YLE > Svenskfinland

Tuesday, 18 December, 13:47

YLE - 25 sep 18 kl. 05:39

Framgångsrik skola kräver god skolledning – forskare vill se pedagogiskt samspel från botten till toppDet går att vända svaga skolresultat, inte bara hos en enskild elev utan för en hel region. Det visar forskning vid Åbo Akademi i Vasa. Redan nu omsätts lärorna i praktiken på sina håll i den kommunala skolvardagen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo Akademi, Vasa

Dela artikeln

529 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Framgångsrik, skola, kräver, god, skolledning, forskarevill se , pedagogiskt, samspel från botten till topp
SmålandsPosten - 19 dec 14 kl. 06:10

Framgångsrik tillväxtstrategi kräver kompetensutveckling

Oberoende av budgeten och hur regeringskrisen löses kan man konstatera­ att ambitionen att ny­industrialisera Sverige och Småland är god. Givetvis måste Sverige konkurrera med kunskap och kom­petens, skriver Lars Jagrén, chefsekonom Unionen och Inger Rutensköld, regionchef Unionen Småland. I det budgetförslag som regeringen Löfvén lade fram och som sedan kapsejsat, lanserade man en strategi man kallar nyindustrialisering av Sverige, en strategi med syfte att vända de senaste årens minskning av syssel­sättningen i industrin.

Sydsvenskan - 07 mar 13 kl. 06:30

En framgångsrik it-entreprenör i Lund

Entreprenören Björn Berg, 68 år, Stockholm, har, som tidigare meddelats, avlidit efter en kort tids sjukdom.Jag lärde känna Björn under mitten av 1990-talet, då jag verkade som vd på Axis Communications. Björn drev då, tillsammans med Staffan Gestrelius, uppstartsföretaget Qlik Tech på Ideon.

YLE - 22 dec 15 kl. 16:51

Beckham läxar upp Fury: ”Det finns viktigare saker än att vara framgångsrik”

Britterna klev upp på barrikaderna för att protestera mot Tyson Furys uttalanden om homosexuella. Nu har också David Beckham gett sin syn på stormen kring den kontroversiella boxaren. 130 000 britter undertecknade en namnlista för att hindra Tyson Furys medverkan i Årets idrottare-röstningen.

Dagensanalys.se - 10 maj 16 kl. 13:15

En större digital närvaro gör dig mer framgångsrik på jobbet

Jimmy Carnbrand är den nya moderna personen i arbetslivet. Han jobbar på Talarforum i Skandinavien AB och driver samtidigt Workpodden som varje vecka bjuder in inspirerande personer som delar med sig av tips i arbetslivet. Genom att kombinera gemensamma saker från sitt arbete med sin pod kan han hålla sig uppdaterad och öka sitt kontaktnätverk.

Dagensanalys.se - 17 maj 16 kl. 13:15

4 tips hur du blir framgångsrik på jobbet med en digital närvaro

Sociala medier ökar transparensen i samhället. Ett bra sätt att öka trovärdighet är att bredda sitt nätverk i sociala medier och skapa en närvaro som passar in i de olika sociala mediekanalerna. Här kommer fyra heta tips för en digital framgång på jobbet.

Dagensanalys.se - 09 aug 16 kl. 09:00

4 tips hur du blir framgångsrik på jobbet med en digital närvaro

Sociala medier ökar transparensen i samhället. Ett bra sätt att öka trovärdighet är att bredda sitt nätverk i sociala medier och skapa en närvaro som passar in i de olika sociala mediekanalerna. Här kommer fyra heta tips för en digital framgång på jobbet.

Dagensanalys.se - 16 maj 17 kl. 15:44

ntegrerade videolösningar är svaret för tv-marknaden som söker en framgångsrik digital transformation

Automatisering och standardiserad metadata minskar kostnader och maximerar avkastning genom hela livscykeln från videoproduktion till leverans Ooyala har i samarbete med analysföretaget Futuresource Consulting publicerat en rapport som avslöjar att integrerade videolösningar är ett måste om man vill uppnå en framgångsrik digital transformation. Resultaten visar bland annat att integrerade videolösningar leder till minskade kostnader, mer effektiva processer samt skapar nya tillväxtmöjligheter för företag som jobbar med video. Rapporten identifierar de vanligaste farhågorna och utmaningarna som företag möter inför sin transformation att leverera OTT-innehåll (over-the-top) på en marknad som redan ställer stora krav.

