Sydsvenskan > Inrikes

Saturday, 23 February, 22:11

Liknande nyheter

Taggar: ReplikInte , aktuelltmed , filtreringav , bilder, internet
Nyheter 24 - 28 jun 11 kl. 16:16

Försökte sälja bilder på kungens vän


Före detta riksdagsledamoten Camilla Lindberg påstår att Anne Ramberg, generalsekreterare för advokatsamfundet, har vikt ut sig i porrtidningen FIB aktuellt. STOCKHOLM. Det var i Robert Aschbergs radioprogram på Radio1 som den före detta riksdagsledamoten och folkpartisten Camilla Lindberg berättade om Anne Rambergs utvik.

Cornucopia - 05 okt 18 kl. 14:26

Överdomstol: Tillåtet för tidningar att sno aktuella bilder publicerade på Internet

Patent- och marknadsöverdomstolen konstaterar i sin dom i Sara Skyttedal vs DN-ärendet att tidningar har rätt att sno bilder publicerade på Internet, utan att betala någon ersättning till upphovsmannen, om de berör någon aktuell nyhet. Publicerar du foton på en blogg eller i sociala medier, som skildrar en aktuell händelse får tidningar alltså sno dessa och publicera utan ersättning till dig.
Sara Skyttedal.

Kristianstadsbladet - 07 dec 11 kl. 06:30

Starka bilder för rätten att se i pedofilmål

Den pedofilmisstänkte var intresserad av mycket små barn. I hans bostad hittade polisen en docka, stor som ett spädbarn, som mannen använde som substitut. I mannens dator fanns bilder och filmer på spädbarn som våldtas och våldtäkter av bundna barn.

Cornucopia - 18 sep 13 kl. 12:38

Replik från Mikael Holmström om styrkeförhållanden kring Östersjön

Jag ställde en kort fråga till Schibsted/SvD:s journalist Mikael Holmström angående de felaktiga siffrorna om det svenska försvaret som SvD publicerade härom dagen, där bland annat antalet ubåtar, flygplan och stridsvagnar var överdrivna mer eller mindre kraftigt. Publicerar med tillåtelse hans replik nedan, därefter mina egna kompletterande kommentarer.
"Några ord för att klargöra hur SvD:s militärbalans för Östersjön ställts samman.

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Nya bilder släppta på nya tolvvåningshuset vid gallerian

Wästbygg har släppt nya bilder på Kristianstads nya landmärke, tolvvåningshuset No 12 som ska byggas mellan Galleria Boulevard och Kanalen. .

Dagens PS - 27 nov 17 kl. 09:04

Nya krav på filtrering av ”olämpligt” material

Joakim Jardenberg om ett förhållningssätt som Yandex – Rysslands Google – och Snapchat på många sätt har gemensamt med en insändarskribent från Varberg. Och om omöjligheten i att vara överens om vad som är ”olämpligt”, inte minst i ett mångkulturellt och diversifierat samhälle. Om att försöka ”algoritmifiera” och kollektivisera det som rimligtvis måste vara en mänsklig process hos varje enskild individ.

SVT - 19 sep 13 kl. 11:50

Tekniken löpte amok i Aktuellt

I onsdagens sändning av Aktuellt fick programledaren Jon Nilsson kämpa för att behålla lugnet när inga bilder stämde överens med det han sa..

Expressen - 19 nov 15 kl. 11:03

Klart jag lägger upp bilder på mina barn

Tanken att jag skulle be om lov innan jag lägger ut bilder på mina barn i sociala medier är både löjlig och skrattretande. Sluta att dalta med ungarna och uppfostra dem till att våga bjuda på sig själva, skriver mamman Sabina Söderlund i en replik..

Sydsvenskan - 18 mar 11 kl. 00:06

Replik: "Rätten måste beakta sammanhanget"

Kammaråklagare Ulrika Rogland svarar här på försvarsadvokat Mikael Nilssons inlägg "Flickans ord ignorerades" (15.3).
När rätten bedömer om den som har haft sex med barn haft skälig anledning att anta att barnet var under 15 år kan den inte enbart titta på barnets utseende eller på vad barnet själv har uppgett om sin ålder.

