SR > Kultur

Wednesday, 19 December, 12:22

SR - 25 sep 18 kl. 05:56

Rysslands asiatiska grannar i fokus på filmfestivalen i VladivostokNu ska vi till den internationella filmfestival Pacific Meridian som just nu pågår i Vladivostok i Ryssland. Nästan 190 filmer visas under veckan och fokus ligger på film från Ryssland och Asien..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vladivostok, Pacific Meridian, Ryssland, Asien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rysslands, asiatiska, grannari , fokus, filmfestivaleni , Vladivostok
SvD - 15 jun 16 kl. 14:08

Inför Rysslands andra match – fokus på läktarna

Vad som sker på läktarna väcker minst lika mycket uppmärksamhet som vad som sker på planen när Ryssland möter Slovakien i fotbolls-EM. Ryssland riskerar rött kort från hela turneringen om våldet i Marseille upprepar sig i Lille..

Cornucopia - 06 jun 16 kl. 20:55

Rysslands utrikesminister: Medlemskap i NATO innebär skydd mot ryska angrepp

Rysslands utrikesminister Lavrov sade under dagens toppmöte med Finlands utrikesminister att ett medlemskap i NATO innebär skydd från ryska angrepp. Ryssland kommer inte angripa NATO-länder och länder som Sverige, Finland, Ukraina och Georgien bör alltså skyndsamt ansluta sig till NATO för att på så sätt få det skydd Lavrov utlovat.

Detta framgår av rapporteringen från mötet.

YLE - 26 nov 14 kl. 13:47

Hur förhåller sig Ryssland till sina grannar?

En rapport om Ryssland som Finlands granne målar upp fem möjliga scenarier för hur Ryssland kommer att utvecklas i framtiden. Skribenterna bakom rapporten anser att varje scenario är möjligt och det har funnits tecken på vart och ett av dem under det gångna året. Rapporten ges ut av riksdagens framtidsutskott och har sammanställts av Rysslandsexperten Hanna Smith som är forskare vid Alexanderinstitutet vid Helsingfors universitet.

Cornucopia - 01 dec 14 kl. 15:41

Så hanterar du psyops - diskutera enbart sakfrågan Rysslands aggression

Från gårdagens film kan man dra en del lärdomar om hur man bör hantera rysk psyops. Man ska enbart diskutera sakfrågan och inte svara eller bemöta whataboutism eller psyopsens alla försök att tala om något annat för att förminska sakfrågan Rysslands invasion av Ukraina, krig i Ukraina, annektering av Krim och deras aggressiva uppträdande och aggressiva uttalanden mot västvärldens länder.

Syftet med psyopsen är att förminska ämnet och dirigera bort alla diskussioner från bevis och rysk aggression.

DI - 20 feb 18 kl. 05:06

Henrik Mitelman: Storslagen comeback för våra bästa grannar

De baltiska länderna går från klarhet till klarhet. På sistone har de till och med uppvisat asiatiska tillväxttal. Framtiden är ljus för våra bästa grannar..

Nyheter 24 - 04 feb 14 kl. 15:46

Bredbandsbolaget tar ställning mot Rysslands lagar i sin nya kampanjRysslands antigaylagar

Bredbandsbolaget tar i sin nya reklamkampanj ställning mot Rysslands antigaylagar. Kampanjen heter "Sport för alla" och startar under onsdagen och pågår under hela OS.Produktionsbolaget Acne ligger bakom kampanjen och den ska lägga fokus på företagets olika tevepaket.

Skånskan - 07 apr 16 kl. 06:00

Grannar vill bevara ”Östberlin” intakt

LUND Plantstaden, också kallad Östberlin, står i fokus när några grannar överklagar ett bygglov om en tillbyggnad till ett av radhusen.– Den aktuella fastigheten är belägen vid områdets huvudinfart och utgör entré för hela området. Därför är det viktigt att behålla den enhetliga arkitekturen som kännetecknar området, skriver grannarna i sitt överklagande till länsstyrelsen.