BT - 12 dec 12 kl. 04:37

Chavez operation var framgångsrik

President Hugo Chavez fjärde canceroperation på Kuba var framgångsrik, sade vicepresident Nicolas Maduro i ett tal till nationen efter att ingreppet avslutats.
Maduro, som Chavez delegerat makten till, sade också att operationen pågick i över sex timmar samt att den postoperativa fasen kommer att vara i dagar.
- Presidenten är i Guds händer, sade Tareck El Aissami, tidigare inrikesminister och medlem i Venezuelas regerande parti.

YLE - 16 feb 14 kl. 15:43

En liten men framgångsrik förening

Det är kallt i den lilla manegen i Solf. Men det hindrar inte medlemmarna i Korsholms Sportryttare från att träna. Det gör de varje dag.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Dina tjatiga föräldrar gör dig framgångsrik

Om dina föräldrar tjatar på dig är chansen större att du blir framgångsrik, visar en ny studie. Det ökar också möjligheterna för att du studerar på universitet, gör bra ifrån dig i skolan och får ett jobb, skriver Daily Mail. Studien visar att det är mammornas tjat som har störst inverkan och din framtid på arbetsmarknaden påverkas av hur mycket hon tjatar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Misstänkta mässlingsfall bland personerna i karantän i Jakobstadsregionen – personerna har nekat till blodprov

Personer som suttit i karantän i Jakobstadsregionen har diagnosticerats med mässling vid hembesök. Personerna har inte velat göra blodprov för att bekräfta diagnosen, men personerna är på bättringsvägen och utgör ingen smittorisk, säger chefsläkare Pia-Maria Sjöström..

YLE - 3 timmar sedan

Efterlysningen 18.12

Bilar, skidor, leksaksångmaskin och en väldigt liten kamin bland veckans efterlysningar..

YLE - 5 timmar sedan

Larmrapport om Finlands natur - hälften av alla naturtyper är i fara

Hälften av Finlands naturtyper är hotade visar en undersökning från Finlands miljöcentral. Värst är läget i södra Finland och särskilt gäller hoten kusttrakterna. Jämfört med läget för tio år sedan har hoten mot naturtyperna bara ökat..

YLE - 8 timmar sedan

Obekvämt att lussa på herkklubb - Finlands lucior berättar

Flera lucior och tärnor har upplevt lussandet på Svenska Klubben i Helsingfors som obehagligt. - När talet tog slut sa han: ”Nu är det min rätt att ge lucia en kyss”..

YLE - 8 timmar sedan

Rondell eller trafikljus in till Jakobstad från öster – det är frågan

Tre färska konsultutredningar och minst femton års planering har fortfarande inte gett en slutlig lösning på korsningsproblemet vid östra infarten till Jakobstad. I mitten på april gick tekniska nämnden med minsta möjliga marginal in för en rondelllösning men sista ordet är inte sagt i den här frågan..

YLE - 8 timmar sedan

Inga mera resurser för behandling av skarvärenden - "de talar för döva öron"

Egentliga Finlands NTM- central har inte fått mera resurser för att sköta om ansökningar om undantagstillstånd för skarvåtgärder. Detta trots att justitiekanslerämbetet i höstas ansåg att resursbrist inte kan accepteras som motivering till dröjsmål i behandlingen..

YLE - 16 timmar sedan

Om ett drygt år kan 16-åriga korsholmaren Anna vara Vasabo - "kollektivtrafik, skola och hobbyer viktigt för unga i fusionen"

16-åriga Anna Skoglund, medlem i Korsholms ungdomsfullmäktige, har inte ännu hunnit bekanta sig med vad fusionsavtalet mellan Vasa och Korsholm innebär men hon ska sätta sig in i det lite närmare. Hon tror att vårens rådgivande folkomröstning blir intressant..

YLE - 21 timmar sedan

Chefsläkare i Jakobstad: Troligt att personer i karantän haft mässling – inga misstankar om andra smittade

Inga nya fall av mässling har upptäckts i Jakobstadsregionen, men det är sannolikt att några av de personer som varit i karantän insjuknat i mässling, säger chefsläkare Pia-Maria Sjöström i ett pressmeddelande..

YLE - 22 timmar sedan

Busslinjen Runsor express fortsätter i vår – Vasaborna hittar till bussen

Turen klockan 7.30 från Västervik är den populäraste, då har bussen, med plats för 23 passagerare, varit nästan fullsatt. De flesta åker hela vägen från Västervik och Gerby till Runsor..

YLE - Igår: 09:54

ABB säljer Power Grids till Hitachi

ABB meddelade på måndagen att man ska sälja ABB Power Grids till japanska Hitachi. Den här affären kommer att skapa ett nytt ABB, som blir en ledande aktör inom det digitala området, säger ABB:s vd Ulrich Spiesshofer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.