Expressen > Opinion

Wednesday, 20 February, 10:46

Expressen - 25 sep 18 kl. 07:10

Barnungar borde inte få bli ministrarBrådmogna broilers, med bristande erfarenhet från det liv som de flesta av oss lever, ges uppdrag som vida överstiger deras kompetensnivå. Snälla, låt oss slippa ministrar som knappt är torra bakom öronen i nästa regering, skriver Malin Lernfelt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malin Lernfelt

Dela artikeln

15750 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnungar, bordeinte , bli , ministrar
YLE - 08 jan 17 kl. 15:27

Forskare: Dubbelroll som riks- och kommunalpolitiker borde diskuteras

Forskaren Siv Sandberg anser att det inte är helt oproblematiskt att så många ministrar deltar också i kommunalpolitiken. - För att kunna utkräva ansvar i ett politiskt system borde man veta vem som har ansvar för vilka beslut och på vilken nivå. Det här blir otydligt för väljarna då en politiker sitter på två stolar samtidigt.

TA - 06 maj 14 kl. 07:21

Sjuka ministrar slapp karensdag

Flera ministrar har fått ut tusentals kronor för mycket genom att inte sjukanmäla sig och därmed slippa karensdagen. Statsminister Fredrik Reinfeldt hör till dem som varit sjuk och ändå fått lön, skriver Dagens Nyheter.
Sammanlagt har 17 ministrar varit sjuka utan att sjukanmäla sig.

YLE - 27 maj 14 kl. 10:21

Stubb vill ha färre ministrar och kortare regeringsprogram

EU-valets röstkung Alexander Stubb sätter in en ny växel i Samlingspartiets ordförandekampanj. Idag presenterade han sitt valprogram och sin turnéplan på ett café i Helsingfors. Ordförandekandidaten Alexander Stubb tycker att det är förlegat med regeringsprogram som sträcker sig över fyra år.

YLE - 25 apr 17 kl. 19:55

Regeringen får tre nya ministrar

Regeringen har beslutat att utöka antalet ministrar med tre. Regeringen fattade beslutet under sin så kallade halvtidsgranskning där sega förhandlingar fortfarande pågår. Enligt uppgifter till Yle ökar antalet ministrar med tre, från 14 till 17.

Barometern - 14 sep 13 kl. 12:20

Ett aktietips till ministrar

Migrationsminister Tobias Billström (M) får hård kritik för att han köpt aktier i krisande Northland Resources strax innan bolaget räddades av bland annat statliga LKAB. Vilken information hade ministern? Frågorna är berättigade.

Barometern - 14 sep 13 kl. 12:20

Ett aktietips till ministrar

Migrationsminister Tobias Billström (M) får hård kritik för att han köpt aktier i krisande Northland Resources strax innan bolaget räddades av bland annat statliga LKAB. Vilken information hade ministern? Frågorna är berättigade.

YLE - 30 sep 14 kl. 04:03

"Det borde gå att hitta kompetenta kvinnor"

Efter de senaste veckornas byten av ministrar har Finland en majoritet av kvinnor som ministrar. De grönas Pekka Haavisto och Ville Niinistö byttes ut mot Sirpa Paatero (SDP) och Sanni Grahn-Laasonen (Saml), vilket gör att 10 av ministrarna nu är kvinnor och sju män. Könsfördelningen på ministerposterna välkomnas av politiska sekreteraren och samhällsaktiva feministen Karin Palmén.

ÖstersundsPosten - 07 aug 15 kl. 14:49

Ryktet går om en regeringsombildning till höst – flera ministrar får sparken

Han borde därför ta tillfället i akt och göra en regeringsombildning. Regeringens första år visar tydligt att det finns flera självskrivna ministrar som borde få sparken. Om en regeringsombildning inte sker – är det mycket osannolikt att Socialdemokraterna lyckas behålla regeringsmakten efter valet 2018..

Supermiljöbloggen - 06 apr 16 kl. 12:18

Nu har SMB 30 000 följare på Facebook – men här är 30 andra som ni borde följa

Det är kul att så många följer Supermiljöbloggen! Men det finns massor av andra i Miljösverige att också hålla koll på. Här listar vi 30 av dem!

YLE - 28 maj 14 kl. 08:56

Socialdemokraterna byter ministrar

Socialdemokraternas nya ordförande Antti Rinne väntas avslöja om han också blir minister i SDP:s partifullmäktige i dag. En möjlighet är att han väljer att bli arbetsminister, men det finns många som anser att han som partiordförande också borde vara finansminister. Vi frågade tre socialdemokrater om deras åsikt i frågan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Vi behöver en lag mot skadliga sexrobotarna

”Sexrobotar” och ”sexdockor” förstärker och normaliserar synen på kvinnor som objekt och normaliserar mäns våld mot kvinnor. Det är dags för skärpt lagstiftning så att ny teknik inte reproducerar värderingar om att exploatera kvinnors kroppar, skriver Sveriges kvinnolobby, Roks och Unizon..

Expressen - 22 timmar sedan

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

Expressen - Igår: 06:10

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - I förrgår: 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.

Expressen - 17 feb 19 kl. 07:10

Lövins klimatpolitik sker på de svagas bekostnad

Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade, skriver SD:s Martin Kinnunen och Runar Filper..

Expressen - 16 feb 19 kl. 07:10

I min del av landet får de kriminella fri lejd, Damberg

Hej, Mikael Damberg. Jag tänker ta upp ett bekymmer om dessvärre inte alls intresserade din företrädare Morgan Johansson. Hur kan en enda polispatrull anses tillräcklig för en yta stor som Danmark?

Expressen - 15 feb 19 kl. 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

Expressen - 15 feb 19 kl. 06:10

Björklunds största styrka blev till slut en belastning

Ingen i Liberalerna vill öppet ifrågasätta att dagens partiledning ska vaska fram Jan Björklunds efterträdare. Hur ska de som ledde oss ner i detta ras kunna leda processen?Krismedvetenheten är häpnadsväckande usel i mitt parti, skriver Jasenko Selimovic..

Expressen - 14 feb 19 kl. 12:21

C blundar för följderna av sin migrationspolitik

Som läkare försöker jag förutse konsekvenserna av mina beslut. C-toppen Anders W Jonssons replik om humanitär skyddsgrund får mig att undra om han som politiker gör detsamma, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:30

De försöker fortfarande mörda Salman Rushdie

Idag är det 30 år sedan författare Salman Rushdie fick ett pris på sitt huvud, senast 2016 aktualiserades fatwan när iranska tidningar höjde belöningen.Jesper Bengtsson skriver att yttrandefrihetens nya vindar på 90-talet i dag är en parentes mellan två repressiva epoker. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.