SVT > Inrikes

Sunday, 16 December, 23:03

SVT - 24 sep 18 kl. 17:03

Right Livelihood: Vi kan inte veta hur Saudiarabien reagerarTre fängslade saudiska aktivister får årets Right Livelihood-pris. Hör organisationens Ole von Uexkull berätta om hur de valde pristagare och hur han tror att priset påverkar deras situation i Saudiarabien i klippet ovan..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Livelihood, Saudiarabien, Right Livelihood, Ole, Uexkull

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Right, LivelihoodVi kan inte , vetahur , Saudiarabien, reagerar
Supermiljöbloggen - 07 jun 16 kl. 11:43

Internationell kritik mot beslutet att porta Right Livelihood från riksdagen

Hoppet ställs nu till politikerna i riksdagsstyrelsen, som i morgon kan besluta om fortsatt samarbete med priset. Efter att riksdagens talman Urban Ahlin (S) beslutat att The Right Livelihood Award Foundation inte längre ska få dela ut vad som ofta kallas "det alternativa Nobelpriset" i riksdagen har kritik kommit från flera olika håll. Bland annat har ledamöter från sju av riksdagens partier uppmanat sina partikollegor som sitter i riksdagsstyrelsen att ompröva talmannens beslut när styrelsen träffas i morgon, den 8 juni, det framgick nyligen i en debattartikel i Svenska Dagbladet: Vi förväntar oss att frågan om Right Livelihood-prisets ceremoni diskuteras vid detta tillfälle.

BT - 30 nov 14 kl. 17:49

Right Livelihood tillbaka till UD

Stiftelsen Right Livelihood välkomnas tillbaka till utrikesdepartementet igen. När priset skulle tillkännages i september fick Right Livelihood inte göra det i UD:s lokaler vilket de gjort i flera år.Orsaken ska ha varit att UD och dåvarande utrikesminister Carl Bildt reagerat kraftigt på att visselblåsaren Edward Snowden var en av pristagarna, enligt SVT.

DN - 24 sep 18 kl. 09:00

Fängslade saudier får Right Livelihood-priset

När 2018 års Right Livelihood-pris delas ut i Stockholm senare i höst kan några av pristagarna inte kan vara med. Abdullah al-Hamid, Muhammad Fahad al-Qahtani och Walid Abu al-Khair avtjänar alla långa fängelsestraff i Saudiarabien. Deras brott: de bildade organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter..

Regeringen - 29 sep 11 kl. 12:42

Årets Right Livelihood-pristagare utsedda

Idag avslöjades årets pristagare till "det alternativa Nobelpriset", Right Livelihood. Fyra pristagare, tre personer och en organisation, uppmärksammas för sitt arbete med praktiska lösningar på vår tids största utmaningar. Både svenska och utländska medier hade samlats i UD:s Pressrum i förmiddags när namnen på vinnarna offentliggjordes.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 14 kl. 17:50

Right Livelihood tillbaka till UD

Stiftelsen Right Livelihood välkomnas tillbaka till utrikesdepartementet igen. När priset skulle tillkännages i september fick Right Livelihood inte göra det i UD:s lokaler vilket de gjort i flera år. Orsaken ska ha varit att UD och dåvarande utrikesminister Carl Bildt reagerat kraftigt på att visselblåsaren Edward Snowden var en av pristagarna, enligt SVT.

SvD - 25 maj 16 kl. 22:34

”Fel att riksdagen portar Right Livelihood-priset”

Den drygt 30-åriga traditionen att hålla ceremonin för Right Livelihood-priset i riksdagen är hotad. Det finns tre viktiga anledningar till varför priset även fortsättningsvis bör delas ut i Sveriges riksdag, skriver styrelsen för Särla, Sällskapet Right Livelihood Award i riksdagen..

Supermiljöbloggen - 08 jun 16 kl. 08:34

Elva organisationer uppmanar riksdagsstyrelsen: Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen

Menar att beslutet att porta prisutdelningen är "djupt beklagligt". Riksdagens talman, Urban Ahlin (S), har bestämt att Right Livelihood-priset, det så kallade ”alternativa Nobelpriset”, inte längre ska få delas ut i riksdagen, en tradition som pågått i över 30 år. I går skrev Supermiljöbloggen om den massiva kritik som kommit mot beslutet, bland annat från riksdagsledamöter från sju av riksdagens partier, från många av pristagarna själva, exempelvis Bill McKibben från 350.

