Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 19 October, 04:47

Sydsvenskan - 24 sep 18 kl. 16:39

Replik: "Inte aktuellt med filtrering av bilder på internet."



Upphovsrättsdirektivet ställer krav på licens, inte på teknik, skriver företrädare för Bildupphovsrätt i Sverige i ett svar till Fredrick Federley..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Bildupphovsrätt, Sverige, Fredrick Federley

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ReplikInte , aktuelltmed , filtreringav , bilder, internet
Nyheter 24 - 28 jun 11 kl. 16:16

Försökte sälja bilder på kungens vän


Före detta riksdagsledamoten Camilla Lindberg påstår att Anne Ramberg, generalsekreterare för advokatsamfundet, har vikt ut sig i porrtidningen FIB aktuellt. STOCKHOLM. Det var i Robert Aschbergs radioprogram på Radio1 som den före detta riksdagsledamoten och folkpartisten Camilla Lindberg berättade om Anne Rambergs utvik.

Cornucopia - 05 okt 18 kl. 14:26

Överdomstol: Tillåtet för tidningar att sno aktuella bilder publicerade på Internet

Patent- och marknadsöverdomstolen konstaterar i sin dom i Sara Skyttedal vs DN-ärendet att tidningar har rätt att sno bilder publicerade på Internet, utan att betala någon ersättning till upphovsmannen, om de berör någon aktuell nyhet. Publicerar du foton på en blogg eller i sociala medier, som skildrar en aktuell händelse får tidningar alltså sno dessa och publicera utan ersättning till dig.
Sara Skyttedal.

Kristianstadsbladet - 07 dec 11 kl. 06:30

Starka bilder för rätten att se i pedofilmål

Den pedofilmisstänkte var intresserad av mycket små barn. I hans bostad hittade polisen en docka, stor som ett spädbarn, som mannen använde som substitut. I mannens dator fanns bilder och filmer på spädbarn som våldtas och våldtäkter av bundna barn.

Cornucopia - 18 sep 13 kl. 12:38

Replik från Mikael Holmström om styrkeförhållanden kring Östersjön

Jag ställde en kort fråga till Schibsted/SvD:s journalist Mikael Holmström angående de felaktiga siffrorna om det svenska försvaret som SvD publicerade härom dagen, där bland annat antalet ubåtar, flygplan och stridsvagnar var överdrivna mer eller mindre kraftigt. Publicerar med tillåtelse hans replik nedan, därefter mina egna kompletterande kommentarer.
"Några ord för att klargöra hur SvD:s militärbalans för Östersjön ställts samman.

Dagens PS - 27 nov 17 kl. 09:04

Nya krav på filtrering av ”olämpligt” material

Joakim Jardenberg om ett förhållningssätt som Yandex – Rysslands Google – och Snapchat på många sätt har gemensamt med en insändarskribent från Varberg. Och om omöjligheten i att vara överens om vad som är ”olämpligt”, inte minst i ett mångkulturellt och diversifierat samhälle. Om att försöka ”algoritmifiera” och kollektivisera det som rimligtvis måste vara en mänsklig process hos varje enskild individ.

SVT - 19 sep 13 kl. 11:50

Tekniken löpte amok i Aktuellt

I onsdagens sändning av Aktuellt fick programledaren Jon Nilsson kämpa för att behålla lugnet när inga bilder stämde överens med det han sa..

Expressen - 19 nov 15 kl. 11:03

Klart jag lägger upp bilder på mina barn

Tanken att jag skulle be om lov innan jag lägger ut bilder på mina barn i sociala medier är både löjlig och skrattretande. Sluta att dalta med ungarna och uppfostra dem till att våga bjuda på sig själva, skriver mamman Sabina Söderlund i en replik..

Sydsvenskan - 18 mar 11 kl. 00:06

Replik: "Rätten måste beakta sammanhanget"

Kammaråklagare Ulrika Rogland svarar här på försvarsadvokat Mikael Nilssons inlägg "Flickans ord ignorerades" (15.3).
När rätten bedömer om den som har haft sex med barn haft skälig anledning att anta att barnet var under 15 år kan den inte enbart titta på barnets utseende eller på vad barnet själv har uppgett om sin ålder.

