Nyteknik > Teknik

Sunday, 24 February, 01:50

Nyteknik - 23 sep 18 kl. 06:00

Dödskatastrofen 1955 i Le Mans-tävlingenÅskådarläktaren blev platsen för en massaker när moderna bilar tävlade på en föråldrad bana..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Le Mans

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dödskatastrofen, 1955i Le , Mans-tävlingen
Eurosport - 23 jun 13 kl. 14:52

Wec - Le Mans 24-timmarslopp - Just nu: Audi vann Le Mans - Kristensens nionde seger

Audi med Tom Kristensen, Allan McNish och Loic Duval vann Le Mans 24-timmars efter att ha varit i ledning under större delen av tävlingen..

YLE - 18 maj 14 kl. 13:10

Kallio segrade på Le Mans

Mika Kallio tog sin andra seger för säsongen då han vann deltävlingen i Moto2-klassen på klassiska Le Mans i Frankrike. Mika Kallio startade från den fjärde startrutan i söndagens tävling på Le Mans i Frankrike. Kallio gjorde ett bra lopp och kunde korsa mållinjen som etta.

Trelleborgs Allehanda - 15 jun 14 kl. 16:59

Femte raka för Audi i Le Mans


För femte året i rad så tog ett Audi-team hem Le Mans 24-timmarslopp. Trion Benoit Treluyer, Frankrike, Marcel Fässler, Schweiz, och Andre Lotterer, Tyskland, vann tävlingen och på andra plats kom ännu ett Audi-team, anfört av dansken Tom Kristensen.Men det var ingen självklar seger då söndagen bjöd på många omkastningar.

Kristianstadsbladet - 15 jun 14 kl. 16:59

Femte raka för Audi i Le Mans


För femte året i rad så tog ett Audi-team hem Le Mans 24-timmarslopp. Trion Benoit Treluyer, Frankrike, Marcel Fässler, Schweiz, och Andre Lotterer, Tyskland, vann tävlingen och på andra plats kom ännu ett Audi-team, anfört av dansken Tom Kristensen.Men det var ingen självklar seger då söndagen bjöd på många omkastningar.

Trelleborgs Allehanda - 22 jun 13 kl. 18:29

Dansk förare i dödsolycka i Le Mans


Den danske racerföraren Allan Simonsen avled på lördagen efter en våldsam olycka i årets upplaga av biltävlingen Le Mans.Simonsen kraschade strax efter starten vid 15-tiden på lördagen i 24-timmarsloppet. Enligt de första rapporterna var Simonsen vid medvetande, men upplysningarna var väldigt få och otydliga.

Expressen - 22 jun 13 kl. 18:42

Dansk förare avled efter krasch i Le Mans

Biltävlingen Le Mans slutade med en tragedi. Den danska racerföraren Allan Simonsen avled på lördagen efter en våldsam olycka. Simonsen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda..

YLE - 22 jun 13 kl. 19:06

Dansk racerförare dog i Le Mans

Den danska racerföraren Allan Simonsen har omkommit under det så kallade 24-timmarsloppet i Le Mans i Frankrike, bekräftar tävlingsarrangörerna. 34-årige Simonsen körde ut från tävlingsbanan med sin Aston Martin under det tredje varvet. Simonsen fördes genast till banans läkarstation där han dog av sina skador.

Sydsvenskan - 22 jun 13 kl. 19:08

Dansk i dödsolycka i Le Mans

Den danske racerföraren Allan Simonsen avled i dag efter en våldsam olycka i årets upplaga av biltävlingen Le Mans. Simonsen kraschade strax efter starten i 24-timmarsracet och fördes till sjukhus där han avled..

SR - 22 jun 13 kl. 20:02

Dansk racerförare omkom på Le Mans

Den 34-årige danske racerföraren Allan Simonsen omkom i dag efter en våldsam olycka i årets upplaga av biltävlingen, klassiska 24-timmarsloppet Le Mans, uppger flera nyhetsbyråer..

GöteborgsPosten - 22 jun 13 kl. 18:31

Dansk förare i dödsolycka i Le Mans

Den danske racerföraren Allan Simonsen avled på lördagen efter en våldsam olycka i årets upplaga av biltävlingen Le Mans..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 19 timmar sedan

Senatorn vill bygga ”autobahn” i Kalifornien

Åtta nya filer med fri fart. I Kalifornien har senator John Moorlach lagt förslag om att anlägga en amerikansk autobahn. Men förslaget möter mycket kritik..

Nyteknik - Igår: 16:16

Jetströmmen fick Dreamlinern att flyga snabbare än ljudet

Under en flygning mellan LA och London hamnade en Boeing 787-9 Dreamliner i en ovanligt kraftig jetström. Medvinden gjorde att flygplanet nådde 1 289 km/h..

Nyteknik - Igår: 15:00

Volvo Cars lanserar nya hybriddrivlinor

Det har hittills varit mycket snack men få lanseringar från Volvo kring den utlovade elektrifieringen. Men nu presenteras en rad nya hybriddrivlinor..

Nyteknik - Igår: 14:56

300 år gammalt vrak har identifierats

Vraket som vilar under Marinmuseum i Karlskrona är med största sannolikhet örlogsskeppet Prins Carl, enligt ett pressmeddelande från museet..

Nyteknik - Igår: 14:00

Jätteanläggningens el räcker för att elektrifiera hela biltrafiken

UNDER SKALET. Stockholm Exergis biokraftanläggning förser 200 000 lägenheter med värme. Varje år tar den emot upp till 130 fartyg med restprodukter från trädindustrin..

Nyteknik - Igår: 13:30

Tusen gånger lättare lidar möjliggör självflygande drönare

Den väger och kostar ungefär en tusendel av dagens lidar-teknik. Nu hoppas utvecklarna att framsteget ska bana väg för autonoma mindre farkoster som drönare och robotar, men också hjälpa fordonsindustrin på vägen mot självkörande bilar..

Nyteknik - Igår: 06:00

Fler kvinnor blir civilingenjörer – men ökningen går långsamt

Var tredje utexaminerad civilingenjör är en kvinna. På tio år har andelen kvinnor ökat långsamt – för långsamt, anser föreningen Womengineer..

Nyteknik - Igår: 11:27

Dold mikrofon i Googles Nest-enhet – nu växer kritiken

Googles Nest-enhet visade sig var utrustad med en hemlig mikrofon. Nu ber företaget om ursäkt..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om Andrée-expeditionen

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om misslyckade expeditionen till Arktis

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.