Expressen > Opinion

Tuesday, 11 December, 17:17

Expressen - 25 sep 18 kl. 07:10

Barnungar borde inte få bli ministrarBrådmogna broilers, med bristande erfarenhet från det liv som de flesta av oss lever, ges uppdrag som vida överstiger deras kompetensnivå. Snälla, låt oss slippa ministrar som knappt är torra bakom öronen i nästa regering, skriver Malin Lernfelt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malin Lernfelt

Dela artikeln

15743 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnungar, bordeinte , bli , ministrar
YLE - 08 jan 17 kl. 15:27

Forskare: Dubbelroll som riks- och kommunalpolitiker borde diskuteras

Forskaren Siv Sandberg anser att det inte är helt oproblematiskt att så många ministrar deltar också i kommunalpolitiken. - För att kunna utkräva ansvar i ett politiskt system borde man veta vem som har ansvar för vilka beslut och på vilken nivå. Det här blir otydligt för väljarna då en politiker sitter på två stolar samtidigt.

TA - 06 maj 14 kl. 07:21

Sjuka ministrar slapp karensdag

Flera ministrar har fått ut tusentals kronor för mycket genom att inte sjukanmäla sig och därmed slippa karensdagen. Statsminister Fredrik Reinfeldt hör till dem som varit sjuk och ändå fått lön, skriver Dagens Nyheter.
Sammanlagt har 17 ministrar varit sjuka utan att sjukanmäla sig.

YLE - 27 maj 14 kl. 10:21

Stubb vill ha färre ministrar och kortare regeringsprogram

EU-valets röstkung Alexander Stubb sätter in en ny växel i Samlingspartiets ordförandekampanj. Idag presenterade han sitt valprogram och sin turnéplan på ett café i Helsingfors. Ordförandekandidaten Alexander Stubb tycker att det är förlegat med regeringsprogram som sträcker sig över fyra år.

YLE - 25 apr 17 kl. 19:55

Regeringen får tre nya ministrar

Regeringen har beslutat att utöka antalet ministrar med tre. Regeringen fattade beslutet under sin så kallade halvtidsgranskning där sega förhandlingar fortfarande pågår. Enligt uppgifter till Yle ökar antalet ministrar med tre, från 14 till 17.

Barometern - 14 sep 13 kl. 12:20

Ett aktietips till ministrar

Migrationsminister Tobias Billström (M) får hård kritik för att han köpt aktier i krisande Northland Resources strax innan bolaget räddades av bland annat statliga LKAB. Vilken information hade ministern? Frågorna är berättigade.

Barometern - 14 sep 13 kl. 12:20

Ett aktietips till ministrar

Migrationsminister Tobias Billström (M) får hård kritik för att han köpt aktier i krisande Northland Resources strax innan bolaget räddades av bland annat statliga LKAB. Vilken information hade ministern? Frågorna är berättigade.

YLE - 30 sep 14 kl. 04:03

"Det borde gå att hitta kompetenta kvinnor"

Efter de senaste veckornas byten av ministrar har Finland en majoritet av kvinnor som ministrar. De grönas Pekka Haavisto och Ville Niinistö byttes ut mot Sirpa Paatero (SDP) och Sanni Grahn-Laasonen (Saml), vilket gör att 10 av ministrarna nu är kvinnor och sju män. Könsfördelningen på ministerposterna välkomnas av politiska sekreteraren och samhällsaktiva feministen Karin Palmén.

ÖstersundsPosten - 07 aug 15 kl. 14:49

Ryktet går om en regeringsombildning till höst – flera ministrar får sparken

Han borde därför ta tillfället i akt och göra en regeringsombildning. Regeringens första år visar tydligt att det finns flera självskrivna ministrar som borde få sparken. Om en regeringsombildning inte sker – är det mycket osannolikt att Socialdemokraterna lyckas behålla regeringsmakten efter valet 2018..

Supermiljöbloggen - 06 apr 16 kl. 12:18

Nu har SMB 30 000 följare på Facebook – men här är 30 andra som ni borde följa

Det är kul att så många följer Supermiljöbloggen! Men det finns massor av andra i Miljösverige att också hålla koll på. Här listar vi 30 av dem!

