under en flygning mellan LA och London hamnade en Boeing 787-9 Dreamliner i en ovanligt kraftig jetström. Medvinden gjorde att flygplanet nådde 1 289 km/h..

Nyteknik - Igår: 15:00

Volvo Cars lanserar nya hybriddrivlinor

Det har hittills varit mycket snack men få lanseringar från Volvo kring den utlovade elektrifieringen. Men nu presenteras en rad nya hybriddrivlinor..

Nyteknik - Igår: 14:56

300 år gammalt vrak har identifierats

Vraket som vilar under Marinmuseum i Karlskrona är med största sannolikhet örlogsskeppet Prins Carl, enligt ett pressmeddelande från museet..

Nyteknik - Igår: 14:00

Jätteanläggningens el räcker för att elektrifiera hela biltrafiken

UNDER SKALET. Stockholm Exergis biokraftanläggning förser 200 000 lägenheter med värme. Varje år tar den emot upp till 130 fartyg med restprodukter från trädindustrin..

Nyteknik - Igår: 13:30

Tusen gånger lättare lidar möjliggör självflygande drönare

Den väger och kostar ungefär en tusendel av dagens lidar-teknik. Nu hoppas utvecklarna att framsteget ska bana väg för autonoma mindre farkoster som drönare och robotar, men också hjälpa fordonsindustrin på vägen mot självkörande bilar..

Nyteknik - Igår: 06:00

Fler kvinnor blir civilingenjörer – men ökningen går långsamt

Var tredje utexaminerad civilingenjör är en kvinna. På tio år har andelen kvinnor ökat långsamt – för långsamt, anser föreningen Womengineer..

Nyteknik - Igår: 11:27

Dold mikrofon i Googles Nest-enhet – nu växer kritiken

Googles Nest-enhet visade sig var utrustad med en hemlig mikrofon. Nu ber företaget om ursäkt..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om Andrée-expeditionen

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om misslyckade expeditionen till Arktis

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.