BT - 16 okt 14 kl. 18:10

Fullt fokus på Putin på toppmöte

Toppmötet mellan EU och Asien samlar ledare från mer än 50 länder, men allt fokus är på Rysslands president Vladimir Putin och hans frukost med Ukrainas president Petro Porosjenko. När Tysklands förbundskansler Angela Merkel anlände till Asem-toppmötet i Milano gjorde hon klart att bollen i Ukraina-konflikten nu ligger hos Vladimir Putin. Det är upp till honom att se till att vapenvilan hålls och att fredsplanen från förra månaden genomförs.

Cornucopia - 13 feb 15 kl. 14:35

Rysslands Ukrainakrig var inte planerat

En möjlig analys utifrån ryska manöverförbands utgångsgrupperingar, är att Ryssland inte planerade att gå i krig mot broderfolket i Ukraina. Det är både goda och dåliga nyheter - dels är broderskapet en möjlighet till fred och försoning, och dels är det dåliga nyheter då impulsiva kringshandlingar talar för oförutsägbara psykopattendenser i Rysslands ledning. Och psykopater med kärnvapen är aldrig bra.

SVT - 17 dec 15 kl. 11:23

Utrikespolitik i fokus på Putins presskonferens

Den inhemska ekonomin, Rysslands agerande i Syrien och de ansträngda relationerna till Turkiet stod i fokus under Rysslands president Vladimir Putin framträdande på den årliga presskonferensen..

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Sara Danius ställer in sitt vinterprat

Den inledande vinterprataren Sara Danius har lämnat återbud på grund av sjukdom. – Jag är verkligen ledsen att jag var tvungen att ställa in eftersom jag är önskad som Vintervärd. Jag vill hälsa så varmt till alla lyssnare, säger Sara Danius..

SR - 2 timmar sedan

Lucka 19: Hej tomtegubbar är en svart låt

Jenny Teleman nynnar varje år en oroligare variant av den profana julens nationalsång..

SR - 4 timmar sedan

Möt den japanske filmaktuelle regissören Hirokazu Kore-eda

På fredag har filmen Shoplifters Sverigepremiär. Filmen som vann Guldpalmen i Cannes och har chans att vinna en Oscar. Kulturnytts Björn Jansson har träffat regissören Hirokazu Kore-eda..

SR - 5 timmar sedan

Regissören och skådespelaren Penny Marshall är död

Hon var bland annat första kvinna att regissera en film med över 100 miljoner dollar i intäkter, då hon 1988 regisserade filmen "Big" med Tom Hanks i huvudrollen..

SR - 6 timmar sedan

Fler mord på journalister under 2018

Situationen för mediearbetare runt om i världen har försämrats jämfört med samma tid förra året. Det visar pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränsers årssammanställning..

SR - 6 timmar sedan

Birollerna bäst i kärleksfattig svensk romcom

"Lyckligare kan ingen vara" flirtar med romcom-klassikern "Love Actually" och är skriven och regisserad av Staffan Lindberg..

SR - 6 timmar sedan

Fanny och Alexander - Bergmans finalnummer med extra allt

Ingmar Bergmans återkomst till Sverige blev en fest i färg, spektakel och sagoberättande. Bergmanpoddens panel hyllar skådespelarna och återupprättandet av teaterns magi..

SR - 19 timmar sedan

Mittmedia säljer av tidningar

Mittmedia som äger alla tidningar i Gävleborg säljs för att klara koncernens ekonomiska kris, det skriver resumé.se..

SR - 20 timmar sedan

Mattias Berg om advokatutredningen: Alla vittnen ger ungefär samma bild

Kulturredaktionens Mattias Berg, som kontinuerligt har följt krisen i Akademien, kommenterar advokatbyråns rapport..

SR - 20 timmar sedan

Frostenson beredd att förhandla om utträde ur Akademien

Katarina Frostenson öppnar för att inleda förhandlingar om sitt utträde ur Svenska Akademien, rapporterar DN..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.