SVT > Inrikes

Wednesday, 17 October, 13:42

SVT - 24 sep 18 kl. 17:03

Right Livelihood: Vi kan inte veta hur Saudiarabien reagerarTre fängslade saudiska aktivister får årets Right Livelihood-pris. Hör organisationens Ole von Uexkull berätta om hur de valde pristagare och hur han tror att priset påverkar deras situation i Saudiarabien i klippet ovan..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Livelihood, Saudiarabien, Right Livelihood, Ole, Uexkull

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Right, LivelihoodVi kan inte , vetahur , Saudiarabien, reagerar
Supermiljöbloggen - 07 jun 16 kl. 11:43

Internationell kritik mot beslutet att porta Right Livelihood från riksdagen

Hoppet ställs nu till politikerna i riksdagsstyrelsen, som i morgon kan besluta om fortsatt samarbete med priset. Efter att riksdagens talman Urban Ahlin (S) beslutat att The Right Livelihood Award Foundation inte längre ska få dela ut vad som ofta kallas "det alternativa Nobelpriset" i riksdagen har kritik kommit från flera olika håll. Bland annat har ledamöter från sju av riksdagens partier uppmanat sina partikollegor som sitter i riksdagsstyrelsen att ompröva talmannens beslut när styrelsen träffas i morgon, den 8 juni, det framgick nyligen i en debattartikel i Svenska Dagbladet: Vi förväntar oss att frågan om Right Livelihood-prisets ceremoni diskuteras vid detta tillfälle.

BT - 30 nov 14 kl. 17:49

Right Livelihood tillbaka till UD

Stiftelsen Right Livelihood välkomnas tillbaka till utrikesdepartementet igen. När priset skulle tillkännages i september fick Right Livelihood inte göra det i UD:s lokaler vilket de gjort i flera år.Orsaken ska ha varit att UD och dåvarande utrikesminister Carl Bildt reagerat kraftigt på att visselblåsaren Edward Snowden var en av pristagarna, enligt SVT.

DN - 24 sep 18 kl. 09:00

Fängslade saudier får Right Livelihood-priset

När 2018 års Right Livelihood-pris delas ut i Stockholm senare i höst kan några av pristagarna inte kan vara med. Abdullah al-Hamid, Muhammad Fahad al-Qahtani och Walid Abu al-Khair avtjänar alla långa fängelsestraff i Saudiarabien. Deras brott: de bildade organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter..

Regeringen - 29 sep 11 kl. 12:42

Årets Right Livelihood-pristagare utsedda

Idag avslöjades årets pristagare till "det alternativa Nobelpriset", Right Livelihood. Fyra pristagare, tre personer och en organisation, uppmärksammas för sitt arbete med praktiska lösningar på vår tids största utmaningar. Både svenska och utländska medier hade samlats i UD:s Pressrum i förmiddags när namnen på vinnarna offentliggjordes.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 14 kl. 17:50

Right Livelihood tillbaka till UD

Stiftelsen Right Livelihood välkomnas tillbaka till utrikesdepartementet igen. När priset skulle tillkännages i september fick Right Livelihood inte göra det i UD:s lokaler vilket de gjort i flera år. Orsaken ska ha varit att UD och dåvarande utrikesminister Carl Bildt reagerat kraftigt på att visselblåsaren Edward Snowden var en av pristagarna, enligt SVT.

SvD - 25 maj 16 kl. 22:34

”Fel att riksdagen portar Right Livelihood-priset”

Den drygt 30-åriga traditionen att hålla ceremonin för Right Livelihood-priset i riksdagen är hotad. Det finns tre viktiga anledningar till varför priset även fortsättningsvis bör delas ut i Sveriges riksdag, skriver styrelsen för Särla, Sällskapet Right Livelihood Award i riksdagen..

Supermiljöbloggen - 08 jun 16 kl. 08:34

Elva organisationer uppmanar riksdagsstyrelsen: Behåll Right Livelihood-priset i riksdagen

Menar att beslutet att porta prisutdelningen är "djupt beklagligt". Riksdagens talman, Urban Ahlin (S), har bestämt att Right Livelihood-priset, det så kallade ”alternativa Nobelpriset”, inte längre ska få delas ut i riksdagen, en tradition som pågått i över 30 år. I går skrev Supermiljöbloggen om den massiva kritik som kommit mot beslutet, bland annat från riksdagsledamöter från sju av riksdagens partier, från många av pristagarna själva, exempelvis Bill McKibben från 350.

