DN > Nyheter

Friday, 22 February, 09:32

DN - 24 sep 18 kl. 16:58

C och L säger nej till Wanngård – vill ha MP-alliansAlliansen tror att Miljöpartiets förhandlingar i landstinget öppnar för allianssamarbete även i Stadshuset. Nu stänger Centerpartiet och Liberalerna dörren till en mittenlösning. – Jag och Lotta Edholm har tackat nej till Karin Wanngårds (S) inbjudan, säger Karin Ernlund (C)..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Wanngård, MP, Miljöpartiets, Stadshuset, Centerpartiet, Liberalerna, Lotta Edholm, Karin Wanngårds, Karin Ernlund

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: C och L säger nejtill , Wanngårdvill ha , MP-allians
YLE - 04 dec 16 kl. 23:06

Flera partier i Finland och Sverige öppnar för allians mellan länderna

Yle Nyheters kartläggning visar att flera partier i Finland och Sverige är öppna för en försvarsallians mellan de två länderna. Men kritiker påpekar att konsekvenserna av ömsesidiga försvarsgarantier kan bli större än vi nu kan föreställa oss. Försvarssamarbetet med Finland fördjupas hela tiden och alla riksdagspartier i Finland och Sverige är måna om att berömma samarbetet.

Nyhetsverket - 21 mar 11 kl. 11:14

Juholt-nej till vänsterallians

Socialdemokraternas blivande partiledare Håkan Juholt har sagt nej till en allians med Vänsterpartiet och Miljöpartiet. I en SVT-intervju med honom i februari, innan han var partiledarkandidat, ger han flera politiska besked, bland annat att han inte vill ha en rödgrön allians, skriver SvD.se.

Kristianstadsbladet - 25 jan 11 kl. 07:35

En ny allians över Nordsjön

De flesta svenska medier tycks ha missat toppmötet mellan de nordiska och baltiska länderna och Storbritannien som hölls i London förra veckan.
Men i Storbritannien har man slagit på stora trumman: "De nordiska länderna har ekonomiska recept som bör kopieras i hela Europa", menade premiärminister David Cameron.

Toppmötet hölls för att premiärministrarna skulle diskutera innovation, jämställdhet, familjepolitik och grön teknik utifrån de nordeuropeiska ländernas modeller.

Nyheter 24 - 21 mar 11 kl. 10:43

Juholts besked: "Nej till rödgrön allians"


"Ingen bra idé." Socialdemokraternas med all sannolikhet blivande partiledare Håkan Juholt kommer inte att ingå i någon rödgrön allians inför nästa väl. Det beskedet lämnar Mona Sahlins efterträdare i en intervju i SVT-dokumentären "Bakom kulisserna" som sänds på måndagen.

YA - 09 okt 14 kl. 06:30

Borgerlig allians en trolig lösning

Mycket tyder nu på att Sjöbo för första gången kommer att styras av en borgerlig fyrklöver – eventuellt med stöd från Sjöbopartiet.Sverigedemokraterna tar med all säkerhet plats i maktens innersta kärna – kommunstyrelsens arbetsutskott.
På tisdagskvällen samlades Moderaterna, Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna till överläggningar för att diskutera hur kommunen ska styras de kommande fyra åren.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 12:09

"Allians för Skåne" kan fälla S+MP med SD:s hjälp

De fyra borgerliga partierna i Region Skåne går fram med en gemensam budget. Ifall denna stöds av SD innebär det att de kan ta över styret av regionen.
Under tisdagen presenterade M, FP, C och KD en gemensam "Allians för Skåne".

HBL - 17 feb 15 kl. 18:28

Ingen allians men gemensam brigad

Ingen allians, men en gemensam markbrigad och gemensamma förband inom marinen och flygvapnet ska stärka Finlands och Sveriges försvarssamarbete. – Det här gör det möjligt för oss att operera tillsammans, säger Carl Haglund.STOCKHOLM Det var i våras som Sveriges och Finlands försvarsministrar kom överens om att göra upp en handlingsplan för försvarssamarbete efter diskussioner som påbörjats redan tidigare.

