DN > Nyheter

Friday, 14 December, 11:33

Liknande nyheter

Taggar: Hon är Saudiarabiensförsta , kvinnliga, nyhetsankare
Expressen - 23 sep 18 kl. 09:22

Hon är Saudiarabiens första kvinnliga nyhetsankare

Saudiarabien har för första gången fått ett kvinnligt nyhetsankare. Journalisten Weam Al Dakheel blev historisk när hon presenterade nyheter i  Saudiarabiens statliga tv-kanal på fredagskvällen..

SR - 18 feb 14 kl. 06:00

Saudiarabiens första kvinnliga chefredaktör

Engelskspråkiga tidningen The Saudi Gazette får Saudiarabiens första kvinnliga chefredaktör på en rikstäckande dagstidning. Det rapporterar Journalisten..

DN - 5 timmar sedan

Nya kvinnliga nätverk bryter tabun

Efter metoo-uppropet växer de kvinnliga nätverken på internet, men lika mycket på fysiska mötesplatser i stan. Vi har träffat grundarna för tre av dem: Fittlife, Bättre än de flesta och HER.  – Nätverken är en trygg plats där kvinnor kan göra sina röster hörda.

Nyhetsverket - 09 mar 15 kl. 11:37

Islamist läxas upp av kvinnligt nyhetsankare

Den London-baserade islamisten Hani Al-Seba' intervjuades av nyhetsankaret Rima Karaki på den libenesiska tv-kanalen Aj Jadeed för några dagar sedan. Argementation uppstår och Al-Seba' säger upprört att det är under hans värdighet att intervjuas av en kvinna, varpå det kvinnliga tv-ankaret får nog. Mycket sevärt klipp..

DN - 28 sep 11 kl. 21:42

Kvinnliga bilförare slipper straff

Saudiarabiens kung Abdullah har hävt domen på tio piskrapp mot en kvinna som dömts för att ha kört bil, sade prinsessan Amira al-Tawil, hustru till miljardären prins Alwalid bin Talal i ett Twitter-meddelande på onsdagen..

Nyhetskanalen - 01 okt 12 kl. 01:48

Ikea tar bort kvinnor i Saudiarabiens katalog

Ikea har plockat bort kvinnorna från sin saudiska katalog.Nästa års upplaga, som ser i stort sätt likadan ut i alla länder, har specialdesignats för Saudiarabien, ett land där kvinnor inte får rösta, köra bil eller röra sig ensamma ute på gatorna, skriver Metro.Så gott som varenda kvinna och många flickor är borttagna från inredningsbilderna.

DN - 25 dec 14 kl. 13:25

Kvinnliga bilförare i terrordomstol

De trotsade Saudiarabiens bilkörningsförbud för kvinnor och ska nu ställas inför rätta i en terrorism-domstol..

Expressen - 25 dec 14 kl. 13:39

Kvinnliga bilförare i saudisk terrordomstol

De trotsade Saudiarabiens bilkörningsförbud för kvinnor och ska nu ställas inför rätta i en terrorism-domstol..

DN - 21 maj 18 kl. 22:31

Kvinnliga aktivister gripna i Saudiarabien

Sedan snart sex dygn tillbaka sitter sju av Saudiarabiens ledande kvinnorättsaktivister inspärrade, anklagade för att ha konspirerat med ”främmande element”. Nu växer kraven på att kvinnorna ska friges..

Sydsvenskan - 21 aug 11 kl. 13:29

Nyhetsankare plockade fram pistol i direktsändning.

Mitt under sändning plockar nyhetsankaret Hala Misrati i statlig libysk tv fram en pistol.
Mitt under sändning plockar nyhetsankaret Hala Misrati i statlig libysk tv fram en pistol. Hon varnar att hon och resten av de anställda är redo att dö för att försvara tv-stationen från angrepp och hotar att skjuta dem som försöker ta sig in.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Kina sänker tullar på bilar från USA

Kinas finansdepartement uppger på fredagen att de kommer att ta bort strafftullarna på bilar och bildelar från USA från den 1 januari 2019..

DN - 1 timme sedan

P4 firar jul med Arne Weise

Det blir en radiojul i P4 även i år, med både julkonserter och den traditionsenliga uppesittarkvällen dan före dopparedan..

DN - 4 timmar sedan

09.00: Löfven prövas av riksdagen

I dag röstas Stefan Löfven (S) sannolikt ner som statsministerkandidat av riksdagen. Om så sker kommer talmannen Andreas Norlén att fortsätta sina försök att hitta en kandidat som kan tolereras av riksdagen..

DN - 5 timmar sedan

Alexandra Carlsson Tenitskaja: Vad hjälper det våra påsar under ögonen

Mynttorget. Riksdagens presscenter 09.45.

DN - 6 timmar sedan

”Nationalstaterna är överspelade”

Vågen av högerpopulism kan ses som dödsryckningar..

DN - 19 timmar sedan

”Forskningen måste få mer stöd”

Sjuka barn pantar flaskor..

DN - 11 timmar sedan

Julvädret: Hopp om snö i stora delar av landet

Just nu tyder det mesta på att vi får klassiskt svenskt julväder i år..

DN - 12 timmar sedan

Utredning öppnad om Trumps installation

Federala åklagare i USA har öppnat en brottsutredning om den kommitté som ansvarade för president Donald Trumps installation i januari 2017. Enligt Wall Street Journal rör utredningen frågor hur medel som samlats in använts av kommittén..

DN - 12 timmar sedan

”Doobidoo” kommer tillbaka – med Lasse Kronér

Nu står det klart att det populära SVT-programmet ”Doobidoo” får en ny säsong nästa år och att Lasse Kronér fortsätter som programledare, rapporterar  Göteborgs-Posten..

DN - 16 timmar sedan

Filmrecension: Kaxiga hbtq-kämpar visar vägen i ”En armé av älskande”

Kaxiga kärlekskämpar visade vägen för dagens hbtq-kamp. Ingrid Rybergs dokumentär samlar filmer och minnen från den tid tid då allt fler modiga slutade att skämmas för sin kärlek till människor av samma kön. En positivt energisk hyllning av pionjärerna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.