Nyhetskanalen - 29 sep 11 kl. 08:16

LIVE 10.00: Right Livelihood- priset delas ut

Nyheterna.se sänder live med start klockan 10.00 då Right Livelihood-priset, som även brukar kallas "det alternativa nobelpriset," tillkännages i riksdagen..

UNT - 29 sep 11 kl. 10:00

Fyra delar Right Livelihood-pris

En jurist, en barnmorska, en småbondeorganisation och en solentreprenör. Alla är de mottagare av årets Right Livelihood-pris. De fyra är Jacqueline Moudeina, Ina May Gaskin, organisationen Grain samt Huang Ming.

BT - 27 sep 12 kl. 09:54

Fyra får Right Livelihood-pris

En pionjär inom ickevåldsrörelsen, en förespråkare för mänskliga rättigheter i Afghanistan och en brittisk kampanj mot vapenexport delar årets Right Livelihood-pris på 150 000 dollar.
Den afghanska läkaren Sima Samar belönas för att hon har byggt sjukhus och skolor i Afghanistan. Priset delas av amerikanen Gene Sharp, världens främste ickevåldsexpert, och av den brittiska kampanjen mot vapenexport.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Våldsamma demonstrationer mot migrationsavtal i Bryssel

Demonstrationer urartade i våld när över 5000 människor protesterade mot FN:s migrationsavtal i Bryssel under söndagkvällen. Polis använde vattenkanoner och tårgas för att stoppa sammandrabbningarna, enligt BBC..

SVT - 1 timme sedan

Talman Andreas Norlén i SVT:s Agenda

I början av nästa vecka kommer talman Andreas Norlén att lämna besked om vem som blir föremål för nästa statsministeromröstning och när den kommer att ske. Han hoppas att det ska bli den sista. –Min mening är att frågan ska kunna lösas i omgång tre, säger han i SVT:s Agenda..

SVT - 1 timme sedan

Person omhändertagen efter intrång på skyddsobjekt i Bålsta

En person omhändertogs under söndagen efter att ha tagit sig in på ett skyddsobjekt i Bålsta, uppger Försvarmakten i ett pressmeddelande..

SVT - 1 timme sedan

Rikspolischefen: Ett misslyckande för hela samhället

Det mest akuta för att minska dödsskjutningarna i Sverige är att bryta tillväxten till de kriminella gängen, säger rikspolischef Anders Thornberg. – Om 12-13-åringar begår brott måste det få konsekvenser, man måste ta hand om dem, säger han i SVT:s Agenda. .

SVT - 2 timmar sedan

V, MP och KD vill stoppa svensk vapenexport till länderna i Jemenkriget

Den humanitära katastrofen i krigets Jemen har fått flera länder att stoppa vapenexporten till länder som är indragna i kriget. Men från Sverige fortsätter affärerna som förut. Nu visar SVT:s frågor till partierna att vapenexporten delar de politiska blocken mitt itu..

SVT - 3 timmar sedan

M och KD gör kraftiga nedskärningar i Naturvårdsverkets budget

Den nyligen klubbade miljöbudgeten i riksdagen för 2019 innebär att Naturvårdsverkets budget och de projektanslag som myndigheten hanterar minskar med 40 procent. Det motsvarar en nedskärning med 2,7 miljarder kronor jämfört med 2018, uppger generaldirektören Björn Risinger. – Min reaktion är att det är väldigt stora neddragningar för miljöverksamheten, säger han..

SVT - 4 timmar sedan

Julskinkan säljer allt sämre

Julskinkan är fortfarande svenskarnas favoriträtt på julbordet. Men den blir mindre och mindre populär. Försäljningen har minskat flera år i rad och trenden spås fortsätta även i år..

SVT - 4 timmar sedan

Polisen kräver åtgärder mot det dödliga skjutvåldet

Nästan 300 skjutningar har inträffat i år, 44 av dem med dödlig utgång. Det är fler än något annat år. I en ny skrivelse till Justitiedepartementet kallar Polismyndigheten utvecklingen för ”djupt oroväckande”..

SVT - 4 timmar sedan

Varför så få höga politiker i Agenda?

Trots en dramatisk politisk höst har det varit skralt med partiföreträdare som gäster i Agenda. Svenska väljare har rätt att få höra hur politikerna ser på Sveriges framtid..

SVT - 7 timmar sedan

Stefan Löfven håller jultal i Avesta

SVT sänder direkt från Avesta klockan 15.55, där statsminister Stefan Löfven ska hålla sitt jultal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.