YLE - 28 maj 14 kl. 08:56

Socialdemokraterna byter ministrar

Socialdemokraternas nya ordförande Antti Rinne väntas avslöja om han också blir minister i SDP:s partifullmäktige i dag. En möjlighet är att han väljer att bli arbetsminister, men det finns många som anser att han som partiordförande också borde vara finansminister. Vi frågade tre socialdemokrater om deras åsikt i frågan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 timmar sedan

Socialtjänsten bygger sin verksamhet på hot

Det är något som inte stämmer i rättsstaten Sverige. Tvångsomhändertaganden av barn maskeras som frivilliga placeringar. Eftersom de formellt sett är frivilliga behöver de inte granskas eller godkännas av någon domstol, skriver författaren Tove Karlsson..

Expressen - Igår: 06:16

Varför behandlar ni inte SD intellektuellt sakligt?

Det är så slött att peka ut Sverigedemokraterna som en fara för demokratin, som fascister, som moraliskt undermåliga.Moderaterna måste förklara sin hållning till SD på ett moget och begripligt sätt, skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)..

Expressen - I förrgår: 07:10

Varför ska hyresgäster bo utan ekonomisk risk?

Sossetyngda Hyresgästföreningen bryr sig bara om sig själva och medlemmarna, som de mjölkar på över 200 miljoner kronor om året. Pengar som bland annat används för att driva kampanj mot påstådda marknadshyror åt S, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - 08 dec 18 kl. 07:10

Nya utvecklingssamtalen tar priset i ren skär dumhet

Jag håller med om att barn kan växa av eget ansvar men nu är gränsen passerad.De elevledda utvecklingssamtalen är en idiotisk metod. Det finns inget att vinna på detta, inte för någon, skriver mamman Maria Celin..

Expressen - 06 dec 18 kl. 17:57

Sverige måste sluta beväpna Saudiarabien

Våra grannländer har meddelat att de slutar – ändå fortsätter Sverige sin vapenexport till diktaturen Saudiarabien.Detta är en skandal och måste omedelbart upphöra, skriver Gudrun Schyman och Gita Nabavi från Feministiskt initiativ – som på sikt vill stoppa all vapenexport..

Expressen - 06 dec 18 kl. 06:16

Staten kan inte garantera kvinnors säkerhet längre

Åtgärder för att stoppa de skenande sexualbrotten skulle stå högt upp på en moderatledd regerings dagordning.Här är våra förslag för att stärka kvinnors trygghet, skriver partiets rättspolitiska talesperson Tomas Tobé..

Expressen - 05 dec 18 kl. 11:06

Nej, Sverige säljer inte ut sitt självbestämmande

Det går inte så bra för högern nu. Paniken lyser igenom Gunnar Hökmarks dimridåer och osanningar om EU:s sociala pelare, skriver Marita Ulvskog (S)..

Expressen - 05 dec 18 kl. 06:16

Min systerson tog sitt liv efter vaccinsprutan

Staten, F-kassan och läkemedelsbolaget GSK sviker de som drabbades av narkolepsi efter svininfluensavaccinet.Nu har det värsta hänt, skriver Madeleine Körössy, vars systerson till slut inte orkade längre..

Expressen - 04 dec 18 kl. 18:30

Släng ut fossilföretagen från klimatförhandlingarna

Just nu pågår klimatförhandlingarna i Katowice, Polen och det krävs krafttag för att begränsa klimatuppvärmingen till 1,5 grader. Det är hög tid att slänga ut fossilindustrin från klimatförhandlingarna och sätta planeten före kommersiella särintressen, skriver fyra MP-toppar..

Expressen - 04 dec 18 kl. 06:16

Vårt skolsystem sparkar nedåt – mot de svagaste

5 500 barn i Sverige har blivit hemmasittare – med personliga tragedier och enorma kostnader som följd.Vi föräldrar har för döva öron larmat om inkluderingens pris i flera år, skriver Jiang Millington och Malin Holm efter "Kalla faktas" granskning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.