DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 17:09

DI - 2018-09-24 18:30:26

Debatt: Lärdomen från Danmark: samarbeta med alla partierDEBATT. När Dansk Folkeparti tog sig in i Folketinget var det många politiker som lovade att aldrig samarbeta med dem. I dag närmast konkurrerar Socialdemokraterna med Dansk Folkeparti om att vara partiet med de allra hårdaste nyporna i migrationspolitiken, skriver docent Ann-Sofie Dahl..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Danmark, Debatt, Dansk Folkeparti, Folketinget, Socialdemokraterna, Ann-Sofie Dahl

Dela artikeln

478 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Lärdomenfrån , Danmark, samarbetamed alla , partier
SVT Debatt - 08 nov 13 kl. 11:09

SD vill samarbeta – inte kapa vanvårdsfrågan

VANVÅRDSFRÅGAN Jag har i egenskap av riksdagsledamot för Sverigedemokraterna bjudit in representanter för resandeföreningen RUNG till ett möte för att diskutera situationen för de vanvårdade barnen. Som svar skrev Kurt Magnusson och Britt-Inger Lundqvist en debattartikel här på SVT Debatt. I huvudsak går den till attack mot SD för att vi är ”fel parti” att driva den här frågan.

SVT Debatt - 30 jun 13 kl. 12:00

MP vill samarbeta med ideella aktörer om läxhjälp

LÄXHJÄLP Alliansens skolpolitik är orättvis och tjänar höginkomsttagarnas barn, medan de som har störst behov av läxhjälp får lida för Jan Björklunds misslyckade politik. Miljöpartiet vill ge fortsatt stöd till ideella organisationer som erbjuder kostnadsfri läxhjälp, skriver Jabar Amin, i en replik.
Johan Wendt, grundare och ordförande i den ideella organisationen Mattecentrum, som jobbar med läxhjälp för barn och ungdomar ställer frågor till bland annat oss i MP.

SVT Debatt - 15 dec 13 kl. 06:00

Efterlyses: Ärlig debatt om marijuanapolitiken

MARIJUANA I dagarna röstade Uruguays senat igenom ett lagförslag som innebär att landet blir det första i världen som reglerar produktion och försäljning av marijuana till vanliga medborgare. Liknande lagändringar har gjorts i de amerikanska delstaterna Colorado och Washington. Detta signalerar ett monumentalt skifte i den globala narkotikapolitiken som Sverige måste förhålla sig till, skriver Alfred Askeljung.

ÖstersundsPosten - 12 maj 16 kl. 12:39

Debatt: Vi ska inte samarbeta med konkursbon i övre Norrland

En storregion påbörjar resan mot statlig tvångsförvaltning. Fördelen för våra politiker är då att man kan dela skammen med tre andra regioner..

ÖstersundsPosten - 13 jul 16 kl. 15:22

DEBATT: Miljöpartiet vill samarbeta, samverka och satsa i större regioner

Vi ser att det finns stora utvecklingsfrågor som måste drivas och samordnas, på lokal och regional nivå. Där ingår organiseringen av sjukvården, planering av infrastruktur och kommunikationer, satsningar på företagande, kompetensförsörjning och jobb, samt ökat samarbete inom kultur, utbildning och effektiva åtgärder för minskad miljöpåverkan, energiomställning och klimatanpassning..

Politikerbloggen - 13 apr 11 kl. 10:00

DEBATT ?Ska S samarbeta med SD om a-kassan??

DEBATT. Imorgon ska arbetsmarknadsutskottet behandla ett antal motioner som rör a-kassan ? en fråga som Jimmie Åkesson nyligen offentligt sagt sig vilja samarbeta om med den nye S-ledaren.

Sydsvenskan - 18 sep 15 kl. 20:49

Också i Danmark finns viljan att hjälpa. Också danska politiker kan tänka om.

Vad den dansk-svenska tv-debatten om flyktingpolitiken framför allt visade är att skillnaderna inte är riktigt så stora mellan länderna som det ibland kan verka. Även vid färjeläget i Rødby står människor och välkomnar flyktingar med mat och kläder, precis som i Skåne. Och de senaste veckorna har kritiken mot den danska regeringens officiella hållning växt i landet.

