Expressen > Opinion

Tuesday, 16 October, 08:16

Expressen - 25 sep 18 kl. 07:10

Barnungar borde inte få bli ministrarBrådmogna broilers, med bristande erfarenhet från det liv som de flesta av oss lever, ges uppdrag som vida överstiger deras kompetensnivå. Snälla, låt oss slippa ministrar som knappt är torra bakom öronen i nästa regering, skriver Malin Lernfelt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malin Lernfelt

Dela artikeln

15567 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnungar, bordeinte , bli , ministrar
YLE - 08 jan 17 kl. 15:27

Forskare: Dubbelroll som riks- och kommunalpolitiker borde diskuteras

Forskaren Siv Sandberg anser att det inte är helt oproblematiskt att så många ministrar deltar också i kommunalpolitiken. - För att kunna utkräva ansvar i ett politiskt system borde man veta vem som har ansvar för vilka beslut och på vilken nivå. Det här blir otydligt för väljarna då en politiker sitter på två stolar samtidigt.

TA - 06 maj 14 kl. 07:21

Sjuka ministrar slapp karensdag

Flera ministrar har fått ut tusentals kronor för mycket genom att inte sjukanmäla sig och därmed slippa karensdagen. Statsminister Fredrik Reinfeldt hör till dem som varit sjuk och ändå fått lön, skriver Dagens Nyheter.
Sammanlagt har 17 ministrar varit sjuka utan att sjukanmäla sig.

YLE - 27 maj 14 kl. 10:21

Stubb vill ha färre ministrar och kortare regeringsprogram

EU-valets röstkung Alexander Stubb sätter in en ny växel i Samlingspartiets ordförandekampanj. Idag presenterade han sitt valprogram och sin turnéplan på ett café i Helsingfors. Ordförandekandidaten Alexander Stubb tycker att det är förlegat med regeringsprogram som sträcker sig över fyra år.

YLE - 25 apr 17 kl. 19:55

Regeringen får tre nya ministrar

Regeringen har beslutat att utöka antalet ministrar med tre. Regeringen fattade beslutet under sin så kallade halvtidsgranskning där sega förhandlingar fortfarande pågår. Enligt uppgifter till Yle ökar antalet ministrar med tre, från 14 till 17.

Barometern - 14 sep 13 kl. 12:20

Ett aktietips till ministrar

Migrationsminister Tobias Billström (M) får hård kritik för att han köpt aktier i krisande Northland Resources strax innan bolaget räddades av bland annat statliga LKAB. Vilken information hade ministern? Frågorna är berättigade.

Barometern - 14 sep 13 kl. 12:20

Ett aktietips till ministrar

Migrationsminister Tobias Billström (M) får hård kritik för att han köpt aktier i krisande Northland Resources strax innan bolaget räddades av bland annat statliga LKAB. Vilken information hade ministern? Frågorna är berättigade.

YLE - 30 sep 14 kl. 04:03

"Det borde gå att hitta kompetenta kvinnor"

Efter de senaste veckornas byten av ministrar har Finland en majoritet av kvinnor som ministrar. De grönas Pekka Haavisto och Ville Niinistö byttes ut mot Sirpa Paatero (SDP) och Sanni Grahn-Laasonen (Saml), vilket gör att 10 av ministrarna nu är kvinnor och sju män. Könsfördelningen på ministerposterna välkomnas av politiska sekreteraren och samhällsaktiva feministen Karin Palmén.

ÖstersundsPosten - 07 aug 15 kl. 14:49

Ryktet går om en regeringsombildning till höst – flera ministrar får sparken

Han borde därför ta tillfället i akt och göra en regeringsombildning. Regeringens första år visar tydligt att det finns flera självskrivna ministrar som borde få sparken. Om en regeringsombildning inte sker – är det mycket osannolikt att Socialdemokraterna lyckas behålla regeringsmakten efter valet 2018..