Expressen - 25 aug 15 kl. 20:03

Anklagar SVT för bortklippta bilder

Debattören Mona Walter anklagar SVT för att ha klippt bort bilder som visar hur hon och en SVT-reporter attackerades i Rinkeby utanför Stockholm. Uppretade invånare jagade bort Walter, före detta muslim som blivit kristen, och ropade hotelser. – Vi har redovisat vad som hände när hon visade sig där ute, att de skrek och det blev hotfullt.

Dagensanalys.se - 22 aug 16 kl. 14:31

Tinder-sociolog: GIF-bilder funkar bäst på Tinder

En GIF-bild, alltså en liten videosnutt på repeat, ökar chanserna för att få kontakt via dejting-appen Tinder med 30 procent, påstår Jess Carbino som är Tinders ”egna” sociolog. Samtal som innehåller GIF-bilder varar också dubbelt så länge – men det funkar inte med vilka GIFar som helst. ”I stället för att leta efter den ultimata öppningsfrasen så visar en GIF att man har personlighet och humor”, säger Carbino till internetmagasinet Endgadget.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Fyra döda i vindpinat Italien

Fyra personer har omkommit i samband med att hård blåst härjat i Italien på lördagen, rapporterar medier i landet. I ett av fallen höll en 14-årig pojke upp en stege åt sin pappa som skulle laga taket på deras hus i Capena utanför Rom, rapporterar tidni.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Läkare: Begränsa antalet patienter per läkare

Alla invånare ska ha rätt till en fast läkare och varje heltidsarbetande läkare bör inte ha fler än 1 500 patienter, skriver åtta representanter för Sveriges läkarkår på DN Debatt. "Principen om fast läkare och listtak är nödvändig för att säkerställa a.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Dahlin nätade och vann i Hagelins debut

Carl Hagelin gjorde sin första match för Washington efter att ha trejdats från Los Angeles. Men det var en svensk i det andra laget som fick lämna isen med det största leendet. Rasmus Dahlin gjorde ett av målen, hans åttonde totalt för säsongen, när han.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Lättare jämföra tandvårdspriser till hösten

Tandvårdspatienter ska kunna jämföra priser på en särskild sajt på nätet. Tjänsten omfattar alla vårdgivare som är anslutna till det statliga tandvårdsstödet, vilket de flesta är. "Du ska kunna jämföra tandläkarens priser på ett bra sätt oavsett var du.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

M vill ha nya lagar mot terrorism

Moderaterna vill ha hårdare tag mot terrorism. I en debattartikel i Svenska Dagbladet föreslår Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell en rad åtgärder och nya lagar. Moderaterna vill att straffansvar införs.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Polischef: Frånta IS-terrorister medborgarskap

Polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, gör på Twitter ett utspel om behandling av de så kallade återvändarna som stridit för terrorsekten IS. De ska inte få komma tillbaka till Sverige. – Vi är för mjuka mot de här terroristerna, säger han till GT.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Peter Frampton lider av ovanlig sjukdom

Den brittiske sångaren och gitarristen Peter Frampton, 68, har avslöjat att han lider av den ovanliga muskelsjukdomen inklusionskroppsmyosit, som gör att musklerna långsamt bryts ner. Artistens kommande USA-turné kommer därför att bli hans sista. Peter.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Direktrapport från Melodifestivalens fjärde deltävling

Håkan Engström är på plats i Lidköping och kommenterar Melodifestivalens fjärde deltävling..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Svalde halvt kilo knark – flög med ettåring

En kvinna i 40-årsåldern greps på Landvetter i november efter att ha landat med ett plan från Amsterdam tillsammans med sin ettåriga dotter. Tullpersonalen misstänkte att hon var en "sväljare" och röntgen avslöjade att kvinnan hade 63 förpackningar med.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Rögle närmar sig efterlängtat SM-slutspel

Rögle studsade tillbaka efter förlusten senast. Mot nästjumbon Mora kom fjärde segern på de senaste fem matcherna efter ett hattrick av Linus Sandin. Ängelholmlaget tar sig därmed allt närmare sitt första SM-slutspel sedan 1994.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.