Expressen > Nyheter

Friday, 19 October, 20:12

Expressen - 24 sep 18 kl. 17:30

SD-ledarens angrepp på alliansen efter röstningen– Det är otroligt svagt, särskilt av Moderaterna. Vi släpper fram deras kandidat till talman och de släpper fram en kommunist till posten som andre vice talman. Det är svagt, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson efter att Björn Söder förlorat posten som andre vice talman till V-kandidaten Lotta Johnsson Fornarve..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Moderaterna, SD, Jimmie Åkesson, Björn Söder, Lotta Johnsson Fornarve

Dela artikeln

5123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD-ledarens, angrepp, alliansenefter , röstningen
Politologerna - 10 nov 14 kl. 13:45

Löfvenregeringens första tid och situationen inför budgetomröstningen, några reflektioner.

Regeringen har haft en tung första månad. Här följer en genomgång av tänkbara förklaringar till motgångarna och en diskussion om vad vi kan vänta oss inför och efter omröstningen om statens budget den 3 december. Regerande är ett hantverk, något som kräver både omfattande specialkunskaper och praktisk erfarenhet.

Alliansfritt Sverige - 18 dec 12 kl. 23:42

Alliansen bryter överenskommelse för att höja hyror


KVITTNING. Regeringens mycket kontroversiella förslag om höjda andrahandshyror för bostadsrätter blev bordlagt efter votering i riksdagen som slutade 169-169. Alliansen valde att frångå det normala kvittningssystemet.

Sydsvenskan - 10 nov 14 kl. 11:34

Alliansen och SD laddar sina vapen mot Löfven

Alliansen lägger ner ett av sina vapen mot regeringen. Men oppositionen har fortfarande en arsenal tung nog att ställa till ett helvete för statsminister Stefan Löfven.Det tyngsta vapnet har SD i sin hand: Möjligheten att fälla regeringens budget – och utlösa regeringskris.

BT - 29 sep 14 kl. 18:50

Alliansen släpper fram Löfven

Alliansen kommer att lägga ned sina röster och släppa fram Stefan Löfven (S) i statsministeromröstningen, meddelar Folkpartiets ledare Jan Björklund. Detta efter att Jonas Sjöstedt klargjort att också V tänker lägga ned sina röster.FP-ledaren Jan Björklund fick hos riksdagens nyvalda talman Urban Ahlin (S) veta att Vänsterpartiet tänker släppa fram Löfven och konstaterar därmed att en ny regering har större stöd i riksdagen än Alliansens partier.

Cornucopia - 26 nov 14 kl. 13:13

Hur kommer budgetomröstningen falla ut?

I det vänsterdominerade gammelmedia förs det fram en massa alternativ till att regeringens budget fälls i omröstningen (nästa vecka)? Men från alliansen är beskedet tydligt, man kommer rösta på sin egen budget, så avgörandet ligger hos (sd).
Den för mig lokale (m)oderate riksdagsmannen Jan Ericsson skrev följande på Twitter:Många konspirationsteorier inför nästa veckas budgetomröstning.

BT - 11 sep 13 kl. 06:22

Välkomnar alternativ till angrepp

I sitt tal till nationen i natt sade USA:s president Barack Obama att det är för tidigt att säga om den ryska planen att neutralisera Syriens kemiska vapen kommer att fungera, men han välkomnade den som ett alternativ till ett militärt angrepp. Alla överenskommelser måste kunna säkra att Assad-regimen håller sina utfästelser, men det här initiativet kan möjligen eliminera hotet från kemvapnen utan att våld används, särskilt som Ryssland är en av Assads starkaste allierade, sade Obama.Den närmaste tiden ska presidenten arbeta med Ryssland, Storbritannien och Frankrike för en internationell press på Assad, bland annat ska en resolution i FN:s säkerhetsråd förberedas, och på torsdag är ett nytt ryskt-amerikanskt möte inplanerat.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Alliansen höll sitt löfte till de rödgröna

Riksdagen har röstat igenom regeringens budget. För första gången testades decemberöverenskommelsen, DÖ, i praktiken och Alliansen gjorde som den lovat de rödgröna partierna – de la ner sina röster, skriver DN.LÄS MER: Jimmie Åkesson: "Sju partier i en maktkartell" Alliansen är tillsammans med Sverigedemokraterna större än de rödgröna men med hjälp av DÖ förlorar SD sin möjlighet att påverka budget omröstningen.

Cornucopia - 26 jul 17 kl. 10:56

Misstroendeförklaring mot tre ministrar - alliansen sänker svensk försvarspolitik

Samtidigt som Norra flottan gått in i Östersjön och vi står inför den ryska övningen Zapad-17 väljer alliansen att lägga en misstroendeomröstning mot försvarsminister Peter Hultqvist (s) för att denne inte för vidare hemlig information han får från Försvarsmakten. Man lägger också misstroendeomröstningar mot inrikesminister Ygeman (s) och infrastrukturminister Johansson (s). Alliansen visar återigen att de är en allvarlig fara för svenskt försvar och punkterar nu det långsiktiga försvarssamarbetet om upprustning av svensk förmåga, som omfattats med en bred politisk majoritet.

