Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 14 December, 11:43

Sydsvenskan - 25 sep 18 kl. 06:00

”Gröna jobb” för arbetslösa döms utSkogsstyrelsen har redan uppnått målet för 2018. 1 500 så kallade naturnära jobb har skapats i enlighet med regeringens satsning, som riktar sig till nyanlända och långtidsarbetslösa. Men insatsen är omtvistad. – Förmodligen finns andra insatser som vor.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

1108 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gröna, jobbför , arbetslösa, dömsut
SmålandsPosten - 14 jun 18 kl. 07:35

Jobb: Arbetslösheten sjunker i Kronoberg

Arbetslösheten fortsätter att sjunka för både inrikes och utrikesfödda i Kronobergs län. I maj var totalt 8,0 procent inskrivna som arbetslösa, jämfört med 8,2 procent för ett år sedan..

YLE - 02 sep 16 kl. 15:05

Arbetslösa sextioplussare får gå i pension: "Det är helt omöjligt att hitta jobb"

Arbetslösa välkomnar idén om att sextioplussare ska få gå i pension om de inte hittar jobb. Men kritikerna kallar Lex Lindström för en felaktig signal och påminner om att pensionsåldern faktiskt höjs inom kort. Långtidsarbetslösa som fyllt sextio år ska få gå i förtidspension.

YLE - 27 apr 17 kl. 10:09

Ljusning på arbetsmarknaden - färre arbetslösa och fler jobb

De färskaste siffrorna över arbetsmarknadsläget ser hoppfulla ut. I mars i år fanns det över trettiotusen färre arbetslösa arbetssökande än för ett år sedan. Också antalet lediga jobb har ökat.

BT - 10 jan 14 kl. 12:52

Fler jobb ? inte sänkta skatter

Den borgerliga regeringen sätter inte jobben främst. Istället för att investera i jobb prioriterar regeringen hela tiden nya sänkta skatter. I nästan varje budget som regeringen har presenterat så har stora skattesänkningar tagit det mesta av budgetutrymmet.

YLE - 27 jan 17 kl. 04:39

"I dag skulle jag aldrig få det jobb jag hade i 22 år"

Vasabon Linda trodde uppsägningen skulle innebära en chans att göra något nytt, men åren har gått och nu är hon inne på sin andra utbildning i hopp om att få jobb. Arbetslösa över 50 år ökar i Österbotten och många har svårt att komma tillbaka. Pensionsreformen som höjer pensionsåldern trädde i kraft i år, men i Österbotten är en tredjedel av de arbetslösa över 50 år.

Kristianstadsbladet - 29 apr 14 kl. 07:04

Ingen ung ska vara utan jobb

Foto: Bertil Ericson / TT
Med Alliansregeringen har vi sett försämringar i arbetslöshetsersättningen, i sjukförsäkringen och arbetslöshet biter sig fast på mycket höga nivåer. Det skriver Fredrik Winberg (S).
Nu på torsdag är det 1 maj, vilket vi socialdemokrater uppmärksammar runtom i Sverige.

YLE - 20 aug 13 kl. 09:55

Allt fler arbetslösa västnylänningar

Arbetslöshetssiffrorna i Västnyland börjar närma sig rekordnivåer. I Hangö var arbetslöshetsnivån i slutet av juli 13,4 procent. 573 personer var utan jobb.

YLE - 29 maj 16 kl. 18:33

Ny trend: Högutbildade flyttar mellan universitetsstäder efter jobb

Sex av bröderna Soronen flyttade med sin målarfirma från Haapavesi till södra Finland där det fanns mera jobb för företaget. En ny trend i flyttningsrörelsen är att unga i arbetsför ålder flyttar mellan universitetsstäderna. 29-åriga Samuel Soronen är en av de tre företagarbröder som driver målarföretaget Sorcolor.

YLE - 31 jul 13 kl. 13:34

Färre arbetslösa inom euroområdet

Antalet arbetslösa inom euroområdet har minskat för första gången på två år. Det här kan vara ett tecken på att eurozonen är på väg ut ur recessionen. Enligt EU:s statistikbyrå Eurostat fanns det 24 000 färre arbetslösa inom eurozonen i juni, jämfört med månaden innan.

Kristianstadsbladet - 22 okt 13 kl. 14:44

Färre jobb än väntat i USA


Antalet nya jobb i USA i september stannade på 148 000, visar ny statistik. Det är klart sämre än analytikernas förväntningar på 180 000 nya jobb.Samtidigt skrevs dock siffran för augusti upp kraftigt, från 169 000 till 193 000 nya jobb.

TA - 22 okt 13 kl. 14:44

Färre jobb än väntat i USA


Antalet nya jobb i USA i september stannade på 148 000, visar ny statistik. Det är klart sämre än analytikernas förväntningar på 180 000 nya jobb.Samtidigt skrevs dock siffran för augusti upp kraftigt, från 169 000 till 193 000 nya jobb.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Turkisk motattack efter tortyravslöjande

Medier som avslöjat hur Turkiet bedriver kidnappningar och tortyr i hemliga fängelser ljuger och har lierat sig med bland andra predikanten Fethullah Gülen och den kurdiska PKK-gerillan, påstår regeringsvänlig press. "De har gått till attack", skriver t.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Kina tar bort strafftullar

Kina tar bort de 25-procentiga strafftullarna på amerikanska bilar och bildelar med start vid årsskiftet. Slopandet gäller under tre månader. Från kinesiskt håll uttrycks förhoppningar om att åtgärden ska leda till att detta påskyndar möjligheterna till.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Robyn kan ta storslam på Grammisgalan

Efter sin hyllade comeback med albumet "Honey" kan Robyn belönas med Grammisstatyetter i fyra kategorier – årets artist, årets låt, årets album och årets pop. Det står klart när juryn presenterat nomineringarna till nästa års gala. I den tunga kategorin.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Malmörapparen Ozzy kan vinna tre grammisar

Även Åkervinda och Gullan Bornemark har chans att vinna musikpriset..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Malmögruppen Åkervinda: ”Det är ju extremt oväntat”

Kvartetten är nominerad till en grammis för årets bästa folkmusikskiva..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Migration och euroreformer på EU-möte

Läget på migrationssidan och kampen mot desinformation, antisemitism och främlingsfientlighet är några av ämnena när EU:s stats- och regeringschefer avslutar årets sista toppmöte i Bryssel. Ledarna ska bland annat diskutera EU-kommissionens förslag till.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kanye West till attack: Drake hotade mig

Det segdragna bråket mellan hiphopstjärnorna Kanye West och Drake har blossat upp på nytt..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Samtidens frågor speglas i Hyllie 18:23

En fredag kväll samlas människor på perrongen i Hyllie. Vad väntar de på och vart är de på väg?.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Så mycket lägger 30-åringen på boendet

I medelåldern är boendet dyrast, enligt färska siffror från SCB. I åldrarna 30–49 år lägger svensken i genomsnitt över 94 000 kronor om året på sitt boende. SCB har undersökt boendekostnaderna för olika åldersgrupper.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Se det snöar – det kan bli vitt i helgen

Den kyliga luften är här för att stanna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.