DN > Nyheter

Friday, 22 February, 09:35

DN - 24 sep 18 kl. 17:20

Hon är Saudiarabiens första kvinnliga nyhetsankareNär journalisten Weam Al Dakheel i förra veckan presenterade nyheterna i Saudiarabiens statstelevison skrev hon historia. Det har aldrig tidigare gjorts av en kvinna. Framträdandet har hyllats på sociala medier. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Saudiarabiens, Weam Al Dakheel

Dela artikeln

1256 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon är Saudiarabiensförsta , kvinnliga, nyhetsankare
Expressen - 23 sep 18 kl. 09:22

Hon är Saudiarabiens första kvinnliga nyhetsankare

Saudiarabien har för första gången fått ett kvinnligt nyhetsankare. Journalisten Weam Al Dakheel blev historisk när hon presenterade nyheter i  Saudiarabiens statliga tv-kanal på fredagskvällen..

SR - 18 feb 14 kl. 06:00

Saudiarabiens första kvinnliga chefredaktör

Engelskspråkiga tidningen The Saudi Gazette får Saudiarabiens första kvinnliga chefredaktör på en rikstäckande dagstidning. Det rapporterar Journalisten..

Nyhetsverket - 09 mar 15 kl. 11:37

Islamist läxas upp av kvinnligt nyhetsankare

Den London-baserade islamisten Hani Al-Seba' intervjuades av nyhetsankaret Rima Karaki på den libenesiska tv-kanalen Aj Jadeed för några dagar sedan. Argementation uppstår och Al-Seba' säger upprört att det är under hans värdighet att intervjuas av en kvinna, varpå det kvinnliga tv-ankaret får nog. Mycket sevärt klipp..

Sydsvenskan - 21 aug 11 kl. 13:29

Nyhetsankare plockade fram pistol i direktsändning.

Mitt under sändning plockar nyhetsankaret Hala Misrati i statlig libysk tv fram en pistol.
Mitt under sändning plockar nyhetsankaret Hala Misrati i statlig libysk tv fram en pistol. Hon varnar att hon och resten av de anställda är redo att dö för att försvara tv-stationen från angrepp och hotar att skjuta dem som försöker ta sig in.

DN - 28 sep 11 kl. 21:42

Kvinnliga bilförare slipper straff

Saudiarabiens kung Abdullah har hävt domen på tio piskrapp mot en kvinna som dömts för att ha kört bil, sade prinsessan Amira al-Tawil, hustru till miljardären prins Alwalid bin Talal i ett Twitter-meddelande på onsdagen..

Expressen - 19 jun 12 kl. 15:46

Anders Kraft tillbaka som nyhetsankare

Efter sju år i "Nyhetsmorgon" - nu blir Anders Kraft nyhetsankare i kvällsnyheterna på TV4. ? Jag är väldigt glad att Anders Kraft tackat ja till det här uppdraget, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4 i en kommentar till Resumé..

Nyhetskanalen - 01 okt 12 kl. 01:48

Ikea tar bort kvinnor i Saudiarabiens katalog

Ikea har plockat bort kvinnorna från sin saudiska katalog.Nästa års upplaga, som ser i stort sätt likadan ut i alla länder, har specialdesignats för Saudiarabien, ett land där kvinnor inte får rösta, köra bil eller röra sig ensamma ute på gatorna, skriver Metro.Så gott som varenda kvinna och många flickor är borttagna från inredningsbilderna.

Expressen - 04 jan 14 kl. 16:10

Försvaret vill dig – som nyhetsankare

Är du skådis? Kan du spela engelskspråkigt nyhetsankare eller ettrig nyhetsreporter? Då kan du få jobb - av Försvarsmakten..

Resume - 22 sep 14 kl. 10:44

Nyhetsankare sparkas efter dundertabbe

Under Kinas presidents statsbesök i Indien misslyckades ett indisk nyhetsankare med att läsa upp Xi Jinpings namn. Nu stängs hon av efter misstaget..

DN - 25 dec 14 kl. 13:25

Kvinnliga bilförare i terrordomstol

De trotsade Saudiarabiens bilkörningsförbud för kvinnor och ska nu ställas inför rätta i en terrorism-domstol..

Fler nyheter från DN

DN - 23 timmar sedan

Nytt sätt att beskriva drycker och smaker

DN:s Alf Tumble bryter mallen och skriver personligt om sina favoriter..

DN - 18 timmar sedan

Vad minns du av Oscarsgalorna?

Testa dig själv på vad du minns från 2000-talets Oscarsgalor..

DN - 2 timmar sedan

Man publicerade kvinnors gynekologiuppgifter på Instagram

En man som varit anställd på en vårdinrättning i Region Skånes regi misstänks för att ha tagit fram uppgifter från 63 kvinnors journaler från gynekologundersökningar och lagt ut känsliga uppgifter på Instagram, rapporter Aftonbladet..

DN - 2 timmar sedan

Sportlov i Stockholm? 10 bra tips för barn

Vad kan man göra på sportlovet i Stockholm? Du behöver inte åka långt för att hitta roliga saker att göra. Här är tio aktiviteter för dig som ska vara kvar i stan.

DN - 3 timmar sedan

Nu faller domen efter regaliestölden

Under sista förhandlingsdagen erkände 22-åringen: Det var han som stal begravningsregalierna från Strängnäs domkyrka. Nu meddelar Eskilstuna tingsrätt domen mot mannen, som i sista stund överbevisades av dna-spår på föremålen..

DN - 4 timmar sedan

”Hur hanterar man en krävande sexåring?”

Starka läsarreaktioner på förra svaret • Nu ger Martin Forster ett nytt svar..

DN - 4 timmar sedan

”Vi har inte ett enda socialliberalt parti kvar”

Medborgarna får välja mellan marknadsfientlighet och nyliberalism..

DN - 8 timmar sedan

Nordkorea ber om hjälp för att undvika hungerkris

Nordkoreas regering ber internationella humanitära organisationer om ”brådskande” hjälp för att råda bot på matbrist i landet, uppger FN..

DN - 10 timmar sedan

Gottfridsson kan utses till bäst i världen

Jim Gottfridsson kan utses till världens bästa handbollsspelare. Den svenske stjärnan, till vardags i tyska storklubben Flensburg, är en av fem spelare som nominerats till priset av Internationella handbollsförbundets jury..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.