Kristianstadsbladet - 28 jun 12 kl. 09:00

"På riksnivå hade alliansen fått avgå"

Johan Wänström forskar i kommunstrategiska frågor vid Linköpings Universitet.
Han håller just nu på med en studie som syftar till att undersöka kommuner där ett parti styrt under väldigt lång tid. När ett parti styrt länge är det inte omöjligt att det blir problem, säger han.

Alliansfritt Sverige - 07 feb 14 kl. 11:58

Alliansen i Göteborg: Populism ftw!

I veckan visade en undersökning i GP att missnöjespartiet Vägvalet i främst röstar med alliansen i Göteborgs kommunfullmäktige. Ingen är förvånad, eller ja, Moderaternas ledare Jonas Ransgård är faktiskt lite överraskad. – Jag uppfattar dem inte som höger.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Prins Carl Philip och Sofia på dysleximässan: Stolt beskyddare

Carl Philip och Sofia – hertigparet av Värmland – besökte under fredagen Dysleximässan i Karlstad.Prinsen, som är Dyslexiförbundets beskyddare, var invigningstalare.– Jag är hedrad över att få tala på mässan och är en stolt beskyddare så att fler barn får hjälp, förklarade Carl Philip enligt NWT..

Expressen - 4 minuter sedan

Busschauffören har på mobilen – mitt på vägen

På filmen syns hur busschauffören har på en video på mobiltelefon – mitt på en vältrafikerad vägsträcka i Västsverige.Chauffören ska ha ”vänt på huvudet då och då”– Det gick lite svajigt under vissa stunder, säger vittnet som filmat. – Jag vill betona att det inte är ett acceptabelt beteende, säger Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik.

Expressen - 15 minuter sedan

Adam miste fingertopp när sjukhuset missade

Tvåårige Adam från Helsingborg klämde av sin fingertopp i en hissdörr. Han blev sydd på lasarettet – men fingret läkte aldrig och toppen ramlade av.Adams mamma anmälde och nu får vården kritik för att inte ha varit "sakkunnig och omsorgsfull".

Expressen - 30 minuter sedan

Tung LO-företrädare sågar Löfvens plan – vill att S samarbetar med M i stället för C

Stefan Löfven (S) vill bilda en blocköverskridande regering och har tidigare pekat ut C och L som de partier han helst samarbetar med.  Både C och L vill se förändringar i arbetsrätten – vilket flera fackliga företrädare tydligt har motsatt sig i veckan. "Om S vill förverkliga så mycket som möjligt av det man gick till val på så är det M man ska samtala med, inte C", skriver LO-ekonomen Torbjörn Hållö på Twitter.

Expressen - 45 minuter sedan

Rädslan för lågkonjunktur fick börsjättarna att vika på börsen

Det blev en dyster fredag på börsen för många storbolag när deras kvartalsrapporter blev offentliga.Atlas Copco, Husqvarna, Skanska, Telia och Volvo fick rejält stryk på börsen.– Den gemensamma nämnaren är att det är oro för en vikande global konjunktur som gör att många av de konjunkturkänsliga börsbolagen faller, säger Joakim Bornold, sparekonom på nischbanken Nordnet..

Expressen - 1 timme sedan

Zazzis känslosamma samtal med Moraeus

Alexandra Zazzi, 52, och Kalle Moraeus, 55, fann varandra under ”Biggest Loser VIP”.Deras vänskap är fortsatt stark även efter programmets slut.– Vi öppnade upp oss för varandra, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Larm: Här hotar Malmömoskén regimkritiker i Sverige

Svensk-turkar larmar att de hotas av en Malmömoské.Hoten drabbar kritiker till regimen i Turkiet, som är oroliga att de ska gripas om de återvänder till sitt hemland.Detta sedan det framkommit att moskéer i Sverige rapporterar regimkritiker.

Expressen - 1 timme sedan

SMHI:s iskalla prognos – se upp för blixthalkan

Mitt i den finaste och varmaste oktobermånaden sedan 1949 tränger sig kylan på. Under helgen blir det så kallt på sina håll att blixthalkan kan dyka upp på de sydsvenska vägarna. Här får du expertens bästa tips för hur du undviker att råka illa ut på vägarna.

Expressen - 1 timme sedan

Knarkpåverkad buss- förare frias från rattfylla

En narkotikapåverkad bussförare stoppades vid Öresundsbron. Nu har chauffören friats från åtalet om rattfylleri, skriver Sydsvenskan..

Expressen - 1 timme sedan

Efter 34 år - nu berättar de om sanningen bakom tystnaden

1984 försvann två tjejer, 19 år, efter att ha varit ute på en dagstur med sin eka.Efter två dygn återfinns de unga kvinnorna av ett sovjetiskt handelsfartyg.Nu berättar Helena af Klercker och Lou Åberg för DN om vad de såg på Ålands hav – för första gången på 34 år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.