DN > Nyheter

Monday, 15 October, 21:42

DN - 24 sep 18 kl. 16:58

C och L säger nej till Wanngård – vill ha MP-alliansAlliansen tror att Miljöpartiets förhandlingar i landstinget öppnar för allianssamarbete även i Stadshuset. Nu stänger Centerpartiet och Liberalerna dörren till en mittenlösning. – Jag och Lotta Edholm har tackat nej till Karin Wanngårds (S) inbjudan, säger Karin Ernlund (C)..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Wanngård, MP, Miljöpartiets, Stadshuset, Centerpartiet, Liberalerna, Lotta Edholm, Karin Wanngårds, Karin Ernlund

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: C och L säger nejtill , Wanngårdvill ha , MP-allians
YLE - 04 dec 16 kl. 23:06

Flera partier i Finland och Sverige öppnar för allians mellan länderna

Yle Nyheters kartläggning visar att flera partier i Finland och Sverige är öppna för en försvarsallians mellan de två länderna. Men kritiker påpekar att konsekvenserna av ömsesidiga försvarsgarantier kan bli större än vi nu kan föreställa oss. Försvarssamarbetet med Finland fördjupas hela tiden och alla riksdagspartier i Finland och Sverige är måna om att berömma samarbetet.

Nyhetsverket - 21 mar 11 kl. 11:14

Juholt-nej till vänsterallians

Socialdemokraternas blivande partiledare Håkan Juholt har sagt nej till en allians med Vänsterpartiet och Miljöpartiet. I en SVT-intervju med honom i februari, innan han var partiledarkandidat, ger han flera politiska besked, bland annat att han inte vill ha en rödgrön allians, skriver SvD.se.

Kristianstadsbladet - 25 jan 11 kl. 07:35

En ny allians över Nordsjön

De flesta svenska medier tycks ha missat toppmötet mellan de nordiska och baltiska länderna och Storbritannien som hölls i London förra veckan.
Men i Storbritannien har man slagit på stora trumman: "De nordiska länderna har ekonomiska recept som bör kopieras i hela Europa", menade premiärminister David Cameron.

Toppmötet hölls för att premiärministrarna skulle diskutera innovation, jämställdhet, familjepolitik och grön teknik utifrån de nordeuropeiska ländernas modeller.

Nyheter 24 - 21 mar 11 kl. 10:43

Juholts besked: "Nej till rödgrön allians"


"Ingen bra idé." Socialdemokraternas med all sannolikhet blivande partiledare Håkan Juholt kommer inte att ingå i någon rödgrön allians inför nästa väl. Det beskedet lämnar Mona Sahlins efterträdare i en intervju i SVT-dokumentären "Bakom kulisserna" som sänds på måndagen.

YA - 09 okt 14 kl. 06:30

Borgerlig allians en trolig lösning

Mycket tyder nu på att Sjöbo för första gången kommer att styras av en borgerlig fyrklöver – eventuellt med stöd från Sjöbopartiet.Sverigedemokraterna tar med all säkerhet plats i maktens innersta kärna – kommunstyrelsens arbetsutskott.
På tisdagskvällen samlades Moderaterna, Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna till överläggningar för att diskutera hur kommunen ska styras de kommande fyra åren.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 12:09

"Allians för Skåne" kan fälla S+MP med SD:s hjälp

De fyra borgerliga partierna i Region Skåne går fram med en gemensam budget. Ifall denna stöds av SD innebär det att de kan ta över styret av regionen.
Under tisdagen presenterade M, FP, C och KD en gemensam "Allians för Skåne".

HBL - 17 feb 15 kl. 18:28

Ingen allians men gemensam brigad

Ingen allians, men en gemensam markbrigad och gemensamma förband inom marinen och flygvapnet ska stärka Finlands och Sveriges försvarssamarbete. – Det här gör det möjligt för oss att operera tillsammans, säger Carl Haglund.STOCKHOLM Det var i våras som Sveriges och Finlands försvarsministrar kom överens om att göra upp en handlingsplan för försvarssamarbete efter diskussioner som påbörjats redan tidigare.

Cornucopia - 12 sep 18 kl. 13:46

Allianspartierna erbjuder S att bli ett stödparti - Löfven tackar nej

Allianspartiernas partiledare erbjöd precis Socialdemokraterna och Stefan Löfven att bli ett stödparti till Alliansen, för att utestänga SD från svensk politik. I utbyte kommer alliansen söka samarbete och samverkan med S om den ekonomiska politiken, andra stora frågor (energi, försvar, infrastruktur förmodligen) och kring stora reformer. Stefan Löfven (s) tackar dock nej enligt devisen all makt åt Tengil eller ingen.