Sydsvenskan - 27 feb 12 kl. 06:30

Brist på dinkelpappor i dansk debatt

"Speltmödrar" kontra "karriärkvinnor". Debatten om mödraskap har rasat på danska insändarsidor och i?
?

HBL - 18 jul 12 kl. 15:58

Politiker: Norden måste samarbeta mer kring ekonomi

De nordiska länderna bör samarbeta mer kring ekonomiska frågor.Det sade riksdagsledamoten Maarit Feldt-Ranta (SDP) i en debatt på MTV 3:s politikervecka Finlandsarenan i Björneborg på onsdagen, och fick medhåll av de övriga debattörerna, ministrarna Ville Niinistö (Gröna) och Carl Haglund (SFP) och riksdagsledamöterna Kimmo Sasi (Saml) och Christina Gestrin (SFP). ?

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 09:31

Livlig debatt om dansk tv

Foto: Simon Fals
Det uppmärksammade danska tv-programmet ”Blachman” gav upphov till en häftig debatt. Kan det också komma att förändra public service i Danmark? Författare och skribent C-J Charpentier blickar ut över vårt grannlands medielandskap.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Europeiska räntor viker ner – kronan försvagas mot dollar, euro

Risk präglade åter marknaderna på tisdagen med sjunkande räntor, börsnedgångar och starkare yen. .

DI - 15 minuter sedan

Olof Hallrup frias i Fortnoxmålet - "Haft stora personliga konsekvenser"

Fortnox insiderdömde tidigare ordförande Olof Hallrup frias helt i hovrätten. ”Det är klart att det har haft stora personliga konsekvenser”, säger Olof Hallrups advokat Staffan Bergqvist till Di..

DI - 15 minuter sedan

Ny tung börsdag – Closing Bell sammanfattar och följer stängningen

I Closing Bell går programledaren Alexander Klaar igenom dagens största börshändelser och följer stängningen av Stockholmsbörsen. Dagens program gästas av Niklas Andersson från Avanza och Nordea-strategen Sebastian Källman. Sändningen börjar klockan 17.

DI - 30 minuter sedan

Bäva månde Ericsson? Huawei öppnar it-center i Tyskland inför 5G-auktion

Kinabolaget tänker inte ge upp mot Ericsson i första taget: Huawei ska öppna ett nytt it-säkerhetscenter i Tyskland i november, rapporterar Reuters. .

DI - 30 minuter sedan

Fortsatta insiderköp i Atlas Copco

Staffan Bohman i Atlas Copcos styrelse har köpt 10.000 aktier i bolaget, enligt Finansinspektionens insynsregister..

DI - 30 minuter sedan

Industrijättar rasar i New York – Nasdaq ner 2,6 procent

De ledande New York-börserna inledde med breda nedgångar i tisdagens inledande handel. Negativa mottaganden av rapporter från industribolagen Caterpillar, Paccar och 3M bidrog till fallet. .

DI - 45 minuter sedan

Blankarfirman Citron byter fot om Tesla – som stiger på nyheten

Välrenommerade Citron Research går från kort till lång i elbilsfirman. Aktien drar ifrån index som en elbil på nyheten..

DI - 45 minuter sedan

Lockheed Martin ökade vinsten med 17 procent

Den amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin, konkurrent till Saab, rapporterar en 17 procent högre vinst jämfört med samma kvartal i fjol. Aktien stiger på tungt fallande S&P500..

DI - 45 minuter sedan

Rekordvinst för MTG:s e-sport gladde marknaden

MTG:s e-sport- och spelsatsning överraskade marknaden med att slå nytt vinstrekord. Nästa märkeshändelse i bolaget sker till våren då tv-verksamheter knoppas av.  Det kan innebära att Kinnevik återigen tar plats i ägarlistan..

DI - 1 timme sedan

Konsumentförtroendet stiger mer än väntat i EMU

EU-kommissionens snabbestimat för konfidensindikatorn för hushåll i euroområdet steg till -2,7 i oktober, jämfört med oreviderade -2,9 föregående månad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.