Nyhetskanalen - 29 sep 11 kl. 08:16

LIVE 10.00: Right Livelihood- priset delas ut

Nyheterna.se sänder live med start klockan 10.00 då Right Livelihood-priset, som även brukar kallas "det alternativa nobelpriset," tillkännages i riksdagen..

UNT - 29 sep 11 kl. 10:00

Fyra delar Right Livelihood-pris

En jurist, en barnmorska, en småbondeorganisation och en solentreprenör. Alla är de mottagare av årets Right Livelihood-pris. De fyra är Jacqueline Moudeina, Ina May Gaskin, organisationen Grain samt Huang Ming.

BT - 27 sep 12 kl. 09:54

Fyra får Right Livelihood-pris

En pionjär inom ickevåldsrörelsen, en förespråkare för mänskliga rättigheter i Afghanistan och en brittisk kampanj mot vapenexport delar årets Right Livelihood-pris på 150 000 dollar.
Den afghanska läkaren Sima Samar belönas för att hon har byggt sjukhus och skolor i Afghanistan. Priset delas av amerikanen Gene Sharp, världens främste ickevåldsexpert, och av den brittiska kampanjen mot vapenexport.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Skarp kritik mot regeringens styrning av sjukförsäkringen

Anseendet för Försäkringskassan har sjunkit, och regeringen har styrt myndigheten så hårt mot att minska sjuktalen att rättssäkerheten äventyras. Det slår Inspektionen för socialförsäkringen fast i en rapport idag..

SVT - 1 timme sedan

Fortfarande knäpptyst från Löfven om regeringsbildningen

– Ställer ni frågor om regeringsbildningen kommer ni få tråkiga svar, sade Stefan Löfven (S) inför ett samlat pressuppbåd efter mötet med det europeiska rådet. I dag åker statsministern till ett EU-toppmöte i Bryssel..

SVT - 1 timme sedan

Migrationsverket stoppar utvisning av pojke

Migrationsverket har beslutat att ytterligare utreda en uppmärksammad utvisning av en sexårig pojke till Ukraina. Beslutet fattades under onsdagen eftersom det enligt Migrationsverket finns ”fler omständigheter som behöver utredas närmare”..

SVT - 2 timmar sedan

Fler pappor än mammor röker när de har småbarn

Mammor är bättre än pappor på att fimpa cigaretterna när de blir föräldrar. Ny statistik från Socialstyrelsen visar att antalet spädbarn med rökande pappor knappt har minskat de senaste fem åren..

SVT - 4 timmar sedan

Nordea backar på Stockholmsbörsen

Banksektorn tar stryk när Stockholmsbörsen öppnar. Nordea, som uppges ha brutit mot reglerna för penningtvätt, faller 2,7 procent vid öppning och drar med sig övriga banker..

SVT - 5 timmar sedan

Dejting genom tiderna – kontaktannonsens historia

Från ekonomisk status till mer personliga egenskaper som lyfts fram. Historikern Josefin Englund har forskat kring kontaktannonser och hur de speglar samhällsklimatet i Sverige. Hon har tittat på annonser från sent 1800-tal fram till 1980-talet..

SVT - 7 timmar sedan

Svenskarna mer positiva till EU-medlemskapet

Svenskarnas stöd för EU-medlemskapet växer. I en ny opinionsundersökning svarar drygt tre av fyra att de generellt tycker att Sveriges medlemskap i EU är bra..

SVT - 16 timmar sedan

Studenter med utländska betyg kritiska till nytt system

Inför höstterminen 2019 gör Universitets- och högskolerådet om sitt system för värdering av utländska betyg. Beslutet gör att flera studenter får sina meritvärden sänkta och därför kan ha svårare att komma in på utbildningar. På sociala medier är rådet överrösta av kritik..

SVT - 18 timmar sedan

Vet du vilken sida sparkcykeln ska åka på?

Promenera gör man till vänster om vägen och cykla till höger, det fastslog regeringen nyligen. Men alla vet inte vilken sida som gäller om man förflyttar sig på andra sätt med exempelvis skateboard eller segway..

SVT - 18 timmar sedan

Guide: Vad händer om vi inte får någon ny regering?

Hur länge kan regeringskrånglet fortsätta och vad händer om politikerna aldrig kommer överens? SVT Nyheter reder ut vad som kan hända..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.