DI > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 21:48

DI - 24 sep 18 kl. 17:41

Nordenbörserna: Stigande oljepriser lyfte OslobörsenDe nordiska börserna handlades lägre under måndagen med undantag för Oslo som gick mot strömmen mot bakgrund av stigande oljepriser. Samlingsindexet Vinx 30 tappade 0,4 procent till nivån 963. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Oslobörsen, Oslo, Vinx

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NordenbörsernaStigande , oljepriserlyfte , Oslobörsen
DI - 28 sep 18 kl. 18:20

Nordenbörser: Oljebolag lyfte på Oslobörsen

De nordiska börserna handlades på fredagen överlag lägre i likhet med övriga Europa sedan den italienska populistregeringens budgetförslag med större budgetunderskott än vad EU vill se utlöst finansmarknadsoro. På Oslobörsen steg dock oljerelaterade bolag med stöd av högre oljepriser..

DI - 23 apr 15 kl. 17:06

Nordenbörser: Oslobörsen gick mot strömmen

Med undantag för på Oslobörsen backade nordiska aktier överlag på torsdagen. Stigande oljepriser gav stöd åt oljerelaterat, samtidigt som en mängd kvartalsrapporter föranledde stora rörelser i båda riktningar..

DI - 27 jun 13 kl. 17:39

Nordenbörserna: Oljeservicebolag sänkte Oslobörsen

Börserna i Helsingfors och Köpenhamn stängde - likt Stockholmsbörsen - uppåt på torsdagen, medan Oslobörsen gick mot strömmen tyngd av ett fall i Subsea 7-aktien..

DI - 14 mar 17 kl. 18:19

Nordenbörser: Lägre oljepris satte press på Oslobörsen

De nordiska börserna uppvisade en blandad utveckling. Återigen var det Köpenhamnsbörsen som utvecklades bäst. Sämre gick det för Oslobörsen som sattes under press av ett sjunkande oljepris..

DI - 03 apr 18 kl. 18:00

Nordenbörser: Oslobörsen trotsade surt börsklimat

De nordiska börserna sjönk överlag på tisdagen i linje med Europa när marknaden smälte måndagens amerikanska börsnedgångar, inte minst i tekniksektorn. Oslobörsen utgjorde dock ett undantag genom en uppgång.  Det nordiska samlingsindexet Vinx 30 drevs ned 0,9 procent till nivån 910.

DI - 07 jun 18 kl. 18:20

Nordenbörser: Oslobörsen vinnare på högre oljepris

De nordiska börserna utvecklades blandat på torsdagen med Oslobörsen som den stora vinnaren efter att oljepriset stigit under eftermiddagen. .

DI - 08 jun 18 kl. 17:29

Nordenbörser: Oslobörsen stiger mot strömmen

De nordiska börserna utvecklades blandat på torsdagen med Oslobörsen som enda vinnare efter att oljepriset stigit under eftermiddagen.  Samlingsindexet Vinx 30 sjönk 0,4 procent till 925..

DI - 06 nov 15 kl. 17:23

Nordenbörser: Oslobörsen gick mot strömmen

Köparna hade övertaget i fredagshandeln på Nordenbörserna, bortsett från Oslo som tyngdes av råvarurelaterat..

DI - 14 jun 12 kl. 17:38

Nordenbörserna: Nokia tynger

Börserna i Helsingfors och Köpenhamn sjönk under torsdagen, medan Oslobörsen var något högre..

DI - 08 okt 13 kl. 17:39

Nordenbörserna: Oslo sämst i klassen

De nordiska börserna rörde sig svagt nedåt under tisdagen. Oslobörsen ledde nedgångarna med oljeservicebolag i botten..

DI - 25 nov 15 kl. 17:42

Nordenbörserna: Oslo på efterkälken

Indexpilarna på de nordiska börserna pekade överlag uppåt under onsdagens handel. Undantaget var Oslobörsen, där många aktier tyngdes av ett fallande oljepris..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Senzime gör riktad emission på 28 miljoner

Styrelsen för Senzime har beslutat om en riktad nyemission till Handelsbanken Fonder genom fonden Svenska Microcapfond och Länsförsäkringar Fondförvaltning. .

DI - 15 minuter sedan

Affärsvärlden köpstämplar Nibe och G5

Köp Nibe, G5 och Self Storage Group men avvakta med Outotec. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret. .

DI - 30 minuter sedan

Kraftmätningen snart över

En av de största affärerna i svensk industrihistoria är snart klar.  ABB, där familjen Wallenberg är huvudägare, är nu mycket nära att sälja Power Grids till japanska Hitachi i en affär som värderar kraftdivisionen till cirka 100 miljarder kronor..

DI - 30 minuter sedan

Äntligen frigörs värden för aktieägarna

Aktieägarna är de stora vinnarna – alla aktieägare. Äntligen frigörs en del av de stora värden som under åratal har varit inlåsta i ABB:s förlamande struktur – en struktur som ledning och styrelse mot bättre vetande hävdat är värdeskapande för sina ägare. .

DI - 30 minuter sedan

”ABB är viktigt för Sverige”

ABB är Dalarnas största privata arbetsgivare, enligt Ludvikas kommunstyrelseordförande Leif Pettersson (S) som följer utvecklingen noga. ”Man behöver inte måla upp något skräckscenario”, säger han.  Också Västeråspolitikern Elisabet Unell (M) är optimistisk om framtiden..

DI - 45 minuter sedan

Apples firar 38 år på börsen – har stigit 43.000 procent

I dag är det 38 år sedan Apple sattes på börsen. En rad aktiesplittar och miljarder sålda Iphones senare kan uppgången summeras till mer än 43.000 procent..

DI - 1 timme sedan

Roburs Sverigefondförvaltare: 2019 blir skakigt men inte säkert ett nedgångsår

Swedbank Roburs Sverigefonder är fortsatt trygga med svenska bolag men har viktat upp i defensiva aktier som Essity inför 2019..

DI - 1 timme sedan

Därför är Huaweis kris farlig för Ericsson

När inte bara stater, utan även franska operatören Orange, vänder Huawei ryggen når krisen i telekomleverantören en ny nivå. Men att kinesernas olycka, belyst av den gripna kronprinsessan, automatiskt gynnar Ericsson är direkt fel..

DI - 2 timmar sedan

Italien ger efter i budgetbråket med EU

Italiens premiärminister Giuseppe Conte luftar mer försonande tongångar i budgetbråket med EU-kommissionen och erbjuder ett mindre budgetunderskott än vad Rom tidigare sagt..

DI - 2 timmar sedan

Kinesiska investeringar ger inte mindre kritik

DEBATT. Det sägs ibland att länder inte vill kritisera kinesiska brott mot mänskliga rättigheter av rädsla att förlora investeringar. En jämförelsevis liten del av de kinesiska investeringarna går till Europas ”Kina-vänliga” länder, skriver Utrikespolitiska institutets Björn Jerdén och Viking Bohman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.