Supermiljöbloggen - 06 apr 16 kl. 12:18

Nu har SMB 30 000 följare på Facebook – men här är 30 andra som ni borde följa

Det är kul att så många följer Supermiljöbloggen! Men det finns massor av andra i Miljösverige att också hålla koll på. Här listar vi 30 av dem!

YLE - 28 maj 14 kl. 08:56

Socialdemokraterna byter ministrar

Socialdemokraternas nya ordförande Antti Rinne väntas avslöja om han också blir minister i SDP:s partifullmäktige i dag. En möjlighet är att han väljer att bli arbetsminister, men det finns många som anser att han som partiordförande också borde vara finansminister. Vi frågade tre socialdemokrater om deras åsikt i frågan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Din självupptagenhet kan bli en dödlig drog

En genomsnittlig person beräknas ta 25 000 selfies under en livstid. Mycket tyder på att detta inte är ett helt sunt beteende. Här är tre frågor du måste ställa dig innan du lägger ut en bild, skriver beteendeterapeuten Patrik Wincent från "Lyxfällan"..

Expressen - Igår: 06:30

Ge oss en regering utan judefientlig Israelpolitik

Våra förbindelser med Mellanösterns enda demokrati har aldrig varit så dåliga som under regeringen Löfven. Våra skattepengar går till terrorister. Nu måste Sveriges dåliga rykte repareras, skriver Stefan Dozzi..

Expressen - I förrgår: 07:10

Låt dig inte luras av miljömärkningarna

Rebecca Weidmo Uvell om en bransch som konsumenterna borde ställa kritiska frågor om:Det handlar om stora pengar. Miljömärkningarna lurar konsumenterna att tro att alla produkter som inte är märkta är miljöfarliga..

Expressen - 13 okt 18 kl. 07:10

Lösningen på vem som ska styra landet är enkel

Moderaterna har lovat att inte regeringsförhandla med SD, och då måste det gälla.Det finns en väg ut ur låsningen, skriver M-debattören Helena Trotzenfeldt. .

Expressen - 12 okt 18 kl. 12:53

Därför väljer vi att styra med Alliansen

Oppositionspolitik i all ära, det är i majoritet vi kan vara med och påverka Stockholms utsläpp, klimatmål och omställning av fordonsflottan på allvar, skriver MP Stockholm efter historiska beslutet att styra med Alliansen..

Expressen - 12 okt 18 kl. 06:30

Tio år av svår smärta i väntan på rätt diagnos

Över en miljon svenskar är drabbade. Väntetiderna för diagnos vid reumatisk sjukdom kan vara så lång som tio år – med risk för farligt läkemedelsberoende för att stå ut med smärtan.Varför får kvinnor hjälp senare än män?

Expressen - 11 okt 18 kl. 19:28

Alla som vill förstår att pojkar inte är som flickor

Pojkar och flickor är olika och bör inte stöpas i samma form.Feministen Rickard Nordin (C) förnekar upprört det som andra föräldrar snart märker, skriver psykiatern David Eberhard..

Expressen - 11 okt 18 kl. 06:30

Vår feministiska regering svek flickorna här hemma

Den så kallade feministiska utrikespolitiken måste ha en motsvarighet även på hemmaplan.Fokusera på hedersförtrycket i våra förorter, skriver Svenska FN-förbundet och föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime..

Expressen - 10 okt 18 kl. 19:10

Finns ingen synagoga ger sig hatarna på våra hem

Judehatet frodas i Sverige och oron sprider sig bland mina trosfränder.Jag är svensk. Detta är mitt land.

Expressen - 10 okt 18 kl. 06:30

Den psykiska ohälsan är fullständigt ohållbar

På ett decennium har andelen barn i åldern 10–17 år som fått en psykiatrisk diagnos eller psykofarmaka fördubblats.Den ökande psykiska ohälsan är varken acceptabel eller hållbar, skriver generaldirektörerna för Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.