Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 14 December, 04:22

Sydsvenskan - 24 sep 18 kl. 16:39

Replik: "Inte aktuellt med filtrering av bilder på internet."Upphovsrättsdirektivet ställer krav på licens, inte på teknik, skriver företrädare för Bildupphovsrätt i Sverige i ett svar till Fredrick Federley..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Bildupphovsrätt, Sverige, Fredrick Federley

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ReplikInte , aktuelltmed , filtreringav , bilder, internet
Nyheter 24 - 28 jun 11 kl. 16:16

Försökte sälja bilder på kungens vän


Före detta riksdagsledamoten Camilla Lindberg påstår att Anne Ramberg, generalsekreterare för advokatsamfundet, har vikt ut sig i porrtidningen FIB aktuellt. STOCKHOLM. Det var i Robert Aschbergs radioprogram på Radio1 som den före detta riksdagsledamoten och folkpartisten Camilla Lindberg berättade om Anne Rambergs utvik.

Cornucopia - 05 okt 18 kl. 14:26

Överdomstol: Tillåtet för tidningar att sno aktuella bilder publicerade på Internet

Patent- och marknadsöverdomstolen konstaterar i sin dom i Sara Skyttedal vs DN-ärendet att tidningar har rätt att sno bilder publicerade på Internet, utan att betala någon ersättning till upphovsmannen, om de berör någon aktuell nyhet. Publicerar du foton på en blogg eller i sociala medier, som skildrar en aktuell händelse får tidningar alltså sno dessa och publicera utan ersättning till dig.
Sara Skyttedal.

Kristianstadsbladet - 07 dec 11 kl. 06:30

Starka bilder för rätten att se i pedofilmål

Den pedofilmisstänkte var intresserad av mycket små barn. I hans bostad hittade polisen en docka, stor som ett spädbarn, som mannen använde som substitut. I mannens dator fanns bilder och filmer på spädbarn som våldtas och våldtäkter av bundna barn.

Cornucopia - 18 sep 13 kl. 12:38

Replik från Mikael Holmström om styrkeförhållanden kring Östersjön

Jag ställde en kort fråga till Schibsted/SvD:s journalist Mikael Holmström angående de felaktiga siffrorna om det svenska försvaret som SvD publicerade härom dagen, där bland annat antalet ubåtar, flygplan och stridsvagnar var överdrivna mer eller mindre kraftigt. Publicerar med tillåtelse hans replik nedan, därefter mina egna kompletterande kommentarer.
"Några ord för att klargöra hur SvD:s militärbalans för Östersjön ställts samman.

Dagens PS - 27 nov 17 kl. 09:04

Nya krav på filtrering av ”olämpligt” material

Joakim Jardenberg om ett förhållningssätt som Yandex – Rysslands Google – och Snapchat på många sätt har gemensamt med en insändarskribent från Varberg. Och om omöjligheten i att vara överens om vad som är ”olämpligt”, inte minst i ett mångkulturellt och diversifierat samhälle. Om att försöka ”algoritmifiera” och kollektivisera det som rimligtvis måste vara en mänsklig process hos varje enskild individ.

SVT - 19 sep 13 kl. 11:50

Tekniken löpte amok i Aktuellt

I onsdagens sändning av Aktuellt fick programledaren Jon Nilsson kämpa för att behålla lugnet när inga bilder stämde överens med det han sa..

Expressen - 19 nov 15 kl. 11:03

Klart jag lägger upp bilder på mina barn

Tanken att jag skulle be om lov innan jag lägger ut bilder på mina barn i sociala medier är både löjlig och skrattretande. Sluta att dalta med ungarna och uppfostra dem till att våga bjuda på sig själva, skriver mamman Sabina Söderlund i en replik..

Sydsvenskan - 18 mar 11 kl. 00:06

Replik: "Rätten måste beakta sammanhanget"

Kammaråklagare Ulrika Rogland svarar här på försvarsadvokat Mikael Nilssons inlägg "Flickans ord ignorerades" (15.3).
När rätten bedömer om den som har haft sex med barn haft skälig anledning att anta att barnet var under 15 år kan den inte enbart titta på barnets utseende eller på vad barnet själv har uppgett om sin ålder.

