Expressen > Nyheter

Friday, 15 February, 20:23

Expressen - 24 sep 18 kl. 17:30

SD-ledarens angrepp på alliansen efter röstningen– Det är otroligt svagt, särskilt av Moderaterna. Vi släpper fram deras kandidat till talman och de släpper fram en kommunist till posten som andre vice talman. Det är svagt, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson efter att Björn Söder förlorat posten som andre vice talman till V-kandidaten Lotta Johnsson Fornarve..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Moderaterna, SD, Jimmie Åkesson, Björn Söder, Lotta Johnsson Fornarve

Dela artikeln

5125 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD-ledarens, angrepp, alliansenefter , röstningen
Politologerna - 10 nov 14 kl. 13:45

Löfvenregeringens första tid och situationen inför budgetomröstningen, några reflektioner.

Regeringen har haft en tung första månad. Här följer en genomgång av tänkbara förklaringar till motgångarna och en diskussion om vad vi kan vänta oss inför och efter omröstningen om statens budget den 3 december. Regerande är ett hantverk, något som kräver både omfattande specialkunskaper och praktisk erfarenhet.

Alliansfritt Sverige - 18 dec 12 kl. 23:42

Alliansen bryter överenskommelse för att höja hyror


KVITTNING. Regeringens mycket kontroversiella förslag om höjda andrahandshyror för bostadsrätter blev bordlagt efter votering i riksdagen som slutade 169-169. Alliansen valde att frångå det normala kvittningssystemet.

Sydsvenskan - 10 nov 14 kl. 11:34

Alliansen och SD laddar sina vapen mot Löfven

Alliansen lägger ner ett av sina vapen mot regeringen. Men oppositionen har fortfarande en arsenal tung nog att ställa till ett helvete för statsminister Stefan Löfven.Det tyngsta vapnet har SD i sin hand: Möjligheten att fälla regeringens budget – och utlösa regeringskris.

BT - 29 sep 14 kl. 18:50

Alliansen släpper fram Löfven

Alliansen kommer att lägga ned sina röster och släppa fram Stefan Löfven (S) i statsministeromröstningen, meddelar Folkpartiets ledare Jan Björklund. Detta efter att Jonas Sjöstedt klargjort att också V tänker lägga ned sina röster.FP-ledaren Jan Björklund fick hos riksdagens nyvalda talman Urban Ahlin (S) veta att Vänsterpartiet tänker släppa fram Löfven och konstaterar därmed att en ny regering har större stöd i riksdagen än Alliansens partier.

Cornucopia - 26 nov 14 kl. 13:13

Hur kommer budgetomröstningen falla ut?

I det vänsterdominerade gammelmedia förs det fram en massa alternativ till att regeringens budget fälls i omröstningen (nästa vecka)? Men från alliansen är beskedet tydligt, man kommer rösta på sin egen budget, så avgörandet ligger hos (sd).
Den för mig lokale (m)oderate riksdagsmannen Jan Ericsson skrev följande på Twitter:Många konspirationsteorier inför nästa veckas budgetomröstning.

Cornucopia - 14 nov 18 kl. 09:16

Statsministeromröstningen - nu fäller C+L borgerlig politik - redo stödja socialismen

Just nu sker omröstningen om Ulf Kristersson (M) som statsminister igång i riksdagen. Liberalerna och Centerpartiet har förklarat att de aktivt kommer rösta mot en borgerlig statsminister, som ska föra en borgerlig allians-politik. Åtminstone Centerpartiet har öppnat för att istället stödja en kommuniststödd socialistisk regering med Stefan Löfven (S) som statsminister.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Alliansen höll sitt löfte till de rödgröna

Riksdagen har röstat igenom regeringens budget. För första gången testades decemberöverenskommelsen, DÖ, i praktiken och Alliansen gjorde som den lovat de rödgröna partierna – de la ner sina röster, skriver DN.LÄS MER: Jimmie Åkesson: "Sju partier i en maktkartell" Alliansen är tillsammans med Sverigedemokraterna större än de rödgröna men med hjälp av DÖ förlorar SD sin möjlighet att påverka budget omröstningen.

BT - 11 sep 13 kl. 06:22

Välkomnar alternativ till angrepp

I sitt tal till nationen i natt sade USA:s president Barack Obama att det är för tidigt att säga om den ryska planen att neutralisera Syriens kemiska vapen kommer att fungera, men han välkomnade den som ett alternativ till ett militärt angrepp. Alla överenskommelser måste kunna säkra att Assad-regimen håller sina utfästelser, men det här initiativet kan möjligen eliminera hotet från kemvapnen utan att våld används, särskilt som Ryssland är en av Assads starkaste allierade, sade Obama.Den närmaste tiden ska presidenten arbeta med Ryssland, Storbritannien och Frankrike för en internationell press på Assad, bland annat ska en resolution i FN:s säkerhetsråd förberedas, och på torsdag är ett nytt ryskt-amerikanskt möte inplanerat.