BT - 19 sep 14 kl. 11:26

Svaret till Löfven: Nej, tack!

Moderaternas gruppledare i riksdagen, Anna Kinberg Batra, hade inga överraskande besked att komma med efter sitt möte med Stefan Löfven. – Vårt svar i dag är att vi jobbar vidare som allians. När Stefan Löfven har presenterat och formerat sin regering är regeringen välkommen till Alliansen för samtal, men det är en långt senare fråga, säger Anna Kinberg Batra Hon säger att det närmaste som väntar för Löfven är att visa att han kan få igenom sin budget, men vad den ska innehålla politiskt var inget som gicks igenom på fredagens korta möte med S-ledaren.

Helsingborgs Dagblad - 20 jan 15 kl. 16:37

Ann-Sofi Dahl: ”Grumligt gäng samlas kring ett nej till Nato”

Märkliga sängkamrater – strange bedfellows.
Det kan man lugnt konstatera att Socialdemokraterna håller sig med i Natofrågan.
Ett grumligt gäng samlas kring ett nej till Nato, och inte bara till medlemskap utan till och med till en utredning om frågan: S, V, MP och hela vägen över till SD.

Fler nyheter från DN

DN - 4 minuter sedan

Förhandlingarna allt annat än stormiga i Stockholm

I rejält blåsväder radade tio nya borgarråd upp sig utanför Stadshuset. Men både Miljöpartiet och Alliansen beskriver förhandlingarna som allt annat än stormiga. – Vi ser fram emot att kunna styra som ett lag, sade Anna König Jerlmyr (M), nytt finansborgarråd..

DN - 15 minuter sedan

Carl-Johan von Seth: Höga förväntningar på cannabisekonomin kan komma på skam

Inför legaliseringen i Kanada har cannabisaktier rusat, rasat och rusat igen. Både företag och myndigheter hoppas kunna casha in när en svart marknad blir vit.  Men de höga ekonomiska förväntningarna på laglig marijuana riskerar att komma på skam..

DN - 30 minuter sedan

Dagens skiva: Anders Hagbergs flöjtmusik får liv av tystnaden

Det är mycket rymd i de akustiska rummen när Anders Hagberg spelar soloflöjt, ibland med sparsamt slagverkskomp, men de karga miljöerna känns inte obefolkade..

DN - 45 minuter sedan

Notan för branden i Gottsundaskolan – 100 miljoner

Uppsala kommun slipper betala hela kostnaden för den nedbrända skolan i Gottsunda. En not som hade kunnat hamna på 100 miljoner kronor. Istället stannar kommunens del på 650.

DN - 45 minuter sedan

Man dog i krock med lastbil

En man i 50-årsåldern omkom när personbilen han körde krockade med en lastbil på länsväg 114 mellan Örkelljunga och Ängelholm i Skåne..

DN - 45 minuter sedan

”För mycket tvång och för litet kompetens på ungdomshem”

DN DEBATT 16/10. De särskilda ungdomshemmen präglas i dag av kontroll och säkerhets­tänkande i stället för vård, skola och behandling. Forskning visar att det skapar andra och nya problem i stället för att lösa de problem som motiverat placeringarna.

DN - 45 minuter sedan

Lisa Magnusson: Vem lyssnar på de muslimska kvinnorna?

När det talas om muslimer är det oftast manliga högljudda radikaler som avses. I den mån kvinnorna alls nämns är det som offer..

DN - 1 timme sedan

Australien gör Melodifestivalen light

Australien gör en Melodifestvalen light och för första gången får landets tevetittare rösta fram vilket bidrag som ska delta i Eurovision Song Contest. .

DN - 1 timme sedan

Ny lag slår fast: Den sidan ska du gå på

Promenerar du på en gemensam gång och cykelbana – håll till vänster. Den nya lagen gäller från måndagen och syftet är att öka säkerheten. .

DN - 1 timme sedan

SKL: Hot och hat mot politiker ökar kraftigt

Hot, hat och våld mot förtroendevalda politiker ökar, enligt en halvtidsredovisning av Sveriges kommuner och landsting (SKL). Något som får allt fler politiker att antingen lämna sina politiska uppdrag eller censurera sig själva.  – Extremistmiljöerna har ökat, upplever de flesta förtroendevalda, säger Lena Langlet, ansvarig för demokratiområdet på SKL..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.