Expressen - 25 aug 15 kl. 20:03

Anklagar SVT för bortklippta bilder

Debattören Mona Walter anklagar SVT för att ha klippt bort bilder som visar hur hon och en SVT-reporter attackerades i Rinkeby utanför Stockholm. Uppretade invånare jagade bort Walter, före detta muslim som blivit kristen, och ropade hotelser. – Vi har redovisat vad som hände när hon visade sig där ute, att de skrek och det blev hotfullt.

Dagensanalys.se - 22 aug 16 kl. 14:31

Tinder-sociolog: GIF-bilder funkar bäst på Tinder

En GIF-bild, alltså en liten videosnutt på repeat, ökar chanserna för att få kontakt via dejting-appen Tinder med 30 procent, påstår Jess Carbino som är Tinders ”egna” sociolog. Samtal som innehåller GIF-bilder varar också dubbelt så länge – men det funkar inte med vilka GIFar som helst. ”I stället för att leta efter den ultimata öppningsfrasen så visar en GIF att man har personlighet och humor”, säger Carbino till internetmagasinet Endgadget.

Sydsvenskan - 20 nov 15 kl. 15:21

Liam förtjänar en hyllning för sitt mod, och en replik från skolledningen

I våras skrev jag ett debattinlägg i anslutning till IDAHOT (International day against homo and transphobia) om att regnbågsflaggan borde hissas på alla Malmös skolgårdar.När jag läser Liam Petersons inlägg "Jag kräver att barn från första klass får lära sig att de får älska vem de vill" (19/11) och ser att rektorn avböjer att skriva en replik blir jag inte förvånad men förtvivlad. Liam, och alla andra HBT-personer i Malmös skolor, förtjänar inte bara en replik, de förtjänar ett erkännande.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

Nedåt på Asiens ledande börser

Tokyobörsen öppnade nedåt på veckans sista handelsdag efter två dagar med uppgångar, som en följd av att många handlare valde att hämta hem vinster. Nikkei 225-index hade vid lunchtid tappat 1,7 procent samtidigt som det bredare Topixindex var ned med 1.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Organisationer stoppas i Nicaragua

Nicaragua stoppar fem icke-statliga organisationer som har varit kritiska till landets president Daniel Ortega. Enligt internationella organisationer är beslutet en hämnd mot grupperna som har pekat på brott mot mänskliga rättigheter under de omfattande.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Digitalt flygledartorn invigt

Storbritanniens första digitala flygledartorn har invigts i Bedfordshire, skriver The Telegraph. Högupplösta kameror filmar landningsbanorna i realtid, vilket flygledaren ser på skärmar som är som fönster på ett traditionellt torn. Tekniken har utveckla.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ny skjutning i Malmö

Ett radhus i de södra delarna av Malmö besköts natten till fredagen. Polisen utreder skottlossningen som försök till mord..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tre häktade i sin frånvaro i äldrehärva

Tre personer har häktats i sin frånvaro av Uddevalla tingsrätt, misstänkta för inblandning i den äldreliga som tros ha härjat i hela landet. För två veckor sedan häktades två män, och de fem personerna misstänks för 50 grova stölder, grova bedrägerier o.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Polisen har bekräftat 40 mordoffer

Amerikansk polis har hittills kunnat bekräfta fler än 40 mord som 78-årige Samuel Little i Texas kan vara skyldig till. Little erkände nyligen 90 mord, framför allt på narkotikamissbrukare och prostituerade i flera delar av landet mellan 1970 och 2005,.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tre bröder döms till fängelse

Tre bröder döms till flera års fängelsestraff för narkotikabrott i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten. Männen var åtalade för att ha haft drygt tolv kilo cannabis och ett hekto kokain i ett källarförråd. Värdet på drogerna uppskattades till en halv.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

MFF spelade för Håkan Jeppsson: ”Gav oss segern idag”

Mot Besiktas fann spelarna styrka i den tragiska händelsen..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Spannmål för dyrt – gamla bullar blir etanol

Årets spannmålsskörd drabbades hårt av hettan i somras och nu får även etanolproducenten Lantmännen Agroetanol i Norrköping lida av effekterna. Spannmålspriset har blivit så högt att företaget börjat använda chips och gamla bullar i stället. – I dagsläg.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Blandat på Wall Street

USA-börserna pendlade mellan plus och minus under torsdagen när investerarna tvekade mellan bedömningen av brexitläget, Kinaförhandlingarna och frågetecken runt räntan. Finansmarknaden var en av de bleka sektorerna och storbankerna Bank of America och W.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.