Cornucopia - 26 jul 17 kl. 10:56

Misstroendeförklaring mot tre ministrar - alliansen sänker svensk försvarspolitik

Samtidigt som Norra flottan gått in i Östersjön och vi står inför den ryska övningen Zapad-17 väljer alliansen att lägga en misstroendeomröstning mot försvarsminister Peter Hultqvist (s) för att denne inte för vidare hemlig information han får från Försvarsmakten. Man lägger också misstroendeomröstningar mot inrikesminister Ygeman (s) och infrastrukturminister Johansson (s). Alliansen visar återigen att de är en allvarlig fara för svenskt försvar och punkterar nu det långsiktiga försvarssamarbetet om upprustning av svensk förmåga, som omfattats med en bred politisk majoritet.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 09:00

"På riksnivå hade alliansen fått avgå"

Johan Wänström forskar i kommunstrategiska frågor vid Linköpings Universitet.
Han håller just nu på med en studie som syftar till att undersöka kommuner där ett parti styrt under väldigt lång tid. När ett parti styrt länge är det inte omöjligt att det blir problem, säger han.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Moped krockade med bil – 15-åring till sjukhus

En bil och en moped har krockat i Onsala i Kungsbacka kommun.En flicka i 15-årsåldern har förts till sjukhus.– Olyckan inträffade i en rondell, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region väst.

Expressen - 15 minuter sedan

Efter tio år som hemlös vände livet för Stefan, 45

Under tio år levde han på Stockholms gator som hemlös, kriminell sprutnarkoman – med en orealistisk dröm.– Ibland hör jag mig själv säga högt, hemma: tänk att det gick att bryta missbruket, säger Stefan Olafsson, 45.I dag arbetar han som jurist i Malmö - med flyktingar och brottsoffer..

Expressen - 15 minuter sedan

Äldreboendet löste krisen – med sjuksköterskor från Filippinerna

I Sverige skriker vården efter personal.För vårdföretaget Attendo blev lösningen att anställa sjuksköterskor från Filippinerna.– Det är av mina kolleger och brukare här som jag har lärt mig mest, säger Aurea Tipayno som tidigare jobbat på ett sjukhus i Filippinerna.

Expressen - 15 minuter sedan

Elise, 9, har haft cancer i åtta år

FLODA. När Elise Triezenberg var arton månader fick familjen beskedet att hon drabbats av cancer.I åtta år har hon kämpat mot sjukdomen.

Expressen - 30 minuter sedan

Polisens varning för nya bluffsamtalen: ”Svara inte”

Se upp för den senaste vågen av bluffsamtal från utlandet. Nu kommer många samtal från östafrikanska Burundi. – Känner du ingen som är där, så svara inte, säger Jan Olsson, polisens nationella bedrägeriexpert..

Expressen - 30 minuter sedan

SD-politiker efterlyst i USA – riskerar fängelse

SD-politikern Rickard Milton i Hjo har kört rattfull och gripits av polis i USA två gånger.Enligt Aftonbladet har en arresteringsorder gått ut till alla polisdistrikt i Florida.– Om kan kommer till delstaten grips han och får spendera tid i fängelse, säger en rättsnotarie till tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

Maria var hedersförtryckt – nu startar hon S-förening

En S-förening för jämställdhet, emot hedersförtryck och våldsbejakande extremism startas efter den kontroversiella petningen av Ann-Sofie Hermansson.Bakom initiativet står regionpolitikern Maria Alias, som lovar att föreningen ska vara ”en blåslampa” inom Socialdemokraterna.– Många inom S vill inte lyfta ämnet av rädsla för att förlora röster och bli kallade rasister men det är dags att vi tar tillbaka frågan, säger hon..

Expressen - 45 minuter sedan

Buss och personbil i krock

En trafikolycka har inträffat på fredagskvällenDet rör sig om en personbil och en buss som har krockat..

Expressen - 1 timme sedan

Åkesson avslöjar: Hemliga samtalen med M och KD

Moderaterna och Kristdemokraterna har inlett informella samtal med Sverigedemokraterna om politiska förslag. Det hävdar nu SD-ledaren Jimmie Åkesson, som hoppas leda partiet också över valet 2022, i en stor intervju för Expressen.Samtidigt hoppas han på Nyamko Sabuni som ny partiledare för Liberalerna – och hyllar KD-ledaren Ebba Busch Thor:– Hon är svår att inte tycka om, om jag ska vara ärlig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.