Expressen - 25 aug 15 kl. 20:03

Anklagar SVT för bortklippta bilder

Debattören Mona Walter anklagar SVT för att ha klippt bort bilder som visar hur hon och en SVT-reporter attackerades i Rinkeby utanför Stockholm. Uppretade invånare jagade bort Walter, före detta muslim som blivit kristen, och ropade hotelser. – Vi har redovisat vad som hände när hon visade sig där ute, att de skrek och det blev hotfullt.

Dagensanalys.se - 22 aug 16 kl. 14:31

Tinder-sociolog: GIF-bilder funkar bäst på Tinder

En GIF-bild, alltså en liten videosnutt på repeat, ökar chanserna för att få kontakt via dejting-appen Tinder med 30 procent, påstår Jess Carbino som är Tinders ”egna” sociolog. Samtal som innehåller GIF-bilder varar också dubbelt så länge – men det funkar inte med vilka GIFar som helst. ”I stället för att leta efter den ultimata öppningsfrasen så visar en GIF att man har personlighet och humor”, säger Carbino till internetmagasinet Endgadget.

Sydsvenskan - 20 nov 15 kl. 15:21

Liam förtjänar en hyllning för sitt mod, och en replik från skolledningen

I våras skrev jag ett debattinlägg i anslutning till IDAHOT (International day against homo and transphobia) om att regnbågsflaggan borde hissas på alla Malmös skolgårdar.När jag läser Liam Petersons inlägg "Jag kräver att barn från första klass får lära sig att de får älska vem de vill" (19/11) och ser att rektorn avböjer att skriva en replik blir jag inte förvånad men förtvivlad. Liam, och alla andra HBT-personer i Malmös skolor, förtjänar inte bara en replik, de förtjänar ett erkännande.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

The Gang Gang Gang släpper nytt

Dj:n och artisten Albin Myers och rapparen och producenten Habz projekt The Gang Gang Gang släpper en ny låt. Duon har tidigare släppt "Overseas money" och "De Niro Pacino" utan skivbolags inblandning och har uppträtt på Summerburst. ”Ett projekt med fr.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fransk man bodde med död far i tio år

En äldre man i den nordfranska staden Saint-Quentin bodde med sin pappas mumifierade kvarlevor i runt tio års tid. Sonen avled i september och i samband med det noterade polisen inget konstigt i hans lägenhet. Det var när en kusin till mannen skulle stä.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

USA vill att WTO utreder tullbråk

USA vill att en tvistlösningspanel vid WTO ska utreda de internationella svaren på USA:s tullar på varor på stål och aluminium, uppger en amerikansk källa med insyn i frågan. Begäran lämnades in under torsdagen och gäller svarstullar från Kina, EU, Kana.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Molin missnöjd matchvinnare för Malmö

”Jag har ganska mycket kvar.”.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Nedgraderad USA-diplomati hos palestinierna

De amerikansk-palestinska kontakterna är mycket frostiga och nu nedgraderar USA sin diplomatiska närvaro i de palestinska områdena och flyttar generalkonsulatets uppgifter till den nya kontroversiella ambassaden i Jerusalem. Washington talar om en effek.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Bred nedgång på New York-börsen

Kurserna på New York-börsen föll brett under torsdagen. Svagare rapporter än väntat från industriföretag bidrog till nedgången, liksom oron över Italiens ekonomi sedan EU-kommissionen uttryckt kritik. Kurserna sjönk ytterligare efter beskedet att finans.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Mattelärare lämnar högskolan för högre lön

Allt eftersom grundskolor och gymnasier höjer lönen för lärare i matematik blir högskolor utan personal på sina lärarutbildningar, skriver Dagens Nyheter. Lärare som utbildar i matematik eller naturvetenskapsdidaktik erbjuds 10 000 till 12 000 kronor me.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Poäng för Rögle men turligt Timrå-avgörande

Efter den tunga SHL-starten med sex raka förluster har jumbon Rögle börjat hitta spelet. I bortamötet med Timrå blev Craig Schira sen poängräddare för Ängelholmslaget när han satte 3–3 med sex minuter kvar av ordinarie tid i den tredje perioden. Men hem.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Djurgården utklassade Skellefteå

Utskåpningen var närmast total. Djurgården imponerade stort när laget bortaslog Skellefteå med 5–0 i SHL-ishockeyn. Reprisen på vårens heta SM-semifinaluppgörelse blev aldrig riktigt spännande.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Europa kör ifrån Sverige med rasande hastighet

Jag trodde faktiskt inte att det hade gått så långt, att det var så illa..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.