Expressen > Nyheter

Sunday, 16 December, 07:19

Expressen - 24 sep 18 kl. 17:30

SD-ledarens angrepp på alliansen efter röstningen– Det är otroligt svagt, särskilt av Moderaterna. Vi släpper fram deras kandidat till talman och de släpper fram en kommunist till posten som andre vice talman. Det är svagt, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson efter att Björn Söder förlorat posten som andre vice talman till V-kandidaten Lotta Johnsson Fornarve..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Moderaterna, SD, Jimmie Åkesson, Björn Söder, Lotta Johnsson Fornarve

Dela artikeln

5125 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD-ledarens, angrepp, alliansenefter , röstningen
Politologerna - 10 nov 14 kl. 13:45

Löfvenregeringens första tid och situationen inför budgetomröstningen, några reflektioner.

Regeringen har haft en tung första månad. Här följer en genomgång av tänkbara förklaringar till motgångarna och en diskussion om vad vi kan vänta oss inför och efter omröstningen om statens budget den 3 december. Regerande är ett hantverk, något som kräver både omfattande specialkunskaper och praktisk erfarenhet.

Alliansfritt Sverige - 18 dec 12 kl. 23:42

Alliansen bryter överenskommelse för att höja hyror


KVITTNING. Regeringens mycket kontroversiella förslag om höjda andrahandshyror för bostadsrätter blev bordlagt efter votering i riksdagen som slutade 169-169. Alliansen valde att frångå det normala kvittningssystemet.

Sydsvenskan - 10 nov 14 kl. 11:34

Alliansen och SD laddar sina vapen mot Löfven

Alliansen lägger ner ett av sina vapen mot regeringen. Men oppositionen har fortfarande en arsenal tung nog att ställa till ett helvete för statsminister Stefan Löfven.Det tyngsta vapnet har SD i sin hand: Möjligheten att fälla regeringens budget – och utlösa regeringskris.

BT - 29 sep 14 kl. 18:50

Alliansen släpper fram Löfven

Alliansen kommer att lägga ned sina röster och släppa fram Stefan Löfven (S) i statsministeromröstningen, meddelar Folkpartiets ledare Jan Björklund. Detta efter att Jonas Sjöstedt klargjort att också V tänker lägga ned sina röster.FP-ledaren Jan Björklund fick hos riksdagens nyvalda talman Urban Ahlin (S) veta att Vänsterpartiet tänker släppa fram Löfven och konstaterar därmed att en ny regering har större stöd i riksdagen än Alliansens partier.

Cornucopia - 26 nov 14 kl. 13:13

Hur kommer budgetomröstningen falla ut?

I det vänsterdominerade gammelmedia förs det fram en massa alternativ till att regeringens budget fälls i omröstningen (nästa vecka)? Men från alliansen är beskedet tydligt, man kommer rösta på sin egen budget, så avgörandet ligger hos (sd).
Den för mig lokale (m)oderate riksdagsmannen Jan Ericsson skrev följande på Twitter:Många konspirationsteorier inför nästa veckas budgetomröstning.

Cornucopia - 14 nov 18 kl. 09:16

Statsministeromröstningen - nu fäller C+L borgerlig politik - redo stödja socialismen

Just nu sker omröstningen om Ulf Kristersson (M) som statsminister igång i riksdagen. Liberalerna och Centerpartiet har förklarat att de aktivt kommer rösta mot en borgerlig statsminister, som ska föra en borgerlig allians-politik. Åtminstone Centerpartiet har öppnat för att istället stödja en kommuniststödd socialistisk regering med Stefan Löfven (S) som statsminister.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Alliansen höll sitt löfte till de rödgröna

Riksdagen har röstat igenom regeringens budget. För första gången testades decemberöverenskommelsen, DÖ, i praktiken och Alliansen gjorde som den lovat de rödgröna partierna – de la ner sina röster, skriver DN.LÄS MER: Jimmie Åkesson: "Sju partier i en maktkartell" Alliansen är tillsammans med Sverigedemokraterna större än de rödgröna men med hjälp av DÖ förlorar SD sin möjlighet att påverka budget omröstningen.

BT - 11 sep 13 kl. 06:22

Välkomnar alternativ till angrepp

I sitt tal till nationen i natt sade USA:s president Barack Obama att det är för tidigt att säga om den ryska planen att neutralisera Syriens kemiska vapen kommer att fungera, men han välkomnade den som ett alternativ till ett militärt angrepp. Alla överenskommelser måste kunna säkra att Assad-regimen håller sina utfästelser, men det här initiativet kan möjligen eliminera hotet från kemvapnen utan att våld används, särskilt som Ryssland är en av Assads starkaste allierade, sade Obama.Den närmaste tiden ska presidenten arbeta med Ryssland, Storbritannien och Frankrike för en internationell press på Assad, bland annat ska en resolution i FN:s säkerhetsråd förberedas, och på torsdag är ett nytt ryskt-amerikanskt möte inplanerat.

