SVT > Inrikes

Friday, 22 February, 13:11

SVT - 24 sep 18 kl. 17:03

Right Livelihood: Vi kan inte veta hur Saudiarabien reagerarTre fängslade saudiska aktivister får årets Right Livelihood-pris. Hör organisationens Ole von Uexkull berätta om hur de valde pristagare och hur han tror att priset påverkar deras situation i Saudiarabien i klippet ovan..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Livelihood, Saudiarabien, Right Livelihood, Ole, Uexkull

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Right, LivelihoodVi kan inte , vetahur , Saudiarabien, reagerar
Supermiljöbloggen - 07 jun 16 kl. 11:43

Internationell kritik mot beslutet att porta Right Livelihood från riksdagen

Hoppet ställs nu till politikerna i riksdagsstyrelsen, som i morgon kan besluta om fortsatt samarbete med priset. Efter att riksdagens talman Urban Ahlin (S) beslutat att The Right Livelihood Award Foundation inte längre ska få dela ut vad som ofta kallas "det alternativa Nobelpriset" i riksdagen har kritik kommit från flera olika håll. Bland annat har ledamöter från sju av riksdagens partier uppmanat sina partikollegor som sitter i riksdagsstyrelsen att ompröva talmannens beslut när styrelsen träffas i morgon, den 8 juni, det framgick nyligen i en debattartikel i Svenska Dagbladet: Vi förväntar oss att frågan om Right Livelihood-prisets ceremoni diskuteras vid detta tillfälle.

BT - 30 nov 14 kl. 17:49

Right Livelihood tillbaka till UD

Stiftelsen Right Livelihood välkomnas tillbaka till utrikesdepartementet igen. När priset skulle tillkännages i september fick Right Livelihood inte göra det i UD:s lokaler vilket de gjort i flera år.Orsaken ska ha varit att UD och dåvarande utrikesminister Carl Bildt reagerat kraftigt på att visselblåsaren Edward Snowden var en av pristagarna, enligt SVT.

DN - 24 sep 18 kl. 09:00

Fängslade saudier får Right Livelihood-priset

När 2018 års Right Livelihood-pris delas ut i Stockholm senare i höst kan några av pristagarna inte kan vara med. Abdullah al-Hamid, Muhammad Fahad al-Qahtani och Walid Abu al-Khair avtjänar alla långa fängelsestraff i Saudiarabien. Deras brott: de bildade organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter..

Regeringen - 29 sep 11 kl. 12:42

Årets Right Livelihood-pristagare utsedda

Idag avslöjades årets pristagare till "det alternativa Nobelpriset", Right Livelihood. Fyra pristagare, tre personer och en organisation, uppmärksammas för sitt arbete med praktiska lösningar på vår tids största utmaningar. Både svenska och utländska medier hade samlats i UD:s Pressrum i förmiddags när namnen på vinnarna offentliggjordes.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 14 kl. 17:50

Right Livelihood tillbaka till UD

Stiftelsen Right Livelihood välkomnas tillbaka till utrikesdepartementet igen. När priset skulle tillkännages i september fick Right Livelihood inte göra det i UD:s lokaler vilket de gjort i flera år. Orsaken ska ha varit att UD och dåvarande utrikesminister Carl Bildt reagerat kraftigt på att visselblåsaren Edward Snowden var en av pristagarna, enligt SVT.

SvD - 25 maj 16 kl. 22:34

”Fel att riksdagen portar Right Livelihood-priset”

Den drygt 30-åriga traditionen att hålla ceremonin för Right Livelihood-priset i riksdagen är hotad. Det finns tre viktiga anledningar till varför priset även fortsättningsvis bör delas ut i Sveriges riksdag, skriver styrelsen för Särla, Sällskapet Right Livelihood Award i riksdagen..

Supermiljöbloggen - 08 jun 16 kl. 08:34

Elva organisationer uppmanar riksdagsstyrelsen: Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen

Menar att beslutet att porta prisutdelningen är "djupt beklagligt". Riksdagens talman, Urban Ahlin (S), har bestämt att Right Livelihood-priset, det så kallade ”alternativa Nobelpriset”, inte längre ska få delas ut i riksdagen, en tradition som pågått i över 30 år. I går skrev Supermiljöbloggen om den massiva kritik som kommit mot beslutet, bland annat från riksdagsledamöter från sju av riksdagens partier, från många av pristagarna själva, exempelvis Bill McKibben från 350.