Cornucopia - 07 nov 18 kl. 16:14

Socialdemokraterna åker ut i Göteborg - blågrönlila allians in

Efter många års socialistiskt styre i Sveriges näst folkrikaste kommun, provinsstaden Göteborg, åker nu socialdemokraterna ut. Istället tar en blågrönlila allians över, där den så kallade Alliansen styr med stöd av Miljöpartiet och Feministiskt initiativ.Lindholmen i Göteborg, med det tilltänkta skrytbygget Karlatornet ("ibland är en hög byggnad bara en hög byggnad" som Freud sade).

Skånskan - 14 nov 18 kl. 05:00

Vänstern öppnar för ohelig allians med SD

Sjöbo Vänsterpartiet kan bli utan poster i styrelser och nämnder. Men inte om partiet har en valteknisk samverkan med Sverigedemokraterna, Sjöbopartiet och Kristdemokraterna.
– Vi har räknat och tagit fram olika scenarier, säger ordförande Lucas Lennartsson.

Cornucopia - 12 sep 18 kl. 13:46

Allianspartierna erbjuder S att bli ett stödparti - Löfven tackar nej

Allianspartiernas partiledare erbjöd precis Socialdemokraterna och Stefan Löfven att bli ett stödparti till Alliansen, för att utestänga SD från svensk politik. I utbyte kommer alliansen söka samarbete och samverkan med S om den ekonomiska politiken, andra stora frågor (energi, försvar, infrastruktur förmodligen) och kring stora reformer. Stefan Löfven (s) tackar dock nej enligt devisen all makt åt Tengil eller ingen.

Fler nyheter från DN

DN - 23 timmar sedan

Nytt sätt att beskriva drycker och smaker

DN:s Alf Tumble bryter mallen och skriver personligt om sina favoriter..

DN - 18 timmar sedan

Vad minns du av Oscarsgalorna?

Testa dig själv på vad du minns från 2000-talets Oscarsgalor..

DN - 2 timmar sedan

Man publicerade kvinnors gynekologiuppgifter på Instagram

En man som varit anställd på en vårdinrättning i Region Skånes regi misstänks för att ha tagit fram uppgifter från 63 kvinnors journaler från gynekologundersökningar och lagt ut känsliga uppgifter på Instagram, rapporter Aftonbladet..

DN - 2 timmar sedan

Sportlov i Stockholm? 10 bra tips för barn

Vad kan man göra på sportlovet i Stockholm? Du behöver inte åka långt för att hitta roliga saker att göra. Här är tio aktiviteter för dig som ska vara kvar i stan.

DN - 3 timmar sedan

Nu faller domen efter regaliestölden

Under sista förhandlingsdagen erkände 22-åringen: Det var han som stal begravningsregalierna från Strängnäs domkyrka. Nu meddelar Eskilstuna tingsrätt domen mot mannen, som i sista stund överbevisades av dna-spår på föremålen..

DN - 4 timmar sedan

”Hur hanterar man en krävande sexåring?”

Starka läsarreaktioner på förra svaret • Nu ger Martin Forster ett nytt svar..

DN - 4 timmar sedan

”Vi har inte ett enda socialliberalt parti kvar”

Medborgarna får välja mellan marknadsfientlighet och nyliberalism..

DN - 8 timmar sedan

Nordkorea ber om hjälp för att undvika hungerkris

Nordkoreas regering ber internationella humanitära organisationer om ”brådskande” hjälp för att råda bot på matbrist i landet, uppger FN..

DN - 10 timmar sedan

Gottfridsson kan utses till bäst i världen

Jim Gottfridsson kan utses till världens bästa handbollsspelare. Den svenske stjärnan, till vardags i tyska storklubben Flensburg, är en av fem spelare som nominerats till priset av Internationella handbollsförbundets jury..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.