Cornucopia - 26 jul 17 kl. 10:56

Misstroendeförklaring mot tre ministrar - alliansen sänker svensk försvarspolitik

Samtidigt som Norra flottan gått in i Östersjön och vi står inför den ryska övningen Zapad-17 väljer alliansen att lägga en misstroendeomröstning mot försvarsminister Peter Hultqvist (s) för att denne inte för vidare hemlig information han får från Försvarsmakten. Man lägger också misstroendeomröstningar mot inrikesminister Ygeman (s) och infrastrukturminister Johansson (s). Alliansen visar återigen att de är en allvarlig fara för svenskt försvar och punkterar nu det långsiktiga försvarssamarbetet om upprustning av svensk förmåga, som omfattats med en bred politisk majoritet.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 09:00

"På riksnivå hade alliansen fått avgå"

Johan Wänström forskar i kommunstrategiska frågor vid Linköpings Universitet.
Han håller just nu på med en studie som syftar till att undersöka kommuner där ett parti styrt under väldigt lång tid. När ett parti styrt länge är det inte omöjligt att det blir problem, säger han.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Bea, 26, blev kär i en kvinna – då körde exmaken på henne

För fem år sen lämnade Bea mannen som ”förstört” hennes liv.Efter det har han återkommande dömts för angrepp mot henne.I våras körde han på Bea med sin bil när hon var på väg till sin nya partner – en kvinna.

Expressen - 30 minuter sedan

”Sverige bör ompröva sin politik gentemot Ryssland”

Ryske ambassadören i Sverige, Viktor Tatarintsev, har en förhoppning inför 2019 – att relationen mellan Ryssland och Sverige ska bli bättre.Han hoppas nämligen att en kommande svensk regering direkt ska ta tag i frågan.– Det har tyvärr blivit en negativ politisk tradition i Sverige att kritisera Ryssland för allt mellan himmel och jord, säger Tatarintsev till Expressen TV..

Expressen - 1 timme sedan

”Försöker vara glad utåt – fastän man gråter inåt”

Silvia är den som varit drottning längst tid i Sverige. I en exklusiv intervju med Expressens Karin Sörbring berättar hon om "lådknepet", vad som är roligast och svårast med att vara drottning och om engagemanget i bland annat demensfrågor.  Drottningen förklarar också hur skönt det är att kunna avlasta kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine när deras barn är sjuka och minns hur jobbigt det var när hon själv tvingades lämna gråtande barn för att åka på statsbesök.

Expressen - 1 timme sedan

13 saker som du inte visste om drottning Silvia

Drottning Silvia fyller 75 år.Men trots alla spaltmeter det skrivits om henne finns det saker som få känner till.Expressen har sammanställt tretton saker som du absolut vill veta om drottningen..

Expressen - 1 timme sedan

Rånare bakband butiksanställd

En butiksanställd vid en telefonbutik i Uppsala bakbands av två rånare på lördagskvällen, rapporterar Upsala Nya Tidning..

Expressen - 1 timme sedan

Han kan bli Joe Bidens vicepresidentkandidat

Barack Obamas vicepresident Joe Biden, 76, är ett av namnen som florerar i spekulationerna om demokrater som kan utmana Trump i valet 2020.Det finns dock ett frågetecken: Hans ålder.Nu lanseras Beto O’Rourke, 47, från Texas som lösningen – i form av en möjlig vicepresidentkandidat, skriver Fox News..

Expressen - 1 timme sedan

Lillbocken i Gävle sattes i brand – man gripen

Den lilla julbocken har brunnit. Polis var snabbt på plats och kunde släcka elden, rapporterar SVT Gävleborg.En misstänkt har gripits och ska nu nyktra till på polisstationen..

Expressen - 4 timmar sedan

Man knivskuren i Töreboda

En man har förts med ambulanshelikopter till sjukhus efter att ha blivit knivskuren i Töreboda, rapporterar Mariestads-Tidningen..

Expressen - 4 timmar sedan

Nytt L-distrikt vill att Kristersson släpps fram

Liberalerna är splittrade i frågan om att släppa fram Ulf Kristersson som statsminister. Nu har ytterligare ett partidistrikt – L i Sörmland – beslutat att man vill se M-ledaren i Rosenbad. – Alternativet till detta är sannolikt ett extraval, vilket vore ett misslyckande för vår svenska parlamentarism, säger lokalpolitikern Ewa Callhammar till SVT Nyheter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.