Nyhetskanalen - 29 sep 11 kl. 08:16

LIVE 10.00: Right Livelihood- priset delas ut

Nyheterna.se sänder live med start klockan 10.00 då Right Livelihood-priset, som även brukar kallas "det alternativa nobelpriset," tillkännages i riksdagen..

UNT - 29 sep 11 kl. 10:00

Fyra delar Right Livelihood-pris

En jurist, en barnmorska, en småbondeorganisation och en solentreprenör. Alla är de mottagare av årets Right Livelihood-pris. De fyra är Jacqueline Moudeina, Ina May Gaskin, organisationen Grain samt Huang Ming.

BT - 27 sep 12 kl. 09:54

Fyra får Right Livelihood-pris

En pionjär inom ickevåldsrörelsen, en förespråkare för mänskliga rättigheter i Afghanistan och en brittisk kampanj mot vapenexport delar årets Right Livelihood-pris på 150 000 dollar.
Den afghanska läkaren Sima Samar belönas för att hon har byggt sjukhus och skolor i Afghanistan. Priset delas av amerikanen Gene Sharp, världens främste ickevåldsexpert, och av den brittiska kampanjen mot vapenexport.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Åklagaren yrkar på livstid för hedersmord: ”Hon vågade inte gå till polisen”

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för Masziehs misstänkta mördare. Enligt åklagaren var det hedersmotiv som låg bakom mordet. – Hon ville bryta normerna han satt upp och istället leva ett västerländskt liv, säger målsägarbiträdet Saman Paknejad..

SVT - 45 minuter sedan

Därför påverkas du mer av alkohol ju äldre du blir

De allra flesta som dricker alkohol kan nog instämma i att bakfyllorna känns värre med åren. Och det är faktiskt så att vi tål alkohol sämre när vi blir äldre. – Det blir en högre alkoholkoncentration om man dricker samma mängd alkohol på äldre dar jämfört med yngre, säger professorn Sven Andréasson..

SVT - 1 timme sedan

Hoten kan leda till att färre forskar kring kontroversiella ämnen

Enligt säkerhetschefer på Chalmers och Göteborgs universitet har hatet och hoten mot forskare ökat. SVT:s reporter Anna Adersjö som pratat med flera av universitetens forskare menar att det handlar om grova hot som kan få stora konsekvenser..

SVT - 3 timmar sedan

La ut gynuppgifter – på Instagram

En undersköterska i Skåne misstänks ha tagit fram uppgifter från flera kvinnliga gynpatienter och sedan lagt ut de känsliga uppgifterna på Instagram..

SVT - 4 timmar sedan

Isabella Lövin om Gula västarna-utspel: ”Väldigt förvånad”

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson har varnat för att skattelättnader för högavlönade i kombination med höjda miljöskatter kan leda till protester i paritet med Gula västarna i Frankrike. Men Isabella Lövin (MP) förstår inte LO-basens utspel. – Jag är väldigt förvånad över att LO går ut och varnar för miljöskatter, säger hon..

SVT - 4 timmar sedan

Missade cellprov gör att cancer går oupptäckt

Omkring 40 procent av kvinnor som drabbas av livmoderhalscancer har missat flera cellprovskontroller som de har kallats till. Det visar opublicerade analyser av data från nationella kvalitetsregistret, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

SVT - 6 timmar sedan

Rekordmånga prissänkningar bland nybyggda lägenheter

Nu är det rekordmånga nyproducerade lägenheter där priserna sänks. Enligt ny statistik har nästan var tionde lägenhet som är till salu fått ett nytt lägre pris och prispressen kommer att fortsätta ett bra tag till. – Det beror på att priserna varit för höga, säger Matilda Adelborg som är pressansvarig på Booli..

SVT - 7 timmar sedan

22 februari: Nattens nyheter

SVT - 8 timmar sedan

SMHI varnar för blixthalka och hårda vindar i norr

SMHI går ut och varnar för plötslig blixthalka i stora delar av landet och mycket hård vind och nederbörd i Norrlands län och norra Lapplandsfjällen. – Det blir besvärligt i stora delar av Norrland i morgon från lunch och framåt, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg..

SVT - 12 timmar sedan

Radhuslänga brinner i Upplands Väsby – flera evakuerade

En radhuslänga brinner för fullt i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Räddningstjänsten kämpar för att hindra ytterligare spridning i radhuslängan som har ett tiotal bostäder. – Vi har 30 man på plats och ytterligare tio på väg, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.